Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«ΑΡΩΜΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ» - συναυλία του Δημοτικού Ωδείου «Ν. Σκαλκώτας»

Μια μοναδική μουσική βραδιά Ελληνικής Οπερέτας, με τίτλο: «ΑΡΩΜΑ ΟΠΕΡΕΤΑΣ», θα παρουσιάσει το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας του ΔΟΑΠΠΕΧ, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Τραγουδούν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΠΑΡΙΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (Μαέστρος & Βαρύτονος της Ε.Λ.Σ.),ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΤΣΑΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΕΣΣΑΛΑ, ΣΟΦΙΑ ΤΣΕΛΕΠΗ και ΑΘΗΝΑ ΤΣΟΛΑΚΟΥ.

Πιάνο: ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΑΡΑ

Ευγενική συμμετοχή

Αφήγηση: ΤΑΚΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ (Ηθοποιός)

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΑΘΗΝΑ ΤΣΟΛΑΚΟΥ

Είσοδος Ελεύθερη

Τσίπρας: Οι πιστωτές αναζητούν να πάρουν τα τιμαλφή, τα ασημικά και ότι άλλο έχει απομείνει

Νέες βολές από τον Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, προειδοποιώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταματήσει το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, ενώ χαρακτήρισε παράνομο το διορισμό του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ

Στην ομιλία του κατά την επίσκεψη στη ΛΑΡΚΟ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ευβοίας, Βαγγέλη Αποστόλου, Φθιώτιδας, Βασίλη Κυριακάκη και Βοιωτίας Γιάννη Σταθά, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

Η Λάρκο είναι μια εμβληματική βιομηχανία. Φυσικά με προβλήματα εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, για την οποία ευθύνονται αυτοί που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά με τρομακτικές, τεράστιες δυνατότητες. Είναι μια ιστορική βιομηχανία. Έχει συνδέσει την παρουσία της με τις όποιες δυνατότητες και πρωτοβουλίες-παρεμβάσεις παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης. Κυρίως γιατί είναι μια μεταλλευτική βιομηχανία που παράγει αξιοποιώντας δική της πρώτη ύλη. Εθνική πρώτη ύλη, εθνικό πλούτο. Θέλουν να ξεπουλήσουν τη Λάρκο και μαζί τα μεταλλεία του νικελίου που είναι εθνικός μας πλούτος, που υπολογίζεται σε μία αξία περίπου 20 δις. ευρώ.

Θέλουν να ξεπουλήσουν τη δυνατότητα δηλαδή να μπορέσουμε να κρατηθούμε στα πόδια μας ως χώρα και να μην γίνουμε αποικία χρέους. Και θέλουν να το κάνουν τώρα, γιατί ξέρουν ότι οι μέρες τους τελειώνουν. Και βιάζονται οι πιστωτές, βιάζονται και η κ. Μέρκελ και ο . Σόιμπλε, εκβιάζοντας μάλιστα με τη δόση που θα δώσουν κάποια στιγμή τον Δεκέμβρη, να περάσουν τον περιβόητο ειδικό λογαριασμό, όπου ανεξάρτητα αν θα βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, αυτός που θα τον διαχειρίζεται και προφανώς δεν θα είναι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας πούμε ότι η Λάρκο είναι εθνικός μας πλούτος, αλλά ταυτόχρονα να σας δώσουμε και την αισιοδοξία ότι μέσα από τον αγώνα τον δικό σας, που θα γίνει ταυτόχρονα και αγώνας του ελληνικού λαού,θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Ας αρχίσει λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση αυτής της κυβέρνησης εθνικής χρεωκοπίας, από δω από εσάς, από τη Λάρκο. Ας πείτε εσείς Μολών λαβέ. Τα κλειδιά της χώρας δεν θα τους τα παραδώσουμε. Θα είμαστε στο τέλος νικητές και μέσα από σκληρό αγώνα θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε μία χώρα που θα παράγει, μια χώρα που θα διανέμει δίκαια τον πλούτο, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προκοπή. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε σε αυτό τον αγώνα, για να υποστηρίξουμε τον αγώνα σας. Καλή δύναμη και θα είμαστε νικητές.
Enhanced by Zemanta

Κάηκε ολοσχερώς πλοίο στα Γιάλτρα

Φλόγες ξεφύτρωσαν μέσα στη θάλασσα σήμερα τα ξημερώματα στα Γιάλτρα Αιδηψού. Πλοίο άρπαξε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.
Το πλοίο δεν ήταν παροπλισμένο και είχε ρίξει άγκυρα στη θέση «Μπάνια Γιάλτρων».

