Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Διαχωρίζουν το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Τη δυνατότητα διαχωρισμού του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, με τη μεταφορά της υποχρέωσης από τη ΔΕΗ στην Εφορία, δίνει στους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ, ενώ εάν δηλώσει αδυναμία καταβολής του απαιτούμενου ποσού, προκειμένου να "αποκοπεί" το τέλος από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να καταβάλλει 50 ευρώ και να γίνει η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού από την Εφορία.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου παρέχονται οδηγίες στις Εφορίες για τη βεβαίωση και είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) για το 2012, και στην οποία επισημαίνονται κατά περίπτωση τα εξής:

- Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται αμέσως στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή κάποιου ποσού Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. από τον υπόχρεο.

- Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. με μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους με μειωμένο συντελεστή, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ΔΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση. Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ΔΟΥ.

Κλειστά τα Δημαρχεία όλης της Στερεάς στις 30 Αυγούστου

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Δημάρχων Περιφ.Στ.Ελλάδας στην Λαμία όπου συζητήθηκαν τα καυτά προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης εκδόθηκε ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

"Μετά τη νέα περικοπή των τακτικών πόρων της Αυτοδιοίκησης που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση καθίσταται ορατή η άμεση κατάρρευση πολλών από τους Δήμους της χώρας, ενώ γενικότερα το πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στη χώρα καθίσταται ασφυκτικό.

Είναι άμεσος ο κίνδυνος το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί Δήμοι της χώρας να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, αφού θα αδυνατούν να καταβάλλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές.
Με τις νέες περικοπές των τακτικών πόρων, οι περικοπές στην Τ.Α. αγγίζουν το 60% κατά την τελευταία τριετία, ενώ απειλείται άμεσα ο πυρήνας του δημοτικού έργου με δραματικές επιπτώσεις στη σκληρή δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους περισσότερους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Οι Παιδικοί Σταθμοί τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κοινωνικά παντοπωλεία, η παροχή συσσιτίων, ενίσχυση φτωχών αστέγων. Όλο αυτό το κοινωνικό έργο κινδυνεύει να ακυρωθεί και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πολίτες το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που ακολουθούμε στην Ελλάδα: σε περίοδο κρίσης ενισχύουν την αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες. Μόλις πριν λίγες μέρες η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει από την Κομισιόν την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω των τοπικών και περιφερειακών αρχών.
Αντίθετα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας η Κυβέρνηση λόγω της ένταξής μας στο στόχο 2, με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, μείωσε δραστικά τους πόρους για κοινωνικές πολιτικές στην αναθεώρηση του 2011.Θέσαμε το θέμα στη ΚΕΔΕ η οποία αντέδρασε άμεσα και στα αρμόδια υπουργεία και περιμένουμε απαντήσεις.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και ενόψει του εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν συνάντηση στις 27-8-2012, ημέρα Δευτέρα στο «Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων».
Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών, ενέκριναν κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:
1.Οι υποχρεώσεις του Κράτους όπως η καταβολή της ΣΑΤΑ – Παρακρατηθέντα – Σχολεία, θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.
2.Απαιτούμε να μην υπάρξουν άλλες περικοπές χρηματοδότησης και την πλήρη απόδοση όλων των θεσμοθετημένων πόρων που έχουν παρακρατηθεί
3.Να καθοριστούν από το κυρίαρχο Σώμα της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που είναι το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι συγκεκριμένες μορφές των δυναμικών κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά το Συνέδριο.
4.Ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα που είναι «θύμα» του στατιστικού παράδοξου από την μία να παρουσιάζεται ως πλούσια Περιφέρεια και από την άλλη να έχει πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων που πλέον αγγίζει το 30%, καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων, που έγιναν με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ  το 2011. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας δεν θα έχουν βασικούς πόρους για την επιβίωσή τους.. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου αδικία που η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
5.Να κατατεθούν προσφυγές στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι σαφές ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπονται από τα Διεθνή Κείμενα, όπως η Ευρωπαϊκή Χάρτα της Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ). 
6.Να επιδιωχθεί συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Τρόικα, προκειμένου να επιδιωχθεί η πλήρης ενημέρωση τους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές περικοπές της χρηματοδότησης αλλά και για τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι της χώρας τόσο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων όσο και σε αυτόν της Ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.
7.Να ενημερωθούν οι πολίτες για τις συνέπειες των περικοπών, και τη σημασία των κινητοποιήσεων που τους αφορά άμεσα, αφού ως αποδέκτες όλων αυτών των υπηρεσιών και ειδικότερα οι οικονομικά ασθενέστεροι, στερούνται υπηρεσιών που απαλύνουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
8.Να παραμείνουν κλειστά τα Δημαρχεία στις 30 Αυγούστου 2012, ημέρα πραγματοποίησης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Αθήνα .
Αναμένοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, επισημαίνουμε ότι αν δεν δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα αυτά οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές και κλιμακούμενες"
Ο Πρόεδρος
Της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
Τετριμίδας Ευάγγελος
Δήμαρχος Μώλου – Αγ. Κων/νου

