Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Συνάντηση με τα σωματεία των εργοστασίων που έχει σταματήσει η παραγωγική δραστηριότητα

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας  Εύβοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού  Μετώπου πραγματοποίησε συνάντηση  με τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργοστασίων  που έχει σταματήσει η παραγωγική δραστηριότητα (Τσιμέντα Χαλκίδας, Σέλμαν, Νεοσέτ, Ιντερκέμ, Μηχανική) και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας. 

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την μέχρι τώρα πορεία της κινητοποίησης, τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη συζήτηση εκτέθηκαν από  τους εκπροσώπους των σωματείων  τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι, με χρέη σωρό, με την απειλή της έξωσης, της διακοπής του ρεύματος και  του νερού, με το σταμάτημα φροντιστηρίων  και σπουδών των παιδιών τους, με την αδυναμία να καλύψουν άμεσες ανάγκες επιβίωσης.

Εκ μέρους της Γραμματείας  Ευβοίας του ΠΑΜΕ δηλώθηκε για  μία ακόμη φορά η στήριξή στα  δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όπως άλλωστε έγινε και από την  πρώτη ημέρα του αγώνα με την  παρουσία τους. Επισημάνθηκε ότι η  στήριξη αυτή έχει χτιστεί σε βάθος  χρόνου και δεν έχει καμία σχέση  με το σουλάτσο που κάνει ο κάθε απίθανος για να βγάλει μία φωτογραφία δίπλα στους εργάτες που αγωνίζονται.

Η προσπάθεια που κάνει  το ΠΑΜΕ προσπαθεί να είναι ουσιαστική: Σε κάθε τόπο δουλειάς που παρεμβαίνουμε, σε κάθε ΓΣ σωματείου, αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες και οι εργάτριες αυτών των 5 εργοστασίων. Επιδιώκουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους όλων των χώρων δουλειάς όχι μόνο για να σταθούν αλληλέγγυοι, αλλά γιατί η εμπειρία από τα σταματημένα εργοστάσια πρέπει να αξιοποιηθεί από όλη την εργατική τάξη και το λαό. Είναι ζήτημα που αφορά ΟΛΟΥΣ αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή όλη η εργατική τάξη και ο λαός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις καθώς η παραγωγική δραστηριότητα βρίσκεται στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί σχεδιάζουν με κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στηρίζουμε  τα δίκαια αιτήματα των Σωματείων  για:

Άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων.
Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έχουν γίνει.
Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.
Να κολληθούν τα ένσημα των εργαζόμενων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Ταυτόχρονα  απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης  απλήρωτων και απολυμένων:

Καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 1000€ για τον καθένα μέσω του ΟΑΕΔ.
Πάγωμα πληρωμής δανείων - καρτών. Κανένας πλειστηριασμός.
Μείωση των τιμολογίων ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερής τηλεφωνίας κατά 30%. Να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε κανέναν.
Απαλλαγή από την καταβολή Δημοτικών τελών, χαρατσιών κλπ.
Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ενοικίου που καταβάλλουν για τη κύρια κατοικία αυτών και της οικογενείας τους στο 100% του ύψους του ενοικίου.
Παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση.
Παροχή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης.

Παράλληλα επισημαίνουμε  την ανάγκη να απορριφθούν οι αδιέξοδες λύσεις που θέλουν να εγκλωβίσουν το εργατικό κίνημα στη διεκδίκηση αιτημάτων που δε θίγουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα. Να απορριφθούν αιτήματα που πλασάρουν πολιτικές δυνάμεις της διαχείρισης του καπιταλισμού και του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και μιλάνε για ‘’αλλαγή κυβέρνησης’’, για ‘’καλούς και κακούς επιχειρηματίες’’ ή για ‘’αλλαγή προσώπων’’. Οι απόψεις αυτές θέλουν να κάνουν το εργατικό κίνημα ‘’νεροκουβαλητή’’ των πολιτικών τους επιδιώξεων.

