Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς στο Στρασβούργο

Την Τρίτη 16/10/2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΕΝΠΕ, θα συμμετέχει στην Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, 16-18 Οκτωβρίου 2012.

Αναγνωστάκης: «Το πρόγραμμα “Αριάδνη” επιβαρύνει χωρίς λόγο τους πολίτες»

«Το πρόγραμμα  “Αριάδνη” επιβαρύνει χωρίς λόγο τους πολίτες», αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή , Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε την ερώτηση:
 
"Στο πρόγραμμα «Αριάδνη» για  την παραβατικότητα στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης προβλέπεται ότι οι άδειες γάμου και ταφής, όπως και κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης, θα δηλώνονται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους  θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς, κατά την εκτίμησή του κ. Υπουργού, τα ληξιαρχεία αδυνατούν να αναλάβουν την υποχρέωση ενημέρωσης των ασφαλιστικών ταμείων επειδή δεν υπάρχει μηχανοργάνωση.
Όμως, με τη ρύθμιση αυτή, επανερχόμαστε  στη λογική των γραφειοκρατικών, χρονοβόρων και ακριβών για τον  πολίτη πολιτικών επιλογών, παρότι ήδη υπάρχουν και διαμορφώνονται επιπλέον δομές για την πλήρη ηλεκτρονική μηχανοργάνωση και τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Πολιτών.
Αφενός υλοποιείται το έργο «Εθνικό  Ληξιαρχείο» με συνολικό προϋπολογισμό 42.907.342 ευρώ που καλύπτεται από το ΕΣΠΑ («Ψηφιακή Σύγκλιση»). Η αποπεράτωση  του έργου είχε οριστεί σε 2,5 χρόνια από τον Δεκέμβριο του 2011, άρα σε 1,5 χρόνο από σήμερα, με στόχο την πλήρη μηχανογράφηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών των ληξιαρχείων.
Επιπλέον με το άρθρο 81 του νόμου 3996/2011, «Έκδοση ληξιαρχικών  πράξεων και ενημέρωση του  ΕΜΑΕΣ», ορίζεται ότι ο ληξίαρχος υποχρεούται «να ενημερώνει αμελλητί την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.» που τηρεί το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων (Ε.Μ.Α.Ε.Σ.) σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου της αρμοδιότητάς του».
Επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα  να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ, όλες τις μεταβολές που  αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λ.π., σε ήδη υπάρχουσα και λειτουργούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Από την άλλη πλευρά, το «Εθνικό Δημοτολόγιο», το οποίο θεσμοθετήθηκε  με το ν. 3274/2004 και καταρτίστηκε στο πλαίσιο «ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που αποσκοπεί στη δημιουργία και τήρηση κεντρικής βάσης δεδομένων», βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και χρόνια και εμπεριέχει πλήρη στοιχεία για τις μεταβολές τις οικογενειακής κατάστασης των πολιτών.
Εκτός, αυτού οι εδώ και χρόνια αναγκαίες απογραφές των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δημοσίου, ΤΑΠΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ, έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει εξαγγελθεί και η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.
Επειδή οι πολίτες  και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν  μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα ακόμα χαράτσι και επειδή υπάρχουν οι δομές ώστε να μην είναι αναγκαία η παρεμβολή των συμβολαιογράφων στις ληξιαρχικές πράξεις και στις πράξεις μεταβολής οικογενειακής κατάστασης,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
    1. Γιατί θεωρείται ότι τα συμβολαιογραφεία μπορούν να διεκπεραιώσουν αρτιότερα από τα ληξιαρχεία τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ενημέρωσης;
    2. Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο «Εθνικό Ληξιαρχείο» και ποιο το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσής του; Ποια τα περιθώρια επίσπευσης του έργου;
    3. Πόσοι ΟΤΑ δεν έχουν ενταχθεί στο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου» και πότε υπολογίζεται η πλήρης ένταξη όλων των δήμων;
    4. Έχει υπογραφεί η ΚΥΑ που ενεργοποιεί τη διάταξη του άρθρου 81 του ν. 3969/2011 και, εάν όχι, θα υπογραφεί άμεσα;
    5. Θα επεκταθεί η υποχρέωση του ληξίαρχου να αποστέλλει αντίγραφα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πράξεων μεταβολής οικογενειακής κατάστασης (γάμος, γέννηση κ.λπ.), για να ενημερώνεται η βάση δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων;
    6. Πότε θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης απογραφή των συνταξιούχων όλων των ταμείων ώστε να υπάρχει ένα ελεγμένο και αξιόπιστο μητρώο;"

Οι ερωτώντες βουλευτές
Πάρις Μουτσινάς
Γιώργος Κυρίτσης
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Κατερίνα Μάρκου

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΕΙ… ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ MEGA!

