Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Βρούτση με Σωματεία Εργαζομένων, Δήμαρχο Χαλκίδας και Βουλευτές Εύβοιας

Στη συνάντηση των Σωματείων  της Εύβοιας με την Πολιτική Ηγεσία (Υπουργός- Υφυπουργός- Γ. Γραμματέας), συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του υπουργού, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, έγινε μια ιστορική αναδρομή σχετική με την αποβιομηχάνιση, την ανεργία και την ύφεση  που μαστίζουν τον Νομό της Εύβοιας.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής, περιέγραψε την τραγική κατάσταση  που βιώνει η Ευβοϊκή κοινωνία καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η τοπική μας οικονομία.

Επεσήμανε την αυθαιρεσία πολλών εργοδοτών, την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς και τα έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι-όμηροι κατά το τελευταίο  διάστημα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, πρότεινε μέσα από νομοθετική πρωτοβουλία να υπάρξει η δυνατότητα καταβολής μέρους των δεδουλευμένων με ταυτόχρονη χρέωση της εργοδοσίας έναντι του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι  που βρίσκονται στη γκρίζα ζώνη –δηλαδή ούτε απολυμένοι ούτε εργαζόμενοι –να τυγχάνουν ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Απάτη σε βάρος καταθετών στην πρώην ΜΑΡΦΙΝ – ΕΓΝΑΤΙΑ, και σήμερα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Χαλκίδα

"Απάτη σε βάρος καταθετών ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ στη Τράπεζα πρώην ΜΑΡΦΙΝ – ΕΓΝΑΤΙΑ, μετέπειτα ΛΑΪΚΗ και σήμερα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Χαλκίδα" καταγγέλλει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Τα τελευταία χρόνια και πριν η Τράπεζα Μαρφίν –Εγνατία και μετέπειτα Λαϊκή μεταφερθεί στη Τράπεζα Πειραιώς πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους (για τους περισσότερους οικονομίες μιας ζωής) στο Κατάστημα της Τράπεζας στη Χαλκίδα.

Η συγκεκριμένη Τράπεζα συνήθιζε ταυτόχρονα, δια των υπευθύνων της, να προτρέπει τους πελάτες να επενδύουν πιο αποδοτικά τις οικονομίες τους (πράγμα που ασφαλώς συνέφερε και την ίδια), που στη προκειμένη περίπτωση ήταν Αμοιβαία Κεφάλαια, συνήθως Εξωτερικού.

Η ανταπόκριση των καταθετών και η καλή απόδοση των οικονομιών τους δημιούργησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, που εκμεταλλεύτηκε η Τράπεζα, προχωρώντας και σε αγοραπωλησίες χωρίς την έγκριση των καταθετών. Έφτασε μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, μέχρι του σημείου στέλεχός της να παίρνει, εν αγνοία τους, χρήματα από τις προθεσμιακές τους καταθέσεις και να τα τοποθετεί σε Αμοιβαία Κεφάλαια της αρεσκείας του ή σε λογαριασμούς που δεν γνώριζαν οι ίδιοι. Κι όταν βέβαια ζητούσαν να πληροφορηθούν τη πορεία του χαρτοφυλακίου τους ο αρμόδιος υπάλληλος τους εφοδίαζε, μέσα από τη μηχανογράφηση της Τράπεζας, με τα σχετικά παραστατικά.

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε και μετά τη μετονομασία της Τράπεζας σε Λαϊκή και μάλιστα με περισσότερους καταθέτες, αφού η αποδοτικότητα των επενδύσεων ήταν ιδιαίτερα ελκυστική.

Τον Φεβρουάριο του 2013 γίνεται γνωστό ότι ένας υπάλληλος του καταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας της Χαλκίδας εξαφανίστηκε και ήταν αυτός που τους ενημέρωνε για την απόδοση των καταθέσεων. Η εξαφάνιση αυτή θορύβησε τους κατόχους των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων, που προσέφυγαν ένας μετά τον άλλον για να πληροφορηθούν κατά πόσον η εξαφάνιση αυτή είχε επιπτώσεις στα δικά τους χρήματα. Δυστυχώς γι αυτούς οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν ότι οι οικονομίες τους είχαν εξαφανιστεί.