Τώρα υπάρχει ανάγκη να μπει στην ημερήσια διάταξη η συσπείρωση δυνάμεων για τη δημιουργία μιας πλατιάς Λαϊκής Συμμαχίας που θα παλεύει για την ανατροπή του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά την κρίση, την ανεργία, το κλείσιμο των εργοστασίων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεσμεύτηκαν  ότι θα συνεχίζουν να αναδεικνύουν το ζήτημα των κλειστών εργοστασίων  και θα πάρουν πρωτοβουλίες για τα προβλήματα.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ι. Προσκύνημα του Οσ. Ιωάννου του Ρώσου


Tην επέτειο των Εγκαινίων του ομωνύμου Ι. Ναού


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 28 – 29  Σεπτεμβρίου 2013 η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας. Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

     
    Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς, με αφορμή τον βίο του Οσίου Ιωάννου, στην πνευματική προετοιμασία που πρέπει να κάνουν οι χριστιανοί για την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τονίζοντας εμφαντικά ότι η Θεία Λειτουργία δεν αποτελεί καθήκον, αλλά δικαίωμα.


 Την Κυριακή το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών, μεταξύ των οποίων και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκας και συμμετεχόντων πλήθους μεγάλου ευσεβών χριστιανών, προσκυνητών των θαυμασίων του Οσίου Ιωάννου, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και πολλοί Ρώσοι αδελφοί μας.


Στην ομιλία του, μετά την Ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ομίλησε για την Χάρη του Θεού, παρουσίασε το πώς ο Όσιος Ιωάννης ήταν ένας χαριτωμένος άνθρωπος και παράλληλα κάλεσε τους πιστούς να ζουν με Χάρη Θεού, εκζητώντας την στην καθημερινή τους ζωή.

         Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου γύρω από την πλατεία του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την παράδοση, το Ιερό Σκήνωμα μεταφέρθηκε από τους ευλαβείς Προσκυνητές, πολλοί από τους οποίους υπεβλήθησαν στον κόπο, λαμβάνοντας όμως και μεγάλη ευλογία, να διανύσουν πεζοί την απόσταση από τη Χαλκίδα, τα Ψαχνά κ.α. προκειμένου να φθάσουν στον Όσιο Ιωάννη.


            Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του Ιερείς, τους ιεροψάλτες, τους συνεργάτες του Ιερού Προσκυνήματος και σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στα πολλά έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, αλλά και ευπρεπισμού του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, ευχαριστώντας όλους τους δωρητές και ευεργέτες για την προσφορά τους, καλώντας σε συνέχιση αυτής.

            Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και ως Λαμπαδάριος ο κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, Καθηγητές και οι δύο στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, πλαισιωμένοι από μαθητές τους, ενώ και αυτή η Ιερά Πανήγυρη της Τοπικής μας Εκκλησίας, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

Ένας ελληνικός ιστορικός συμβιβασμός σε καιρούς κρίσης και απειλής του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ

Του
ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ

Διαβάσαμε στην κυριακάτικη  έκδοση της  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» ένα  άρθρο του κου Ξυδάκη με τίτλο  «Ιστορικός συμβιβασμός σε καιρούς  κρίσης» και κατ’ αρχήν χάρηκα ιδιαίτερα, αφού για πρώτη φορά ο συμπαθής αρθρογράφος, μιλούσε ανοικτά για την αναγκαιότητα αναζήτησης ενός ελληνικού ιστορικού συμβιβασμού ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά, σε συνθήκες κρίσης και της απειλής του ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής». (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_29/09/2013_520798)