Oι κρίσιμοι αγώνες της Εθνικής ομάδας, μόνο στο MEGA.
  • ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, στις 21:30 σε απευθείας μετάδοση από τη Μπρατισλάβα.
Τον αγώνα περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Στις 21:00 θα μεταδοθεί η ζωντανή εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, με το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα της Εθνικής, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τα γκολ της βραδιάς. Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής είναι ο Ανδρέας Δημάτος, διευθυντής αθλητικής Εφημερίδας «Goal News» και ο πρώην διεθνής Κώστας Χαλκιάς.


Τρίτη 16 Οκτωβρίου, η Εθνική Ελλάδος πάει… Βραζιλία, στο Μουντιάλ του 2014, με το MEGA!

Νέο Διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης: Ο Χασάν έγινε Νεόφυτος

Έναν νέο Διάκονο ενέταξε στο δυναμικό της η Μητρόπολη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Πρόκειται για τον ονομασθέντα π. Νεόφυτο (κατά κόσμον Στέφανο - Ιωάννη) Χασάν, 28 ετών, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος γεννήθηκε στην Χαλκίδα και ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας και ειδικότερα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του εκλεκτού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Πολυκαρπίδη.

Ο π. Νεόφυτος εκάρη Μοναχός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, με την συμμετοχή και του παρεπιδημούντος στην Χαλκίδα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτα Σισανίου και Σιατίστης κ. Πάυλου το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, στην οποία είχε ενταχθεί ως δόκιμος, ενώ στην Θεία Λειτουργία της επομένης ημέρας Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2012 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη μας, συλλειτουργούντος και του αγίου Σισανίου στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας.

Στην ομιλία του κατά την μοναχική Κουρά του π. Νεοφύτου, ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον π. Νεόφυτο να μην «προτιμήσει τι του Θεού», όπως υποσχέθηκε, ενώ κατά την χειροτονία του τον προέτρεψε να βαδίσει στην οδό των Θεοφόρων Πατέρων, οι οποίοι εορτάζονταν εκείνη την ημέρα και να παραμένει Διάκονος των ανθρώπων, ενώ ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Σιατίστης για την παρουσία του, δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει και τους γονείς του π. Νεοφύτου, οι οποίοι, αν και αλλόδοξοι (η μητέρα του βαπτίστηκε κι εκείνη πλέον) δεν εμπόδισαν το παιδί τους, όταν σε ηλικία 10 ετών θέλησε ελεύθερα να βαπτισθεί, ούτε αντέδρασαν στην επιθυμία του να αφιερωθεί στον Κύριο.

Ο π. Νεόφυτος, στην συγκινητική ομιλία κατά την χειροτονία του, με εξαιρετική ευγένεια ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι τον ευεργέτησαν, ενώ επεσήμανε ότι η Βάπτισή του και η Χειροτονία του αποτελούν επιβεβαίωση του λόγου του Χριστού «ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ’ εγώ εξελεξάμην υμάς εκ του κόσμου».

Το όνομά του ο νέος Διάκονος το έλαβε προς τιμήν του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Νεοφύτου (21 Ιανουαρίου) και για να τιμηθεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Ευβοίας Νεόφυτος (Αδάμ), σπουδαία ιστορική προσωπικότητα, που συνετέλεσε στην Απελευθέρωση της Πατρίδας, αλλά και υπήρξε Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου π. Κωνσταντίνο Λοβέρδο, για την υπερτεσσαρακονταετή προσφορά του στον Αμπελώνα του Χριστού.

Ο νέος Διάκονος π. Νεόφυτος, με έγκριση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ θα διακονήσει στην Χαλκίδα ως Διάκονος.

