Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Αμάρυνθο

Σήκωσε στον αέρα τραπέζια, καρέκλες ακόμα και βάρκες εκατοντάδων κιλών


Από ανεμοστρόβιλο επλήγη λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης η παραλίας της Αμαρύνθου.

Σύμφωνα με το eviazoom.blogspot.com o ισχυρός αέρας σήκωσε τραπέζια, καρέκλες και βάρκες που κατέληξαν στη θάλασσα.

Ο ανεμοστρόβιλος ήταν τόσο ισχυρός που σήκωσε στον αέρα και μία βάρκα 300 κιλών, η οποία βρισκόταν σε καφετέρια για να διακοσμεί τον χώρο, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο παραλιακά μαγαζιά.

Έκλεισαν το δρόμο με κάδο απορριμμάτων

Σε πόλη της αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η Χαλκίδα, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό. Ώρα 10:15 το πρωί στην οδό Πανίδου, στη Χαλκίδα και έκπληκτοι οι περαστικοί βλέπουν ξαφνικά να κλείνει ο δρόμος, με εμπόδιο ένα κάδο απορριμμάτων και ένα φορτηγό φαρμακευτικής εταιρείας να σταματάει για να ξεφορτώσει φάρμακα.

Το egnomi.gr βρισκόταν τυχαία στην περιοχή και ρώτησε τους υπαλλήλους γιατί προέβησαν σε αυτή την ενέργεια και αυτοί απάντησαν: " Κάπως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας".

Για να κάνουν όμως τη δουλειά τους δεν φρόντισαν να κάνουν καμία νόμιμη ενέργεια, αφού το κλείσιμο του δρόμου από ιδιώτες απαγορεύεται χωρίς ειδική άδεια από το Δήμο, το ξεφόρτωμα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένες ώρες, ώστε να περιοριστεί η όχληση και φυσικά οι κάδοι απορριμμάτων δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση οδοφράγματα.

Ποιος όμως να επιβάλλει την τήρηση όλων αυτών στη Χαλκίδα, η οποία δυστυχώς έχει μετατραπεί σε πόλη της αυθαιρεσίας, όπου ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να δώσει λογαριασμό.

Στη βουλή οι προτάσεις εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και σήμερα με εκπροσώπους των σωματείων  εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με τον  βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στα γραφεία του κόμματος στη βουλή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι λύσεις που προτείνουν οι εργαζόμενοι για τη μείωση κόστους λειτουργίας της επιχείρησης καθώς και για τη βιωσιμότητα της και οι προτάσεις τους κατατέθηκαν ως αναφορά από τον βουλευτή Ευβοίας.

Πρωτοβουλίες καθαρισμού από τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά...

Αυτό φαίνεται να ισχύει για τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας, οι οποίοι έπιασαν τις τσάπες και άρχισαν τον καθαρισμό του εργοστασίου των Τσιμέντων στη Χαλκίδα.

Με όρεξη και μεράκι άρχισαν από χθες Δευτερα 19 Αυγούστου, να καθαρίζουν το χώρο του εργοστασίου στα Τσιμέντα Χαλκίδας, από τα ξερά χόρτα που είχαν κάνει "κατάληψη" και τις εικόνες εγκατάλειψης που θύμιζε το εργοστάσιο. Γιατί πλέον μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και τόσους μήνες αγώνα, αν μη τι άλλο το Τσιμεντάδικο έχει γίνει πια το δεύτερο σπίτι τους.

Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ πρόκειται για μια κίνηση άξια λόγου που περνά πολλά μηνύματα προς τους ιθύνοντες της Lafarge.

Κάρυστος: 1ο Φεστιβάλ Σφυριχτής Γλώσσας

Στις 25 Αυγούστου στο Μπούρτζι της Καρύστου, θα διεξαχθεί το 1ο Φεστιβάλ Σφυριχτής Γλώσσας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιών με την υποστήριξη του Δήμου Καρύστου.

Η σφυριχτή γλώσσα κινδυνεύει σήμερα να χαθεί αφού έχουν μείνει πολύ λίγοι σφυριχτές και οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Για τον λόγο αυτό διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Σφυριχτής Γλώσσας στο οποίο θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό αλλά και ζωντανή επίδειξη της σφυριάς με σφυριχτές από τα Αντιά.

Ο Δήμος Καρύστου επιθυμώντας την ανάδειξη της σφυριχτής γλώσσας, έχει καταθέσει πλήρη φακελο υποψηφιότητας για την εγγραφή της "Σφυριάς" στον Αντιπροσωπευτικό Παγκόσμιο Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...