Όμως η τότε ηγεσία της Τράπεζας τους καθησύχασε, λέγοντάς τους ότι έχει συσταθεί μια Επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση και σε περίπτωση που έχουν ζημιωθεί θα υπάρξει αντίστοιχη κάλυψη.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν το Μάρτιο με τη μεταφορά της Λαϊκής Τράπεζας στη Τράπεζα Πειραιώς ανησύχησαν και πάλι τους καταθέτες και προσέφυγαν στη Τράπεζα Πειραιώς που τους γνωστοποίησε την ανάθεση της υπόθεσης σε δική της Επιτροπή . Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επί τέσσερις και πλέον μήνες οι αρμόδιοι τους καλλιεργούσαν τη προσδοκία ότι θα αποζημιωθούν, ώσπου μια ημέρα η Τράπεζα τους ανακοίνωσε ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για γεγονότα πριν τις 17 Μαρτίου.

Επειδή

Α)οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρόκειται για μια απάτη που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος εκατοντάδων πολιτών που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες της ζωής τους σε ένα τραπεζικό ίδρυμα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και τη Τράπεζα Ελλάδας και

Β)η άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς να αναλάβει τις ευθύνες για γεγονότα που συνέβησαν πριν στις Τράπεζες που μεταφέρθηκαν στο χαρτοφυλάκιό της δημιουργεί εύλογες ανησυχίες και για άλλα ανάλογα ζητήματα,

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1) Αν είναι σε γνώση των αρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων τους και της Τράπεζας Ελλάδας η συγκεκριμένη απάτη και πως έχει αντιμετωπιστεί,

2) Αν γνωρίζουν πόσοι είναι οι καταθέτες που έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτής της λειτουργίας της συγκεκριμένης Τράπεζας και πόσα χρήματα τους έχουν κλαπεί,

3) Τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να γίνει πράξη στη προκειμένη περίπτωση η δέσμευση του κράτους για εγγύηση των καταθέσεων, δηλαδή να αποδοθούν στους καταθέτες οι οικονομίες τους και

4) Αν είναι σε γνώση των ίδιων και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας η αθέτηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για τους εν λόγω καταθέτες;"

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7.30 το απόγευμα, στην  Αίθουσα του κτιρίου της οδού Μεσσαπίων 10, ιδιοκτησίας του ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, έλαβε χώρα ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως και Υπεύθυνο Λειτουργίας της Σχολής Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης και άλλους Ιερείς.


Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μίλησε στους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής, παλαιοτέρους και νέους, για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης μας και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές για την προσφορά τους.

Στη συνέχεια ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και τη στήριξή του και εξήγησε στους σπουδαστές τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Παρέστησαν ο κ. Σπυρίδων Σιμιτζής, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και μέλος του Δ.Σ. της Σχολής, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου – Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας και οι Καθηγητές π. Ανάργυρος Στουραΐτης, π. Ιωάννης Φαφούτης, π. Εμμανουήλ Νταλλαρής, κ. Δήμος Τσίμπος, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, κ. Γεώργιος Αντωνίου, κ. Στυλιανός Μπενής και κ. Κωνσταντίνος Μπασινάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολή και τις Ενορίες μας.

Τροχαίο ατύχημα στη Χαλκίδα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Χαλκίδα. Στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Πειραιώς ένα Ι.Χ. με οδηγό έναν 22χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε μία 38χρονη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της 38χρονης στο κάτω άκρο, η οποία διεκομίσθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

ΔΗΜΑΡ - Αναγνωστάκης: «Καθυστέρηση στην εκπόνηση 10ετούς πλάνου ανάπτυξης»

Το Υπουργείο Οικονομικών  προχώρησε σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Αναγνωστάκη Δημήτρη με ημερομηνία 16-9-13, που αφορούσε την πρόοδο εκπόνησης μελετών για δεκαετές αναπτυξιακό μοντέλο.

