Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι φαρμακοποιοί της Εύβοιας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Φρένο στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ βάζουν οι φαρμακοποιοί  της Εύβοιας, από αύριο Πέμπτη (8 Αυγούστου) διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία του οργανισμού να εξοφλήσει τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαΐου. Όπως καταγγέλλουν τα χρέη τους διογκώνονται και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες φαρμάκων. Έως σήμερα, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει 90 από τα 207 εκατομμύρια του Μαϊου και εκκρεμεί και ο Ιούνιος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε τη διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί της Εύβοιας, από αύριο Πέμπτη (8 Αυγούστου) δεν θα εκτελούν συνταγές επί πιστώσει ενώ το ίδιο θα κάνουν από την ερχόμενη Πέμπτη (16 Αυγούστου) οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτός ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου. Αν δεν γίνουν οι πληρωμέες τότε αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα με αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ απειλούν και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι από την Δευτέρα 20 Αυγούστου ζητώντας και αυτοί όλα τα οφειλόμενα τα οποία φτάνουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ για το 2012. Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλει άλλα 570 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές των δύο προηγούμενων ετών (2010 και 2011).

Προσλήψεις συμβασιούχων καθαριότητας σε Χαλκίδα - Κύμη - Αλιβέρι

Πράσινο φως για τη σύναψη εξακοσίων σαράντα συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού, δίνει κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στους δήμους για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.


Οι 640 θέσεις που εγκρίθηκαν κατανέμονται σε 38 δήμους ως εξής : Άργους-Μυκηνών 13 θέσεις, Γορτυνίας 9, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος 8, Αγίων Αναργύρων – Καματερού 8, Περιστερίου 20, Μεταμορφώσεως 28, Κερατσινίου-Δραπετσώνας 22, Διονύσου 35, Παιανίας 16, Σπάτων-Αρτέμιδος 18, Σαρωνικού 25, Θηβαίων 8, Προσοτσάνης 8, Κύμης-Αλιβερίου 19, Χαλκιδέων 60, Ανδραβίδας – Κυλλήνης 6, Ηρακλείου 60, Φαιστού 11, Αμπελοκήπων – Μενεμένης 5, Παύλου Μελά 27, Ιωαννιτών 15, Ιθάκης 1, Παιονίας 20, Βέλου – Βόχας 5, Κορινθίων 42, Θήρας 39, Κιμώλου 1, Σπάρτης 10, Αγίου Νικολάου 6, Οροπεδίου Λασιθίου 2, Τριφυλίας 21, Ξάνθης 20, Αγίου Βασιλείου 7, Ιάσμου 7, Δομοκού 6, Λοκρών 7, Μακρακώμης 10 και Κισσάμου 15
Βάση της συγκεκριμένης κατανομής, κάθε δήμος θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης ανά ειδικότητα, με την οποία θα εξειδικεύονται και τα απαιτούμενα προσόντα. Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Η όλη διαδικασία ως γνωστό τελεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Απεργία της ΔΟΕ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε απεργιακή κινητοποίηση, με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, κατέρχονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με πολιτικά κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης.

Βοιωτία: Έπιασαν τον τσιγγάνο που παραμύθιαζε ηλικιωμένους

Ο 56χρονος συνελήφθη στη Λιβαδειά. Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης και μία περίπτωση απόπειρας απάτης σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας. 


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 56χρονος πλησίαζε τα υποψήφια θύματά του και με το πρόσχημα υποτιθέμενων οφειλών από συγγενικά τους πρόσωπα, τους έπαιρνε χρηματικά ποσά.

Από τις απάτες του σε βάρος ηλικιωμένων κατάφερε να βάλει στην τσέπη του πάνω από 3.500 ευρώ.

Χθες το πρωί, πήγε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι μιας 71χρονης στη Λιβαδειά και προσπάθησε να την εξαπατήσει με το πρόσχημα ότι ο γιος της του οφείλει χρήματα για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.

Η παθούσα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το αυτοκίνητο του 56χρονου και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

Ο 56χρονος όμως ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να ξεφύγει από την πορεία του και να ακινητοποιηθεί.

Στην συνέχεια, εκείνος κρύφτηκε σε κοντινό λόφο, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό 770 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό του, στο οποίο όπως προέκυψε ο δράστης είχε παραποιήσει τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης.

