Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Παραλία Άγιος Δημήτριος, Μαρμάρι Εύβοιας!!

Μαγική παραλία μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Μαρμάρι!! Καθώς η θερμοκρασία το σαββατοκύριακο θα δείξει κόκκινο με 38 βαθμούς κελσίου..η παραλία Άγιος Δημήτριος στο Μαρμάρι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για εξόρμηση!!

Καταγάλανα νερά και ψιλή άμμο για μεγαλύτερη απόλαυση. Σε κοντινές αποστάσεις θα βρείτε ταβερνάκια παραδοσιακά και καφετέριες!!
Ο οικισμός Αγιος Δημήτριος, βρίσκεται 19 χλμ. βορειοανατολικά του Μαρμαρίου, σε 350μ υψόμετρο. στην πλαγιά του βουνού Ρέπεζα. Πάνω από τον οικισμό η κορυφή της Οχης, Μπούμπλια, με 1127μ. υψόμετρο (και στα νοτιοανατολικά το βουνό Πλάτανος, υψομ. 1017μ.), στην οποία ανεβαίνει, περνώντας από συστάδες με υπεραιωνόβιες καστανιές, πλατάνια και αριές, ένα σημασμένο μονοπάτι που ξεκινά από τον οικισμό.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το φαράγγι του Αγ. Δημητρίου και το φαράγγι Δημοσάρη. Το φαράγγι Αγ. Δημητρίου και το ρέμα που ρέει μέσα σ’ αυτό (ρέμα Πορφύρα) καταλήγει στην παραλία του οικισμού, τη Σχοινοδαύλεια, στο Αιγαίο, μέρος της ομορφιάς της οποίας αποτελούν και οι σπηλαιώσεις με σταλακτίτες  στους αμφίπλευρους βράχους της.
eviaportal.gr

Βούλιαξε ο δρόμος πριν την υψηλή γέφυρα!

Βούλιαξε ο δρόμος λίγο πριν την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, στο ρεύμα προς Αθήνα όπου κάνει εργασίες η ΔΕΗ.
Μπετονιέρα του συνεργείου έριχνε τσιμέντο στο χαντάκι που θα περάσουν τα καλώδια της ΔΕΗ, όταν ξαφνικά το οδόστρωμα υποχώρησε.

Η μπετονιέρα εγκλωβίστηκε μέσα στο χαντάκι και χρειάστηκε να έρθει γερανός για να την τραβήξει έξω. Στο μεταξύ, για ένα περίπου μισάωρο το ρεύμα προς Αθήνα έκλεισε και η ήδη προβληματική από τις εργασίες κυκλοφορία, γινόταν εκ περιτροπής στο ρεύμα προς Χαλκίδα.

Όπως είπαν οι εργάτες του συνεργείου, το έδαφος στο σημείο εκείνο είναι σαθρό και "μπαζωμένο με πολύ πρόχειρο τρόπο".

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε ο οδηγός της μπετονιέρας -που βρέθηκε ξαφνικά κάτω από το έδαφος- ή κάποιος άλλος εργάτης.
egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...