Για άγνωστο λόγο άρπαξε φωτιά και κάηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος.
Στο σημείο έτρεξε αμέσως το Λιμεναρχείο Αιδηψού και πυροσβεστικό όχημα που κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

Λιμενικοί πήραν καταθέσεις για να μάθουν τα αίτια της φωτιάς.


egnomi.gr

"Έβαλαν βόμβα" στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για να γλιτώσουν το διαγώνισμα

Αυτός ούτε με βόμβα ΔΕΝ ξυπνάει (Φωτό αρχείου)
Με μια φάρσα για βόμβα ήθελαν να γλιτώσουν το διαγώνισμα αλλά την "πάτησαν"!

Οι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας άλλα περίμεναν και άλλα τους προέκυψαν...
 
Έτσι μετά τις φάρσες για βόμβα στα δικαστήρια Χαλκίδας και τις δύο γέφυρες της πόλης, έκαναν φάρσα και στο 1ο Γυμνάσιο.

Ένας αγνωστος τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στο σχολείο και είπε ότι έχουν βάλει βόμβα.

Το σχολικό κτήριο εκκενώθηκε και έσπευσε η αστυνομία για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ολγα Παπαναγνώστου, είπε ότι όλα τα διαγωνίσματα που είχαν προγραμματιστεί για αυτή την ώρα μεταφέρθηκαν στην επόμενη!

Και έτσι ο φαρσέρ και η παρέα του την... πάτησαν !

"Στα πράσα" έπιασαν τους τσιγγάνους στο Βαθύ!

"Στα πράσα" έπιασαν τους τσιγγάνους στο Βαθύ! Για απόπειρα κλοπής καλωδίων του ΟΣΕ συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα στο Βαθύ Αυλίδας δύο τσιγγάνοι ηλικίας 27 και 28 χρόνων.

Οι αστυνομικοί που, μετά τις τελευταίες κλοπές, κάνουν περιπολίες στο δίκτυο του ΟΣΕ, εντόπισαν τους δύο τσιγγάνους κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Χαλκίδας-Οινόης.
 
Μαζί τουςείχαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία όπως βαριοπούλα, καλέμι, σιδηροπρίονο κ.ά. 
 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, για να τους απαγγείλει τις σχετικές κατηγορίες.

Με τα ναρκωτικά στην... τσέπη συνελήφθη 36χρονος στο ΚΤΕΛ

Με τα ναρκωτικά στην... τσέπη συνελήφθη ένας 36χρονος Πακιστανός  χθες το απόγευμα στο σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Χαλκίδας (περιοχή Αγίου Στεφάνου). 

Ο  Πακιστανός αγόρασε τα ναρκωτικά από την Αθήνα και θα τα πουλούσε  σε χρήστες στη Χαλκίδα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 86 γραμμάρια χασίς τα οποία κατασχέθηκαν.
 
Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και διατάχθηκε η προφυλακίση του, μετά την άσκηση της σχετικής δίωξης.

Μπλόκο στην Περιφέρεια Στερεάς [video]

Στο πόδι είναι οι εργαζόμενοι σε Δήμους και Περιφέρεια για το Μνημόνιο ΙΙΙ και τις απολύσεις που βλέπουν να έρχονται...

Τα γραφεία της Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία, απέκλεισαν σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας, ώστε να μπλοκάρουν τις λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων τους, που είναι να σταλούν στο Υπουργείο.

Όπως είπε στο LamiaReport, ο πρόεδρος των εργαζομένων Φώτης Παπαευσταθίου, η απόφαση πάρθηκε το πρωί σε έκτακτη γενική συνέλευση και οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και στους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και φωνάξουν όλοι μαζί ΟΧΙ στις απολύσεις.

Δείτε τι είπε ο κ. Παπαευσταθίου στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΑΜΕ: "Έξω από τα σχολεία οι χορηγοί της εξαθλίωσης"

"Έξω από τα σχολεία οι χορηγοί της εξαθλίωσης" λέει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και διευκρινίζει:


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, γονείς και μαθητές μερικά χρόνια πριν φωνάζαμε ,όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης στα σχολεία μας (και μάλιστα κατηγορηθήκαμε και λοιδορηθήκαμε από πολλούς) λέγοντας πως  θα είναι ο Δούρειος Ίππος της εισόδου των χορηγών του νέου σχολείου.
Να λοιπόν το «νέο σχολείο της αγοράς»! Να η «είσοδος» των πολυεθνικών και άλλων «εταιριών», ΜΚΟ και άλλων, «ευαγών ιδρυμάτων» στα σχολεία μας.
Η πολυεθνική, αποικιοκρατική εταιρία «ΝΤΟΛ» που φέρνει τις μπανάνες από τη Λατινική Αμερική ποτισμένες απ’ τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών αγροτών του Παναμά και της Κόστα Ρίκα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας κάνει μάθημα «υγιεινής διατροφής» και μοιράζει «δωρεάν» μπανάνες στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και της Εύβοιας (Χαλκίδας ,Αρτάκης).
«Φάγε», «Lidl», «Colgate», «Goody’s» και άλλες φιλάνθρωπες εταιρίες σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης κάνουν «μπίζνες» εξασφαλίζοντας «δωρεάν» διαφήμιση, αλλά και «πελάτες» τους μικρούς μαθητές που «μαγεύονται» από τα «δωράκια» τους και διαμορφώνουν από αυτήν την τρυφερή ηλικία τη χειρότερη καταναλωτική συνείδηση, άποψη και συμπεριφορά κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Είναι πρόκληση και  κοροϊδία . Το Υπουργείο Παιδείας και οι κυβερνήσεις (τωρινή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όλες οι προηγούμενες) αφού καταδίκασαν 400.000 παιδιά στη χώρα μας στον υποσιτισμό, στην πείνα και στην εξαθλίωση μαζί με τις πολυεθνικές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μας πετούν στα μούτρα ένα ξεροκόμματο ενώ μας πετσόκοψαν τα δικαιώματα μας στη δουλειά,στη μόρφωση και στη ζωή μας.
Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που ετοίμασαν το «σχολείο της αγοράς», το «σχολείο επιχείρηση» που δε θα προσφέρει γνώση και ολόπλευρη μόρφωση, αλλά μέσα από ένα «εμπορικό πανηγύρι» θα ετοιμάζει τους σημερινούς αμόρφωτους μαθητές, τους αυριανούς υποταγμένους και πειθήνιους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα.
Είναι τέτοια η  καπιταλιστική σαπίλα που δεν  μπορεί και να κρύψει τη βρώμα της. «Οίκος ανοχής» χορηγεί 3.000 Eυρώ σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας. Αυτό κι αν είναι καπιταλιστικό μάθημα συνείδησης. Νόμιμη επιχείρηση ο «οίκος ανοχής». Ελεύθερο και αποδοτικό το επάγγελμα της «πορνείας». Απενοχοποίηση των έσχατων μορφών προσβολής κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Τώρα πια δεν επιτρέπεται  να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ή να συμβιβαζόμαστε με τον εξευτελισμό  των ανθρώπων. Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας άμεσα να πάρει θέση Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου.Καλούμε τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους , τους άνεργους να δώσουμε τη μάχη για : Να καταδικάσουμε και να απορρίψουμε όλες τις «ευγενικές χορηγίες» και τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» των «εκμεταλλευτών» μας στα σχολεία.
  • Να μην δώσουμε ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης ή για άλλες λειτουργικές  ανάγκες των σχολείων.
  • Να απαιτήσουμε δυναμικά την επαρκή χρηματοδότηση όλων των σχολείων και την δωρεάν παροχή καυσίμων, νερού, ρεύματος και τηλεφώνου καθώς και τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
  • Να δίνεται δωρεάν κολατσιό για όλα τα παιδιά μέσα από τις δομές των Δήμων.
ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ.
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ  ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!!!

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Άνοιξε την ντουλάπα και... κοκκίνησε από τον θυμό του!

Πρωταγωνιστής ένας 50χρονος από χωριό της Καρύστου...


Είχε πάει σε κατάστημα και είχε αγοράσει ένα σακάκι αξίας 50 ευρώ για να ντύνεται βαριά όταν θα έπεφτε η θερμοκρασία. Όμως ήταν άτυχος. Ο λόγος για έναν 50χρονο από χωριό της Καρύστου.

Η αλλαγή του καιρού τον έκανε να πάει στην ντουλάπα και να αναζητήσει το σακάκι. Σύμφωνα με το evianews.com, όταν την άνοιξε διαπίστωσε πως είχε κάνει φτερά. Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, άγνωστοι μπήκαν μέσα στο σπίτι του και του το άρπαξαν.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: 5 εποχικοί στη ΔΕΔΔΗΕ Χαλκίδας

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. -Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιοχής Χαλκίδας, που εδρεύει στον Νομό Ευβοίας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
 
ΔΕ Υπάλληλος Γραφείου 1
ΔΕ Τεχνικός Επιμελητής 1
ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων 3
 
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι  ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΔΥΟ ΔΕΝΤΡΑ, τ.κ. 34100-ΧΑΛΚΙΔΑ απευθύνοντάς την στον ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ υπόψιν κ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ (τηλ. επικοινωνίας: 22210-90504).

