Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκατάσταση δρομολογίων στο τμήμα Οινόη - Χαλκίδα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια προς Χαλκίδα, μετά την αποκατάσταση της βλάβης που είχε δημιουργηθεί από τη κλοπή καλωδίων

Τάγμα εφόδου πυρπόλησε κομμωτήριο μετανάστη και μαχαίρωσαν πελάτη - ΒΙΝΤΕΟ

Ομάδα αγνώστων πυρπόλησε κομμωτήριο μετανάστη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες μαχαίρωσαν και έναν πελάτη, που προσπάθησε να τους εμποδίσει. Ο πελάτης, οδηγός ταξί, σύμφωνα με το left.gr νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στην ίδια πηγή, το κομμωτήριο που βρίσκεται στην οδό Γκινοσάτη 43 στη Μεταμόρφωση, ανήκει σε Πακιστανό, που σύμφωνα με μαρτυρίες έχει δεχτεί επανειλημμένες ενοχλήσεις για να κλείσει το μαγαζί και να φύγει.

Πριν από περίπου 10 ημέρες άγνωστοι είχαν σπάσει την τζαμαρία του καταστήματος.

Το Left.gr επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες αναφέρει ότι επτά άτομα (πιθανόν μέλη της Χρυσής Αυγής) επιτέθηκαν στον αλλοδαπό ιδιοκτήτη. Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να τους σταματήσει με αποτέλεσμα οι δράστες να τον μαχαιρώσουν.

Δύο ακόμα εργαζόμενοι στο κομμωτήριο τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και λίγο αργότερα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Φωτογραφία από Twitter  @andreasloudaros

Στο δρόμο των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και οι γιατροί

Μετά τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, προειδοποιώντας ότι το φθινόπωρο θα είναι ''καυτό''.

Οι γιατροί των νοσοκομείων αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο, ενώ από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρ

Στις 15 Σεπτεμβρίου η κρίσιμη απόφαση των φαρμακοποιών για αναστολή ή όχι της κινητοποίησής τους

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), οι φαρμακοποιοί της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Εκείνη τη μέρα αναμένεται να λάβει χώρα νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, με σκοπό να αποφασιστεί η αναστολή ή όχι της κινητοποίησής τους.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εκτιμούν πως το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό την προϋπόθεση, όμως, η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής «αλυσίδας», δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Ληστεία από.. "ψιλικατζήδες" σε τράπεζα στο Βασιλικό

Αστυνομικές έρευνες,ξεκίνησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (10-09-2012) το μεσημέρι, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, από υποκατάστημα Τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας. Οι ληστές αποδείχτηκαν, όμως, "ψιλικατζήδες"...

Στις 14:30΄σήμερα το μεσημέρι, οι δύο δράστες, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου, εισήλθαν στην τράπεζα όπου με την απειλή πιστολιών, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (3.800) περίπου ευρώ.
 
Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και διέφυγαν με κατεύθυνση προς την περιοχή της Ερέτριας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, με την συγκρότηση συνεργείων ελέγχων σε κομβικά σημεία διαφυγής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.
 

