Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μην αναλώνεσαι στη διαφορετικότητα . Ψάξε να βρεις την ομοιότητα !

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» , υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας διοργανώνει την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 & Ώρα 7:00 μ.μ., Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας [Λεωφ. Χαϊνά 93 ] εκδήλωση με θέματα :

1.- ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

2.- Μην αναλώνεσαι στη διαφορετικότητα . Ψάξε να βρεις την ομοιότητα !

Είσοδος Ελεύθερη

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος                Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη     Ασπασία Βαρελά

Χαλκίδα: Πήγε στο παράθυρο και άρχισε να ουρλιάζει όταν είδε τον φίλο του νεκρό!

Δεν άνοιγε την πόρτα και αναγκάστηκε να πάει στο παράθυρο.

Αυτό που είδε όμως του "έκοψε" τα πόδια και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Ήταν σήμερα το μεσημέρι όταν πήγε επίσκεψη στο σπίτι ενός φίλου του.

Πρόκειται για ένα 31χρονο παιδί που έμενε μόνο του τα τελευταία χρόνια στην Χαλκίδα.

Όταν είδε πως δεν του άνοιξε την πόρτα, πήγε στο παράθυρο και πάγωσε όταν είδε τον φίλο του νεκρό πάνω σε ένα τραπέζι.

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία που μπήκε στην οικία του αλλά ήταν αργά μιας και το παλικάρι ήταν νεκρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια ενώ η νεκροψία θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του θανάτου.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Τελευταίο το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

Σταθερό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά πέντε μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, δίνει μια ακόμα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει την Πέμπτη το περιοδικό «Επίκαιρα» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι 26,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτο κόμμα για μια ακόμα φορά η Χρυσή Αυγή με 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και τελευταίο το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Καταλληλότερος ο... κανένας

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (το 51%) απάντησε πως δεν θα εμπιστευόταν κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Κατά τ' άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκέντρωσε το 16,8% των ερωτηθέντων με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 9,5%. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 4,2%, ο Φώτης Κουβέλης με 3,7%, οι κ. Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος με 2,8 και τέλος η Αλέκα Παπαρήγα με 0,8%.
Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης: Ερώτηση για τις διακοπές ρεύματος για οικονομικά ασθενείς καταναλωτές


Επίκαιρη ερώτηση με θέμα τις διακοπές ρεύματος για οικονομικά ασθενείς καταναλωτές, κατέθεσε ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στα πλαίσια της ερώτησης, ανάφερε ότι η ΔΕΗ δεν θα πρέπει να προχωράει σε διακοπές ρεύματος χωρίς την καταγγελία της σύμβασης σύνδεσης, καθώς και να μην προχωράει η ΔΕΗ σε καταγγελία της σύμβασης πριν γίνει διακανονισμός της οφειλής.

Κατόπιν, έκανε λόγο για τις υποχρεώσεις που απορρέουν εκ νόμου σχετικά με την ενημέρωση των καταναλωτών από την ΔΕΗ για την υπαγωγή τους στην Καθολική Υπηρεσία.

Τόνισε δε, την ανάγκη να μην γίνεται διακοπή σύνδεσης στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέχρι την θέσπιση νέων μειωμένων τιμολογίων για τις ομάδες αυτές.

Ολοκληρώνοντας την ερώτηση του, ο Βουλευτής Ευβοίας έκανε λόγο για τις περιπτώσεις ασθενών με χαμηλά εισοδήματα που εξαρτώνται από ενεργοβόρα μηχανήματα υποστήριξης της υγείας τους, ώστε να διαμορφωθούν νέα όρια κατανάλωσης για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο.

"Αν..." Η πολυδιαφημισμένη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο ΜΑ-ΓΙΑ

Tην πιο πολυδιαφημισμένη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Αν..." προβάλει από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου εώς την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο Κινηματογράφος ΜΑ.ΓΙΑ, στην Χαλκίδα.


Συμπαραγωγή του ALPHA (Ο Κοντομηνάς τη χρηματοδότησε λόγω Λαζοπουλικής φιλίας με τον Παπακαλιάτη) ΟΤΕ (είναι και ο χορηγός του Λαζόπουλου) διανέμεται από την "Village" (Του Κοντομηνά, βεβαίως, βεβαίως)..

Στο Αν... του Χριστόφορου Παπακαλιάτη πρωταγωνιστεί ο...Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μαζλι με τους Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Θέμιδα Μπαζάκα κ.α.

Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας, να καθορίσει όλη μας τη ζωή; Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας του Δημήτρη. ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009 - Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα.. Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει;

Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει μία οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία;
Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα; - Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη..

Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά.. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει… Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17.50-20.10-22.30
Τιμή Εισιτηρίου: 7 €, κάθε Τετάρτη 5€

Δείτε και το βίντεο (αν και έχει προβληθεί σε σχεδόν όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές):

 

Κινηματογράφος ΜΑ.ΓΙΑ
Αβάντων 83 - Χαλκίδα Τηλ: 2221025625

Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο λόγω βλάβης βορειοδυτικά της Σκύρου

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, πλέει σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τη Σκύρο, στα βορειοδυτικά, το δεξαμενόπλοιο «loutro», με σημαία Μάλτας και πλήρωμα πέντε Έλληνες και εννέα Φιλιππινέζους. 

Στην περιοχή, πνέουν νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ, ενώ το δεξαμενόπλοιο, που είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν μεταφέρει φορτίο, βρίσκεται ανάμεσα στις νησίδες Σκυροπούλα και Σκάντζουρα.

Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού και ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας.


Πηγή:www.capital.gr

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
*Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

*Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιω-τάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 5:30 μ.μ. θα λάβει χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και εν συνεχεία θα τελεσθεί το κτιτορικό μνημόσυνο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Να προστατευθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης για την αντιμετώπιση προβλημάτων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Θετικά δεχτήκαμε τις πρόσφατες εξαγγελίες σας για ρυθμίσεις που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η μέση οικογένεια δυσκολεύεται πλέον να φέρει εις πέρας την καθημερινότητα, ακόμα και αν δεν έχει το βάρος κάποιου δανείου.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι αποσπασματικά καθώς δεν απευθύνονται σε όλους τους τύπους δανεισμού αλλά περιορίζονται σε ρυθμίσεις που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά ενυπόθηκα δάνεια. Αναφέρουμε εδώ ότι, από το σύνολο των δανείων, ένα στα τέσσερα στεγαστικά δάνεια βρίσκεται σε καθυστέρηση ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια η καθυστέρηση φτάνει στο 38% όπου τα περισσότερα δεν είναι ενυπόθηκα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
 Η παραδοχή της ρύθμισης δανείων που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις, αποκλείει ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού το οποίο αφενός δεν διαθέτει αγοραστική δύναμη και δυνατότητα απεγκλωβισμού από την υπερχρέωση και αφετέρου προϋποθέτει ότι ο καταναλωτής αρχικά θα είχε κάποια περιουσία για να υποθηκεύσει ώστε να πάρει ένα δάνειο.   Οι λόγοι όμως που στρέφεται ένας καταναλωτής στον δανεισμό, μπορεί να έχει να κάνει με αιφνίδιες αλλαγές στην ζωή του καταναλωτή όπως προβλήματα υγείας, διαζύγιο ή απώλεια εργασίας.
Ενώ, σκοπίμως νομίζουμε, παραλείπεται η ευθύνη των πιστωτικών ιδρυμάτων που οδήγησε στον υπερδανεισμό και το βάρος της υπερχρέωσης περνάει μονομερώς στον καταναλωτή για άλλη μια φορά. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι από το 2000 η πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων για τον δανεισμό είχε προβλήματα που αφορούσαν
•Καταιγιστικές υπερβολικές διαφημίσεις και στρατηγικής προώθησης
•Άκριτη χορήγηση πιστώσεων κάθε μορφής
•Υψηλά επιτόκια
•Ελλιπή ενημέρωση του καταναλωτή
•Αδιαφανείς και καταχρηστικούς όρους
•Καταγγελίες συμβάσεων ακόμα και σε περιπτώσεις μικρών καθυστερήσεων
Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ
Α. Προτίθεστε να επεκτείνετε τις ρυθμίσεις ώστε να αφορούν  και τα καταναλωτικά δάνεια που δεν είναι ενυπόθηκα;
Β. Με ποια κοινωνικά κριτήρια, θα εξασφαλίζει η πολιτεία τα όρια αξιοπρεπούς  διαβίωσης , μετά την  καταβολή του 30% του εισοδήματος ενός οφειλέτη ο οποίος έχει υποστεί μειώσεις μισθού για την αποπληρωμή δανείου;" 

ΧΑΛΚΙΔΑ: Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Gridlock», πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο) από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σχηματίστηκαν δέκα αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία οκτώ Έλληνες, ηλικίας 25 έως 71 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.