Χαλκίδα: Κατέβηκε στην πυλωτή και τον έπιασε κρύος ιδρώτας όταν κατάλαβε τι είχε γίνει!

Που να φαντάζονταν ότι η βάρκα του που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονταν στην πυλωτή θα έκανε φτερά χωρίς κανένας να το πάρει χαμπάρι...

Ούτε που πήγε το μυαλό του άτυχου 50χρονου Χαλκιδέου πως θα έκανε φτερά η βάρκα, το τρέιλερ και η μηχανή!

Ξύπνησε σήμερα το πρωί και όταν βγήκε από το σπίτι από συνήθεια κατάλαβε πως κάτι έλειπε από την πυλωτή. Άρχισε να τον πιάνει κρύος ιδρώτας όταν κατάλαβε πως η περιουσία του είχε κάνει φτερά.

Και αυτό συνέβη στο κέντρο της Χαλκίδας όπου οι δράστες κατάφεραν ξημερώματα να φορτώσουν τα κλοπιμαία χωρίς να κάνουν θόρυβο και χωρίς κανένας να τους δει.

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET - Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι

- Η εταιρεια κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

- Δραστηριοποιείται στην Ελλαδα 30 χρόνια και αριθμεί περίπου 100 καταστήματα

- 3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Νeoset στη Χαλκίδα

- "Συνάδελφοι μου ζητάνε λεφτά να πάρουν γάλα στα παιδιά τους" λέει στο Newsit o Πρ. των εργαζομένων

- Τι θα γίνει με τις παραγγελίες χιλιάδων καταναλωτών

- Σιγήν ιχθύος από την εταιρεία, λέει πως θα εκδώσει σύντομα ανακοίνωση


Η ιστορική εταιρεία επίπλων ΝEOSET κατέθεσε χθες Τρίτη 13 Νοεβρίου 2012, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο.

Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα.

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το έτος 2011 η ΝEOSET παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και η εταιρεία αρνείται να ενημερώσει τους δημοσιογράφους επισήμως και παραπέμπει σε ανακοινωση που θα εκδώσει σε συντομο χρονικό διάστημα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η υπαγωγη της στο άρθρο 99 θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως αυτό δε σημαίνει ούτε οτι η εταιρεία θα πτωχεύσει, ούτε οτι θα βάλει λουκέτο και τονίζουν σε κάθε περίπτωση πως οι παραγγελίες των καταναλωτών που ειναι σε εξέλιξη θα παραδωθούν κανονικά.


Η ΝΕΟSET ωστόσο είχε πολλά και σοβαρά προβλήματα τα τελευταία 4 χρονια όπως καταγγέλουν στο Newsit οι εργαζομενοι καθώς είχε κάνει σαρωτικές απολύσεις ποοσωπικού όχι μόνο στο εργοστάσιο παραγωγής στη Χαλκίδα αλλά και στα καταστηματα που διατηρεί.

TI KATAΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Οπως δήλωσε στο Newsit o Γιάννης Χρυσάγης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής της ΝEOSET που βρίσκεται στα Βασιλικά Ευβοίας "μια εταιρεία που στο χώρο του επίπλου κατάφερε να φτιάξει το καλύτερο όνομα, κάποιοι με λάθος επιλογές και κινήσεις, διοικούντες με μισθούς άνω των 15.000 ευρώ εφτάσαν την εταιρεία σε τραγική κατάσταση. Δε δέχονται να συναντηθούν μαζί μας τα τελευταία 5 χρονια και μας βάζουν να υπογράφουμε τριημερα, τετραήμερα απειλωντας  μας με απολύσεις. Μας έχουν 3 μήνες απληρωτους και απο χθες που έχουμε μάθει οτι υπαχθήκαμε στο άρθρο 99 αρνούνται να μας ενημερώσουν για το τι μέλλει γενέσθαι, είμαστε στον αέρα. Ερχονται συνάδελφοι και μου ζητάνε 50 ευρώ για να αγοράσουν γάλα για το παιδί τους. Ντρέπομαι που το λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια".

"Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα επιδοτούμενα προγράμματα που πήρε η εταιρεία αλλά γκαι για τα golden boys που δημιουργησαν αυτό το πρόβλημα στην μονάδα του Βασιλικού" δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοιας, Στέφανος Μπασινάς ο οποίος πρόσθεσε "η ειδηση της αίτησης της ΝEOSET για υπαγωγή στο άρθρο 99 εδώ στη Χαλκίδα όπου βρίσκεται η μοναδική παραγωγική μοναδα της εταιρείας ήταν κάτι το αναμενόμενο γιατί αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα τα τελευταία 4 χρόνια. Εκεί που η εταιρεία είχε 400 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, από το 2008 και μετά έγιναν απολύσεις και αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 75 εργαζόμενοι στον τομέα της παραγωγής. Απολύσεις δεν έγιναν μόνο στο εργοστάσιο αλλά στα καταστήματα".