Εντύπωση βέβαια μου έκανε η  αναφορά του κου Ξυδάκη ότι  φορέας αυτού του ελληνικού ιστορικού συμβιβασμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει συγκεκριμένα ο κος Ξυδάκης : «Κυβέρνηση της Αριστεράς ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την Αριστερά; Ο Μπερλινγκουέρ είχε θέσει το δίλημμα και είχε απαντήσει υπέρ του δεύτερου σκέλους. Την ίδια απάντηση δίνει και ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι έγινε λέω ρε παιδιά ; Μου έχει ξεφύγει κάτι που  δεν το έχω υπόψη μου ; Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Κυβέρνηση εθνικής  σωτηρίας και δεν το έχουμε καταλάβει  κανένας στην Ελλάδα και το κατάλαβε ο κος Ξυδάκης ; Και ξαναβάζω κάτω τα κείμενα, τις ανακοινώσεις τις αποφάσεις, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του κου Τσίπρα και προσπαθώ να βρω κάτι, έστω ως ψήγματα αυτής της πολιτικής. Μάταια. Και όχι μόνο δεν βρήκα πουθενά, έστω και ως υποψία αναζήτησης ενός ελληνικού συμβιβασμού, αντίθετα κάποιες δυνάμεις που προσπάθησαν να κάνουν πράξη αυτή τη στρατηγική, δέχθηκαν τα λυσσασμένα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ. Και εξηγούμαι :

Μετά τα γνωστά αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012, και την αδυναμία συγκρότησης αυτοδύναμης Κυβέρνησης, ο Φώτης Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά, με μια φωτεινή πρωτοβουλία –πρωτοβουλία στο πνεύμα της στρατηγικής ενός ελληνικού ιστορικού συμβιβασμού- ζητούν την συγκρότηση Κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης από όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Ανταποκρίνονται θετικά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ. Απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κος Τσίπρας. Ο ρόλος της ΔημΑρ στη Κυβέρνηση αυτή είναι καταλυτικός. Το ΠΑΣΟΚ και Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εξαιτίας των αμαρτωλών πολιτικών τους στο παρελθόν από τις μονοκομματικές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις τους, είχαν χάσει στην κοινωνία εκείνα τα ηθικά ερείσματα που χρειάζεται να έχει μια Κυβέρνηση, που εκαλείτο να πάρει επώδυνες και σκληρές αποφάσεις, μπροστά στην ανοικτή χρεοκοπία της χώρας. Παίζει τον ρόλο εκείνης της συνεκτικής δύναμης για να μπορέσει να σταθεί μια τέτοια Κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερέτριας: Παράταση για αιτήσεις

Παρατείνεται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2013 (από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία) η υποβολή αιτήσεων για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που θα λειτουργήσει στο Δήμο Ερέτριας.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΔΒΜ Δήμου Ερέτριας  παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 10 Οκτωβρίου 2013 για τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα. Προγράμματα θα υλοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι τον Ιούνιο που ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό έτος.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που δύναται να υλοποιηθούν παρατίθενται στο παράρτημα της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα με σειρά προτεραιότητας. Κατόπιν της λήξης υποβολής των αιτήσεων άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τμημάτων που θα προκύψουν κατόπιν της επεξεργασίας των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και της επάρκειας σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η  αίτηση υποβάλλεται με  τους ακόλουθους τρόπους :
Αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dafniforosapollon.gr  είτε
Παραδίδεται ιδιοχείρως στο Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ» Δήμου Ερέτριας,  Τιμοκράτους Φανοκλέους 1, (Κτίριο Παιδικού Σταθμού Ερέτριας) Τηλ. 22290 60605- 22290 60630)

Η αίτηση (συνοδευόμενη από το παράρτημα) θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.dafniforosapollon.gr & www.eretria.gr και σε έντυπη μορφή στα Δημοτικά διαμερίσματα, ΚΕΠ στο Δήμο).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν στην  Άνω Βαθειά.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Βλάχου Σοφία στο τηλέφωνο 22290 60605.

Ο Αναγνωστάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερέτριας

Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στο πλαίσιο των  επαφών του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας και ενημερώθηκε για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το συγκεκριμένο Δήμο, τόσο από τον Δήμαρχο κ. Β. Βελέντζα όσο και από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο βουλευτής αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος  Ερέτριας και τόνισε τη διάθεσή του να συνδράμει με όλες τους τις δυνάμεις στην προώθηση και επίλυσή τους.

