Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ «καταλληλότερος» Σαμαράς και «καλύτερη» η τρικομματική

Με 4,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue του Δεκεμβρίου για τον Σκάι και την Καθημερινή. Στο 60% ανέρχεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης έναντι μόλις 25% της ΝΔ, αν και οι περισσότεροι θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και καλύτερη κυβέρνηση τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.  

Ειδικότερα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 30,5% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Τρίτο κόμμα προκύπτει η Χρυσή Αυγή με 10,5% ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (9%), το ΠΑΣΟΚ (8%), η ΔΗΜΑΡ (6,5%) και τελευταίο το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%.

Σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το 65% δηλώνει αντίθετο σε αντίθεση με το 31% που δηλώνει πως θα επιθυμούσε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναγνωρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς από το 40% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση», το 56% απαντά σε λάθος και το 26% σε σωστή.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το 23% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καμία απαντά το 37%.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 49% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (44%), ο Πάνος Καμμένος και ο Αντώνης Σαμαράς με 40% ο καθένας, η Αλέκα Παπαρήγα (26%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (24%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με ποσοστό 17%.

Τέλος όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, σημαντική άνοδο οκτώ ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ. Πιο αναλυτικά, πρώτο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 45%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 41%, η ΝΔ με 35%, το ΚΚΕ με 27%, το ΠΑΣΟΚ με 21% και τέλος η Χρυσή Αυγή με 19%.

Εκδηλώσεις της Μητρόπολης για τα Χριστούγεννα


Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη μας οι παρακάτω Λατρευτικές Συνάξεις και επίκαιρες Εκδηλώσεις:
1.      Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο οικογενείας κ. Αγγέλου Πνευματικού - ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως), η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επικαίρους Ύμνους και Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου.
2.      Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. και στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, κατά την διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Νικόδημος Ευσταθίου.
Επ’ ευκαιρία θα εκφρασθούν συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Χορωδίας, οι οποίοι επέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας κατά το τρέχον έτος 2012, συμπλήρωσαν δεκαετή συμμετοχή στη Χορωδία η διακρίθηκαν σε άλλους τομείς.
        3.     Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της Πόλεώς μας.

Ο Μητροπολίτης ευχαριστεί τον Μπουραντά


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί θερμώς όλους τους φιλανθρώπους,  οι οποίοι ενισχύουν την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία βοηθά πολλούς απόρους συνανθρώπους μας.

Ιδιαίτερες οι ευχαριστίες του προς την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και συγκεκριμένα στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Αθανάσιο Μπουραντά, για την συμπαράσταση και την επιχορήγηση αυτού του θεάρεστου έργου, δια της προσφοράς τροφίμων, αξίας 10.000 ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ: Τι είπε ο Αναγνωστάκης στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων

Τοποθέτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα "Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Προσθέτου Πρωτοκόλλου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας στο Πρωτόκολλο μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας που υπεγράφη στη Βέρνη, στις 4 Νοεμβρίου 2010 και τροποποιεί τη Σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας για την αποφυγή της Διπλής Φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και το συνημμένο στη Σύμβαση Πρωτόκολλο».

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ακαδημία των Πολιτών με τη συμμετοχή 150 σπουδαστών

Η Ακαδημία των Πολιτών δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της περιοχής να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους...

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί στο Αλιβέρι από τον Οκτώβριο του 2012, με τη συμμετοχή 150 σπουδαστών.

Η Ακαδημία των Πολιτών (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί με έδρα τη Μυτιλήνη και υπό την εποπτεία του Ευστράτιου Παπάνη, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία παρέχει μια εξαιρετική, πολύτιμη ευκαιρία, στον κάθε ανήσυχο πολίτη που αναζητά να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να διευρύνει τους ορίζοντές του, να ωριμάσει και να αναπτυχθεί προσωπικά και επαγγελματικά.

Δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ηλικίας άνω των 18, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού.»
 
Ακαδημαϊκά έτη: Το συνολικό πρόγραμμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιβερίου είναι 4ετές (2012-2016).

Το κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τον Οκτώβριο, τελειώνει τον Ιούνιο του επόμενου έτους και χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με 6μηνη διάρκεια.
Α΄ Ακαδημαϊκό έτος: Το χειμερινό εξάμηνο ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα «Ψυχολογία» και για το εαρινό εξάμηνο ακολουθεί η «Συμβουλευτική».