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ NEOSET
Η εταιρεία κολοσσός στο χώρο του επίπλου  δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζουν τα 100 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Η δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1990 στον Καναδά και ο όμιλος εξήγαγε προϊόντα στις χώρες, Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ. Το τελικό σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.
Enhanced by Zemanta

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να γίνει έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο.

"Να ακυρώσουμε στην πράξη την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και ζητεί να γίνει έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Πίσω από τις όψιμες αντιστασιακές κορώνες των συλλογικών οργάνων καθώς δήμοι και περιφέρειες κατεδαφίζονται, υπάρχει μια αλήθεια που δεν πρέπει να συσκοτιστεί: Όσο αδιαφανείς, αναποτελεσματικοί και ανεπαρκείς και αν έχουν αποδειχτεί οι θεσμοί αυτοί, άλλο τόσο αναγκαίοι είναι για την έστω και υποτυπώδη κοινωνική συγκρότηση. Η λύση δεν είναι να τους καταργήσουμε, είναι να τους αλλάξουμε. Κάθε μάχη που δίνεται σήμερα για να σταματήσει η λεηλασία, πρέπει να βρίσκει τους απλούς πολίτες ενωμένους.

Ως σχολιασμό για όσα συμβαίνουν σήμερα, θα περιοριστούμε να αντιγράψουμε αυτά που λέγαμε πριν από τις εκλογές του 2010:

«Ο Καλλικράτης μαζί με το μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα δημιουργούν ένα εξαιρετικά κρίσιμο τοπίο:
- εκμηδενίζεται η δυνατότητα για αυτοδιοίκηση των τοπικών κοινωνιών: οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα λογοδοτούν πολύ λιγότερο στους πολίτες και θα ελέγχονται πολύ περισσότερο από ισχυρά κέντρα αποφάσεων
- στραγγαλίζονται οικονομικά οι δήμοι και οι περιφέρειες αφού σε αυτούς μεταφέρονται πολλές από τις υποχρεώσεις της πολιτείας, ενώ οι πόροι μειώνονται κατακόρυφα. Μέσα από την αυτοδιοίκηση θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ισχνό κοινωνικό κράτος και θα μπουν σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας. Κρίσιμες υπηρεσίες, δημόσιοι χώροι και αγαθά θα περάσουν σε μεγάλες εταιρείες, με δυσβάσταχτο κόστος για τους πολίτες.»

Δεν ήμασταν προφήτες. Οι θιασώτες του Καλλικράτη και πειθήνιοι μέχρι σήμερα στις επιταγές των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων γνώριζαν πολύ καλύτερα τις συνέπειες αυτών των σχεδιασμών. Αν δεν ήξεραν, αν εξαπατήθηκαν, αν άλλα νόμιζαν και άλλα βλέπουν, ας αναλάβουν επιτέλους έστω και τώρα τις ευθύνες τους, αντιστεκόμενοι έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.

Υποστηρίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων, καλούμε την περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας να μην δεχθεί τις οριζόντιες ισοπεδωτικές περικοπές προσωπικού που ανοίγουν την πόρτα σε κάθε επόμενη απόλυση οποιασδήποτε κατηγορίας υπαλλήλων. Ζητάμε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με μόνο θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τρίτου μνημονίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας

Κατάληψη σήμερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η πόλη της Λαμίας μπαίνει για τα καλά στις κινητοποιήσεις μιας και μετά την κατάληψη που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λαμιέων και την κατάληψη των εργαζομένων στα ΤΕΙ Λαμίας , κατάληψη θα πραγματοποιήσουν ΣΗΜΕΡΑ οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία καλώντας τον Περιφερειάρχη να συνταχθεί με τα αιτήματά τους και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση με έκτακτη συνεδρίαση του.
Μετά την σύσκεψη των Δ.Σ. ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας που επιβεβαίωσε τις αποφάσεις των κινητοποιήσεων.
Ο συντονισμός των αγώνων είναι το επόμενο βήμα.
Τσιάμης Αποστόλης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λαμία στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Στερεάς Ελλάδος.

Η Ανακοίνωση των Συλλόγων:...

«Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

Τα Δ. Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , μετά από σύσκεψη στη Λαμία στις 14-11-2012 μαζί με μέλη του Δ.Σ και τη συμμετοχή μέλους της Γ.Σ της ΟΣΥΑΠΕ(ομοσπονδία συλλόγων αιρετών περιφερειών Ελλάδος) , αποφάσισαν να αντισταθούν στην απόλυση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου ΔΕ Διοικητικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Μαζί με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες Περιφέρειες , τους Δήμους και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία που χτυπιέται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτοί που νομοθετούν την διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ακολουθούν την ίδια πολιτική και στο δημόσιο έχοντας σαν μόνο στόχο την εξεύρεση χρημάτων για τους ντόπιους και τους ξένους τοκογλύφους και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Εμείς σαν εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν δεχόμαστε να χρηματοδοτήσουμε με την απώλεια της εργασίας μας τους οικονομικά ισχυρούς και αυτούς που θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Την κινητοποίηση όλων των υπαλλήλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από Πέμπτη 15-11-2012 έως και Παρασκευή 16-11-2012, για να εμποδίσουμε την εφαρμογή του Νόμου και συντονισμό με άλλες υπηρεσίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων, να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να καλύψουν πολιτικά και διοικητικά τις αποφάσεις των εργαζομένων της περιφέρειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Η ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 

10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας: Δράση για προαγωγή υγείας μαθητών Ρομά

To Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (Κ.Ε.Δ.Α.) της Φιλοσοφικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδαγωγικής κ. Γ. Π. Μάρκου, μεταξύ των άλλων δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα που υλοποιεί στις σχολικές μονάδες στην Εύβοια αλλά και σε άλλες περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης του Χαμόγελου του Παιδιού (Παράρτημα Εύβοιας) συνδιοργάνωσαν, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας συντονισμένη και εξειδικευμένη παρέμβαση στα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την ανάγκη πρωτοβάθμιας περίθαλψης των μαθητών-/τριών ρομά και μη ρομά, (πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγή υγείας).

Στο πλαίσιο υλοποίησης της εν λόγω Δράσης πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί σε 70 μαθητές-/τριες ρόμικης καταγωγής και μη ρομά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έκδοση πιστοποιητικών (Ατομικό Δελτίο Υγείας) σε 25 μαθητές-/τριες.


Στην προαναφερθείσα δράση συμμετείχαν το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Χαμόγελου του Παιδιού (Παράρτημα Εύβοιας), η κα Χρυσούλα Ζαρκάδα-Χολέβα, Παιδίατρος, η κα Όλγα Παλαιολόγου, Νοσηλεύτρια ΤΕ του Τμήματος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, ο κ. Ανέστης Χατζηστεφάνου, Επισκέπτης Υγείας ΤΕ, του Τμήματος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, η κα Κατερίνα Κριτσιμά, Επισκέπτρια Υγείας ΤΕ, του Πνευμονολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, η κα Σουπία Ζεϊνεντίν, Γενική Ιατρός του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, η κα Ζωγραφιά Κατσαρή και ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Διαμεσολαβήτρια και Συντονιστής αντίστοιχα του Προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» στην Εύβοια.

Καθοριστική συμβολή σ’ αυτό το εγχείρημα έχει ο κ. Αναστάσιος Σεπετής, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, μέσω του οποίου διατέθηκε από το φαρμακείο του νοσοκομείου ένα μεγάλο μέρος των εμβολίων και του φαρμακευτικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εμβολιασμού των μαθητών-/τριών.

Τέλος, σημαντική ήταν η υποστήριξη και συμβολή της Διευθύντριας του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, κας Ελένης Παπαμήτσου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Πάμε Πακέτο: Η τραγική ιστορία μιας μάνας

Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, το Πάμε Πακέτο ξετυλίγει δύο πολύ συγκινητικές ιστορίες, σε μια βραδιά γεμάτη έντονα συναισθήματα.

