Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

2ο Φεστιβάλ τετρακίνησης στην Kάρυστο

Για 2η χρονιά, η Λέσχη 4χ4 Καρύστου με την στήριξη του Δήμου Καρύστου, διοργανώνει και σας προσκαλεί στο 2o Φιλικό Φεστιβάλ 4κίνησης που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου & 1η Σεπτεμβρίου στην Δυτική Περιμετρική Παραλία Καρύστου.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πολλά events και διαγωνισμούς!!!

Το παιχνίδι δεξιοτεχνίας ξεκινάει το Σάββατο 31 Αυγούστου γύρω στις 16:00 μμ και θα συνεχιστεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου το πρωί κατά τις 09:30πμ...

Επίσης θα πραγματοποιηθεί Λαχειοφόρος αγορά της οποίας η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή μετά το τέλος της εκδήλωσης και μέρος των εσόδων θα δοθούν για φιλανθρωπικους σκοπούς!!!!!!!!

Σας περιμένουμε όλους και σας υποσχόμαστε πολλές όμορφες θεαματικές στιγμές και πολλά Δώρα μέσω της Λαχειοφόρου!!!!!

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους!!!!!

Eύβοια: Συνελήφθησαν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στο Αλιβέρι


Συνελήφθησαν, χθες (29-08-2013) το απόγευμα στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι ...Πακιστάν, ηλικίας 31 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για εμπορία λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν τον 29χρονο σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αλιβερίου - Καράβου και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά (507) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα λαθραία τσιγάρα ανήκουν σε έναν 31χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη επίσης στην περιοχή του Αλιβερίου.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Eviatop.blogspot.com

Οφείλονται λεφτά και στην Εύβοια από το Ταμείο Μολυβιάτη


Για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που είχαν πλήξει και το νομό μας. Μεγάλος ντόρος γίνεται αυτές τις μέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα λεφτά που οφείλονται στο νομό Ηλείας, από το περίφημο..."Ταμείο Μολυβιάτη". Ωστόσο από το ίδιο Ταμείο οφείλονται χρήματα και στην Εύβοια, που ήταν ένας από τους πυρόπληκτους νομούς του 2007.

Για όσους ενδεχομένως δεν θυμούνται, να υπενθυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2007, ιδρύθηκε το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), με πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Σκοπός του Ταμείου ήταν η χρηματοδότηση προγραμμάτων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές ή ακραία καιρικά φαινόμενα. Η τραγωδία ξεσήκωσε ένα κίνημα αλληλεγγύης με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί από δωρεές στο ταμείο ένα ποσό περίπου 210 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, στον οποίο θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ακριβές ύψος του ποσού, που οφείλεται στην Εύβοια, αλλά και σχετικά με τον ακριβή τρόπο διάθεσης και αξιοποίησης των κονδυλίων.


egnomi.gr

«Πολιτιστικοί Δεσμοί» Κύμης - Αλιβερίου

Συνέντευξη με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΡΗ

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ/ enet.gr

Σεμνή, ουσιώδης, χαμηλόφωνη, με αξίες αισθητικής και κριτήρια ήθους, δείγμα έμπρακτης συλλογικής δράσης, κομμάτι της «παράλληλης Ελλάδας» του Γιώργου Γραμματικάκη που ανθεί και μοσχοβολά ελπίδες, οι σημερινοί φιλοξενούμενοι της στήλης.

Μια παρέα ερασιτεχνών ηθοποιών κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος, ένας αλλιώτικος θίασος, ένθερμα μέλη του μη κερδοσκοπικού φορέα «Πολιτιστικοί Δεσμοί» που ιδρύθηκαν μέσα και κόντρα στην κρίση το καλοκαίρι του 2010 δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στο Νομό Ευβοίας. Ενας νέος δραστήριος και πρωτοποριακός Σύλλογος. Μιλάμε με την ψυχή της ομάδας, τον πολυσχιδή φιλόλογο Δημήτρη Κεχρή.