Κατσέλη, Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα για το ΔΝΤ

Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη είναι η πρώτη από τους πέντε μάρτυρες που καλείται να καταθέσει τη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Eλλάδας δεν θα έβγαινε.

Εκτός από την κυρία Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν ακόμα οι πρώην υπουργοί Γεράσιμος Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

Από το περιεχόμενο των καταθέσεών τους θα εξαρτηθεί η πορεία της συγκεκριμένης δικογραφίας, καθώς αμέσως μετά οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, αν δεν κρίνουν αναγκαία την εξέταση άλλων μαρτύρων, θα αποφασίσουν αν θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η εκδήλωση της «Γιορτής του Ψαρά»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», η εκδήλωση της «Γιορτής του Ψαρά», που ήταν προγραμματισμένη για να γίνει, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα: 21:00 - Παραλία Ν. Αρτάκης , ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για το μήνα Σεπτέμβρη, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων που προέκυψαν με την πραγματοποίηση του «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών», καθώς και της απαίτησης των συμμετεχόντων, λόγω της θρησκευτικής εορτής και νηστείας, που είναι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αρβανιτόπουλος: «Εξετάζουμε την επαναφορά της βάσης του 10» [βίντεο]

Την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως η επαναφορά του μέτρου, «είναι κάτι υπό μελέτη», ενώ όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών την χαρακτήρισε αναγκαία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για πειθαρχικό έλεγχο.

Όσον αφορά στην αλλαγή του εξεταστικού την τοποθέτησε χρονικά για το 2016-2017.
«Θα πρέπει να συζητήσουμε για το εξεταστικό, μετά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, μετά να προχωρήσουμε στο σχέδιο "Αθηνά", να τελειώσουμε μετά με τις αλλαγές στο Λύκειο και μετά να συζητήσουμε για το εξεταστικό», δήλωσε σχετικά.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων των ΑΕΙ είπε πως ήδη έχει ξεκινήσει μία μελέτη στην οποία θα οριστούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και στη συνέχεια θα υπάρξει διάλογος μέσα στον Οκτώβριο ώστε τον Δεκέμβριο να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

«Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα, να δούμε μία σειρά ακαδημαϊκών κριτηρίων και πώς θα ενώσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας. Να δούμε πέρα από τις ανθρωπιστικές σπουδές, πως θα δίνουμε έμφαση σε γνωστικά αντικείμενα που ενισχύουν τους τομείς που έχουμε θέσει ως αναπτυξιακούς σε αυτή τη χώρα».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο υπουργός παιδείας, την χαρακτήρισε αναγκαία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται για πειθαρχικό έλεγχο.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των μουσουλμάνων ξεκαθάρισε ότι προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων και όπως είπε, αυτό βοηθά στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία.