Αποστολέας του πρώτου πακέτου είναι μια γυναίκα με καταγωγή από την Αρμενία, η οποία ελπίζει να συναντήσει τη μητέρα και την αδερφή της, μετά από δεκαοκτώ χρόνια. Σε αντίθεση με πολλούς ομογενείς της, η Δήμητρα εγκατέλειψε την πατρίδα της για αισθηματικούς λόγους, επειδή αισθάνθηκε προδομένη από τη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της. Μόνη της στην αρχή, πάλεψε για να σταθεί όρθια στα πόδια της σε μια ξένη χώρα και πολύ σύντομα κατάφερε να φέρει κοντά της και τα δύο της παιδιά. Επί δεκαοκτώ χρόνια, δεν σταμάτησε στιγμή να σκέφτεται τη μητέρα και την αδερφή της. Μέσα από την εκπομπή, θέλει να προλάβει να τους πει όλα αυτά που τόσα χρόνια κρύβει μέσα της. Σίγουρα, αυτή η συνάντηση των τριών γυναικών δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η Μαρία, η αποστολέας του δεύτερου πακέτου, είναι ένα από εκείνα τα παιδιά, τα οποία αν και υιοθετημένα, είχαν την ευτυχία να μεγαλώσουν σε ανάδοχη οικογένεια, με πολλή αγάπη. Η νεαρή κοπέλα αισθανόταν από πολύ μικρή ότι είναι υιοθετημένη. Ωστόσο, ο απρόσμενος θάνατος του πατέρα της στην παιδική της ηλικία, είχε σαν αποτέλεσμα να προσκολληθεί στη μητέρα της και να αποφεύγει να της κάνει επίμονες ερωτήσεις που θα επιβεβαίωναν την υιοθεσία της, για να μην τη στεναχωρεί. Για τη Μαρία, η ανάδοχη μητέρα της ήταν και μάνα και φίλη και αδερφή. Στα δέκατα όγδοα γενέθλιά της, αποφάσισε να θέσει ευθέως το ερώτημα στη μητέρα της. Η απάντηση ήταν καταφατική. Από τότε, η Μαρία έβαλε σκοπό της ζωής της να εντοπίσει τη βιολογική μητέρα της. Μάλιστα, κάποια στιγμή κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στα ίχνη της χωρίς όμως να καταφέρει τελικά να τη συναντήσει. Στην εκπομπή, έρχεται με σκοπό να δώσει τέλος στην αγωνία της και να γνωρίσει επιτέλους τη γυναίκα που την έφερε στον κόσμο. Πώς θα αντιδράσει όταν τη δει για πρώτη φορά; Ποια είναι η τραγική ιστορία της μητέρας που θα ταράξει την αποστολέα;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Η ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με επιβαλλόμενη εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μεγάλου πατρός και διδασκάλου της Εκκλησίας μας, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Το εσπέρας της Δευτέρας 12ης Νοεμβρίου 2012 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος κήρυξε θαυμάσια τον θείο λόγο αναφερθείς στο ήθος και την αγιότητα βίου του Ιερού Χρυσοστόμου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επίσκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου με τη συμμετοχή πολλών κληρικών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, των ομόρων Ιερών Μητροπόλεων Καρυστίας και Θηβών αλλά και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, προσήλθε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, τον Διάκονό του π. Επιφάνιο και με εγκαρδιότητα ευχήθηκε δεόντως στον Μητροπολίτη μας για τα ονομαστήριά του.

Στον Εσπερινό παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι Δικηγόροι της Πόλεώς μας, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρό τους κ. Λάμπρο Γκάνη, για να τιμήσουν, με την καθιερωμένη Αρτοκλασία, τον Προστάτη Άγιό τους, τον Ιερό Χρυσόστομο, όπως και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως και τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Αναστάσιος Σεπετής, ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος κ. Σπυρίδων Αθανασίου κ.ά.
Την κυριώνυμη ημέρα Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, με τη συμμετοχή και των αγίων Αρχιερέων Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Σαλώνων κ. Αντωνίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και άλλων τοπικών Εκκλησιών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. π. Νήφων Συριανός, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με χάρη και σεμνότητα, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Χαλκίδος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ευχήθηκε εκ μέρους των Μητροπολιτών και αντιφώνησε ευχαριστώντας τους αγίους Ιεράρχες, τις τίμιες συνοδείες τους και ιδιαιτέρως τον Ιερό Κλήρο, τα Μοναχικά Τάγματα, τους αγίους Ιεροψάλτες, οι οποίοι έψαλλαν θαυμασιώτατα τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία και τον ευσεβή λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας για την ποικιλότροπη καθημερινή τους αγάπη και την στήριξή τους στο επισκοπικό του έργο, ενώ, συγκινημένος, μνημόνευσε και το πρόσωπο του μακαριστού Γέροντός του και προκατόχου του Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Ερετρίας κ. Βασίλειος Βελέντζας, ο κ. Άγγελος Πνευματικός, ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ιωάννης Σπανός, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης κ.ά.

Όπως έχει καθιερώσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος εδώ και πολλά χρόνια, δεν παρετέθη επίσημο γεύμα, παρά μόνο ο Άρτος και το καθιερωμένο εόρτιο γλυκό κέρασμα προς όλους, στην Εκκλησία.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβησαν στο Κοιμητήριο Χαλκίδος, όπου διάβασαν νεκρώσιμο τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Γέροντός τους, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Βέργη.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέχθηκε τις ευχές των Αρχών και του Λαού στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κάτω από την όμορφη μελωδία των παιδιών της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση του κ. Παύλου Κουρμπέτη, τα οποία με πολλή αγάπη προσήλθαν στην γιορτή του πνευματικού τους πατέρα.

