Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χρυσαυγίτης ελεγκτής τρόλεϊ σε μετανάστες: «Εγέρθητω ρε, εδώ είναι Ελλάδα»

Ένα πραγματικά «περίεργο» περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης σε δρομολόγιο του τρόλεϊ. Ένας ελεγκτής που αυτοπροσδιορίστηκε ως φασίστας- χρυσαυγίτης προπηλάκισε και απαίτησε από δύο αλλοδαπούς να «εγερθούν» μόλις αυτός μπήκε στο όχημα.

Το περιστατικό δημοσιεύεται στο tovima.gr και έγινε στην γραμμή του τρόλεϊ 13 στην Ακαδημίας. Δύο αλλοδαποί που έχουν μπει στο τρόλεϊ έχουν πάρει δύο μη επικυρωμένα εισιτήρια από δύο κυρίες, τα οποία δεν πρόλαβαν να «χτυπήσουν», καθώς έκλεισε το μηχάνημα με την εμφάνιση του ελεγκτή.

Την ώρα εκείνη είχαν εισιτήρια που δεν είχαν προλάβει να επικυρώσουν και άλλοι επιβάτες, κατά κύριο λόγο Έλληνες, για τους οποίους ο ελεγκτής αδιαφόρησε καθώς πήγε να ελέξγει πρώτα τους άνδρες από το Μπαγκλαντές. Μόλις έφτασε μπροστά τους άρχισε να φωνάζει «Εγέρθητω, ρε. Εδώ είναι Ελλάδα» ενώ χειροδίκησε εναντίον τους σπρώχνοντάς τους προς τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ από το βάθος όπου βρίσκονταν.

Μία επιβάτις διαμαρτυρήθηκε και τον επέπληξε όμως αυτός δεν της έδωσε σημασία, όμως αυτή τον ακολούθησε στην έξοδό του από το τρόλεϊ, όπως έκανε και άλλη μία γυναίκα. Μία από τις γυναίκες που του εξέφραζαν την δυσφορία τους για το περιστατικό του είπε πως θα του κάνει μήνυση δείχνοντάς του την σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ που ήταν σε μικρή απόσταση από το σημείο.

Αυτός συνέχισε να αδιαφορεί και φωνάζοντας «εγώ είμαι φασίστας και Χρυσή Αυγή και θα μιλάω όπως θέλω και θα κάνω ό,τι θέλω». Πέρασαν περίπου δέκα λεπτά λογομαχίας και καθ 'όλη την διάρκεια ο ελεγκτής δεν δίσταζε να απειλήσει τους μετανάστες πως θα χειροδικήσει εναντίον τους. Τελικά ο ίδιος σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο αφήνοντας τους περαστικούς να συζητούν για το συμβάν.

Μάνος: Μετά τις νέες εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην υπάρχουν

Ο πρόεδρος της Δράσης, Στέφανος Μάνος υποστήριξε πως μετά από ενδεχόμενες νέες εκλογές τα λεγόμενα δύο μεγάλα κόμματα να μην υπάρχουν.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑΖ,Αλέξης Τσίπρας και τα ποσοστά που απέσπασε στiς εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά η πλήρης διάλυση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Η Δράση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μεταρρυθμιστικό μέτωπο με κόμματα που θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Ήδη υπάρχει συνεννόηση με την Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να δεχθεί και στελέχη της ΝΔ στην προσπάθεια αυτή», πρόσθεσε.

Δημοσκόπηση:Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, στην εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7%, έντεκα μονάδες παραπάνω από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Αύξηση εμφανίζει, στην εκτίμηση ψήφου, και η ΝΔ με ποσοστό 20,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει πτώση μισής μονάδας, συγκεντρώνοντας μόλις 12,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, ελαφρώς μειωμένα είναι τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενώ, χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές έχουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά.Το ίδιο ισχύει για το ΛΑ.Ο.Σ., τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή

Ο ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Χαλκίδας, να παραβρεθούν στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μάη στις 8,300 μμ ,στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Εύβοιας.

Η συζήτηση θα έχει ως κύριο θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παρευρίσκεται και θα απαντήσει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από τα κεντρικά και ο νεοεκλεγείς βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων

Σαφή θέση υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ABC ανοίγοντας ένα θέμα που διχάζει την αμερικανική κοινωνία και φαίνεται ότι θα τεθεί στην προεκλογική εκστρατεία των επόμενων μηνών.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Στο παρελθόν ο Λευκός Οίκος αρκούνταν να ανακοινώσει ότι η θέση του Ομπάμα για το θέμα «εξελίσσεται».

«Είναι σημαντικό για εμένα να δηλώσω ότι πιστεύω πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν», επισήμανε στη συνέντευξή του.

«Δίστασα πάνω στο θέμα», είπε σε άλλο σημείο, «εν μέρει γιατί νόμισα ότι η αστική ένωση αρκούσε. Τώρα είναι σημαντικό για εμένα προσωπικά να βγω μπροστά και να επιβεβαιώσω ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα έπρεπε να παντρεύονται».

