Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Στο ΥΠΕΚΑ η κ. Περλεπέ για χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Χαλκίδας

H βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συναντήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Νίκο Σηφουνάκη και συζήτησαν για την πορεία επίλυσης ζητημάτων χωροταξικού και πολεοδομικού χαρακτήρα στα όρια του Δήμου Χαλκίδας.

Ειδικότερα, και παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, η βουλευτής ζήτησε την επιτάχυνση των εργασιών για την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης της Συνοικίας Η΄, ώστε να μπορέσει αυτή να εισαχθεί στο Σ.Χ.Ο.Π. όσο πιο σύντομα γίνεται.

Επίσης, συζητήθηκαν εκκρεμότητες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Χαλκίδας, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης και άλλων περιοχών της πόλης με αυθαίρετες κατοικίες.

Η κ. Περλεπέ έθεσε στη συνέχεια το μείζον ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν στον Λήλαντα ποταμό, ο οποίος είχε πλημμυρίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 με συνέπεια την πρόκληση τεράστιων καταστροφών σε σπίτια και εκτάσεις στο γύρω χώρο .

Όπως ανέφερε η βουλευτής, τα 8 εκατομμύρια Ευρώ που είναι δεσμευμένα από το ΕΠΕΡΑΑ και προορίζονται γι’ αυτά τα έργα πρέπει να αξιοποιηθούν, αφού ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, ενώ πρέπει παράλληλα να εγκριθεί το σχέδιο πόλης για την περιοχή αυτή, στη βάση των συμφερόντων των κατοίκων και ιδιοκτητών στις πληγείσες εκτάσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας τη σημασία όλων αυτών των ζητημάτων, διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε να υπάρξουν οι διευθετήσεις και οι επιθυμητές λύσεις το συντομότερο δυνατό.

"Ενιαίος φορέας να αναλάβει την διαχειριση απορριμάτων"

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Την ΠΕΜΠΤΗ 31-11-11 συνεδρίασε το Δημ. Συμβούλιο  Κύμης Αλιβερίου  με θέμα Η.Δ. «Σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.» Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη τοποθέτηση της τόνισε ότι:
  • Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του. Όχι γιατί το λέει η Ε.Ε, που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που θησαυρίζουν από αυτή την δραστηριότητα, αλλά γιατί το έχει ανάγκη ο λαός.
  • Φαίνεται ξεκάθαρα πως η συζήτηση που αναπτύσσεται για την λήψη μέτρων που αφορούν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Οδηγούμαστε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων γεγονός που θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις τόσο στο εισόδημα όσο και στη ζωή του λαού  γενικότερα.
  • Προωθούνται συμβάσεις παραχώρησης ( ΣΔΙΤ), που στόχο έχουν να δοθεί ζωτικός χώρος στα συσσωρευμένα κεφαλαία των επιχειρηματικών ομίλων για χρυσοφόρες επενδύσεις στο σύνολο των σύμμεικτων απορριμμάτων.
  • Επιλέγονται μονάδες οι οποίες αφενός χρησιμοποιούν τεχνολογίες υψηλού κόστους, αφετέρου έχουν βασική προτεραιότητα την επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία, καύση των απορριμμάτων.        
  • Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και των αιρετών δημαρχών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που συναποφάσιζαν προς αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στα αρμόδια όργανα της Τοπικής Διοίκησης
Για το συγκεκριμένο θέμα της διαχείρισης  των απορριμμάτων η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  έχει και προβάλλει την δική της θέση-πρόταση που είναι σε διαφορετική κατεύθυνση με γνώμονα πάντα τα λαϊκά συμφέροντα.
  • Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή τη πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, αλλά να παλέψει για την ανατροπή της.
  • Το πρόβλημα των απορριμμάτων μπορεί ολοκληρωμένα να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα Εθνικό  Σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων που θα εκπονείται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα. Όλα θα αναπτύσσονται με βάση το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων. Με κεντρικούς δημόσιους πόρους.
  • Με προτεραιότητες, που θα παίρνουν υπόψη τους πρώτα και κύρια τις λαϊκές ανάγκες :
    1. την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων,
    1. την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή,
    2. την ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης,
    3. την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών,
    4. την επιλογή κατάλληλου συνδυασμού σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας,
    5. την κατάλληλη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών.
  • Η ανέγερση των απαραίτητων εγκαταστάσεων να γίνεται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα κατασκευών που θα υλοποιεί τα αναγκαία δημόσια έργα υποδομής.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και στα διλλήματα που στοχευμένα καλλιεργούν οι διαχειριστές του καπιταλισμού στο δήμο μας, η λύση τόσο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο μας, όσο και όλης της χώρας μας είναι στην κατεύθυνση της οργανωμένης πάλης για λαϊκή εξουσία που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο θα εφαρμόσει τη λαϊκή οικονομία. 
 
Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ο Δημ, σύμβουλος 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΑΥΛΙΔΑ: Τον σκότωσε ο γάντζος του γερανού

Deutsch: Obendrehender Turmkran in Deutschland...
Image via Wikipedia
Εργατικό δυστύχημα με θύμα 21χρονο έγινε χθες το μεσημέρι στο Βαθύ Αυλίδας της Εύβοιας, όταν ο νεαρός καταπλακώθηκε από γάντζο γερανοφόρου οχήματος σε βιοτεχνία ανακύκλωσης

Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση ανακύκλωσης, όταν για άγνωστο λόγο έφυγε ο γάντζος από μεγάλο γερανό και τον καταπλάκωσε. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος του.

Ερευνα για το περιστατικό κάνουν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής. γερανός
Enhanced by Zemanta

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Ορφανοτροφείο

Christmas Tree, World Bazaar, Tokyo Disneyland
Image by yuichi.sakuraba via Flickr

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως μας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazzar για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος αυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο χώρο του Ιδρύματος (οδός Ανθέων - Έξω Παναγίτσα).


Υπενθυμίζουμε ότι στο Ίδρυμα αυτό της Τοπικής μας Εκκλησίας, που μετρά μισό και πλέον αιώνα λειτουργίας και προσφοράς, διαμένουν 13 παιδιά εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2221084585 (π. Γρηγόριος Κλεούδης - Διευθυντής) και 6985860479 (π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου - Διαχειριστής).
Enhanced by Zemanta

O Αλέξης Τσίπρας στη Χαλκιδα!

"Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει να προωθήσει μέχρι τέλους την ισοπεδωτική πολιτική ύφεσης, η οποία εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη". Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στη Χαλκιδα!

Σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει:
  • Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πολίτες δεν έχουν ψηφίσει την υπουργοποίηση ακροδεξιών, ούτε έχουν εγκρίνει αυτή την πολιτική.
  • Ενώ η καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών ήταν μέσα στην συμφωνία για την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, σήμερα αρχίζουν σιγά - σιγά οι υπαναχωρήσεις. Αν όμως η δημοκρατία στενεύει το Μνημόνιο, αυτό είναι πρόβλημα του Μνημονίου, όχι της δημοκρατίας.
  • Σήμερα οι εξελίξεις γύρω από το ευρώ είναι ανοιχτές. Και εμείς θεωρούμε ότι για να αντέξει το ευρώ και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση χρέους, πρέπει η Ευρώπη να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της.
  • Εμείς γνωρίζουμε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι οδυνηρή για τους μη έχοντες. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν πρέπει να μπουν σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι ανταγωνιστικότητας προς τα κάτω.
  • Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης.
  • Το ΚΚΕ δυστυχώς αρνείται μέχρι στιγμής συνεργασία. Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν μας αποθαρρύνει. Κάνουμε βήματα συνεννόησης με όλους όσοι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα: ‘η εναλλακτική πρόταση της αριστεράς’ θα γίνει την Τετάρτη στην αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου.

Enhanced by Zemanta

Απίστευτος ανεμοστρόβιλος στο Μετόχι !

Και όμως συνέβη και αυτό. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος στην περιοχή της Κύμης.

Πιο συγκεκριμένα στο Μετόχι εμφανίστηκε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο που έτυχε να το αποθανατίσει με την φωτογραφική του μηχανή ένας κάτοικος και το δημοσίευσε . 


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Με σκεπάρνι του επιτέθηκαν οι ληστές

Την επίθεση τριών αδίστακτων ληστών δέχθηκε ένας άνδρας 58 ετών μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Παραλία Αυλίδας στην Εύβοια, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι ληστές έκλεψαν 1.000 ευρώ αλλά την ώρα που έφευγαν, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος με ένα δίκανο όπλο επιχείρησε να τους σταματήσει.

Tότε, ο ένας από τους δράστες του επιτέθηκε με σκεπάρνι και τον τραυμάτισε στο κεφάλι, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του.

Tο θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Xαλκίδας και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ληστών.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...