- Μία τριετία μετά;

«Οι "Δεσμοί" κατάφεραν να μείνουν ανεξάρτητοι από κομματικές επιρροές και δημοτικές παρατάξεις, στηρίζονται μόνο στις συνδρομές των μελών τους και έχουν πλούσια και αυθεντική πολιτιστική δράση. Η ιδιοτυπία τους είναι ότι τους απαρτίζουν εθελοντές από πολλά χωριά του δήμου, συνεργάζονται με τους πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, κάνουν λογοτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις, περιπάτους, ξεναγήσεις και ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις μεταφέροντάς τες από χωριό σε χωριό και όλα αυτά εντελώς δωρεάν».

- Αφορμή η ιστορία;

«Η ιδέα να φτιάξουμε ένα σύλλογο που να τον συγκροτούν άτομα από πολλά χωριά γεννήθηκε από πολλές αναγκαιότητες. Κυρίως από την επιθυμία να αλληλογνωρίσουμε και να μελετήσουμε τον πολιτισμό του κάθε χωριού παραμερίζοντας τον τοπικισμό, που είναι έντονος στην επαρχία, και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δημιουργικές δυνατότητές μας. Στόχος των "Πολιτιστικών Δεσμών" είναι να συνδεθούν πολιτιστικά τα χωριά πραγματοποιώντας πολιτιστικές δραστηριότητες που να διαμορφώνουν περισσότερες και καλύτερες προϋποθέσεις για συνεργασία και αποτελεσματικότητα».

- Οι δυσκολίες;

«Είναι γεγονός ότι σε κάθε χωριό ή κωμόπολη ξεχωριστά ,σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή σαν τη δικιά μας, είναι δυσκολότερο να βρεθούν άτομα με τα ίδια ειδικά ενδιαφέροντα π.χ. προκειμένου να συγκροτήσουν μια θεατρική, λογοτεχνική, μουσική ή ιστορική ομάδα με σταθερή και συνεχή δράση. Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε κάνει αρκετά».

- Ετοιμάσατε και αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη;

«Ηταν το ελάχιστο για τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή μας. Σ' αυτό συμμετείχαν παιδιά Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, καθηγητές και δάσκαλοι μαζί με τη θεατρική μας ομάδα, που τη συγκροτούν άτομα διαφόρων ηλικιών (από 5 έως 85 ετών!) και διαφόρων επαγγελμάτων. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ανάγνωση ποιημάτων με παράλληλη προβολή εικόνων από έργα τέχνης που ερμήνευαν τα ποιήματα στίχο στίχο (η αναζήτηση και επιλογή εντελώς δική μας) και με δραματοποίηση και μελοποίηση ποιημάτων».

- Εχετε Λέσχες Ανάγνωσης;

«Εχουμε δημιουργήσει τρεις Λέσχες Ανάγνωσης, δύο στην Κύμη και μία στις Κονίστρες. Μελετάμε λογοτεχνικά έργα, κάνουμε λογοτεχνικές εκδηλώσεις κι έχουμε προσκαλέσει συγγραφείς που συζήτησαν με τους αναγνώστες. Μουσικοί, μέλη των Πολιτιστικών Δεσμών, συνεργάζονται με τη θεατρική και λογοτεχνική ομάδα. Πρόσφατα παρουσίασαν εκδήλωση για την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού».

- Ανεβάζετε κωμωδία;

«Η θεατρική μας ομάδα έχει ανεβάσει θεατρικά έργα (τον "Ερωτα στα χιόνια" και τον "Αμερικάνο" του Παπαδιαμάντη, παίξαμε τη "Φιλουμένα Μαρτουράνο", του Εντουάρντο ντε Φίλιπο, ετοιμάζουμε την κωμωδία "Μιας πεντάρας νιάτα" των Πρετεντέρη -Γιαλαμά».

- Είστε και φυσιολάτρες...