Ξεσηκωμός στη Κάρυστο για να μην κλείσει η τοπική ΔΟΥ

Επιστολή έστειλε ο Δήμος Καρύστου και οι τοπικοί φορείς στο Επιμελητήριο Εύβοιας, με την οποία εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργηση της ΔΟΥ της περιοχής. Την επιστολή κοινοποιούν και στους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και το Υπ.Οικονομικών.
Αξιότιμοι κύριοι,
Σύμφωνα με το Π.Δ 551/1988 άρθρο 116, έχει εξαγγελθεί η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ και η μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων της στη Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ.
Παρακαλούμε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:
• Η ΔΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ από ίδρυσής της το 1930 εξυπηρετεί την περιοχή από ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟ μέχρι και ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ συνολικού πληθυσμού 16.000 κατοίκων.
• Η ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ που πρόκειται να εξυπηρετήσει την περιοχή της Νοτίου Ευβοίας, απέχει 125 χλμ. από την Κάρυστο. Η απόσταση δε από τα απομακρυσμένα χωριά του ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ, πλησιάζει τα 200 χλμ. Η απόσταση Καρύστου Χαλκίδας καλύπτεται με αυτοκίνητο σε 2,5 ώρες και με ΚΤΕΛ σε 3,5 ώρες. Ειδικά για τους κατοίκους των χωριών του ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ απαιτείται έως και τριήμερο ταξίδι για να εξυπηρετηθούν από τη Δ.Ο.Υ.
• Σας θυμίζουμε ότι προ τριετίας είχε ζητηθεί η δημιουργία Β΄ Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ για εξυπηρέτηση των φορολογούμενων της Χαλκίδας. Όταν αυτό δεν έγινε πως ο φορολογούμενος της περιοχής Καρυστίας χωρίς ίδιο μέσο μεταφοράς, φθάνοντας στη Χαλκίδα με το ΚΤΕΛ στις 9 το πρωί, βρίσκοντας ουρές στη Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί και να επιστρέψει αυθημερόν στην Κάρυστο;
• Οι πόλεις της Καρύστου, του Μαρμαρίου και των Ν. Στύρων, αποτελούν αναγνωρισμένες τουριστικές περιοχές όπου οι τυπικές διαδικασίες με το Δημόσιο αποτελούν καθημερινή πρακτική και υποχρέωση όλων σχεδόν των επαγγελματιών για τους μήνες αιχμής και η υπάρχουσα ΔΟΥ συχνά υπερβαίνει τις δυνατότητες των μέσων που διαθέτει. Εκ των πραγμάτων η συνεχής μετακίνηση των πολιτών για τις διαδικασίες συναλλαγής τους στη Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ συνεπάγεται υψηλό κόστος και χρόνο μετακίνησης στις ήδη υπερβολικές επιβαρύνσεις που υφίστανται αυτή την εποχή, αφού ακόμα και με τη νέα δομή του ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ πολλές διαδικασίες απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων όπως:
1)Κεφάλαιο. Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία και πολλές φορές αυτοψία από υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Πέρα από τους κατοίκους της περιοχής η Δ.Ο.Υ. εξυπηρετεί και δεκαεννιά (19) Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς με περίπου 20.000 οικοπεδούχους.
2)Μεταβιβάσεις επαγγελματικών αυτοκινήτων και προσωρινές ακινησίες Ε.Ι.Χ.
3)300 αλιευτικά σκάφη και 2000 περίπου αγρότες που συναλλάσσονται για Φ.Π.Α.
4)2000 επιχειρήσεις σε θέματα ίδρυσης – διακοπής επιχειρήσεων (αυτοψίες), θεώρηση βιβλίων και στοιχείων και λοιπά θέματα Κ.Β.Σ., ΦΠΑ καθώς η αύξηση των ενταγμένων επιχειρήσεων την τελευταία πενταετία, σε αναπτυξιακούς νόμους (ΟΠΑΑΧ, ΕΣΠΑ, Ν.3299/04 κλπ) έχει αυξήσει τις ανάγκες για επιστροφές ΦΠΑ των κατασκευαστικών τους έργων και απαλλαγές ΦΠΑ για αγορά εξοπλισμού.
5)Έκδοση πιστοποιητικών (για άδεια Φ.Ι.Χ., δικαστική χρήση, μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ)
6)Δεκάδες παράβολα για κάθε χρήση που εκδίδονται καθημερινά (άδειες αλιείας, όπλων, οικοδομικές άδειες, πρόστιμα Λιμεναρχείου και Τροχαίας, γάμοι, βαπτίσεις, διαζύγια, διαβατήρια, ΑΣΕΠ, ΕΟΤ, Ειρηνοδικεία, Πταισματοδικεία, διπλώματα οδήγησης, ΦΕΚ, επίναυλοι, φροντιστήρια, άδειες Security, και πολλά άλλα για διάφορες χρήσεις).
7)Πληρωμές επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το Δημόσιο καθώς και επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων (αποδοχές, επιδόματα, συντάξεις, φόροι κλπ).
8)Διάφορες κρατήσεις (απεργίες δημοσίων υπαλλήλων, Φ.Ε., υγειονομική περίθαλψη, υπέρ Δημοσίου, κλπ).
9)Ηλεκτροδοτήσεις νέων ακινήτων.
10)Διοικητικοί συμβιβασμοί.
11)Έκτακτες διαδικασίες (πχ περαιώσεις, ημιυπαίθριοι, αυθαίρετα, ρυθμίσεις χρεών κλπ).
• Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλες οι περιοχές που συγκροτούν τoν νέο Καλλικρατικό Δήμο Καρύστου έχουν χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. ορεινές και δυσπρόσιτες. Οφείλετε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής σε συνάρτηση με το άθλιο οδικό δίκτυο και την απομόνωση της Καρυστίας από την πρωτεύουσα του νομού (Χαλκίδα) που σε τίποτα δε διαφέρει από τις καθαρά νησιώτικες περιοχές (που διατηρούν τις Δ.Ο.Υ. τους γι’ αυτούς τους λόγους!!!) και την κατάσταση που πρόκειται να δημιουργηθεί από μια πιθανή κατάργηση της Δ.Ο.Υ., όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για κρατικά έσοδα.
Απαιτούμε να παραμείνει η ΔΟΥ στην Κάρυστο
    Με εκτίμηση
 Ο Δήμαρχος Καρύστου
 Νικόλαος Ι. Μανώλης
 
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΤΟΜΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΤΥΡΑΙΩΝ
ΟΙΚ. ΣΥΝ/ΣΜΟΙ Ν. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ

Θρήνος στο Βασιλικό για τον Βασίλη Δεδούση

Θλίψη σε όλο το Βασιλικό προκάλεσε ο θάνατος του 34χρονου Βασίλη Δεδούση, ο οποίος εργαζόταν ως πωλητής σε Λαϊκές Αγορές και έμενε κοντά στο Γυμνάσιο Βασιλικού. Ήταν παντρεμένος και με τη σύζυγό του Ελένη είχαν αποκτήσει ένα παιδάκι.