Οι παθούσες αναγνώρισαν τον δράστη και τους αποδόθηκαν τα χρήματα που τους είχε πάρει.
Επιπλέον προέκυψαν ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης που είχε κάνει ο άνδρας στο παρελθόν.

Οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - Κεδίκογλου για δημοσίευμα του "Der Spiegel"

Με αφορμή δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο κατέτασσε τον Αλέξη Τσίπρα στη λίστα με τους δέκα «πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη», διασταύρωσαν τα πυρά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, αναφορικά με το δημοσίευμα τίνισε ότι, «θα έπρεπε να προβληματιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ». «Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι το «ντουέτο», γιατί πρώτος στη λίστα του Spiegel είναι –αν δεν κάνω λάθος- ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, ο οποίος θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ «για τιμωρία» και δεύτερος είναι ο κύριος Τσίπρας ο οποίος έλεγε ότι «δεν είναι φετίχ το ευρώ». Νομίζω ότι ο κοινός παρανομαστής στη λίστα του Spiegel είναι αντιευρωπαϊστές ηγέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός μας έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος και ποιά η σωτηρία», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνιστώντας μάλιστα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να σκέφτεται λογικά πριν τοποθετηθεί».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί τίτλο τιμής να τον φοβούνται αυτοί που καταδικάζουν τη χώρα στη φτώχια και στην εξαθλίωση», σημείωσε το κόμμα σε ανακοίνωσή του. «Οι δανειστές μας και ο ελληνικός λαός, έχουν άραγε τα ίδια ακριβώς συμφέροντα και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους; Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση του λαού μας, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι για τους δανειστές μας κέρδος. Όποιος απειλεί την ηγεμονία και την κερδοσκοπία τους είναι επικίνδυνος. Όποιος την ευνοεί είναι ευχάριστος και σπουδαίος ηγέτης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την τριανδρία της καταστροφής που μας κυβερνά: Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση το 7,13% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Σημαντικό ποσοστό συνταξιούχων του ΟΑΕΕ (περίπου το 7,13%), αλλά και άλλοι συνταξιούχοι άλλων Ταμείων που δεν υπέβαλλαν καθόλου φορολογική δήλωση, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ μετά από ενδελεχείς ελέγχους διασταυρώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εργασίας (δράση «Ηλεκτρονικό Δίχτυ») για την συστηματική διασύνδεση των βάσεων δεδομένων όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.

Σήμερα, παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα αναλυτικά αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ.

ΣΔΟΕ: 2010 παραβάσεις σε τουριστικές περιοχές, κατά 4ήμερο έλεγχο - Η Σκύρος στους "πρωταθλητές"

Κατά τη διάρκεια τετραήμερων ελέγχων του ΣΔΟΕ και συγκεκριμένα από 3 έως 6 Αυγούστου σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, διαπιστώθηκαν συνολικά 2010 φορολογικές παραβάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν 604 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 356 παραβάτες. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 58,94%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζουν ο Αρχάγγελος και το Φαληράκι Ρόδου (100%), η Σαντορίνη (89,65%), η Κέρκυρα (81%), τα Χανιά (78%), το Ρέθυμνο (75%) και η Σκύρος (75%).

Ο Κατσιφάρας πέθανε - Ο "άνθρωπος" του Ανδρέα για όλες τις δουλειές...

Πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Κατσιφάρας.
«Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γ. Κατσιφάρας είναι αυτός που είχε πει την φράση: "Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός μας" και αποκαλούσε τον Πρόεδρο τοΥ ΠΑΣΟΚ "Αρχηγό"


Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935. Στην περίοδο της χούντας ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Κινήματος.

Από το 1954 εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1964 συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ελάμβανε μέρος για πρώτη φορά στις εκλογές στην περιφέρεια Αχαΐας, και όταν εκείνος ανέλαβε το υπουργείο Προεδρίας και Συντονισμού, έγινε ιδιαίτερος γραμματέας του.

Την περίοδο της δικτατορίας συνελήφθη, εκδιώχτηκε από την ΕΤΒΑ και στη συνέχεια από τον Αύγουστο του 1968 έως τον Μάιο του 1971 εξορίστηκε.

Το 1972 διέφυγε στον Καναδά, όπου συναντήθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, οργανώθηκε στο ΠΑΚ και επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 μετά την πτώση της δικτατορίας.

