Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σαν σήμερα έφυγε η Σωτηρία Μπέλλου..

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ , 27 Αυγούστου, μια μεγάλη χαλκιδέα τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή.


Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν μια από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του λαϊκού και ρεμπέτικου ελληνικού τραγουδιού

Γεννήθηκε στα Χάλια (Δροδιά) της Χαλκίδας στις 22 Αυγούστου 1921.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι τα "Συννεφιασμένη Κυριακή", "Τα Καβουράκια" και "Όταν πίνεις στην ταβέρνα" του Βασίλη Τσιτσάνη, με τις οποίες καθιερώθηκε ως κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια. Πέραν του Τσιτσάνη συνεργάστηκε και με πολλούς άλλους κορυφαίους συνθέτες, όπως με τον Γιάννη Παπαϊωάννου ("Άνοιξε, άνοιξε") και τον Απόστολο Καλδάρα ("Είπα να σβήσω τα παλιά").

Η καριέρα της γνώρισε μια κάμψη στις αρχές της δεκαετίας του '60, όμως από το 1966 κέρδισε ξανά τη θέση της κορυφαίας ερμηνεύτριας του είδους έπειτα από συνεργασίες της με σύγχρονους έντεχνους συνθέτες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος ("Ζεϊμπέκικο"), ο Ηλίας Ανδριόπουλος ("Μην κλαις") και ο Δήμος Μούτσης («Δε λες κουβέντα»).

Τον Μάρτιο του 1993 αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, οπότε και διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. Έχασε τη φωνή της και στις 27 Αυγούστου 1997 άφησε την τελευταία της πνοή.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών στην Εύβοια για την Κυριακή

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται για αύριο Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών που βρισκονται σε υψηλό κίνδυνο, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σ. Κεδίκογλου: «Να μαστιγωθούν οι υπεύθυνοι των μυστικών κονδυλίων για τα ΜΜΕ»

«Πρέπει να μαστιγωθούν οι υπεύθυνοι. Εάν από αυτές τις πληροφορίες ανακύπτουν ευθύνες σε στελέχη της παράταξής μας σίγουρα θα πρέπει να δώσουν λόγο. Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει πρώτα ο καθένας να καθαρίζει το σπίτι του. Η ΝΔ πρέπει να επιληφθεί, πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε ποιοι έχουν ευθύνες για αυτά, γιατί μας εκθέτουν όλους», σημείωσε ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο θέμα των μυστικών κονδυλίων, παραχωρώντας εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1 97,2.

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, πρόσθεσε ότι τα δυσθεώρητα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτελούν μια δυσάρεστη έκπληξη και υποστήριξε πως δεν το γνωρίζει το θέμα διότι δεν είχε ποτέ ούτε ως δημοσιογράφος ούτε ως βουλευτής σχέση με μυστικά κονδύλια. Υπενθύμισε μάλιστα πως έχει υποβάλλει πρόταση, εδώ και ένα έτος, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κομματικού μας μηχανισμού τη δημιουργία μιας επιτροπής δεοντολογίας, ενός πειθαρχικού, που θα αντιμετωπίζει τα στελέχη της ΝΔ με αυστηρότερο τρόπο από ότι οποιοδήποτε άλλο όργανο.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Μπήκαν στο σπίτι και του άνοιξαν το κεφάλι με πέτρες!

Θύμα ένας ηλικιωμένος που βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο αδίστακτους κακοποιούς - Η χαρά τους όμως δεν κράτησε για πολύ...

Στις 02:30 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (25-08-2011) οι δύο νεαροί δράστες προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι ηλικιωμένου στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον οικισμό Νικάσι στη Κάρυστο.

Όταν έκοψαν την σήτα στην μπαλκονόπορτα και ήταν έτοιμοι να μπουκάρουν στο σπίτι ο 88χρονος, που ήταν μόνος στο σπίτι, τους αντιλήφθηκε και βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει. Τότε οι δυο διαρρήκτες, σύμφωνα με το lamiareport, χτύπησαν στο κεφάλι τον παππού με δύο μεγάλες πέτρες, που ο παππούς είχε στο μπαλκόνι για να στηρίζουν τη σήτα στο παράθυρο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...