«Η Περιπατητική-Ιστορική Ομάδα επισκέπτεται μνημεία και ιστορικούς χώρους της περιοχής. Πριν από δύο μήνες κάναμε περίπατο-ξενάγηση στην Αγία Θέκλα και στο Μεσαιωνικό Αυλωνάρι. Στην 1η Σεπτεμβρίου θα επισκεφθούμε ένα ξεχωριστό μνημείο που οι ρίζες του ξεκινούν από την πελασγική εποχή, τη Δραγονέρα».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστολή δρομολογίων

Αναστολή δρομολογίων στον Προαστιακό ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την προσωρινή αναστολή τοπικών δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, η αναστολή των δρομολογίων στη γραμμή Αθήνα – Οινόη – Αθήνα. Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών Αθήνα – Οινόη (Αμαξοστοιχία 3530 με ώρα αναχώρησης 04:33 και Αμαξοστοιχία 4530 με ώρα αναχώρησης 15:19) και Οινόη – Αθήνα (Αμαξοστοιχία 3531 με ώρα αναχώρησης 05:29, Αμαξοστοιχία 4539 με ώρα αναχώρησης 06:22, Αμαξοστοιχία 1537 με ώρα αναχώρησης 07:20 και Αμαξοστοιχία 4531 με ώρα αναχώρησης 17:27).


Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Αναγνωστάκης: Να μην απολυθεί κανένας από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Με επιστολή του ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζει την ανάγκη παραμονής όλων των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, ενώ δηλώνει πως θα σταθεί το πλευρό τους.

Με την Εύβοια να έχει δεχθεί ισχυρότατα πλήγματα στον τομέα της εργασίας, σε ολόκληρη τη διάρκεια της υφεσιακής πορείας της χώρας, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ότι η εταιρεία θα χωριστεί σε καλή και κακή και ότι οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυση.

Η Κύμη συγκεκριμένα, με  πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, χάνει ένα ακόμα κορμό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της και οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οχτώ μήνες, οδηγούνται στην ανεργία.

Ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς  θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στην προσπάθειά τους να απορροφηθούν από άλλες επιχειρήσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καθώς πρόκειται για προσωπικό με υψηλή εξειδίκευση.

Λαϊκό γλέντι στον Σταυρό (Βέρτουρα)

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου  2013 στον Σταυρό της Εύβοιας (Βέρτουρα) παραμονή της Εορτής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός , ο τοπικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος, (Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος) οργάνωσε λαϊκό γλέντι μετά το πέρας της τελετής, με χορευτικά τμήματα, ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τα σχετικά εδέσματα και βέβαια με χορό για όλους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.








ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 

Ο Αναγνωστάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καρύστου

Σε συνέχεια του κύκλου επαφών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη 28 Αυγούστου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής τόσο από τον Δήμαρχο Καρύστου, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, ήταν η έλλειψη στις βασικές υποδομές της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του επαρχιακού  οδικού δικτύου, η αποκατάσταση των πληγέντων από φωτιές και πλημμύρες καθώς και το ιδιοκτησιακό πρόβλημα καθορισμού κυριότητας, που αντιμετωπίζουν δημότες της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Εύβοιας, αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, με τις οποίες προσπάθησε να στηρίξει το Δήμο της Καρύστου και αφορούσαν στη συνέχεια λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρύστου, του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ αλλά και στην άμεση αποζημίωση των πληγέντων από φωτιές και πλημμύρες προηγούμενων ετών.

Εκδηλωση για τη μαχη της Λαμπουσας

Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 μ στο μνημείο της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ, η Τομεακή Οργάνωση Νότιας Εύβοιας ΚΚΕ διοργανώνει αντιφασιστική εκδήλωση σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ, ΔΣΕ και τις οργανώσεις Βάσεις της ΚΝΕ.

Σκοπός της εκδήλωσης  είναι να αποδοθεί τιμή στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας, στην νίκη του ΕΛΑΣ στη μάχη της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ,  καθώς επίσης και όλους τους ήρωες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΔΣΕ.

θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 20.00 στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου με θέμα: “Η ηρωική μάχη στη Λαμπούσα και τα ιστορικά διδάγματα για το σήμερα”

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...