Οι διαλέξεις είναι τρίωρες εβδομαδιαίες και πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5-8 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

«Σε πείσμα των κακών συγκυριών της εποχής για τη χώρα μας, οι εισηγήσεις της Ακαδημίας των Πολιτών δίνουν την ευκαιρία στους σπουδαστές να διατυπώσουν τις ιδέες τους, να ανταλλάσσουν απόψεις και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Μα πάνω απ’ όλα οι επιστήμονες-εισηγητές λειτουργούν ως κοινωνοί της ελπίδας και της αισιοδοξίας, αφού σε κάθε διάλεξη κάτι θετικό μεταλαμπαδεύεται στις καρδιές των σπουδαστών. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα που έχει ήδη ενώσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, όχι μόνο με τις διαλέξεις αλλά και με άλλες αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες.»

Μαρκόπουλος: Γιατί αποχωρώ από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

Την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης και ο Κώστας Μαρκόπουλος. Ο κ. Μαρκόπουλος κοινοποίησε την απόφασή του με επιστολή του, η οποία διενεμήθη λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος.

Ολόκληρη η επιστολή Μαρκόπουλου έχει ως εξής:

Οι περισσότεροι από εμάς γνωριστήκαμε μετά την εκλογή μας τον Μάιο του 2012 και αφού πρώτα ενώσαμε δυνάμεις για να στηρίξουμε και να εκπροσωπηθούμε μέσα από το μικρό, μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος. Μας ένωσε ένας κοινός αγώνας και μία κοινή εθνική αντιμετώπιση των εξελίξεων, ανεξαρτήτως προελεύσεως και ιδεολογίας, δηλαδή η επανάσταση της πολιτικής μας συνείδησης για την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσω των μνημονίων στην τρόικα εξωτερικού.

Από εκείνη την πρώτη θριαμβευτική εκλογή του 10,6 % με 33 βουλευτές και 670.000 ψηφοφόρους, άλλαξαν πολλά. Καταρχήν, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3 % από το αρχικό ποσοστό μας. Αιτία ήταν μία τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μια δήλωση για σύμπνοια απόψεων στα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα non paper που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη. Τότε τον πίστεψα όπως όλοι μας, αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πώς άλλωστε να φανταζόμασταν, ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων. Παραπλανηθήκαμε και αδικήσαμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναλάβαμε μαζί το χρέος να αναπτύξουμε ένα κίνημα, που μέσω της οδού της συμμετοχής και της συναπόφασης θα μετεξελισσόταν σε ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα, που θα αντικαθιστούσε τα φθαρμένα κόμματα της μεταπολίτευσης και θα επανακτούσε την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι πίστευα και πιστεύω ότι θα στεριώσει η δημοκρατία και η προκοπή στον τόπο μας. Βέβαια, κάποιοι από εμάς, οραματιζόμασταν πως θα βάζαμε στόχο να αναλάβουμε την υποχρέωση και να επωμιστούμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς να φοβόμαστε να πάρουμε στα χέρια μας, την λεγόμενη από κάποιους, «καυτή πατάτα».

Σήμερα, η ανασυγκρότηση της καταρρέουσας οικονομίας μας και η στήριξη του απελπισμένου λαού μας θέλει κοσμοθεωρία, αρχές, αξίες και σχέδιο δράσης. Θέλει αφήγηση και οικονομικό μοντέλο σαφές, πειστικό και εφαρμόσιμο. Δεν θέλει στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. Αντιθέτως, χρειάζεται σκέψη και μόχθος ώστε να χαραχθεί η στρατηγική του μέλλοντος μας. Εμείς, ως κομματικός σχηματισμός, κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν είχαμε καμία δομημένη οργάνωση σαν κάποιοι να φοβούνται το μεγάλο και να επιλέγουν συνειδητά το μικρό. Δεν είχαμε σχέδιο, ούτε καν εβδομαδιαία ή μηνιαία πολιτική ατζέντα, σαν κάποιοι να επιζητούσαν την χαοτική άσκηση μικροπολιτικής. Δεν είχαμε οικονομικό μοντέλο με αρχή και τέλος παρά μόνο μία συνεχή αντίρρηση σε κάθε τι το νέο. Δεν διασαφηνίζαμε στους πολίτες, την σταθερή μας θέση στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας. Αντιθέτως «φλερτάραμε με το δολάριο» χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν «το δολάριο μας θέλει». Όταν συνειδητά επιδεικνύαμε συμπεριφορά μικρού και συμπληρωματικού κόμματος, το μόνο που καταφέρναμε ήταν να στέλνουμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Τέλος δεν πείθαμε για την αξιακή και ιδεολογική μας κατεύθυνση, όταν διαλέγαμε φρασεολογία, τακτικές και δράσεις «αντάρτικου πόλεως» και αρνιόμασταν το ρόλο της αστικής σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που λείπει από τη χώρα.