«Οι μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες και επειδή μας ενδιαφέρει η ενσωμάτωσή τους, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνουν μέτοχοι της ελληνικής παιδείας. Έτσι, προστίθενται στον αριθμό των εισακτέων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρβανιτόπουλος από CDemo83

ΔΗΜΑΡ - Λυκούδης: "Θα πιέσουμε όσο μπορούμε να μην υπάρξουν ευρείες αποκλίσεις από την προγραμματική συμφωνία"

"Θα υπάρξει παρέκκλιση στο πρόγραμμα (Σ.Σ. προγραμματική συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης) και θα υπάρξουν μέτρα με τα οποία η Δημοκρατική Αριστερά και επί της ουσίας και τυπικά θα διαφωνεί. Θαλλά από εκεί και πέρα θα ήθελα να σας πω με μεγάλη ειλικρίνεια ότι πολλές φορές η πραγματικότητα συγκρούεται με τις συνεννοήσεις και τις απόψεις που είχαμε διαμορφώσει. Εμείς βεβαίως ως Δημοκρατική Αριστερά θα αντιδράσουμε σε μέτρα που δεν είμαστε σύμφωνοι. Πάντως πρέπει να επαναλάβω κάτι που έχουμε πει πολλές φορές εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά, ότι υπέρτερη αξία σε αυτή τη φάση είναι να διατηρήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, να προσπαθήσουμε να πετύχει η μεγάλη και πολύ δύσκολη προσπάθεια που γίνεται. Και υπό αυτή την έννοια θα είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, στον τρόπο με τον οποίο θα αποκρούσουμε μέτρα με τα οποία δεν συμφωνούμε".

Αυτό τόνισε στη Συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8 και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς , Σπύρος Λυκούδης.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης ΕΔΩ


Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς: Καυτές ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μια σειρά από καυτές ερωτήσεις έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 27/08/2012 η Δέσποινα Σπανούδη, από μέρους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφερειας Στερεάς:

1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί η Περιφερειακή Αρχή και με τι αποτελέσματα :
  • για την δραματική υπολειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας
  • για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας από τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου
  • για την διάλυση και εκποίηση της ΛΑΡΚΟ 
2. Σκοπεύει η περιφερειακή αρχή να καταγγείλει και να διαμαρτυρηθεί για τον οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων και των περιφερειών και την συνεπαγόμενη μεταφορά κοινωνικών δαπανών στις πλάτες των πολιτών όπως για παράδειγμα οι μεταφορές των μαθητών; 
3. Με αφορμή πρόσφατα κρούσματα οξύνσεων και επιθέσεων σε βάρος μεταναστών αλλά και ντόπιων εντός της Περιφέρειας Στερεάς, ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης
Α. αν εξακολουθεί να ισχύει η αρνητική στάση στην δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στα όρια της περιφέρειας
Β. αν θεωρεί ότι η Περιφέρεια οφείλει να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την άμβλυνση των προβλημάτων και την καλλιέργεια  της κοινωνικής αλληλεγγύης 
4. Είδαμε σε τοπικό κανάλι εκδήλωση εγκαινίων εγκαταστάσεων επιχείρησης περιφερειακού συμβούλου με ιδιαίτερη χλιδή για τις εποχές που ζούμε. Κάνει ασφαλώς εντύπωση πως ο τόπος παράγει φτώχεια για τους πολλούς και τόσο επιδεικτικό πλούτο για κάποιους. Ακούσαμε τον κ. Περιφερειάρχη, που έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων, να δηλώνει περήφανος για την επιχειρηματική αξιοσύνη του περιφερειακού συμβούλου. Ρωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη:
- Συμφωνεί με το γεγονός ότι ο εν λόγω περιφερειακός σύμβουλος και κατά δήλωσή του συνεργάτης μεγάλων επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια όπως η S&B του ομίλου Κυριακόπουλου, ο όμιλος Μυτιληναίου και η ΛΑΡΚΟ, ψηφίζει για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις αυτές όπως για τις εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι Ιτέας που υποβαθμίζουν την περιοχή;
- Συμφωνεί με το γεγονός ότι ο εν λόγω περιφερειακός σύμβουλος ανέλαβε υπεργολαβία στην κατασκευή μεγάλου έργου που χρηματοδοτεί η περιφέρεια Στερεάς, εργολάβος του οποίου ανέλαβε η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου (και το οποίο έργο συμπτωματικά εξυπηρετεί άλλο μεγάλο όμιλο που κατέχει την ιδιωτική βιομηχανική περιοχή  στη Θίσβη);
5. Τέλος επαναφέρουμε και ζητάμε απαντήσεις για δύο μείζονα θέματα σχετιζόμενα με τις συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες :
1. για τη  μηνυτήρια αναφορά, τις επώνυμες καταγγελίες συμπολιτών και την επιστολή του συνηγόρου του πολίτη για τα μεταλλεία και την εγκληματική υποβάθμιση της Φωκίδας
2. για  τον έλεγχο από την περιφερειακή  αρχή όλων των εγκαταστάσεων  του ομίλου Μυτιληναίου στον  κόλπο της Αντίκυρας 
Δέσποινα Σπανούδη