Την ίδια χρονιά επανήρθε στην Τράπεζα από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1981.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδρυση του. Το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στη πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Προεδρίας επί θεμάτων Αθλητισμού.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο δεύτερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 17 Απριλίου 1994, στο τρίτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και εξελέγη εκ νέου τον Ιούνιο του 1996 και τον Μάρτιο του 1999, στο 4ο και 5ο Συνέδριο.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας διετέλεσε:

Υφυπουργός Προεδρίας 21/10/1981 05/07/1982
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 05/07/1982 05/06/1985
Υφυπουργός Εμπορίου 26/07/1985 25/04/1986
Υπουργός Εμπορίου 25/04/1986 31/10/1986
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 13/10/1993 08/07/1994
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 08/07/1994 15/09/1995
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 15/09/1995 22/01/1996

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον A.Παπανδρέου.

» Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη.»

Η Χαλκίδα πιθανός στόχος τρομοκρατών λόγω ισραηλινών τουριστών.

Από την τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς
Δωδεκάνησα , Θεσσαλονίκη, Χανιά, και  Χαλκίδα είναι πιθανοί στόχοι τρομοκρατών λόγω ισραηλινών τουριστών.


 Tην αποκάλυψη έκανε ο “Eλεύθερος Tύπος”,  λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, αλλά αφορά μέτρα που ζητούνται να ληφθούν για τους ισραηλινούς τουρίστες με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλαγαρίας.

Η Χαλκίδα είναι μέσα στους "στόχους" γιατί έχει μια από τις παλιότερες συναγωγές στην Ελλάδα, που την επισκέπτονται πολλοί ισραηλινοί τουρίστες, ενώ η εβραϊκή κοινότητα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας ήταν πάντα  πολυπληθής και ευημερούσε (αλλά και πρωτοπορούσε).

Το απόρρητο έγγραφο για «κόκκινο» συναγερμό εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Eθνική Yπηρεσία Πληροφοριών για την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος από βομβιστές-καμικάζι με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε: «Πιο υψηλής επικινδυνότητας θεωρούνται τα Δωδεκάνησα και η Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν τα Χανιά και η Χαλκίδα. Στις περιοχές αυτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η παρουσία χιλιάδων Ισραηλινών τουριστών απαιτεί την πλήρη και πιστή εφαρμογή των ελέγχων και αυξάνει τις υποχρεώσεις των αρμόδιων ελληνικών Αρχών».

Ήδη ένα γκρουπ 200 ισραηλινών φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής και σύμφωνα με το egnomi.gr, "συχνές περιπολίες γύρω από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο κάνει η Aστυνομία, αλλά και από θαλάσσης το Λιμενικό. Έχουν ληφθεί και άλλα -περισσότερο "διακριτικά"- μέτρα, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, που θα έπληττε καίρια αυτή την περίοδο και τον τουρισμό της χώρας".

Πάνος Τζανετής: Το γνήσιο λαϊκο παιδί από τον Καράμπαμπα

Ο Πάνος Τζανετής, ένας από τους πιο μεγάλους λαϊκούς τραγουδιστές γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου το 1940, στον Καράμπαμπα (τότε δεν λεγόταν... Κάνηθος) έκανε μια λαμπρή καριέρα στο τραγούδι με πολλές κινηματογραφικές εμφανίσεις και... εξαφανίστηκε! ...

Ερμηνευτής με χρώματα από την σχολή Καζαντζίδη. Η φωνή του συνδέθηκε με αξέχαστα τραγούδια: «Δεν έχει δρόμο να διαβώ» (Ζαμπέτα – Δ. Χριστοδούλου), «Τι σου ‘κανα και μ’ εγκατέλειψες» (Ζαμπέτα – Κ. Μάνεση).

Ο Πάνος Τζανετής έβαλε τη σφραγίδα του στο λαϊκό τραγούδι, αλλά λίγοι νέοι τον γνωρίζουν.

Τον θυμάμαι, στις μέρες δόξας, να έρχεται με ένα αυτοκίνητο (σπάνιο για την εποχή) και να επισκέπτεται τους δικούς του που έμεναν κοντά στην Ευαγγελίστρια.

Γνήσιος Καραμπαμπιώτης, καθόταν σε μια καρέκλα έξω από το σπίτι του, έβγαζε το μπουζούκι από τη δερμάτινη θήκη με μια μοναδική ιεροτελεστία και έπαιζε για τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς, ανάμεσα τους και εγώ.