Δυστυχώς, δεν πείθουμε ότι έχουμε αρχές, αξίες και ήθος όταν υπάρχει απουσία κομματικού διαλόγου και παραγωγή πολιτικής, αλλά στην θέση αυτών βρίσκουμε ένα τοίχος ύβρεων, παρορμητικών συμπεριφορών και ομαδοποιήσεων με την ευλογία και την ενθάρρυνση της ηγεσίας του κόμματος. Εσχάτως είδαμε την απόδραση από το διάλογο, την άρνηση ανάληψης ευθυνών και την πρωτοφανή προσβολή όλων μας. Την ίδια στιγμή, συναντούμε διορισμένα όργανα που δεν υπολογίζονταν και πολιτικές αποφάσεις διαπραγματεύσεων και μειζόνων επιλογών από ένα μόνο πρόσωπο, εν τι πλήρη απουσία τεχνοκρατικού ή διπλωματικού επιτελείου. Αυτό το σκηνικό του κόμματος χωρίς όργανα, αποτελεί μια τέλεια συνταγή για να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους, συμφέροντα και εχθρούς της χώρας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επί επτά μήνες κάνω συνειδητή προσπάθεια να συμβάλλω σ' αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες, σαν απλός στρατιώτης του κινήματος. Καμία απόφαση δεν υλοποιήθηκε ή κι αν έγινε, δεν είχε συνέχεια και κεφαλαιοποίηση. Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό κάποιων από εμάς. Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη. Με ειλικρίνεια προσπάθησα, με τα όποια λάθη μου να συμβάλω σ' ένα σαφές έλλειμμα πολιτικής παιδείας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσω τον βηματισμό. Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν. Έχω δώσει δείγματα γραφής.

Enhanced by Zemanta

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ στη.. Κύμη!

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ έχει "έδρα", φέτος, στη Κύμη! Μια Χριστουγεννιάτικη νότα δίνουν φέτος η Δημοτική Ενότητα Κύμης και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων. Μια νότα που προσδίδει αισιοδοξία κι ελπίδα σε όλους, στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε. Και αποδεικνύει ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποφέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα.
Στην Πλατεία λοιπόν της Κύμης ένα ολόκληρο χωριό, το «βασίλειο του Αη Βασίλη», σας περιμένει να το χαρείτε. Παράλληλα το ολοφώτιστο καράβι παραπέμπει συνειρμικά στις εποχές που η Κύμη πρωταγωνιστούσε ως μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις.
Η Ένωση Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης και περιχώρων διοργανώνει σ΄αυτό το χώρο, τέσσερις μέρες  ξεγνοιασιάς και κεφιού για τους μικρούς μας φίλους.

Συγκεκριμένα: 
την Κυριακή 23/12/2012 11:00 - 14:00
τη Δευτέρα 24/12/2012 11:00- 14:00
την Κυριακή 30/12/2012 11:00 - 14:00
τη Δευτέρα 31/12/2012 11:00- 14:00


Τα παιδιά θα τρίβουν τα μάτια τους όταν δουν να στήνεται στην πλατεία της Κύμης το Βασίλειο του Αη Βασίλη με πολλές  εκπλήξεις. Θα καλωσορίσουμε όλοι μαζί τον Αη Βασίλη και τα ξωτικά του, θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο επιπλωμένο ξύλινο  σπιτάκι του και το ξύλινο εργαστήριό του.

Τα παιδιά  θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν, να του πουν τα μυστικά  τους, να δώσουν τα γραμματάκια τους και να φωτογραφηθούν μαζί του στην ωραία πολυθρόνα του.

Ο Αη Βασίλης θα τα αφήσει να επισκεφθούν τα σπιτάκια του, θα δώσει εντολή να εργαστούν τα παιδάκια με τα ξωτικά στο εργαστήρι και να φτιάξουν χειροτεχνίες.
Παιδιά  από το Ωδείο  θα τραγουδούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα καθ΄όλη την διάρκεια  του γλεντιού, ενώ οι μικροί καλεσμένοι μας θα ακούν παραμύθια, θα παίζουν, θα χορεύουν και θα γλυκαίνονται με πολλές  λιχουδιές που θα έχουν οι μπουφέδες του Αη Βασίλη.

Σημαντική η συνδρομή σε όλη αυτή την προσπάθεια των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της Κύμης και των επαγγελματιών της πόλης.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κυκλοφοριακά μέτρα ΑΠΟΨΕ για Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου Διακόσμου

Προς ενημέρωση των πολιτών-οδηγών και του επιβατικού κοινού, σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια των εργασιών για την εγκατάσταση του χριστουγεννιάτικου διακόσμου στους δρόμους της πόλης, για σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και από ώρα 20:00 έως 05:00 (πρωί Παρασκευής), η οδός Αβάντων από το ύψος της οδού Αντωνίου μέχρι την Αεροπόρου Σαμαρτζή, θα παραμείνει κλειστή.