Η Αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσήλθαν αυθόρμητα για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας, μεταξύ των οποίων Κληρικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, ο Βουλευτής κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Γκάϊντας, με συνεργάτες του, πολλοί Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη τοπικών Συλλόγων και Φορέων, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., ο κ. Ιωάννης Συμεωνίδης, Χαλκιδεύς, που κατοικεί μόνιμα στην Νέα Υόρκη, αλλά και πλήθος πολύ του Λαού της Πόλεως και της Μητροπόλεως, παιδιά αρκετών Ενοριακών Κατηχητικών και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, τρόφιμοι των Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεως, ενώ πολλοί χριστιανοί από μακρινά μέρη της Ιεράς μητροπόλεως, όπως η Βόρεια Εύβοια και τα Νησιά των Βορείων Σποράδων, ευχήθηκαν τηλεφωνικά στον Σεβασμιώτατο.

Για ακόμη μια φορά η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αποτέλεσε πολύτιμη ευκαιρία για τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας ώστε καταρχήν να λάβουν ευκαιρία μίμησης του Αγίου και, όπως σε όλες τις εκκλησιαστικές εορτές και πανηγύρεις, να ζήσουν, με κέντρο την Θεία Ευχαριστία, το γεγονός της ενότητας της Εκκλησίας στο πρόσωπο του Επισκόπου και να προσευχηθούν στο Θεό για να Τον στηρίζει στα πολυεύθυνα εκκλησιαστικά του καθήκοντα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη διεξαγωγή ανοιχτής ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Παρουσίαση των Πεπραγμένων των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας» την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 15:30 – 17:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Λαμία, οδός Παπασιοπούλου 2-4. Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο των αναπτυξιακών προγραμμάτων που αφορούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ιδρύματος καθώς και σε θέματα σπουδών και σταδιοδρομίας των φοιτητών και αποφοίτων του. Τα θέματα θα αναπτυχθούν από τους Καθηγητές που συντονίζουν τα Προγράμματα.

Αναλυτικά, η σειρά των παρουσιάσεων έχει ως εξής:
1. ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ) ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εισηγητής : Αν. Καθηγητής Δ. Παναγιωτόπουλος
2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εισηγητής : Αν. Καθηγητής Μ. Βασιλακόπουλος
3. ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εισηγητές : Καθηγητής Δ. Λουκόπουλος / κ. Κ. Τσανούλας
4. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εισηγητής : Επ. Καθηγητής Η. Μαγκλογιάννης
5. ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εισηγητής : Καθηγητής Χ. Μπότσαρης
6. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ)
Εισηγητής : Επ. Καθηγητής Β. Πλαγιανάκος
7. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ)
Εισηγητής : Επ. Καθηγητής Η. Μαγκλογιάννης
8. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (HELLENIC ACADEMIC
OPENCOURSES)
Εισηγητής : Επ. Καθηγητής Ι. Αναγνωστόπουλος
9. KINHTIKOTHTA ERASMUS ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2012-2013
Εισηγητής : Επ. Καθηγητής Β. Πλαγιανάκος
Συντονιστής: Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής
Ερευνών και Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Στην Κύπρο ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ»

Στην Κύπρο βρέθηκε ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» για να παρευρεθεί στη συναυλία μνήμης του μεγάλου λαϊκού βάρδου.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, στο δημοτικό θέατρο του δήμου Λατσιών στην Κύπρο, στα πλαίσια της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς του οικείου δήμου, το δημοτικό συμβούλιο νεολαίας, διοργάνωσε συναυλία στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη, με τους τραγουδιστές Αντώνη Μάλτα Δημήτρη Ιεροδιακόνου και την Έλενα Ανδρέου.

Τα έσοδα της συναυλίας, θα διατεθούν από το δημοτικό συμβούλιο νέων, για να στηρίξει άπορες οικογένειες και ιδιαίτερα άπορους μαθητές.

Προσκαλεσμένοι στην εκδήλωση, η Βάσω Καζαντζίδη ο σύλλογος «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας και ο σύλλογος «ΖΕΦΥΡΟΣ» Αττικής.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λατσιών Παναγιώτης Κυπριανού, ο εκπρόσωπος του Υπουργού παιδείας και πολιτισμού Κυπριανός Λούης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου νεολαίας Κυπριανός Φιλίππου και άλλοι.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Βάσω Καζαντζίδη, στον σύλλογο «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας καθώς και στον σύλλογο «ΖΕΦΥΡΟΣ» Αττικής.

Η συναυλία έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου κ. Γιώργου Δημοσθένους.

Αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...