Η καλλιτεχνική του σταδιοδρομία υπήρξε αναπάντεχα σύντομη. Το ρεπερτόριό του όμως πλούσιο, παρ΄ ότι οι ηχογραφήσεις του, οι οποίες έγιναν διαχρονικές, διήρκησαν μόνο 4 με 5 χρόνια (1964-1968) .

Μερικοί Τίτλοι τραγουδιών:

  1. Δεν έχει δρόμο να διαβώ
  2. Θα τραγουδήσω για σέναΤι σουκανα και με εγκατέλειψες
  3. Σπασμένα τριαντάφυλλα
  4. Σαν τα πουλιά
  5. Με τον βοριά
  6. Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου
  7. Ποιος δρόμος
  8. Πέρα από τη θάλασσα
  9. Μεσάνυχτα που να σε βρω

Τον Πάνο Τζανετή οι πολλοί τον ξέχασαν. Κάποιοι τον θυμούνται από τις ελληνικές ταινίες και κάποιοι αν ακούσουν ένα από τα τραγούδια του. Kαι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ μας το θύμισε μέσα από το ασίγαστο πάθος του για το λαϊκό τραγούδι και τους δημιουργούς του

Ποτέ κανείς δεν έμαθε ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ σταμάτησε το λαϊκό τραγούδι πάνω στην μεγαλύτερη επιτυχία του. Και λίγα στοιχεία έγιναν γνωστά για την μετέπειτα ζωή του. Όποιος ξέρει κάτι ας το γράψει και ας συμβάλει στο να μάθουμε περισσότερα για τον Πάνο Τζανετή, ένα μοναδικό λαϊκό τραγουδιστή.

(Αρκετά στοιχεία πήραμε από το "ΜΟΥΣΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗ)

O Βύρων Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή την ημέρα που έγινε πρόεδρος

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου διόρισε την κόρη του στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας. Ο διορισμός έγινε στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του ιδίου του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα τα Νέα, η οποία τιτλοφορεί το θέμα «Πώς ο Πρόεδρος της μιας μέρας διόρισε την κόρη του». Ο κ. Πολύδωρας έμεινε μόνο μια ημέρα Πρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή αφού προκηρύχθηκαν εκ νέου οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Πολύδωρας είχε υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ταχυδρόμος :

«Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός».

ΒΙΝΤΕΟ - 200 σπηλαιολόγοι, απ΄όλη την Ελλάδα στη Κύμη

Πάνω από 200 σπηλαιολόγοι, απ΄όλη την Ελλάδα, γνώρισαν,  παρατήρησαν και εξερεύνησαν, το εντυπωσιακό γεωανάγλυφο που κρύβεται στη Κύμη, με τις μοναδικές στη χώρα μας κάθετες σπηλαιώσεις.

Για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Εξερευνητικό Όμιλο (ΣΠΕΛΕΟ), διοργάνωσαν Πανελλήνια Συνάντηση το τετραήμερο 25-29 Ιουλίου στη κατάφυτη περιοχή της Βρωμονέρας.
 
Η περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας στο βουνό Μαυροβούνι-Σκοτεινή αποκαλύπτεται ως ένα από τα πιο σημαντικά καρστικά πεδία της Ελλάδας.

Στην περιοχή πραγματοποιούνται από τον ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. εκτενείς σπηλαιολογικές αποστολές από το 1986 έως και σήμερα με σημαντικά αποτελέσματα.

Το πλήθος των καταβοθρών αλλά και οι σημαντικές πηγές στους πρόποδες του βουνού μάς κάνουν να ελπίζουμε πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ τους και πως ίσως αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα.

Παράλληλα, όλες αυτές τις ημέρες λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης

Βίντεο-Οι καλύτερες παραλίες μας

Κάντε μια "βόλτα" στις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας...

 

Δείτε το Βίντεο:

Σφυρίζουν αδιάφορα για την ενίσχυση του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας

Όταν το έχουν ανάγκη όλοι τρέχουν σε αυτό. Τώρα που κινδυνεύει σφυρίζουν αδιάφορα. Η πίκρα των υπευθύνων του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τελευταία ανακοίνωση, είναι μεγάλη και εξαιρεί μόνο την Μητρόπολη  Χαλκίδας που συμπαραστάθηκε.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