Έτοιμη η καινούργια μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι

Έτοιμη να προσθέσει στο δυναμικό της την καινούργια μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι  βρίσκεται η ΔΕΗ.

Το έργο βρίσκεται ένα βήμα πριν να τεθει σε πλήρη εμπορική λειτουργία, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου, γεγονός που με τη σειρά του θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την απόσυρση παλαιών πετρελαϊκών, μαζί με τη μονάδα φυσικού αερίου στο Κερατσίνι.



Το έργο έχει μεγάλη και "πονεμένη" ιστορία. Στη μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (420 μεγαβάτ) εδώ και δύο εβδομάδες γίνονται τα τεστ, αμέσως μετά θα περάσει σε δοκιμαστική λειτουργία και στις αρχές του 2013 θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

 Ο σταθμός έχει τη δική του ιστορία : Το πιο "προχωρημένο" από τα μεγάλα έργα της ΔΕΗ αποφασίστηκε το 2004, της κόστισε περίπου 240 εκατ. ευρώ, και με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα έπρεπε να λειτουργεί από το… 2010. Έπειτα ωστόσο από απίστευτες περιπέτειες με την αρχαιολογία -  το 2007 διακόπηκαν οι εργασίες καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε χωροθετηθεί πάνω σε αρχαία-  τελικά ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2009 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2011- αρχές του 2012.

Αλλά ο διαγωνισμός για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, που θα μετέφερε στον σταθμό το φυσικό αέριο από την Ανατολική Αττική μέσω του Ευβοϊκού Κόλπου, κατακυρώθηκε από τον ΔΕΣΦΑ έπειτα από ενστάσεις και ακυρώσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο μόλις το Σεπτέμβριο του 2011. Έτσι, η μονάδα, παρ’ ότι έτοιμη, παρέμεινε ανενεργή επί μήνες, χωρίς ευθύνη της ΔΕΗ.

Στο νοσοκομείο ο Γκλέτσος – Ενιωσε πόνο στο στήθος και λιποθύμησε

Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας ο Απόστολος Γκλέτσος, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε. 

Ο δήμαρχος Στυλίδας βγαίνοντας από το Δημαρχείο ένιωσε ένα δυνατό πόνο στο στήθος και στο στομάχι και έπεσε κάτω. Σύμφωνα με το lamiareport.gr οι συνεργάτες του Απόστολου Γκλέτσου κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και τον μετέφεραν από τη Στυλίδα στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Αυτή την ώρα είναι στα επείγοντα του νοσοκομείου και υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Απόστολος Γκλέτσος αντιμετωπίζει χρόνια πρόβλημα με την καρδιά του, ωστόσο ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής κ. Αντωνούλας που τον εξέτασε, τόνισε ότι καταρχήν δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Τα πτυχία του ΤΕΙ Χαλκίδας αγνοούνται από το 2003!

Οι φοιτητές του τμήματος λογιστικής των ΤΕΙ Χαλκίδας που αποφοίτησαν από το 2003 έως και σήμερα ακόμη δεν έχουν λάβει τα πτυχία τους από το ΤΕΙ.