Όπως είχε γράψει το All About Evia, η σύλληψη στη Χαλκίδα του δικαστκού επιμελητή αναμενόταν να οδηγήσει και σε άλλες συλλήψεις , μια και εξετάζονταν εξονυχιστικά όλες οι "επαφές" του.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

δέκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών

τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών

μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων, συνολικής χωρητικότητας (23.350) GB

δύο κυνηγητικά όπλα

δύο πιστόλια κρότου με συνολικά έξι (6) φυσίγγια

ένα τυφέκιο.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, δύο από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή των παραπάνω όπλων και πυρομαχικών.

Από τους οκτώ συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι δύο προφυλακίστηκαν. Για τα δυο άτομα, που δεν συνελήφθησαν ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές.

Επιπλέον, με σχετικές Διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας τριών από τους συλληφθέντες, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους.

Πρόκειται για τους:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Αντώνιο του Ανδρέα και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής

ΣΤΑΥΡΑΚΗ Ιωάννη του Αντωνίου και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής

ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΤΗ Κωνσταντίνο του Πέτρου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Αθήνα.

Σε βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του δεύτερου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Σε βάρος του τρίτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Enhanced by Zemanta

Β. Εύβοια: Σύλληψη γυναίκας για χρέη 3εκ.€ στο δημόσιο

Η 45χρονη σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιχείρηση στην Βόρεια Εύβοια και οι αστυνομικοί πήγαν και της χτύπησαν την πόρτα...

Τους άνοιξε και την οδήγησαν στο τμήμα, αφού χρωστούσε στο δημόσιο, πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ!

 Πιο συγκεκριμένα το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.296.009,51 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πάμε Πακέτο: Η μάνα έτρωγε απ΄τα σκουπίδια και κακοποιούσε τα παιδιά της που αναζητούν τον πατέρα!

Την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, το Πάμε Πακέτο επιστρέφει με δύο δραματικές ιστορίες που θα συγκλονίσουν!

Αποστολείς του πρώτου πακέτου είναι δύο αδέρφια, η Γιαννούλα και ο Χρήστος, οι οποίοι έρχονται από τη Γερμανία, με σκοπό να εντοπίσουν τα ίχνη του πατέρα τους. Ο Χρήστος μάλιστα δεν έχει αντικρύσει ποτέ το πρόσωπό του. Τα δύο παιδιά έχουν υποφέρει πολύ στη ζωή τους καθώς το διαζύγιο των γονιών τους είχε άμεσο αντίκτυπο στην πορεία τους. Πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια μέσα σε ιδρύματα, αλλά και αργότερα, όταν η μητέρα τους αποφάσισε να τα πάρει κοντά της, η ζωή τους δεν άλλαξε καθώς τους συμπεριφερόταν με πολύ σκληρό τρόπο. Τα δύο αδέρφια έζησαν μαζί της έναν πραγματικό εφιάλτη, με ακραίες σκηνές βίας. Η Γιαννούλα, για να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, τριγυρνούσε σαν άστεγη στους δρόμους της Γερμανίας για δύο χρόνια και έτρωγε από τα σκουπίδια. Τόσα χρόνια, τα δύο παιδιά περίμεναν τον πατέρα τους για να τα σώσει. Ήξεραν ότι ο πατέρας τους δεν ήθελε να τα αφήσει στη μητέρα τους και όταν μάλιστα εκείνη διεκδίκησε τη Γιαννούλα, ο ίδιος προτίμησε να ενεργήσει ακραία παρά να δώσει τη συγκατάθεσή του. Ποια θα είναι η απρόσμενη εξέλιξη;

Το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου είναι μια υπόθεση - πρόκληση για την εκπομπή. Η 44χρονη αποστολέας έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να συναντήσει τη βιολογική μητέρα της. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, μετά από προσωπική έρευνα, η Μαρία κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη της, σε ένα χωριό του Πηλίου. Όμως, όταν τη συνάντησε, εκείνη δεν αντιλήφθηκε ότι απέναντί της είχε την κόρη της και της έκλεισε την πόρτα. Η Μαρία, παρόλο που γνωρίζει τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης της μητέρας της, διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία και ζητάει τη βοήθεια της εκπομπής. Ποια είναι η τραγική ιστορία της μητέρας, η οποία έχει μείνει μόνη στον κόσμο; Γιατί αυτή η γυναίκα δε δέχτηκε ποτέ αγάπη στη ζωή της;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Με Λουκέτο σήμερα και αύριο "απαντά" η Περιφέρεια στη κυβέρνηση