Έχοντας τονίσει επανειλημμένως ότι  ζητούμενο από την αρχή της  κρίσης είναι να υιοθετηθεί ένα σοβαρό, μακρόπνοο, στρατηγικό αναπτυξιακό  μοντέλο ώστε να αναχαιτιστούν οι αρνητικές συνέπειες της εφαρμογής  των πολιτικών λιτότητας, μας δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει με έλλειψη σοβαρότητας το εν λόγω εγχείρημα.

Η απάντηση του Υπουργείου, αναφέρει ότι το έργο της μελέτης βρίσκεται  σε εξέλιξη και πως θα τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις, με την παράδοση της μελέτης να υπολογίζεται στο τέλος του χρόνου.

Σημειώνουμε, ότι η εντολή των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης προς το ΚΕΠΕ και τον ΙΟΒΕ για τη σύνταξη της μελέτης έγινε τον Ιανουάριο του 2013 και προέβλεπε την εκπόνηση της εντός πενταμήνου, δηλαδή μέχρι και το τέλος Ιουνίου.

Αν η κυβερνητική πολιτική περιορίζει τις αναπτυξιακές πολιτικές σε επίπεδο  εξαγγελιών, θεωρούμε αυτονόητο πως  αμέσως μετά θα καταφύγει σε φοροεισπρακτικές πολιτικές που θα εντείνουν τα υφεσιακά χαρακτηριστικά της οικονομίας μας.

Σεμινάριο από το Οικονομικό Επιμελητήριο στη Χαλκίδα

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας διοργανώνει στην Χαλκίδα Σεμινάριο – Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 20 ωρών με θέμα : « ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ». 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της  ΔΟΑΠΕΧ, πρ. Δημαρχεία, Αβάντων 50  στη  Χαλκίδα,  την  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου,  την  Παρασκευή  1  &  το  Σαββάτο 2 Νοεμβρίου 2013,  και  θα έχει διάρκεια 20 ωρών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 /10 από 17.00 έως 22.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11 από 17,00 έως 22.00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 2/11 από 09,00 έως 19,00.

Εισηγητής του Ενημ. Σεμιναρίου θα είναι ο κ.Πρεβέντης Παναγιώτης
Ορκωτός Ελεγκτής – Μητρώο Εισηγητών Ο.Ε.Ε.
Αριθμός Συμμετεχόντων & Δικαίωμα Συμμετοχής:
Ο αριθμός συμμετοχών είναι για 65 άτομα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, που έχουν Ανανεώσει την Επαγγελματική τους Ταυτότητα (Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης) για το έτος 2013 και τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα για το τρέχον έτος, εφ΄όσον δεν έχουν παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα μέσα στο ίδιο έτος. Δικαίωμα συμμετοχής χωρίς την υποχρέωση της οικονομικής τακτοποίησης και της ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού έχουν επίσης τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί οι οποίοι είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται πιο κάτω.
Το σεμινάριο διατίθεται χωρίς κόστος συμμετοχής.
Ενημερωθείτε για τυχόν οφειλές σας και εξοφλήστε τις γιατί θα γίνεται έλεγχος οφειλών κάθε αιτούμενου από την υπηρεσία.
Για  όσους δεν είναι οικονομικά  τακτοποιημένοι ΘΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό  παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς του ΟΕΕ (Λεωφόρος Χαινά 75 και 25ης Μαρτίου Χαλκίδα ) από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, κατά το στάδιο υποβολής των αιτήσεων ,  βάσει  της  ημέρας & ώρας αποστολής της Αίτησης
Όσοι ανήκουν στην κατηγορία των ανέργων ή μη απασχολουμένων θα πρέπει:
α. Να συμπληρώσουν υποχρεωτικά το αντίστοιχο πεδίο  στην  αίτηση
β. Να προσκομίσουν νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο διακοπής ΔΟΥ καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση ότι βρίσκονται σε κατάσταση μη απασχόλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλ.- Fax 2221080710 και στο  τηλ. 2221060669.
Έντυπο αίτησης θα διατίθεται στα γραφεία του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς και από τη σχετική ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε. – www.oe-e.gr
Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν  από τρίτο πρόσωπο, με Fax (2221080710) και ηλεκτρονικά στο mail του 9ου Π.Τ. Ανατ. Στερεάς: cmichail@oe-e.gr  ή  oee9pt@oe-e.gr