Ο άτυχος Βασίλης έδωσε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, εδώ και ένα χρόνο, για να υποκύψει τελικά την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και να βυθίσει στη θλίψη την οικογένεια του. Η κηδεία του έγινε στις 11 το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού.

Πολλοί συγγενείς και φίλοι τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία και συμπαραστάθηκαν στο πένθος της συζύγου του Ελένης, των γονιών του Άγγελου και Αγγελικής και της αδελφής του Κατερίνας.
 
 egnomi.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας στο πλευρό των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Η  Επιτροπή  Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χαλκίδας,  στα  πλαίσια  του ανοιχτού διαλόγου που έχει ξεκινήσει,  με μαζικούς, συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς, συναντήθηκε την Δευτέρα 10-9-2012, με την Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Εύβοιας, (στα Γραφεία της Ένωσης).

Στη συνάντηση με την Επιτροπή Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας, παρευρέθηκαν εκ μέρους της Ένωσης ο Πρόεδρος κ. Κουρνής Φιλαλήθης, η Γραμματέας κ. Αφράτη Παρασκευή και το μέλος κ. Δερμετζόγλου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε της Εύβοιας, ιδιαίτερα μετά την ένταξη των συγκεκριμένων συνταξιούχων στο Ι.Κ.Α και μετά τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων.
  • Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη απόφαση της ένταξης τους στο Ι.Κ.Α, μειώνοντας δραματικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
  • Με  αυτή την απόφαση «καταληστεύτηκαν»  οι εισφορές τους που έδιναν όλα τα χρόνια της ενεργούς δράσης τους.
  • Επεσήμανε τον εξευτελισμό των συνταξιούχων, οι οποίοι αναγκάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες ( πολλές φορές και από τις 4.30π.μ. ! )«να στήνονται» στα εξωτερικά ιατρεία του Ι.Κ.Α για να εξυπηρετηθούν.
  • Κατήγγειλε τον μικρό αριθμό των εξυπηρετούμενων (100 ασθενείς – συνταξιούχοι ημερησίως ).
  • Τα προβλήματα εξυπηρέτησης στο Ι.Κ.Α Χαλκίδας έχουν να κάνουν και με τις σοβαρές  ελλείψεις προσωπικού του υποκαταστήματος.
  • Αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα  της προμήθειας φαρμάκων τόσο από τον ΕΟΠΥΥ όσο και γενικότερα, τόσο όσον αφορά το χρόνο παράδοσης, όσο και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που έχουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι. Παράλληλα επεσήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χρόνιοι πάσχοντες ασθενείς, με σοβαρές ασθένειες.
  • Επίσης έγινε αναφορά στις συνολικές ελλείψεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νομού και στιγμάτισε τις πολιτικές των κυβερνήσεων για την διάλυση του Ε.Σ.Υ.
Τέλος έγινε αναφορά από τον Πρόεδρο της Ένωσης στα γενικότερα προβλήματα των συνταξιούχων, όσον αφορά το επίπεδο και την ποιότητα διαβίωσης τους, όταν η σύνταξη θα καταλήξει στα 450 €! Τόνισε,  ότι  «ούτε με δανεικά και με βερεσέ δεν μπορεί σήμερα ο συνταξιούχος να ζήσει με αξιοπρέπεια !»
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Εύβοιας  ενημέρωσε για την συνολική δραστηριότητας της, για την έκδοση της εφημερίδας της, για τις παρεμβάσεις σε φορείς, κόμματα, υπουργούς και αναφέρθηκε ότι η όλη δραστηριότητα της στηρίζεται αποκλειστικά από το υστέρημα των συνταξιούχων.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας– Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Χαλκίδας, αναφέρθηκε στην παρούσα πολιτική κατάσταση και υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματα στη Βουλή, αλλά και να μεταφέρει τις απόψεις τους στο Λαό της Χαλκίδας και συνολικά της Εύβοιας. Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση, με στόχο την συνάντηση μαζικών φορέων ,για το συνολικό πρόβλημα της Υγείας  στην Εύβοια.

Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου: Οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας.