Από τη σύσκεψη των Περιφερειαρχών με τον υπουργό
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατατέθηκαν δυο προτάσεις. Του Περιφερειάρχη κ.Κλέαρχου Περγαντά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

To Π.Σ Στερεάς Ελλάδας κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη και αποφάσισε:

1)Να μην αποδεχτεί με κανένα τρόπο την περικοπή πόρων, την επιτροπεία στους ΟΤΑ, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και το μπλοκάρισμα νέων προσλήψεων.

2)Να μην αποδεχτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να γίνει φορέας καμίας περαιτέρω επιβάρυνσης του λαού και με κανένα τρόπο.

3) Να αγωνιστεί μαζί με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους σε αυτούς και την κοινωνία, κόντρα σε εξωτερικούς και εγχώριους σχεδιασμούς ώστε η χώρα μας να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο προς όφελος του λαού, της οικονομικής και εθνικής ανάπτυξης με εθνική υπερηφάνεια. Ο αγώνας να είναι διαρκής.

4)Να μην υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη καμία διαπιστωτική πράξη αναγκαστικής διαθεσιμότητας προσωπικού.

5) Να μην αποσταλούν από τις Διοικητικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας οι κατάλογοι των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

6) Να μην επιτραπεί η κατάργηση θέσεων του μετακλητού προσωπικού του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών.

7) Να διεκδικηθούν και να απαιτηθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι της Αυτοδιοίκησης.

8) Να προχωρήσει σε διήμερο κλείσιμο των υπηρεσιών και των καταστημάτων της Περιφέρειας την Τετάρτη και Πέμπτη 28 και 29 Νοεμβρίου.

9) Καλεί την ΕΝΠΕ να κλιμακώσει τον αγώνα με συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ τις μέρες που η Βουλή θα συζητά τις αντίστοιχες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Οργισμένοι και οι13 Περιφερειάρχες με την πολιτική της κυβέρνησης

Οργή και αγανάκτηση εξέφρασαν οι 13 Περιφερειάρχες στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη κατά τη σημερινή συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά.

Οι Περιφερειάρχες ζήτησαν από τον Υπουργό να δοθούν στις Περιφέρειες οι επενδυτικοί πόροι που οφείλει το Κράτος για το 2012, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Οι επενδυτικοί πόροι αφορούν δαπάνες για:

Ø Συντηρήσεις – ηλεκτροφωτισμό- διαγραμμίσεις των δρόμων
Ø Αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (αποχιονισμοί, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, καθαρισμός ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, και άλλα)
Ø Δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια
Ø Δαπάνες για την Αγροτική Ανάπτυξη
Ø Δαπάνες για την Τουριστική Ανάπτυξη
Ø Δαπάνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των Περιφερειαρχών δήλωσε ότι το Κράτος αναγνωρίζει τις οφειλές προς τις Περιφέρειες και δεσμεύτηκε ότι εντός ολίγων ημερών θα μπορέσει μετά τις επαφές του με τους συναρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλών.

Κατά τη συζήτηση οι Περιφερειάρχες υπενθύμισαν ότι οι Περιφέρειες από την έναρξη της λειτουργίας τους το 2011 έχουν προσφέρει από μόνες τους στην τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%.

Επιπλέον, έχουν ήδη επωμισθεί το βάρος της μείωσης των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (Κ.Α.Π.) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ι. Σγουρός επανέφερε το αίτημα για άμεση συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος όλα τα θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες, ένα νέο θεσμό που πρωταρχικό στόχο έχει την ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Σγουρός έθεσε και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις Περιφέρειες με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων (ΙΔΑΧ ΔΕ) και το αδιέξοδο που έχει προκύψει, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού.
Enhanced by Zemanta

Νέο γκάλοπ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% - Στο 20,8% η Ν.Δ.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ τη Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 20,8% των ερωτηθέντων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται για μία ακόμα δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή με 9,8% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και τέλος το ΚΚΕ με 4,5%.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...