Είναι μια πραγματικά ελληνική περίπτωση. Οι φοιτητές όταν αποφοίτησαν έλαβαν πιστοποιητικά αποφοίτησης, ενώ το ΤΕΙ δεν μπορεί να πάρει από την εταιρία που έχει εκτυπώσει τα πτυχία για οικονομικούς λόγους.

Οι παλινωδίες λοιπόν του κράτους κρατούν χρόνια. Άλλαξαν πρυτάνεις, άλλαξαν υπουργοί στο παιδείας, μα κανείς δεν φρόντισε να κλείσει το θέμα που πρόεκυψε στα ΤΕΙ.

Οι φοιτητές καλούν συνεχόμενα στο ΤΕΙ και στο υπουργείο παιδείας, μα κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΕΙ είχε στείλει για εκτύπωση τα πτυχία, αλλά λόγω λάθους ζήτησε επανεκτύπωση. Έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το ΤΕΙ να έχει δώσει για εκτύπωση τα πτυχία, αλλά η εκτυπωτική εταιρία δεν τα παραδίδει αφού τα ΤΕΙ χρωστούν χρήματα.

 Σύμφωνα τέλος με σημερινή απάντηση του υπουργείου παιδείας το ΤΕΙ έχει πολλά προβλήματα και δεν μπορεί ούτε το υπουργείο να δώσει λύση.

Πετριές: Κάηκαν μέχρι αυτή την στιγμή δύο σπίτια! - ΒΙΝΤΕΟ

Στις Πετριές βρίσκεται τώρα η φωτιά και απειλεί το χωριό...

Πέρασε ένα μόλις εικοσιτετράωρο και αν είναι δυνατόν, ξαναλαμπάδιασε η περιοχή. Γύρω στην μία τα ξημερώματα, μία αναζωπύρωση ξαναξύπνησε τον εφιάλτη των κατοίκων που δυστυχώς βλέπουν για άλλη μία φορά τις περιουσίες τους να καίγονται.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή οι άνεμοι ξεπερνούν τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή, αλλά είναι αδύνατον να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει κάψει μέχρι αυτή την στιγμή δύο σπίτια!

Οδοιπορικό κλιμακίου της ΔΗΜ.ΑΡ. Εύβοιας στα καμένα της Κύμης...

Τις πρόσφατα καμένες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Κύμης επισκέφτηκε χθες 27/8/12 κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ Εύβοιας με τον βουλευτή του Νομού Δημήτρη Αναγνωστάκη. Τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Αλέξανδρο Παύλοβιτς και τα στελέχη της Σαραφιανού Αμφιτρίτη και Ηλία Καπράλο.

Ο σταθμός της πυροσβεστικής Αλιβερίου ήταν ο πρώτος μας σταθμός,για να ακούσουμε γνώμες εντυπώσεις και παρατηρήσεις των βαθμοφόρων του σώματος 

Και να συγχαρούμε τους πυροσβέστες για το επίπονο και καλά συντονισμένο έργο τους.
Στη μέση του οδοιπορικού μας στα καμένα στο χωριό Αχλαδερή μας υποδέχτηκε ο Διοικητής του πυροσβεστικού σώματος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.Σκονδρας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της πυρκαγιάς. Το δύσκολο της κατάσβεσης της λόγο των ανεμων.Την επικινδυνότητα της,το μέγεθος της καταστροφής και τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αμέλειας για τον μη έγκαιρο καθαρισμό από χόρτα και φυτικό υποοροφο των ελαιοκτηματων.Επισης αναφέρθηκε στο ύποπτο της ώρας έναρξης της πυρκαγιάς στις 11 το βράδυ.

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν μας διηγήθηκαν κάτοικοι του χωριού,παρακαλώντας για τις άμεσες ενέργειες μας για την ανατροφοδότηση του χωριού με νερό.

Την εικόνα της καταστροφής που αποτυπώσαμε συμπλήρωσε το απότομο και έντονα επικλινές του εδάφους πάνω από την Κορασίδα το οποίο μετά την καταστροφή των δέντρων και του χωμάτινου της σύστασης του,θα δημιουργήσει προβλήματα κατολισθήσεων την περίοδο των βροχών του χειμώνα,με άπειρους κινδύνους για τα παραθαλάσσια σπίτια της Κορασίδας..