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς εύχομαι σε όλους και όλες μία χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και έμπνευση. Στις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε να δείξουμε τη δύναμή μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά για τη διαχρονική τους συνεργασία στα σχολικά ζητήματα, διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές, σχολικούς συμβούλους, καθηγητές, δασκάλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, μαθητές και μαθήτριες, που αναμφισβήτητα συμβάλλουν με την ωφέλιμη συμμετοχή τους,στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας, που μέσα από μια ιδιαίτερα κοπιαστική διαδικασία κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Όσον αφορά αυτούς που φέτος για διάφορους λόγους δεν πέτυχαν τους στόχους τους, με επιμονή, υπομονή και προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι τελικά την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν.

Σε αυτά τα παιδιά  που για μια ακόμα χρονιά, παρά τις δυσκολίες και τις διαμορφούμενες καταστάσεις σε κοινωνικό επίπεδο, κατάφεραν να μας κάνουν όλους υπερήφανους ακολουθώντας μια μακρά παράδοση που θέλει τους νέους του τόπου μας να ξεχωρίζουν και να αριστεύουν σε εθνικό επίπεδο, τόσο στα γράμματα όσο και στις τέχνες και τον αθλητισμό.

Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, όλο το καλοκαίρι αξιοποιώντας και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ, επισκεύασε σχολικές μονάδες, έτσι ώστε οι μαθητές μας να εισέλθουν σε περισσότερες και καλύτερες αίθουσες διδασκαλίας, με βελτιωμένες υποδομές. Έχοντας επίσης ολοκληρώσει ήδη την διανομή των βιβλίων στις σχολικές μονάδες, αντικρίζει με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά υποσχόμενος παράλληλα να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, προσπαθούμε όλοι ώστε το σχολείο να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές, φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή δημιουργική χρονιά.

Και οι πιο θερμές μου ευχές για ένα καλό ξεκίνημα ανήκουν ασφαλώς στους μαθητές της Α’ Δημοτικού, στα «Πρωτάκια»που ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο της μάθησης.
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΕΙ… ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ MEGA!

H Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου πήγε στην τελική φάση του Euro 2012 μαζί με το MEGA και τώρα ετοιμάζεται για τη νέα μεγάλη της πρόκληση με το Μεγάλο Κανάλι και πάλι στο πλευρό της.
Οι πρώτες «μάχες» της Εθνικής για την πρόκριση στα τελικά του ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 στη Βραζιλία, έρχονται «ζωντανά» στο MEGA!

       ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:45, σε απευθείας μετάδοση από το Γήπεδο Καραϊσκάκη. Περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Από τις 21:00 στη εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, δείτε το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα της Εθνικής, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τα γκολ της βραδιάς.
Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής είναι ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Πέτρος Μίχος και ο διευθυντής αθλητικής Εφημερίδας «Goal News» Ανδρέας Δημάτος.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Ελλάδος πάει Βραζιλία, στο Μουντιάλ του 2014, με το MEGA!
.

Περγαντάς: Αυτά τα παιδιά, σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Κλέαρχος Περγαντάς σε μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρει:

"Όπως κάθε φορά, η επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για τους μαθητές, τους δάσκαλους και τους καθηγητές που θα βαδίσουν μαζί το δρόμο της γνώσης και της μάθησης. Ένα δρόμο πλούσιο σε εμπειρίες και συναισθήματα, ένα δρόμο που καλλιεργεί προσδοκίες, δημιουργεί στόχους και χαράζει το μέλλον.

Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή γενιά των νέων δοκιμάζει τα βήματά της σε μια μεταβατική και δύσκολη εποχή. Αυτή η γενιά, τα νέα παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις με τα δικά τους οράματα, με τη δική τους ευαισθησία, με τις δικές τους αξίες. Αυτά τα παιδιά, σίγουρα έχουν να δώσουν κάτι καινούργιο στον κόσμο.

Το σχολείο δεν είναι πια ο στατικός στίβος στους αγώνες της γνώσης. Είναι ένα δυναμικό πεδίο, που αναζητά νέους τρόπους, νέες μεθόδους, νέα μέσα για να διαμορφωθεί μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Το σχολείο είναι ο χώρος που αναπτύσσονται δυνατότητες, αποκτώνται οι γνώσεις κι αναδεικνύονται θεμελιακές κοινωνικές αρχές : ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη. Από τη σχολική εκπαίδευση οικοδομούνται τα θεμέλια για να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να ανταγωνιστεί άλλες κοινωνίες.

Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη και δημιουργική".

Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX» - «ted» η κωμωδία

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «REX», από την έναρξή του μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει στους φίλους του κινηματογράφου επιλεγμένες ταινίες ¨Πρώτης Προβολής¨ για την πόλη της Χαλκίδας.

