Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δώδεκα εικαστικοί καλλιτέχνες σε θεματική έκθεση στο Κόκκινο Σπίτι της Χαλκίδας.

Εργο της ζωγράφου
κας Αργυρώς Γιαννακάρα

Δώδεκα εικαστικοί καλλιτέχνες παίρνουν μέρος με έργα τους, σε έκθεση με θέμα ΄΄Μορφές στο Φως΄΄, που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την 1η έως τις 6 Οκτωβρίου, στους εκθεσιακούς χώρους του Κόκκινου Σπιτιού.


Πρόκειται για την εικαστική ομάδα εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ευβοίας, οι οποίοι συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, βυζαντινής αγιογραφίας, φωτογραφίας, κολάζ, μικρογλυπτικής και κατασκευών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 8 μμ και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα από τις 6.30 έως τις 10.30μ.μ.Το Σαββατοκύριακο οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 11πμ έως 2μμ και 6.30 έως 10.30μμ
Στα πλαίσια της έκθεσης την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η αιχμαλωσία του φωτός» από τον Αντώνη Αντωνίου, δρ αστροφυσικής του πανεπιστημίου Αθήνας, σε συνεργασία με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος με έργα τους οι Μαρία Αργύρη, ζωγραφική - αγιογραφία, Αιμιλία Βασιλάκη, κατασκευές, Παναγιώτης Βερβέρης, ζωγραφική, Αργυρώ Γιαννακάρα, κολάζ - κόσμημα, Δωροθέα Γιαννούκου, αγιογραφία, Κατερίνα Κακαβά, κόσμημα, Ευαγγελία Λιάκου, ζωγραφική, Τάσος Μιχαηλίδης, ζωγραφική - μικρογλυπτική, Καίτη Πανάγου, ζωγραφική, Μαρία Σκαρλάτου, κατασκευές - μικτή τεχνική, Κατερίνα Τσοκανά, ζωγραφική και Αντώνης Χαϊδούτης, φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://eikastikhelmeevoias.weebly.com

Μήνυση ΑΝ.ΕΛ. για τη ΛΑΡΚΟ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για πιθανή κακοδιαχείριση της ΛΑΡΚΟ συνυπογράφουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, Τέρενς Κουίκ και Ραχήλ Μακρή.


Στην αναφορά τους αυτή, η οποία κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές ζητούν από τη δικαιοσύνη να προβεί σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι αξιοποιώντας στοιχεία από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταϊκούρα στοιχειοθέτησαν την εν λόγω μηνυτήρια αναφορά.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η κ. Μακρή ζήτησε να υπάρξει κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς υφίστανται υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Στη δήλωση του κ. Σταϊκούρα ότι τον απασχολεί μόνο το παρόν της ΛΑΡΚΟ, η κ. Μακρή είχε υπογραμμίσει ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν σαφείς ευθύνες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Χαλκίδα: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη στην πλατεία Αγοράς

Συλλαλητήριο διοργανώνει η Γραμματεία Εύβοις του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη στην Χαλκίδα πλατεία Αγοράς 11 το πρωί


Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα!

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμύθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης! Αν δε συναντήσουν εμπόδια, θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μόνο με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!

Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας

Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.

Ακολουθούν νέα άγρια μέτρα σε όλα τα επίπεδα που θα πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Ό,τι μέτρα φρενάρονται από τους αγώνες σε προηγουμένους γύρους έρχονται σε επόμενους, πιο επιθετικά. Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους. H επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε;

Στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε το πρώτο βήμα βουλιάζοντας τους δρόμους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Αν κάθε εργάτης και εργάτρια πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, όταν τα σωματεία μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή. Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στο συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το "φτάνει πια, δεν αντέχουμε" γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία. Μπορούμε όταν περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μάς βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

Σε αυτό τον αγώνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπαίνουν μπροστά και καλούν κάθε σωματείο να πάρει αποφάσεις συμμετοχής.

Το συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες. Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.

Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δεν μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!

Όχι άλλες θυσίες για το λαό

Όσοι σπέρνουν αυταπάτες γλυκοκοιτώντας την κάλπη, λέγοντας πως έχουν το μαγικό φίλτρο που θα πείσει τους δανειστές, φοβούνται την πραγματική λαϊκή αντίδραση. Φοβούνται τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία των μονοπωλίων.

Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ό,τι έχασε. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Αγώνας ρήξης και ανατροπής!

Όλοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την προετοιμασία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Να μη μείνει χώρος που δε θα φτάσει το κάλεσμα για αγώνα. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή οι άνεργοι και οι σπουδαστές να μπουν μπροστά στη μάχη, στην ενημέρωση, στην οργάνωση.

Να βουλιάξουν οι δρόμοι!

Συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη στην πλατεία Αγοράς

Κατάληψη μετά... μουσικής απόψε!

Η κατάληψη των εργαζομένων στο  κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας συνεχίζεται.

Tην Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και  ώρα 21:00  στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από συγκροτήματα της πόλης στο χώρο της Περιφέρειας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...