Ο Δήμαρχος κ. Βελέντζας, η επικεφαλής της μειοψηφίας κα Αλιμπατέ και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν τη συμπαράσταση του βουλευτή, σε ζητήματα που αφορούν περισσότερο στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Αμαρύνθου και Ερέτριας καθώς και στη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας ευχαρίστησε τον κ. Αναγνωστάκη για την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Του ζήτησε να σταθεί αρωγός στην προώθηση των αναπτυξιακού προγράμματος που εκπονεί ο Δήμος Ερέτριας και δεδομένου ότι ο κ. Αναγνωστάκης έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλκίδας, να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να διερευνήσει την εξέλιξη και την πορεία των ζητημάτων, σε επίπεδο Περιφέρειας και Κεντρικής Διοίκησης και θα επανέλθει με απαντήσεις όπως έπραξε και σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων Δήμων του Νομού μας.          

Εκδήλωση- συζήτηση από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο Αλιβέρι

Εκδήλωση- συζήτηση από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο Αλιβέρι θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση (που ΔΕΝ μας έστειλαν) "τα Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης και της ΕΛΜΕ Ευβοίας σας προσκαλούμε στις  02/10/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα: 7 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου  για να συζητήσουμε τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις σε εκπαιδευτικό, κοινωνικοοικονομικό και θεσμικό επίπεδο. Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξεύρεση τρόπων κοινής δράσης και δημιουργίας κοινής συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού ιστού συνολικά και της παιδείας ειδικότερα.

Απευθυνόμαστε σε σας γιατί μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για τα παιδιά μας αλλά και την ίδια μοίρα (φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, καταστολή…). Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζουν καθημερινά το έργο: «Η διάλυση του δημόσιου σχολείου στον αστερισμό του μνημονίου» στο οποίο πρωταγωνιστούν:

Οι συγχωνεύσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων.
Η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και των κοινωνικών αγαθών
Η διάλυση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
Η καταστολή στοιχειωδών εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Στο χέρι μας είναι να ματαιώσουμε το μαύρο τοπίο που μας ετοιμάζουν. Αν αφήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό και την απογοήτευση να μας παρασύρουν, ο κοινωνικός μεσαίωνας δε θα έχει τέλος. Μόνη μας ελπίδα η συλλογική δράση.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων"

Χαλκίδα: Τη χτύπησε αυτοκίνητο ενώ έπαιζε στο δρόμο....

Στο νοσοκομείο κατέληξε μια δωδεκάχρονη που βγήκε να παίξει στο δρόμο, παρέα με τα άλλα παιδιά σε γειτονιά της Χαλκίδας.


Όπως γράφει το evianews, το κοριτσάκι είχε βγει χθες να παίξει με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το κοριτσάκι βρέθηκε στις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

Ο οδηγός σοκαρισμένος όταν είδε χτυπημένο το παιδί, κάλεσε για βοήθεια.

Με ασθενοφόρο η δωδεκάχρονη αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας αλλά εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων, οι γιατροί έκριναν σωστό να διακομισθεί στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δημοσκόπηση της MRB: Πτώση - ρεκόρ για τη Χρυσή Αυγή


Διαφορά 1,2% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώνονται σημαντικά και φτάνουν η πτώση τους φτάνει το 2,3%. 


Σημειώνεται πως η μέτρηση έγινε πριν τις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών και στελεχών της ΧΑ.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της Real News


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΔΩ



Αναγνωστάκης: Αποζημίωση στους καλλιεργητές της Ριτσώνας

Απάντηση στην 931/27.08.2013 ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τις αποζημιώσεις στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής της Ριτσώνας λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς,.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο αναφέρει ότι η καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της  Ριτσώνας κατέστρεψε 3.000 δασικά και καλλιεργήσιμα στέμματα (ελιές και αμπέλια).

Ο ΕΛΓΑ άμεσα διενήργησε τον έλεγχο για τις εν λόγω ζημιές και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν οι καταγραφές τους. Οι ζημιές εφόσον πληρούν  τις προϋποθέσεις που απαιτεί  ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών  Ενισχύσεων και οι Κοινοτικές Κατευθυντήριες Γραμμές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας 2007-2013, και μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών θα σταλούν προς έγκριση στην Ε.Ε. προκειμένου ο ΕΛΓΑ να μπορέσει να καταβάλει τις ενισχύσεις στους επιλέξιμους παραγωγούς.