Από Δευτέρα 10 έως Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου
Τίτλος Ταινίας:   «ted»         Είδος: Παιδικό - Κωμωδία
Έναρξη  προβολών: 20:30 & 22:30 (2 προβολές)
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
του Σεθ Μακφάρλαν
με τους Μίλα Κούνις, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζιοβάνι Ρίμπιζι, Πάτρικ Γουορμπάρτον, Σεθ Μακφάρλαν

Υπόθεση:
Από τον Σεθ ΜακΦάρλεν, δημιουργό της πολυβραβευμένης με ΕΜΜΥ τηλεοπτικής σειράς Family Guy, έρχεται μια ανατρεπτική κωμωδία-φαινόμενο με πρωταγωνιστές τον Μαρκ Γουόλμπεργκ στο ρόλο ενός αιώνιου έφηβου, την «καυτή» Μίλα Κούνις (Μαύρος Κύκνος) κι ένα άτακτο, αθυρόστομο χνουδωτό αρκουδάκι που, ως εκπλήρωση της επιθυμίας ενός άντρα που αρνείται να μεγαλώσει, ζωντανεύει και τον ακολουθεί παντού, από την παιδική του ηλικία. Ωστόσο, μολονότι του κάνει τη ζωή ποδήλατο, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του, κατορθώνει και κλέβει τις καρδιές όλων. Ένα ντελιριακό «παραμύθι» που συνδυάζει μοναδικά live action και CGI για όλους όσοι δεν θέλουν να ξεχάσουν το σκανδαλιάρικο παιδί μέσα τους και να θυμηθούν λίγο και την εφηβεία τους!

Enhanced by Zemanta

430.000 ευρώ στους Δήμους της Εύβοιας για τα σχολεία

Το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, διέθεσε στις αρχές Αυγούστου 20.000.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς, σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας.

Οι Δήμοι της Εύβοιας, έλαβαν περίπου 430.000 ευρώ για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων τους.

Οι Δήμοι της Εύβοιας πήραν:

1. ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 37.263,19 ευρώ
2. ΕΡΕΤΡΙΑΣ 20.073,95 ευρώ
3. ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ 36.419,39 ευρώ
4. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 26.594,43 ευρώ
5. ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 59.520,85 ευρώ
6. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΝΝΑΣ 33.331,85 ευρώ
7.ΣΚΥΡΟΥ 8.091,73 ευρώ
8. ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 206.089,63 ευρώ


Το Υπουργείο με σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα ποσά εδόθησαν προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας, χωρικής αρμοδιότητάς τους, το οποίο θα τους αποδοθεί για το τρέχον έτος.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Εύβοιας, θα προσληθφούν 104 δάσκαλοι και 58 νηπιαγωγοί.

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών: "Στην υπηρεσία των αφεντικών η Χρυσή Αυγή"

