Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Με "επαναστατική γυμναστική" ακύρωσαν το... Περιφερειακό Συμβούλιο!

"Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα, ομάδα πολιτών κατέλαβε την αίθουσα και επεδίωξε να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της συζήτησης, με ύβρεις και απειλές. Παρά το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδέχτηκε να συζητηθούν τα θέματά τους στο τέλος της ημερήσιας διάταξης, η ομάδα πολιτών δημιούργησε συνθήκες που δεν επέτρεπαν την ομαλή διεξαγωγή συζήτησης".

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επισημαίνεται:

"Μετά τα γεγονότα αυτά,  το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 11.30 και πάλι στη Χαλκίδα".

Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε την διακοπή της συνεδρίασης για 20 λεπτά ενώ οι πολίτες δήλωσαν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την αίθουσα αν δεν ψηφίσουν κατά του Μεσοπρόθεσμου. Από την αίθουσα αποχώρησαν ο Περιφερειάρχης και  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ενώ σε δηλώσεις προέβη έπειτα από αρκετή ώρα ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.

Ο κ. Περγαντάς δήλωσε σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά την έναρξη του Περιφερειακού συμβουλίου και την απόφαση να αναβληθεί: «Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις όλων των πολιτών ήταν λίαν επιεικώς απαράδεκτη η συμπεριφορά τους γιατί υπάρχει τρόπος, με τον διάλογο λύνονται όλα. Έθεσαν κάποια ζητήματα τα οποία ζητούσαν να συζητηθούν πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου και αντέδρασαν έντονα όταν το προεδρείο τους είπε να μείνουν για να συζητηθούν μετά το πέρας της διαδικασίας. Εμείς είχαμε πρόθεση να τους ακούσουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματά τους αλλά τηρώντας τη διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου».
 
Μίλησε για την κατάσταση λέγοντας πως είναι γενικότερα δύσκολη και «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή» και σε ερώτηση αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, είπε ο Περιφερειάρχης ότι πρέπει να σωθεί άμεσα η χώρα ενώ επεσήμανε για μία ακόμα φορά την σημασία της σημερινής συνεδρίασης, «δεδομένου ότι θα πρέπει να παρθεί απόφαση για την χρηματοδότηση δύο σχολείων της Εύβοιας στην Ερέτρια και Κάρυστο καθώς επίσης σήμερα θα παίρναμε απόφαση να δοθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της δακοκτονίας. Αναφέρθηκε και για τις αρμοδιότητες του ΕΣΠΑ που περνούν βάση νόμου στις αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη.

Το σίγουρο είναι ότι λίγα άτομα κατάφεραν να ακυρώσουν με το έτσι θέλω τη συνεδρίαση κάνοντας "επαναστατική γυμναστική" μια και η διαμαρτυρία για το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να γίνει έξω από τη Βουλή που αποφασίζει  ή στις πλατείες όπου οι "αγανακτισμένοι" της Χαλκίδας είναι απόντες.

Τώρα αν με αυτή την κίνηση νομίζουν ότι "έσωσαν τον τόπο" από το.. Μεσοπρόθεσμο είναι βαθειά νυχτωμένοι....

Ακυρώθηκε η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη

Ακυρώθηκε η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και η Περιφέρεια Στερεάς
Ελλάδας με δελτίο Τύπου που απέστειλε, εξηγεί για ποιόν λόγο ακυρώθηκε η απόφαση ενώ τονίζει πως θα προσβάλλει την υπόθεση αυτή στο αρμόδιο Δικαστήριο και θα ασκήσει εναντίον της κάθε ένδικο μέσο, που της παρέχει ο Νόμος : «Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18, για την εκλογή του  Περιφερειακού Συμπαραστάτη, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: 
1.- Η  απόφαση εκλογής Περιφερειακού Συμπαραστάτη  ακυρώθηκε για ένα λόγο τυπικό και  όχι για λόγους ουσίας.
2.- Συγκεκριμένα και παρά το γεγονός ότι η σειρά συζήτησης του εν λόγω θέματος μεταβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του,  από την Επιτροπή κρίθηκε ότι  κακώς μεταβλήθηκε  η σειρά με την οποία συζητήθηκε το θέμα και για τον λόγο αυτό, κατά πλειοψηφία,  ακύρωσε την απόφαση.
3.- Είναι προφανές  ότι από την πλειοψηφία της Επιτροπής έγινε  ακραία χρήση των όρων της διακριτικής ευχέρειας, αφού η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη είναι ένας θεσμός πρωτόγνωρος και οι διατάξεις που τον ορίζουν και ορίζουν την εκλογή του εφαρμόζονται για πρώτη φορά. Είναι προφανές και μόνο από την ανάγνωση της διάταξης του άρθρου 179, προκύπτει μία ασάφεια και ένα κενό.
4.- Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα προσβάλλει την απόφαση αυτή στο αρμόδιο Δικαστήριο και θα ασκήσει εναντίον της κάθε ένδικο μέσο, που της παρέχει ο Νόμος.»

"Να μην κλείσει το γραφέιο του ΙΚΑ Αγίας Άννας"

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αναστολή λειτουργίας (κλείσιμο) του γραφείου εξυπηρέτησης του ΙΚΑ Αγίας Άννας από 1ης Ιουλίου 2011,στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας.
Η περιοχή αυτή, με το σύνολο των υπέργηρων σήμερα κατοίκων της να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ, αφού η απασχόλησή τους στις εξορυκτικές επιχειρήσεις που λειτουργούσαν παλιότερα στη περιοχή (Σκαλιστήρης, Παπαστρατής, ΒΙΟΜΑΓΝ, κλπ) το επέβαλε, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μη μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Τα ορεινά χωριά που εξυπηρετούσε το κατάστημα ( Κερασιά, Αμέλαντες, Παπάδες, Αχλάδι κλπ) θα είναι αναγκασμένα να εξυπηρετούνται από γραφεία του Ιδρύματος που βρίσκονται σε απόσταση 20 ή 30 χλμ από αυτά.
Πως όμως θα πάνε εκεί αφού ούτε συγκοινωνία υπάρχει ούτε δικά τους αυτοκίνητα έχουν ( η ανεργία της περιοχής είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος) αλλά ούτε είναι σε θέση να οδηγήσουν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις λόγω της ηλικίας τους;
Με αυτό το σκεφτικό και σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη να κάνουν ότι χρειάζεται για να ανατραπεί αυτή η απόφαση του ΙΚΑ, που γίνεται ολοφάνερα για λόγους οικονομίας και σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων η Χαλκίδα, Τρίτη και Τετάρτη

 Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων ενημερώνει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνει την Τρίτη, 28 και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, εξ αιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων των ΟΤΑ στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι συμπολίτες να δείξουν κατανόηση και να μην κατεβάσουν σκουπίδια την προηγουμένη (Δευτέρα 27 Ιουνίου), προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν προβλήματα.

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες για θέματα καθαριότητας είναι το 22210-24444

Φωτιά σε εξέλιξη στο Πέι Δοκού.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Πέι Δοκού, φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγρόκτημα μεγάλης έκτασης.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του Eviaportal.gr με την Πυροσβεστική Χαλκίδας, ήδη στην περιοχή έχουν καταφθάσει 4 πυροσβεστικά οχήματα.

Λόγω της μεγάλης έκτασης και των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν φόβοι μεταφοράς της φωτιάς σε κατοικημένη περιοχή.
Eviaportal.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...