Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πορεία ταξιτζήδων προς το Σχηματάρι στο σημείο που δολοφόνησαν τον συνάδελφό τους

Το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας σήμερα το απόγευμα από τις 16:00 έως 17:00.

Ολοι οι ταξιτζήδες στις 16:00 θα βρίσκονται στα γραφεία της ένωσης για να μεταβούν στο σημείο του εγκλήματος αποδίδοντας φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφο. 

Όλα τα αυτοκίνητα του Ράδιο Ταξί Χαλκίδας θα  φέρουν μαύρη κορδέλα σε ένδειξη πένθους.

Την 22-1-2012/08.45 σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας, βρέθηκε πτώμα 57χρονου ημεδαπού άνδρα.

Ειδικότερα, σε αγροτική οδό, βρέθηκε σταθμευμένο ένα Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο (ΤΑΧΙ), το οποίο είχε αναμμένη τη μηχανή, χωρίς να υπάρχει κάποιο άτομο εντός του οχήματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, από 24-31 Ιανουαρίου

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΩ

Για το PSI (ελληνιστί : εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων).

Του ΔΗΜ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Εμείς, στην Δημοκρατική Αριστερά, πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η αντιμετώπιση του χρέους έπρεπε και πρέπει να γίνει με την έκδοση ευρωομολόγου και με τη μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει η διαδικασία -το PSI- να ολοκληρωθεί, εξαντλώντας η κυβέρνηση κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα και σε ότι αφορά το επιτόκιο και σε ότι αφορά την περίοδο χάριτος. Εξάλλου αποτελεί για την κυβέρνηση όχι μόνο προγραμματική δέσμευση αλλά κι έναν από τους λόγους για τους οποίους συστάθηκε!

Δεν πρέπει όμως σε καμμια περίπτωση να μας διαφεύγει, οτι κανένα PSI, από μόνο του, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους, την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους,


εάν δεν υπάρξει μια αναπτυξιακή πολιτική, εάν δεν στηριχτεί η αγορά και η κοινωνία. Εμείς είμαστε αντίθετοι με όλα εκείνα, τα οποία συνοδεύουν και το PSI και συναρτώνται με τη δανειακή σύμβαση.
Είμαστε αντίπαλοι στα σχέδια για περαιτέρω μείωση της αμοιβής της μισθωτής εργασίας.
 
Πρέπει να αποκρουστεί η προσπάθεια που γίνεται από πάρα πολλούς κύκλους και όχι μόνο από τη ΤΡΟΙΚΑ για την κατάργηση ρυθμίσεων της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το χτύπημα της μισθωτής εργασίας, ούτε την ανταγωνιστικότητα υπηρετεί, ούτε κανένα άλλο σκοπό μπορεί να εξυπηρετήσει, με το δεδομένο, ότι η αποδυναμωμένη αμοιβή εργασίας τροφοδοτεί τη διεύρυνση του φαύλου κύκλου και της αγοράς και των ασφαλιστικών ταμείων και βεβαίως την πτώση του βιοτικού επιπέδου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...