Επισκεφτήκαμε την περιοχή έξω από το Πυργί όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στα Χάνια Αυλωναρίου συζητήσαμε με τους κατοίκους τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
Το οδοιπορικό μας αυτό έκλεισε με την υπόσχεση στους κατοίκους για άμεση από τον βουλευτή μας επερώτηση στη Βουλή για τα θέματα πρόληψης που πρέπει να γίνουν αυστηρότερα, αλλά και το ενδιαφέρον μας για τις επιπτώσεις και προστασία του οικισμού Κορασίδας από τις κατολισθήσεις.

Η Περιφέρεια καταδικάζει τον ξυλοδαρμό 19χρονου από μέλη της "Χρυσής Αυγής"

Ο ξυλοδαρμός 19χρονου στην Ιτέα από μέλη της "Χρυσής Αυγής", συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ενέκρινε ομόφωνα  ψήφισμα, καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας των μελών της Χρυσής Αυγής. 

Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής :

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας των μελών της Χρυσής Αυγής, όπως ο βάναυσος ξυλοδαρμός ενός 19χρονου στην Ιτέα, καθώς και τις ακραίες και εκτός νόμου και θεσμών θέσεις που εκφράστηκαν στον ιερό χώρο των Θερμοπυλών.
Τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες πρέπει να απομονώνονται από όλους μας. Θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να επαγρυπνά για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και αξιών."

Πετριές: Δίνουν μάχη για να μην καούν τα σπίτια τους! - Αναζωπυρώθηκε η φωτιά!

Mάχη για να μην φτάσει η φωτιά στις Πετριές και καεί το δάσος της περιοχής, δίνουν, αυτή τη στιγμή, πυροσβεστικά οχήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας!

Η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την κεντρική Εύβοια, αναζωπυρώθηκε και  ξύπνησε πάλι τον πύρινο εφιάλτη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας μαζί με τους κατοίκους δίνουν μάχη να σώσουν τα δάση και τα σπίτια τους.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε έξω από το Πυργί Αυλωναρίου έχει κάψει, μέχρι στιγμής,  30.000 στρέμματα ελιάς.

Η αναζωπύρωση έγινε σήμερα στη 1 τα ξημερώματα, τη στιγμή που οι άνεμοι βρισκόνταν στο πιό ισχυρό σημείο τους!

Οι φλόγες επανεμφανίστηκαν πάνω από τον Κάλαμο, όπου είχε σβήσει η πυρκαγιά και κινούνται προς τους Αγίους Αποστόλους Πετριών. Σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Με γκαζάκια πήγαν να κάψουν το Νηπιαγωγείο Μπουρτζίου Ληλαντίων

Με γκαζάκια πήγαν να κάψουν το Νηπιαγωγείο Μπουρτζίου Ληλαντίων! Αγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια υγραερίου στο Νηπιαγωγείο με σκοπό να το τινάξουν στον αέρα, όπως γράφει το egnomi.gr

Τα γκαζάκια βρήκε χθες το απόγευμα η καθαρίστρια που πήγε να καθαρίσει το κτήριο και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι και η Αστυνομία.

Οπως διαπιστώθηκε τα γκαζάκια ήταν 10 και διάσπαρτα στις αίθουσες.

Τα κίνητρα και τα στοιχεία των δραστών εξετάζονται

Τραγωδία στα Νέα Στύρα: Δύσκολες ώρες για τον Στέλιο Γιαννακόπουλο

 Ο πεθερός του γνωστού ποδοσφαιριστή πέθανε από πνιγμό στη θάλασσα πριν λίγες μέρες, βυθίζοντας τα αγαπημένα του πρόσωπα στο πένθος.

Όλα έγιναν στα Νέα Στύρα της Εύβοιας όπου παραθέριζαν όλοι μαζί.