" Κοινωνικοί φορείς ,Σύλλογοι, Σωματεία κάθε μορφής, Κόμματα και Κοινωνικά κινήματα , βρήκαν για τις εκδηλώσεις τους φιλόξενη στέγη στις εγκαταστάσεις μας και βήμα δημοσιοποίησης των θέσεων τους στην συχνότητα του Σταθμού των Εργαζομένων.
Σήμερα , που η κυβέρνηση αποφάσισε στην ουσία να παρακρατήσει τα δικά μας χρήματα και να μας οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας, κανένας από όλους αυτούς τους φορείς δεν ευαισθητοποιήθηκε για να εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο έκρινε σκόπιμο την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του προς έναν φορέα που εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων του Νομού μας και εκ των πραγμάτων έχει σήμερα πολύ περισσότερες ανάγκες και υποχρεώσεις, απέναντι στους εργαζόμενους και τους χιλιάδες άνεργους.
Οφείλουμε , βέβαια σε αυτό το σημείο να εξαιρέσουμε από όλους τους παραπάνω και να υπογραμμίσουμε την μοναδική έκφραση αλληλεγγύης που προήλθε από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος η οποία αφού έγινε κοινωνός των προβλημάτων μας , προσέφερε οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των αναγκών μας.
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και οι εργαζόμενοι ευχαριστούν την Ιερά Μητρόπολη για την ενέργεια της αυτή, θεωρώντας την ως μια σημειολογική κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική τάξη."

Οι Χαλκιδέοι ληστές της Κύμης το... είχαν ξανακάνει στη Θήβα!

Οι Χαλκιδέοι  ληστές της Κύμης το... είχαν ξανακάνει! 

Μετά από αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι οι  δύο γνωστοί Χαλκιδέοι, ηλικίας 45 και 42 ετών, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη ληστεία που διέπραξαν στην Αγροτική Τράπεζα Κύμης τον Ιούνιο,  είχαν κάνει άλλη μια ληστεία στη Θηβα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 7 Αυγούστου, αυτοί οι δύο είχαν διαπράξει κι άλλη ένοπλη ληστεία, σε τράπεζα της Θήβας, τον Φεβρουάριο του 2012.

Όπως προέκυψε με αδιάσειστα στοιχεία, οι δύο δράστες μπήκαν στην τράπεζα το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου 2010, κρατώντας μία  κοντόκανη καραμπίνα και ένα πιστόλι. Πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και με την απειλή των όπλων άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Οι δύο Χαλκιδέοι και χρησιμοποίησαν την ίδια ακριβώς μέθοδο με τη ληστεία της Τράπεζας στην Κύμη, που αποδείχτηκε μοιραία και οδήγησε στη σύλληψή τους.

Οι ληστές εισέβαλαν στα υποκαταστήματα των Τραπεζών φορώντας αποκριάτικες μάσκες ( του... Πάγκαλου και του... Μητσοτάκη!).

Ανεβαίνουν οι νομικές σχολές, πέφτουν οι πολυτεχνικές!

Οι διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων σε Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και η ζήτηση σχολών που χρωματίστηκε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης "κατασκεύασαν" φέτος βάσεις πολλών ταχυτήτων όπως γράφει στα ΝΕΑ ο Χρ.Κάτσικας.

Με μια πρώτη ανάγνωση, ανεβαίνουν οι νομικές σχολές, ακλόνητες παραμένουν οι ιατρικές, πέφτουν οι πολυτεχνικές. Ανοδος καταγράφεται σε αστυνομικά και στρατιωτικά τμήματα.
Οι βάσεις σε 39 Σχολές

"Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει!" - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο διάβα του χρόνου

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, συνεχίζει τις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς - Καλοκαίρι 2012" που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Αρχή των εκδηλώσεων του Αυγούστου γίνεται με την ενότητα του Β΄ Κύκλου "Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει!".

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 10.00 πμ-12 μ, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα βιβλία και άλλο σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό της βιβλιοθήκης να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τη διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων στο διάβα του χρόνου, από τα αρχαία χρόνια ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία και φθάνοντας στους σύγχρονους αγώνες του Λονδίνου. Ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, που τα παιδιά θα αποτυπώσουν πάνω στη χρονογραμμή με τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και στοιχεία, με γεγονότα και πρόσωπα που έγραψαν και γράφουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εμψυχώτριες οι Βασιλική Νιαβή (εκπαιδευτικός) και Ελένη Μιμίκου (βιβλιοθηκονόμος).

Για παιδιά: 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος).