Violent confrontation between anarchists and C...
 (Photo credit: Wikipedia)
"Οι επισκέψεις της Χρυσής Αυγής σε επιχειρήσεις του κλάδου μας εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των αφεντικών και κανενός εργαζόμενου έλληνα ή μετανάστη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών και επισημαίνει:
"Μέσα στον Αύγουστο η Χρυσή Αυγή επισκέφτηκε επιχειρήσεις του κλάδου μας ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν Μετανάστες εργαζόμενους με Έλληνες. Η ενέργεια αυτή σε κάθε περίπτωση εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των αφεντικών που θέλουν να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε ομάδες ώστε να χτυπούν τα δικαιώματά τους πιο εύκολα. Σε όλες τις περιπτώσεις επιδίωξη είναι η εξίσωση όλων των εργαζομένων με αυτόν που παίρνει τα λιγότερα. Σε αυτή τη λογική αξιοποιήθηκαν και οι μετανάστες, έχουν δεν έχουν χαρτιά.
Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες. Πρόβλημα έχουμε με τα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους 1, 2, 3, 4, 5 ακόμα και 6 μήνες. Τα αφεντικά που καθημερινά καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν 4ήμερα, μειώνουν τις αποδοχές, απολύουν, απειλούν, ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή της εργατικής τάξης. Τα αφεντικά που προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα δολοφονούν καθημερινά εργάτες που καταγράφονται ως «εργατικά ατυχήματα». Τα αφεντικά που η Χρυσή Αυγή μέσα από ανακοίνωσή της υμνεί για τη «συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας». Όσο για τα κρατικά έσοδα όχι απλά χρωστάνε εκατομμύρια στα ταμεία, όχι απλά δεν συνεισφέρουν, αλλά είναι και οι υπεύθυνοι για το χρέος που δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τις φοροαπαλλαγές και σήμερα ισχυρίζονται ότι το χρωστάμε εμείς.
Ακόμη στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρεται στο συνάλλαγμα που φεύγει εκτός Ελλάδας από τους μετανάστες, ότι «σε μία μόνο εταιρία πληροφορηθήκαμε ότι το ποσό αγγίζει τις 170.000 ευρώ μηνιαίως!». Αλήθεια τι λένε οι Χρυσαυγίτες για τα 600.000.000.000 ευρώ Ελλήνων που βρίσκονται στις τράπεζες μόνο της Ελβετίας;;;; (για όποιον δεν μπορεί να μετρήσει τα μηδενικά είναι 600δις).
Επιπρόσθετα ας μας πει η Χρυσή Αυγή. Σε όλες τις περιπτώσεις ζητάει οι θέσεις εργασίας να πάνε στους Έλληνες αντί στους Μετανάστες;;;;;;;;; Για το καμποτάζ που χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία και με ζητήματα εθνικής άμυνας, τι λέει η Χρυσή Αυγή;;;;; Βέβαια οι ναυτεργάτες δεν είναι ρατσιστές αλλά υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες γιατί απλούστατα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα. Το 2007 το πλήρωμα του SEA DIAMOND που βυθίστηκε στη Σαντορίνη δεν μιλούσε την ίδια γλώσσα ενώ η πλειοψηφία του πληρώματος δεν ήταν ναυτεργάτες αλλά ενοικιαζόμενοι εργάτες που ανήκαν σε δουλεμπορικό γραφείο!!! Για αυτά τα ζητήματα μήπως η Χρυσή Αυγή δεν μιλάει γιατί θίγονται τα συμφέροντα των ελλήνων ;;;;(εφοπλιστών εννοείται!).
Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι έλληνες και μετανάστες στη γραμμή παραγωγής δουλεύουμε δίπλα – δίπλα. Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μετανάστες έχουν πρωτοστατήσει για να λυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργάτες στους εργασιακούς χώρους. Σε σωματείο που ιδρύθηκε στον κλάδο μας από τα 70 ιδρυτικά μέλη περισσότερα από 30 ήταν μετανάστες και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν σπάζοντας την τρομοκρατία και δείχνοντας τον δρόμο σε πολλούς έλληνες συναδέλφους τους που ακολούθησαν.
Άλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο ξένοι εργάτες αλλά και ξένα αφεντικά, όπως οι Γάλλοι στα Τσιμέντα, οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και το Αεροδρόμιο κ.τ.λ.. Όλοι τους εκμεταλλεύονται τους εργάτες, έλληνες και μετανάστες. Αντίστοιχα ελληνικά αφεντικά εκμεταλλεύονται εργάτες σε άλλες χώρες όπως από τον κλάδο των Τροφίμων ο Σουλιώτης (ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΑΕ) στην Βουλγαρία και την Κίνα, ο Μπελές (ΝΗΡΕΥΣ) στην Τουρκία και την Ισπανία κ.τ.λ.. Μάλλον δεν βγαίνει άκρη με αυτή τη λογική. Αντίθετα!
Το κυνήγι του κέρδους είναι που ισοπεδώνει καθημερινά τη ζωή του λαού απλά γιατί η ανθρώπινη υπόσταση δεν μπορεί να συνυπάρξει με τα κέρδη. Η Χρυσή Αυγή που τόσο αγαπάει την Ελλάδα ας μας πει τι ενέργειες θα κάνει ώστε να αναπτυχθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας ώστε να μην εισάγεται τίποτα το οποίο μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα;;;
Ας μας πει η Χρυσή Αυγή για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τι θα κάνει;
Τι θα κάνει για το λαϊκό εισόδημα που δεν φτάνει ούτε για τα απαραίτητα δουλεύεις δεν δουλεύεις: Θα απαιτήσει κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσεκουρεύουν τους μισθούς και επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους ή θα προσφέρει συσσίτια;
Τι θα κάνει για την υγεία του λαού; Θα απαιτήσει δημιουργία νοσοκομείων, κέντρων υγείας, προσλήψεις προσωπικού, υλικά, πρωτοβάθμια προληπτική φροντίδα υγεία; Θα απαιτήσει κατάργηση του εισιτηρίου, των εργολάβων και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία ή θα πηγαίνει στα νοσοκομεία και θα λέει να φύγουν οι ξένοι;
Τι θα κάνει για την παιδεία; Θα απαιτήσει δημιουργία παιδικών σταθμών και σχολείων, προσλήψεις, υλικά, θέρμανση παράλληλα με κατάργηση κάθε είδους πληρωμής (τροφεία, βιβλία κ.τ.λ.) και κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία ή θα πηγαίνει στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία και θα λέει να φύγουν οι μετανάστες;
Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστείς τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα είναι ο συλλογικός αγώνας που θα συσπειρώνει όλους τους εκμεταλλευόμενους απέναντι στους εκμεταλλευτές. Τέτοιος αγώνας αναπτύσσεται καθημερινά από το Συνδικάτο μας και τα αποτελέσματα κάθε φορά εξαρτώνται από τη συσπείρωση των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία, εθνικότητα ή άλλη διαφορά. Οι μόνοι που αποκλείονται, που δεν μπορούν να γραφτούν στο μητρώο μελών είναι τα αφεντικά, οι διευθυντές και τα τσιράκια τους.
Η βασική διαίρεση της κοινωνίας μας είναι οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι, εργάτες και αφεντικά και όποιος προβάλλει οτιδήποτε άλλο λειτουργεί σε όφελος των δεύτερων γιατί αποδυναμώνει το μέτωπο απέναντί τους. Δηλαδή με απλά λόγια εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, γυναίκες κ.τ.λ. ο μοναδικός εχθρός που έχουν είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό που κρύβει αυτή την πραγματικότητα και προβάλει ότι υπάρχουν λύσεις κοινές για όλους. Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής στη διαστρέβλωση αυτής της πραγματικότητας είναι να προβάλλει ότι εργάτες και αφεντικά μπορούν να συνυπάρξουν αρκεί να είναι έλληνες.
Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα που μπορεί να θρέψει όχι μόνο όσους βρίσκονται τώρα εδώ, αλλά πιθανά και τα εκατομμύρια έλληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται να φύγουν οι μετανάστες αλλά οι πραγματικοί κοπρίτες, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας μας σε όφελος του λαού, που δεν αξιοποιείται όχι γιατί υπάρχουν μετανάστες αλλά επειδή υπάρχουν τα συμφέρονται των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων.
Η Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένο ρόλο στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Ο ρόλος της είναι αντιδραστικός, κατευθύνει την οργή του λαού σε ανέξοδα κανάλια, προσανατολίζει στο όλοι μαζί οδηγώντας σε συμβιβασμό εργαζομένων και αφεντικών, προσανατολίζει στην ελεημοσύνη, στο να βολευτούμε με τα λίγα τη στιγμή που ο πλούτος ο οποίος παράγεται σήμερα είναι τεράστιος. Η επιθετικότητα απέναντι στους μετανάστες είναι πρόβα τζενεράλε για το χτύπημα του οργανωμένου ταξικού κινήματος που θα αμφισβητήσει την εξουσία των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Είναι οι καινούργιοι ταγματασφαλίτες που προετοιμάζονται για να χτυπήσουν τον οργανωμένο λαό.
Να είναι σίγουροι και οι Χρυσαυγίτες ότι η κατάληξη δεν θα είναι το πισωγύρισμα της ιστορίας. Μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας έστω και αν προσωρινά κάποιες στιγμές υπήρχε πισωγύρισμα, τελικά με την καθοριστική συμβολή της εργατικής τάξης η ιστορία πήγε μπροστά. Έτσι θα γίνει και τώρα. Η ανθρωπότητα θα τραβήξει μπροστά προς την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, προς την εργατική – λαϊκή εξουσία".
Enhanced by Zemanta