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ VOLLEYBALL (3 χ 3)


Στα πλαίσια  των αθλητικών του δραστηριοτήτων, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..), σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ.Φ.Σ Ηρακλή Χαλκίδας, διοργανώνουν το 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ VOLLEYBALL (3 χ 3) Παγκορασίδων & Κορασίδων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012,με ώρα έναρξης 10:00 π.μ., στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κανήθου «Τ. Καμπούρης».
Στους αγώνες θα συμμετέχουν ομάδες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Συλλόγων με τις  εξής ηλικιακές κατηγορίες ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ:

Αγοριών & Κοριτσιών 8-9 & 10-11 ετών
Παγκορασίδων 12-13 ετών
Κορασίδων 14-16 ετών

Χορηγός: ¨ΧΑΛΚΙΣ¨ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ΕΙΔΩΝ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΪΑΣ

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου σε συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Βιολογική Γεωργία  αποτελεί τη σοβαρότερη πρόταση ανάπτυξης του αγροτικού τομέα.

Και οι λόγοι είναι  πολλοί. Σας παραθέτω τρεις:

Α) εστιάζεται σε συστήματα  παραγωγής φιλικά προς το περιβάλλον

Β) δίνει προτεραιότητα  στην υγεία, στη διατροφή και στον καταναλωτή και

Γ) αξιοποιεί πλήρως και  αποκλειστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας

Δυστυχώς κύκλωμα συμβούλων  και παραγωγών που δραστηριοποιούνταν σε πέντε νομούς της Ελλάδας, διακινούσε παράνομα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα με τη σφραγίδα του βιολογικού.

Ο Υπουργός καταδίκασε τα συμβάντα, χωρίς να αναφερθεί στα αίτια που τα προκάλεσαν. Όμως ουσιαστικές υπηρεσίες θα δώσουμε στο χώρο μόνο με ριζοσπαστικές λύσεις.

Κι αυτές είναι:

Από 01.01.2009 έχει τεθεί σε ισχύ η νέα κοινοτική νομοθεσία [καν(ΕΚ) 834/07 και καν(ΕΚ) 889/08] αλλά δεν έχει τροποποιηθεί η εθνική νομοθεσία (ΚΥΑ 245090/06) με αποτέλεσμα πρακτικά να μην υπάρχει εφαρμοστικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία στην Ελλάδα και οι όποιες αποφάσεις να κινδυνεύουν να κριθούν ως παράνομες. Απαιτείται άμεση έκδοση νέας ΚΥΑ.
Από το 2006, που άρχισε η εφαρμογή της ΚΥΑ 245090/06, έχουν γίνει τουλάχιστον 10 εισηγήσεις για επιβολή κυρώσεων σε Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, οι οποίοι βρέθηκε να μη συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία, αλλά δεν έχει επιβληθεί καμία κύρωση.
Για την ορθή και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος θα πρέπει να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις όταν και όπου πρέπει.

Ως εποπτεύουσα αρχή έχει οριστεί από το 2004 η Διεύθυνση βιολογικής γεωργίας του ΥπΑΑΤ, η οποία δεν ασκεί πλήρως την αρμοδιότητά της όσον αφορά τους ελέγχους. Έχει κάνει ελάχιστους και όχι σε όλα τα πεδία αρμοδιότητάς της.
 Για την ορθή και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος θα πρέπει η Διεύθυνση βιολογικής γεωργίας του ΥπΑΑΤ να εφαρμόσει όλες τις αρμοδιότητες της.

Δεν έχει καταρτιστεί επίσημο μητρώο παραγωγών βιολογικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται.
Απαιτείται άμεση κατάρτιση  επίσημου μητρώου και η δημιουργία ενιαίας βάσεις δεδομένων για  των συνεχή έλεγχο.

Με το ΠΔ 115/08 έχει καθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων, το οποίο λόγω λαθών και αντιφάσεων είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμο με αποτέλεσμα όλοι οι υπαίθριοι χώροι πώλησης βιολογικών προϊόντων, οι οποίοι είναι πολλοί, να είναι παράνομοι.
Απαιτείται άμεση νομοθετική ρύθμιση.

Για την περίοδο 2006 – 2013 και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» προκηρύχτηκε μόνο μία φορά πρόγραμμα για την επιδότηση των παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε για τη μεν φυτική παραγωγή τέλος Μαΐου του 2012 και για τη ζωική τον Ιούνιο του 2012. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των φακέλων και οι δικαιούχοι, με αποτέλεσμα χιλιάδες παραγωγών να είναι στον αέρα και πρακτικά να μην ελέγχονται.
Απαιτείται άμεση αξιολόγηση και υπογραφή των συμβάσεων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...