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Το υπόλοιπο πρόγραμμα της καλοκαιρινής εκστρατείας επικαιροποιήθηκε και προσαρμόστηκε, κυρίως λόγω της μεγάλης συμμετοχής παιδιών και με αναγκαστική αύξηση του αριθμού των εκδηλώσεων. Έτσι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου διαμορφώνεται ως εξής:
10/8/2012 - Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο διάβα του χρόνου
21/8/2012 - Το κουτί με τις ιστορίες! (2η ομάδα - 1η συνάντηση)
22/8/2012 - Ο μωβ μαρκαδόρος του Χάρη! (2η ομάδα)
23/8/2012 - Το κουτί με τις ιστορίες! (2η ομάδα - 2η συνάντηση)
24/8/2012 - Τα ζάρια των ιστοριών: Λέμε ιστορίες για ταξίδια (3η ομάδα)
27/8/2012 - Μια αυτοσχέδια ορχήστρα (1η ομάδα - 10.00 πμ)
27/8/2012 - Μια αυτοσχέδια ορχήστρα (2η ομάδα - 12 μ)
28/8/2012 - Το νου σου στους ήχους! (10.00 πμ)
28/8/2012 - Graffiti στη Βιβλιοθήκη (1η ομάδα - 6.00 μμ)
29/8/2012 - Ο ήχος της σιωπής (10.00 πμ)
29/8/2012 - Graffiti στη Βιβλιοθήκη (2η ομάδα - 6.00 μμ)
30/8/2012 - Διαδρομή στην πόλη της Λιβαδειάς (2η ομάδα)
31/8/2012 - Ο μικρός κάστορας και η ηχώ! (10.00 πμ)
31/8/2012 - Τα μονοπάτια των βιβλίων (4η ομάδα - 12 μ)
*Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά την εθελόντρια και γραφίστρια Θεανώ Χαλιώτη και για τη σχεδίαση της αφίσας των εκδηλώσεων του Αυγούστου 2012.
----------------------------
---------
Μείνετε διαρκώς ενημερωμένοι για τις εκδηλώσεις και για όλα όσα τις αφορούν μέσα από τη σελίδα http://libevents.wikidot.com/


Αυτόφωρο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις στις παραλίες

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όσοι δεν κόβουν αποδείξεις για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες αλλά και για την ενοικίαση δωματίων.

Το εισαγγελικό-τελεσίγραφο αναφέρεται σε «όργιο» παρανομιών για τα όσα συμβαίνουν στα νησιά μας τη θερινή περίοδο, σε απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος αλλά και ζημία στο εισόδημα των πολιτών.

Ειδικότερα, στη σχετική παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, σημειώνει:

«Οι εν λόγω αξιόποινες πράξεις συνίστανται πρωτίστως στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση των προβλεπόμενων ΚΒΣ στοιχείων κατά την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση και διακίνηση αγαθών στους αιγιαλούς και τις παραλίες, αλλά και σε παράνομη κατάληψη και μεταβολή αιγιαλού δια της κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων, ως και εγκαταστάσεως ομπρελών σε σημεία αιγιαλού μη προβλεπόμενα στις συμβάσεις μισθώσεως, σε λειτουργία εντός των ορίων του αιγιαλού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος άνευ αδείας, σε λειτουργία και εκμίσθωση δωματίων χωρίς άδεια, σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στους μισθωτές των ενοικιαζόμενων δωματίων, σε ρύπανση του περιβάλλοντος, σε είσπραξη υπερβολικών τιμών κατά την παροχή υπηρεσιών, την εκμίσθωση δωματίων για τα οποία ορισμένοι εκμισθωτές απαιτούν μίσθωμα κατ' άτομο, καθώς και σε απασχόληση αλλοδαπών χωρίς άδεια».

Στην ίδια παραγγελία ο κ. Μουζακίτης ζητά από το ΣΔΟΕ να εφαρμόζει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών αλλά και να στέλνει και στον ίδιο αντίγραφα των δικογραφιών που διαβιβάζονται στις Εισαγγελίες.

Αφορμή για το… τελεσίγραφο του οικονομικού εισαγγελέα στάθηκαν οι δεκάδες καταγγελίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολίτες, οι οποίοι έγιναν δέκτες της παραβατικής συμπεριφοράς των καταστηματαρχών που νοικιάζουν δωμάτια ή εκμεταλλεύονται τις παραλίες βάσει σύμβασης από τους οικείους δήμους.