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκίδας την Τετάρτη

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκίδας καλεί τα μέλη και τις φίλες /τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ανοιχτή Συνέλευση την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 8 μμ στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Εύβοιας ,στην Χαλκίδα, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε σχετικά α)με το Σχέδιο διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, την πολιτική κατάσταση και το πολιτικό μας σχέδιο και β) Το τοπικό πρόγραμμα δράσης το οποίο εγκρίνεται από την Συνέλευση (θα υπάρχουν εισηγήσεις από τις επιτροπές).
Καλούμε τις φίλες /τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να δυναμώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και να γίνουν οι συνδιαμορφωτές του πολιτικού σχεδίου του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που ξεκινά με την Πανελλαδική του συνδιάσκεψη αρχές του Νοέμβρη με στόχο το ιδρυτικό του συνέδριο την άνοιξη του 2013.

Στην κρίσιμη εποχή που ζούμε οι αρχές της πραγματικής Δημοκρατίας με τις κυρίαρχες αξίες της ισότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης ,θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα στηριχτεί η πορεία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Αριστεράς , που θα δημιουργηθεί και μέσα από τους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής θα αλλάξει το άσχημο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό του παρόντος , στοχεύοντας για μια κοινωνία που θα κυριαρχούν οι αξίες του σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία.

Σε αυτήν την προσπάθεια όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτές τις αξίες και θέσεις είναι μία ευκαιρία να ενταχθούν στον νέο πολιτικό φορέα της Αριστεράς ώστε να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο ,τις θέσεις ,το σχέδιο και την οργανωτική μορφή που θα έχει αυτός ο νέος πολιτικός φορέας.