Ο 70χρονος Δημήτρης Χρηστίδης πήγε στην παραλία για να κάνει μπάνιο με τη γυναίκα του.
Το ζευγάρι σύμφωνα με την Espresso κολύμπησε για αρκετή ώρα μαζί όμως κάποια στιγμή η πεθερά του Στέλιου Γιαννακόπουλου βγήκε έξω και έφυγε για λίγο από την ακτή, ενώ ο Δημήτρης Χρηστίδης συνέχισε να κολυμπά.

Όταν λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε δεν τον είδε κάπου. Αμέσως γύρισε το βλέμμα της στη θάλασσα, νομίζοντας πως ο σύζυγός της κολυμπούσε ακόμη, αλλά και πάλι δεν τον είδε.
Το μυαλό της πήγε αμέσως στο κακό και άρχισε να ζητά βοήθεια φωνάζοντάς τον συγχρόνως μήπως την άκουγε.

Οι υπόλοιποι λουόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν ενώ ειδοποιήθηκαν αμέσως το Λιμεναρχείο Ραφήνας, κλιμάκιο βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ναυαγοσωστικά σκάφη, ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δύο 24ωρα μετά βρέθηκε το άψυχο σώμα του 70χρονου πάνω σε βράχια, δύο μίλια μακριά από το σημείο όπου είχε χαθεί.

Η σωρός του μεταφέρθηκε στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια του θανάτου του.

Ζημιές λόγω ανέμων στη Χαλκίδα

H Χαλκίδα αυτή την στιγμή πλήττεται από δυνατούς ανέμους.

«Απίστευτα δυνατοί άνεμοι, ιστιοφόρο κινδύνευσε να πέσει κοντά στο Δημαρχείο, ενώ άνοιξε άνοιξε η γέφυρα απ' όπου διέφυγαν τρία ιστιοφόρα.

Το πεύκο έσπασε κι έπεσε δίπλα στην παιδική χαρά κι ευτυχώς λόγω της ώρα δεν υπήρχαν διαβάτες και παιδιά στον εκεί πεζόδρομο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του αναγνώστης του enikos.gr που δημοσιεύει και τις φωτό

Ολόσωμη Φόρμα: πώς να τη συνδυάσεις με στυλ

Λατρεύεις τις ολόσωμες φόρμες και τώρα είναι η εποχή τους.Πώς όμως μπορείς να συνδυάσεις μια ολόσωμη φόρμα με τα σωστά αξεσουάρ για... να σε συντροφεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, όποια εμφάνιση κι αν ετοιμάζεσαι να κάνεις;
1. Ναι στα μπλε:

Η μπλε ολόσωμη φόρμα, μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή το πρωί όσο και το βράδυ! Τις πρωινές ώρες φόρεσέ τη μαζί με κίτρινα αξεσουάρ για μία μοδάτη έξοδο, ενώ το βράδυ μπορείς να τη συνδυάσεις με αξεσουάρ σε σομόν αποχρώσεις, μεγάλο κολιέ και ψηλά πέδιλα!

2. Το εμπριμέ σου πάει πολύ:

Πόνταρε στις εμπριμέ ολόσωμες φόρμες για ένα πιο παιχνιδιάρικο ύφος! Εμείς σου προτείνουμε αυτή, με σχέδια από μπλε πεταλούδες! Φόρεσέ τη μαζί με χρυσά-γαλάζια αξεσουάρ, κράτησε μία ψάθινη τσάντα και πλατφόρμες σε nude απόχρωση!

3. Μαύρο και κλασικό:

Η μαύρη ολόσωμη φόρμα είναι ευκολοφόρετη και μπορεί να αποκτήσει διαφορετικό στυλ και ύφος ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα επιλέξετε. Φόρεσε παπούτσια και αξεσουάρ με έντονο χρώμα για μία μοντέρνα εκδοχή ή επίλεξε τα χρώματα της άμμου για ένα πιο ήρεμο look!

4. Βάλε χρώμα και φαντασία:

Τόλμησε το χρώμα και φόρεσε μία ολόσωμη φόρμα σε κοραλλί απόχρωση! Σου προτείνουμε 2 επιλογές σε αξεσουάρ για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει!
womenonly

Ιστιαία: Είδαν την λάμψη και έτρεξαν να την σβήσουν

Ήταν 10 και μισή το βράδυ όταν είδαν στο βάθος μία λάμψη. Πρόκειται για νέα παιδιά που αγαπούν τον τόπο τους και ενημερώνουν την περιοχή καθημερινά μέσω του istiaianews.blogspot.gr.

 Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας και κινητοποιήθηκε άμεσα. Στο σημείο κατέφθασαν δύο πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας Βασίλης Τσώλης με το υπηρεσιακό του όχημα.

Η φωτιά προκλήθηκε σε ιδιωτικό χωράφι με συκιές από τον κλίβανο που χρησιμοποιείτε για να καπνίζονται τα σύκα με θειάφι.

Η φωτιά ξέφυγε από τον αναμμένο κλίβανο και απλώθηκε εντός του χωραφιού. Χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στην γύρω κοντινή περιοχή υπάρχει πευκώδες δάσος και καλαμιές. Η ιδιοκτήτρια του αυτοσχέδιου κλιβάνου, έπειτα από την κατάσβεση της φωτιάς, οδηγήθηκε στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας για κατάθεση και τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Προσλήψεις στον δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού ανακοινώνει τις προσλήψεις , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού που εδρεύει στην Ιστιαία.
Οι ειδικότητες που αφορούν τις προσλήψεις είναι οι κάτωθι:
4 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕ29 ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ (Χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1 ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΕ24 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
1 ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΕ30 ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
4 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕ29 ΟΔΗΓΩΝ ΛΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1 ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΟΜΑΔΑ Β΄, ΤΑΞΗ Δ΄)
2 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕ28 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΟΜΑΔΑ Ζ΄, ΤΑΞΗ Γ΄)

istiaianews

ΟΛΟ το παρασκήνιο για τη νέα τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής»

Συνεχίζεται η επέλαση των τουρκικών σειρών στον ΑΝΤ1 με την έναρξη της νέας σεζόν (συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου).

Η σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2011 και κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής χώρας.

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι τηλεθεατές είχαν εξαγριωθεί για το πώς παρουσιάζονταν τα γεγονότα και είχαν ταχθεί και κατά του πρωταγωνιστή Halit Ergenc, γνωστό στην Ελλάδα από τον ρόλο του Ονουρ στο «Χίλιες και μία νύχτες».

Το σίριαλ αναδείχτηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές, καθώς απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις, όπως: 4 βραβεία Antalya Television, τα αντίστοιχα δηλαδή Emmy Awards, συμπεριλαμβανομένου και του Best Drama 2011.

Ο σεναριογράφος της σειράς Meral Okay είναι από τους διασημότερους και πιο καταξιωμένους στην Τουρκία και θεωρείται κορυφαίος στο είδος του. Στον ρόλο του Σουλεϊμάν ο αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό Halit Ergenc και στον ρόλο της Αλεξάνδρας (La Rossa/Hurrem) η ταλαντούχα Meryem Uzerli.

Το εντυπωσιακό δράμα «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΑΝΤ1 για να μας ταξιδέψει σε μια υπέρλαμπρή εποχή, όπου η τουρκική αυτοκρατορία κυριαρχούσε σε Ανατολή και Δύση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Μιλάνε οι πρώτοι των πρώτων στις εξετάσεις

«Ήθελα να βγάλω ένα βαθμό που να μου εξασφαλίζει ότι θα περάσω στη νομική σχολή, ενώ παράλληλα δε θα χρειαζόταν να μετακομίσω» λέει ο Πέτρος- Ορέστης Κατσούλας που συγκέντρωσε 19.906 μόρια
Τα τηλέφωνα στα σπίτια όσων μαθητών αρίστευσαν στις φετινές εξετάσεις δεν σταματούν να χτυπούν. Είτε από συγγενείς και φίλους που παίρνουν για να συγχαρούν είτε από ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να μάθουν οτιδήποτε για «τους πρώτους των πρώτων».

Αντίθετα για τους μαθητές που πέρασαν μια κουραστική χρονιά διαβάζοντας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, τα «15 λεπτά δημοσιότητας» είναι, πιθανότατα, το τελευταίο που τους κάνει χαρούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...