Mίνα Ορφανού: «Το θέμα δεν είναι να γεννηθείς, αλλά να γίνεις γυναίκα»

Καλεσμένη της εκπομπής «FTHIS TV» και της Σταματίνας Τσιμτσιλή ήταν η Μίνα Ορφανού. Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με τους άνδρες, αποκάλυψε άγνωστα ταλέντα της και έδωσε τη δική της εκδοχή για το τι σημαίνει γυναίκα σήμερα.

Παραδέχτηκε πως είναι μόνη, ότι οι άντρες δεν τη φλερτάρουν, ενώ για την προσωπική της ζωή πρόσθεσε: «Δεν έχω ερωτευτεί, έχω αγαπήσει. Είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό. Όλα, βέβαια, κάποια στιγμή τελειώνουν. Μου αρέσουν οι κανονικοί άντρες, όχι αυτός που καλλωπίζεται περισσότερο από εμένα. Εγώ μέσα σε 10 λεπτά έχω φτιαχτεί, έχω κάνει μαλλιά, έχω μακιγιαριστεί, είμαι έτοιμη. Μια μερίδα ανδρών ξέρουν ότι είναι ωραίοι και το παίζουν ιστορία. Πλέον ζούμε σε μια ουτοπία. Δεν υπάρχει συναίσθημα και ανθρωπιά, κρίνεις τον άλλον μόνο από την εμφάνιση. Είχα μια γνωστή που έλεγε “ας είναι κούκλος και ας είναι βούρλο”.  Εγώ δεν θα ήθελα ένα βούρλο δίπλα μου. Δεν θα ήθελα να είναι όμορφος, θέλω να είναι καθημερινός».

Όσο για την κρίση που πέρασε η σχέση της με τη μητέρα της, η Μίνα Ορφανού διευκρίνισε πως όλα έγιναν επειδή ήθελε να κάνει την προσωπική της επανάσταση, να φύγει από το νησί και να πραγματοποιήσει  τα όνειρα της. «Με το δικό μου σκεπτικό, το θέμα δεν είναι να γεννηθείς γυναίκα, αλλά να γίνεις. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άσχημη γυναίκα, απλά με κάποιες ατέλειες. Και πρέπει να τις διορθώνουμε. Προσωπικά φοβάμαι τα γεράματα. Είναι άσχημο να σκέπτεσαι πως μετά από χρόνια θα έχεις αλλάξει στην εμφάνιση».

Ιερέας σκότωσε 40χρονο γιατί υποπτευόταν πως έκανε χρήση ναρκωτικών! [video]

Ιερέας, διευθυντής κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικά στη Λόζνιτσα της Σερβίας, τραυμάτισε χθες θανάσιμα μέλος θεραπευτικής ομάδας χτυπώντας το με σιδερένια ράβδο στο κεφάλι, επειδή υποπτευόταν ότι  έκανε χρήση ναρκωτικών.

Θύμα της δολοφονίας είναι ο 40χρονος Νεμπόισα Ζαρούμπατς που συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο δράστης, ιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς, 54 ετών, συνελήφθη.

Ο πρωθιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς έγινε γνωστός το 2009, όταν δημοσιοποιήθηκαν βίντεο στα οποία εμφανιζόταν να χτυπάει με φτυάρι τους έγκλειστους στο κέντρο αποκατάστασης πνευματικής υγείας της μονής Τσρνα Ρέκα, του οποίου ήταν διευθυντής.

Αρχικά, ο ιερέας είχε αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί βία, αλλά όταν ο τηλεοπτικός σταθμός TV B92 δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν να χτυπά έναν νεαρό, προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για θεραπευτική μέθοδο προς όφελος των έγκλειστων.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του Μπράνισλαβ Περάνοβιτς είχαν δηλώσει ότι δεν λαμβάνουν φάρμακα και ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ.

Η Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδίκασε τη συμπεριφορά και τις βίαιες μεθόδους του ιερέα και ζήτησε την αντικατάστασή του. Η εισαγγελία του Τούτιν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για βασανισμό και βία. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι δεν είναι αναγκαία η φυλάκισή του.

Τελικά, ο ιερέας εγκατέλειψε τη μονή Τσρνα Ρέκα και στη συνέχεια το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση του κέντρου απεξάρτησης από εθισμούς και καταχρήσεις στο χωριό Γιάντρανσκα Λέσνιτσα, στη Λόζνιτσα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...