Στην ανοιχτή συνέλευση της Τετάρτης εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα παρευρίσκεται ο σ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουπλής .

Μήνυμα Αναγνωστάκη για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης θα παρακολουθήσει τον αγιασμό στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Έξω Παναγίτσα).

Για τη νέα σχολική χρονιά ο βουλευτής εύχεται στους εκπαιδευτικούς καλό κουράγιο, στα παιδιά δημιουργική εκπαιδευτική χρονιά και στους γονείς καλή δύναμη και υπομονή στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Το κόκκινο σκαθάρι "έφαγε" ένα φοίνικα στο Αυλωνάρι

Φωτό αρχείου
Το κόκκινο σκαθάρι "έφαγε" ένα φοίνικα στο Αυλωνάρι.  Με τρακτέρ ξερίζωσαν  τον φοίνικα που είχε "μολυνθεί" για να σωθούν οι υπόλοιποι.

Μετά την Ερέτρια, εμφανίστηκε στο Αυλωνάρι το κόκκινο σκαθάρι, το έντομο που τρώει τους φοίνικες και αποτελεί παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Το 2005 εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε φοίνικες της Κρήτης.

Λόγω έλλειψης φυσικών εχθρών του, εξαπλώθηκε σε πολλούς νομούς της χώρας, όπως και στην Εύβοια.

Είναι έντομο ξυλοφάγο και ο εντοπισμός του είναι πολύ δύσκολος, επειδή όλα τα στάδιά του (αυγό, κάμπια-προνύμφη, κουκούλι – νύμφη, ενήλικο) ζουν και τρέφονται μέσα στον κορμό των φοινίκων και στις βάσεις των φύλλων, δυσχεραίνοντας τη θρέψη του φυτού.

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: "Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές της Χρυσής Αυγής"

"Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές της Χρυσής Αυγής"   τονίζει σε επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Η ελληνική κοινωνία τρομοκρατημένη από τις επιθέσεις «ταγμάτων εφόδου», τραμπούκων και παρακρατικών στοιχείων σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές, σε αλλοδαπούς μικροπωλητές, που στερούνταν ίσως των νόμιμων δικαιολογητικών, αναμένει την απάντηση της συντεταγμένης Πολιτείας.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι επικεφαλής αυτών των ομάδων, με την παράνομη συμπεριφορά και δράση, ήταν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν και ενθάρρυναν με τις δηλώσεις τους, την άσκηση βίας και διαβεβαίωσαν για την επανάληψη τέτοιων ακραίων παράνομων εκδηλώσεων.

Η Δημοκρατία και η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να έχουν καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές.

Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

«Τάγματα εφόδου» και μάλιστα με επικεφαλής βουλευτές, όταν επιχειρούν να υποκαταστήσουν τον νόμο επιτίθενται στην κοινωνία και στη Δημοκρατία.

Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία.

Η αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο και να επιβάλλουν την τάξη.

‘Όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των "ταγμάτων εφόδου" της Χρυσής Αυγής. Σήμερα οι αλλοδαποί, αύριο οι ανάπηροι, μεθαύριο όσοι διαφωνούν μαζί τους, θα υποστούν την “εθνικιστική νομιμοφροσύνη” που εκφράζουν και δυστυχώς επιβάλλουν!

Ο νόμος του κράτους πρέπει να κινηθεί αμέσως εναντίον τους.

Μετά από όλα αυτά ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1. Τι μέτρα θα λάβει η συντεταγμένη Πολιτεία για να αποκρούσει τέτοιου είδους ακραίες και παράνομες συμπεριφορές;

2. Πώς θα προστατευθεί η ελληνική κοινωνία από την αναβίωση του παρακρατικών μηχανισμών που παρανομούν ανεμπόδιστα και ανενόχλητα;

3. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια επεισόδια που τραυματίζουν τη Δημοκρατία, αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο που προσπαθεί να ανακάμψει και που εκθέτει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική Πολιτεία;"

Κατασχέσεις ψαριών στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας

Photo Mihalis.Thalassis Halkida
Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας κι επί της πύλης εισόδου αυτής, εντοπίσθηκε από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής οδηγός φορτηγού Ι.Χ. να μεταφέρει νωπά αλιεύματα σε ιχθυοκιβώτια μεταξύ των οποίων τρία με ψάρια, του είδους γόπα και μαρίδα υπολειπομένων διαστάσεων.

Επίσης εντοπίσθηκαν εντός ψυκτικού θαλάμου της Ιχθυόσκαλας πέντε (05) ιχθυοκιβώτια με ιχθύες του είδους μαρίδα υπολειπομένων διαστάσεων, αγνώστου παραλήπτη.        

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...