«Μετάνιωσα που σκότωσα τον άντρα μου», λέει τώρα η νέα παπαδιά της Λαμίας [βίντεο]

Mέγάλη ένταση προκλήθηκε στα Δικαστήρια της Λαμίας κατά την προσαγωγή των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 45χρονου, δηλαδή της 42χρονης συζύγου του και του εραστή της. 

Συγγενείς και φίλοι του θύματος,  που είχαν συγκεντρωθεί, παρά το ψιλόβροχο, έξω από το Δικαστήριο,  αποδοκίμασαν το σατανικό ζευγάρι, το οποίο υπό το φόβο του λιντσαρίσματος, οι Αστυνομικοί φρόντισαν να το βάλουν στο κτίριο από την πίσω πόρτα.

Πρώτος μπήκε ο 45χρονος εραστής και φερόμενος ως δολοφόνος, με κουκούλα στο κεφάλι, ανέκφραστος και ψυχρός.

Ακολούθησε η 42χρονη φερόμενη ως συζυγοκτόνος, η οποία όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τουLamiaReport, για το αν έχει μετανιώσει, με σκυμμένο το κεφάλι, απάντησε «ναι».

ΔΕΙΤΕ 3 ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Μητροπολίτης Παύλος: H Χρυσή Αυγή είναι «μαύρη νύκτα» - Εξευτελίζει τον Χριστό στα πρόσωπα των μεταναστών

Σκληρή επίθεση κατά των συντελεστών του έργου Corpus Christi, των «θερμόαιμων» πιστών που πήγαν να τους λυντσάρουν αλλά και της Χρυσής Αυγής που αποκαλεί «μαύρη νύχτα» εξαπολύει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, που λατάγεται από την Εύβοια. Και η φωνή του, φωνή της Αλήθειας, δίνει το φωτεινό του στίγμα μέσα στον Κλήρο, που συχνά εκφράζει αντιδραστικές απόψεις.

Στο κείμενό του που αναρτήθηκε στο romfea.gr, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει «θλιβερούς» και «φτηνούς» τους συντελεστές και «χυδαία μετριότητα» το έργο. Αναφέρει μάλιστα ότι το θέμα του συγκεκριμένου έργου είχε απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο η οποία είχε αποφασίσει να «αντιδράσει με σύνεση» καθώς -όπως λέει- υπήρχαν πληροφορίες πως οι συντελεστές ήθελαν τη σύγκρουση με την Εκκλησία για διαφημιστικούς λόγους.

Ωστόσο, σκληρά λόγια επιφυλάσει ο Μητροπολίτης και για τους φανατικούς πιστούς οι οποίοι δημιούργησαν  επεισόδια μαζί με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει, οι πιστοί αυτοί το μόνο που κατάφεραν με τις βιαιότητες ήταν να «διαφημίσουν» το Corpus Christi. «Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους» τονίζει ο Μητροπολίτης υπογραμμίζοντας πως ο «Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια» (τους συντελεστές του έργου). Η Πίστη, συνεχίζει ο Μητροπολίτης Παύλος, κινδυνεύει «από την αμετανοησία των χριστιανών», από αυτούς που «αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη... με το λυντσάρισμα των απίστων». Και υπογραμμίζει: «Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος;»

Ακόμα πιο σκληρή είναι η επίθεση του Μητροπολίτη στην Χρυσή Αυγή, που χαρακτηρίζει μαύρη νύχτα, ενώ κάνει ειδική αναφορά στις ρατσιστικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά προσφύγων και μεταναστών που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Χριστιανισμού. Όπως λέει είναι «θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό». Γιατί, όπως υπογραμμίζει, η Χρυσή Αυγή «διώκει», «προσβάλλει» και «εξευτελίζει καθημερινά» τον Χριστό και «το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

Ο Μητροπολίτης Παύλος υπενθυμίζει το λόγο του Χριστού και αναρωτιέται: «Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;». Υπενθυμίζοντας μάλιστα την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη,  σημειώνει «σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια». Και με ευθεία αναφορά στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ,  ο Παύλος καταλήγει;  «Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ιεράρχη ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος πάει για επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ

Να αντικαταστήσει τον επικεφαλή του ΕΟΠΥΥ φέρεται να αποφάσισε η κυβέρνηση. Την θέση του κ. Γεράσιμου Βουδούρη αναμένεται να αναλάβει ο πρώην διοικητής του ΟΓΑ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενώ τους δύο υποδιοικητές του οργανισμού αναμένεται να καλύψουν, αντιστοίχως, στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να υπάρξουν διοικητικές αλλαγές στους μεγάλους οργανισμούς, ωστόσο τη σχετική απόφαση για τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται να επιτάχυνε η συνεχής, το τελευταίο διάστημα, αναταραχή, περί τον ΕΟΠΥΥ είτε αφορούσε ιατρούς, είτε φαρμακοποιούς, είτε συμβεβλημένους συνεργάτες.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για δυσλειτουργική συνεργασία με τον κ. Βουδούρη, ο οποίος είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ενώ ο απερχόμενος διοικητής του Ταμείου «δείχνει» ως προφανή αιτία των προβλημάτων την υποεκτίμηση των οικονομικών δεδομένων από την κεντρική κυβέρνηση.

Τουρκική κορβέτα ...στην Εύβοια! Ο Νταβούτογλου έφυγε ο τουρκικός στόλος ήρθε!

Ο Νταβούτογλου έφυγε ο τουρκικός στόλος ήρθς,μέχρι την Εύβοια.! Για την ακρίβεια μία κορβέτα του τουρκικού στόλου έκανε μία ακόμη απαράδεκτη “αβλαβή” διέλευση που βέβαια μόνο “αβλαβή” δεν είναι!

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

Η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 13 Οκτωβρίου (19:00) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 13 Οκτωβρίου (22:00) ΝΔ Κύθνου. Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, ΒΔ Κρήτης, Νότια Κρήτης και με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Οκτωβρίου εκτός ορίων FIR Αθηνών.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι η κορβέτα ...έκανε βόλτες επί διήμερο.
Enhanced by Zemanta

Αυλαία για το 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Αυλαία για το 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που  έγινε στη Χαλκίδα και απετέλεσε το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του τόπου μας.
 
H τελετή λήξης έγινε στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας με την Απονομή Βραβείων και ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Έγινε προβολή του βωβού Ντοκιμαντέρ -ντοκουμέντο του 1922 «Το χρονικό της προσφυγιάς» από το Ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ. 

Το ντοκιμαντέρ συνόδευσε μουσικά ο συνθέτης Σάκης Τσιλίκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Οι Πόντιοι της Εύβοιας στο 8ο Πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών

Με τις φωνές των  αξέχαστων, Στέλιου Καζαντζίδη και  Χρύσανθου, ξεκίνησε εχθές το βράδυ  στο Ο.Α.Κ.Α. το 8ο Πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών, καθώς οι μορφές τους δέσποζαν σε μια γιγαντιαία οθόνη. 

Πάνω από 15.000 θεατές απόλαυσαν  το μεγαλειώδες αυτό υπερθέαμα που  σκηνοθέτησε ο παγκοσμίου φήμης  Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, όπου έδωσαν δυναμικό παρόν και οι Πόντιοι της Εύβοιας.

Συμμετείχαν τετρακόσιοι  σύλλογοι απ΄ όλη την Ελλάδα, με μικρά χορευτικά τμήματα, ανάμεσά τους και ο σύλλογος ποντίων Εύβοιας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ».

Την παράσταση παρουσίασαν  ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο Πρόεδρος των Ποντίων Εύβοιας Χρήστος Τοκπασίδης με μέλη του Συλλόγου
Συμμετείχαν επίσης σπουδαίοι  μουσικοί και ερμηνευτές, όπως ο  Γιώργος Νταλάρας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Στάθης Νικολαΐδης και ο Μιχάλης  Καρασαββίδης.

Χόρεψαν πάνω από 4.000 χορευτές.

Ένα ακόμα Φεστιβάλ που  πραγματοποιήθηκε με κορυφαίους χορηγούς, όπως ο Δημήτρης Μελισανίδης.

Υ.Γ. αξίζει να σημειωθεί, πως  καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμονής, ακουγόταν η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη να τραγουδά ποντιακά τραγούδια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...