VIDEO - «ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ» στις 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Παπαδημητρίου»



Ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», με την συνεργασία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. φέρνει κοντά σας την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου , στο δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου στις 8:30 το  βράδυ, την Θεατρική παράσταση «ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ», ένα έργο που παίχτηκε στην Αθήνα την χειμερινή σαιζόν με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μια θεατρική σύμπραξη του συγγραφέα Θανάση Σκρουμπέλου, με τον σκηνοθέτη Γιώργο Σουξέ και τον ηθοποιό Θοδωρή Προκοπίου.


Συνδιοργάνωση : Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ (κατηγορία: ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ)

Η μόνη επαφή του Στάμου, ενός μετανάστη στη Γερμανία, με την Ελλάδα, είναι το ραδιόφωνο και τα τραγούδια του Στέλιου. Μέσα απ’ αυτή τη σχέση περνάει μπροστά μας ολόκληρη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας (ξεριζωμός Ποντίων- κατοχή- εμφύλιος –μετανάστευση- χούντα).

Αναλυτικά: Η δεκαετία του ’60 ήταν το αποκορύφωμα της μετανάστευσης της ελληνικής νεολαίας στη Γερμανία. Χιλιάδες νέοι, με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα, έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κάτι παραπάνω από το τίποτα που είχε να τους δώσει η πατρίδα τους. Μια πατρίδα κατεστραμμένη μετά από έναν πόλεμο, μια τριπλή κατοχή και έναν τρομερό εμφύλιο. Μαζί τους στον δρόμο της ξενιτιάς και ο Στάμος, Έλληνας γκαστερμπάιτερ στην Γερμανία. Μόνη γέφυρα με την Ελλάδα αλλά και τους γονείς με την αδερφή του που έμειναν πίσω, το ραδιόφωνο με τα τραγούδια και τη φωνή του Στέλιου.

Η δύσκολη ζωή του στα ορυχεία και στις φάμπρικες τον οδηγούν να αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα – «μακριά από ‘δώ, αδερφέ. Όπου και να κοιτάξεις, αυτή η πατρίδα σε πληγώνει» -και να πάρει μια σημαντική και απρόσμενη απόφαση για τη ζωή του… Ένα έργο επίκαιρο σήμερα, όσο ποτέ. Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θανάσης Σκρουμπέλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Γιώργος Σουξές
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βάσια Αγγελίδου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Φωτόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κώστας Χατζηδάκης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Τσιμπρή

ΠΑΙΖΕΙ ο ηθοποιός: Θοδωρής Προκοπίου

Παιδικό πάρτι από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Κανήθου, με την συνεργασία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. στα πλαίσια των εκδηλώσεων Κανηθιώτικα 2013 οργάνωσε και φέτος το πολυπόθητο παιδικό πάρτι. 


Φέτος έγινε στο δασύλλιο Κανήθου, (άνωθεν Αστέρια) με παιχνίδια λούνα Παρκ, φουσκωτά, κλόουν, καραγκιόζη, τραγούδια, χορούς, από το σούρουπο (18:00) μέχρι το βράδυ (22:00)

Στο ίδιο χώρο λειτούργησε αναψυκτήριο με αναψυκτικά, παγωτά, λουκουμάδες κ.λ.π.

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος Κανήθου, ενημερώνει τους εραστές του Θεάτρου, πως το Θεατρικό τμήμα θα ξεκινήσει τα μαθήματα από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6974483261.







Αναγνωστάκης: Να αποκρουστούν η εγκληματική δράση, ο φασισμός και ο νεοναζισμός".

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Αναγνωστάκη για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις: 


"Η Δημοκρατία αμύνεται και απαντά με εφαρμογή της νομιμότητας. Με ψυχραιμία και δημοκρατική νηφαλιότητα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το νομικό πλαίσιο. Η Δικαιοσύνη οφείλει απρόσκοπτα να επιτελέσει το καθήκον της. Η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί σε βάθος για τα όσα συμβαίνουν. Στόχος να αποκρουστούν η εγκληματική δράση, ο φασισμός και ο νεοναζισμός".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...