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ  με ανακοίνωσή εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι από τα εργοστάσια ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ζητά να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Για καταβολή όλων των οφειλών, δεδουλευμένων, αποζημιώσεων.
  • Να μπουν τα ένσημα σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η τακτοποίησή τους.
  • Ανάκληση απολύσεων και επαναλειτουργία των εργοστασίων.

Ταυτόχρονα απαιτούμε άμεσα  μέτρα ανακούφισης απλήρωτων  και απολυμένων όπως καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους 1000€, πάγωμα πληρωμής δανείων - καρτών κανένας πλειστηριασμός, μείωση τιμολογίων ύδρευσης, ρεύματος, σταθερής τηλεφωνίας κατά 30%, να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο σε κανέναν, απαλλαγή από καταβολή Δημοτικών τελών, χαρατσιών κλπ, επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ενοικίου που καταβάλλουν για τη κύρια κατοικία αυτών και της οικογενείας τους στο 100% του ύψους του ενοικίου, παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση, παροχή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης.

Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιδιώκει να καταστήσει υπεύθυνη την κινητοποίηση – κατάληψη στο κτίριο της Νομαρχίας –  για το προβλήματα που υπάρχουν στην μετακίνηση των μαθητών και αλλού. Η περικοπή των παροχών του λαού δεν είναι αποτέλεσμα της κατάληψης αλλά της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που και με αυτόν τον τρόπο στηρίζει τους εντολοδόχους τους, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες. πχ πολλοί μεταφορείς μαθητών είναι απλήρωτοι χρόνια που οι υπηρεσίες της περιφέρειας λειτουργούσαν!!!

Ταξική αλληλεγγύη στους συναδέλφους που κάνουν κατάληψη στο κτίριο της περιφέρειας.
Αυτό σημαίνει να αναδεικνύονται τα αίτια που σταμάτησαν την παραγωγή σε αυτά τα πέντε εργοστάσια και σε πολλά ακόμα στον νομό μας και πανελλαδικά. Κάθε ανοιχτό εργοστάσιο αύριο μπορεί να είναι κλειστό και αυτό γιατί την απόφαση την παίρνει ο ιδιοκτήτης του και μόνο αυτός.
Αυτό σημαίνει καλύτερη οργάνωση στον κλάδο μας για το καθημερινό πρόβλημα και ταυτόχρονα συσπείρωση με ενότητα απέναντι στα αφεντικά και το κράτος τους. Βήμα το βήμα να δυναμώνουν οι αγώνες να δημιουργούνται προϋποθέσεις για μεγαλύτερα αποτελέσματα.                            .
Αυτό σημαίνει συνελεύσεις για να οργανώσουμε τον αγώνα. Οι διοικήσεις να πρωτοστατήσουν, όχι να ετοιμάζονται να υπογράψουν μειώσεις ή εργασιακές ειρήνες όπως κάποιοι κάνουν και στον κλάδο μας.

Αυτό σημαίνει να μην υποτιμηθεί η αποκάλυψη του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι μέρος του συστήματος και έχουν αναλάβει τον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης. Μιλάνε για καλούς – κακούς εργοδότες, επικεντρώνουν στους κανόνες και τη νομιμότητα μέσα στη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς. Βασικός φορέας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού στην περιοχή μας είναι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Στον αγώνα στο κτίριο της περιφέρειας επιδιώκουν να τον καπελώσουν και να θέσουν ως βασικό αίτημα – σύνθημα το να αλλάξει η κυβέρνηση. Επί της ουσίας στηρίζουν κομματικά παιχνίδια τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΑΡ και άλλων και όχι την οργάνωση για την απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10 11πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...