Πάντως ο αμερικανός Πρόεδρος διευκρίνισε ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.

Οι δηλώσεις αυτές του Ομπάμα γίνονται λίγες ημέρες αφού ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι αισθάνεται άνετα με τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, που τάσσονται γενικά κατά το γάμου, ο σχεδόν βέβαιος πλέον υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ τάσσεται σαφέστατα κατά του γάμου, επιμένοντας ότι πρόκειται μόνο για ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Αυτό δηλώνουν κάποιες πολιτείες ενώ ορισμένοι έφταναν να ζητούν ακόμα και συνταγματική τροποποίηση που θα απαγορεύει του γάμους ομοφυλοφίλων.

Οικουμενική, με Τσίπρα και ως το 2014 πρότεινε ο Κουβέλης - Το "γάντι" στο ΣΥΡΙΖΑ

Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πρόσωπα ευρείας αποδοχής πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η κυβέρνηση αυτή, όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, θα έχει διπλό στόχο: αφενός μεν την παραμονή στο ευρώ, αφετέρου δε την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, με μια ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη.

Χρονικός ορίζοντας διάρκειας της κυβέρνησης τέθηκαν οι ευρωεκλογές του 2014.

Αμέσως μετά τον κ. Κουβέλη, δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισήμανε ότι οι προτάσεις των δύο κομμάτων σχεδόν συμπίπτουν.
«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν ουσιαστική. Διαπίστωσα πως έχει συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι κοντά και συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, για υπέρβαση του μνημονίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο καλύτερες συνθήκες» σημείωσε.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό», προσθέτοντας ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρέπεμψε δε, την προσπάθεια για εξεύρεση οριστικής λύσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που θα συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πληροφορίες, τέλος, από τη Συγγρού, αναφέρουν ότι στις διαφαινόμενες εξελίξεις είναι θετική και η ΝΔ.

Μπέσυ Μάλφα: «Έχω υπάρξει ζευγάρι με ομοφυλόφιλο»!

Η Μπέσυ Μάλφα δηλώνει πώς οι Έλληνες δεν έχουν ξεπεράσει τα ταμπού τους και αποκαλύπτει πώς έχει υπάρξει ζευγάρι με ομοφυλόφιλο!  

«Οι Έλληνες δεν έχουν ξεπεράσει τα ταμπού τους. Και εγώ προσπάθησα να τα ξεπεράσω, η πραγματικότητα με τσάκισε. Ο μετανάστης αισθάνεται ότι τον έχουμε εκμεταλλευτεί και είναι πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός. Και τόνισε όπως έχουμε ταμπού με τους μετανάστες έτσι έχουμε και με τους ομοφυλόφιλους.

«Έχω μεγαλώσει με ομοφυλόφιλους, λόγω της ιδιότητας μου ως χορεύτρια, έχω υπάρξει και ζευγάρι με ομοφυλόφιλο. Οι κολλητοί μου είναι ομοφυλόφιλοι. Είναι πολύ ανοιχτά πνεύματα, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός γυναίκας προς γυναίκα, ούτε η εξουσία του άνδρα πάνω στη γυναίκα» αποκάλυψε στο περιοδικό "Εγώ" η Μπέσυ Μάλφα!

O δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ που ξυλοκοπήθηκε εξομολογειται: «Είχα Αγιο...»

Συγκλονισμένος και εμφανώς καταβεβλημένος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκάλυψε τις δραματικές στιγμές που έζησε στα χέρια τριών κακοποιών χθες τα ξημερώματα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, μιλώντας στην Πόπη Τσαπανίδου υποστήριξε πως οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι τη στιγμή που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητο του. Ο ίδιος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια που τον χτυπούσαν, ανέφεραν τον ΣΚΑΪ και το Μνημόνιο, ενώ επισημαίνει πως να και οι άγνωστοι του πήραν το κινητό του, θεωρεί πως η ληστεία δεν ήταν το κίνητρο τους.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν είχαν σκοπό τους τη ληστεία. Την ώρα που πήγα να ανοίξω την πόρτα του αυτοκινήτου μου, με άρπαξαν και με χτύπησαν με βία, σέρνοντας το κορμί μου για χιλιόμετρα. Καθώς με χτυπούσαν τους άκουσα να αναφέρονται στον ΣΚΑΙ και το Μνημόνιο. Κανείς, ωστόσο δεν είπε το όνομά μου. Έχω την αίσθηση πως δεν μιλάμε για προσωπική επίθεση. Εξάντλησαν όλο τους το χρόνο στο να με χτυπούν και να με βρίζουν. Πραγματικά, δεν θέλω να ποτιστώ από το ίδιο δηλητήριο που ποτίστηκαν αυτοί που μου επιτέθηκαν.»

Τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο γλίτωσε από τους αδίστακτους κακοποιούς διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας, την οποία κατάφερε να ειδοποιήσει ένας φίλος του.


ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ


Ανακοίνωση της Οργάνωσης Δημοσιογράφων της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον ξυλοδαρμό του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Η Οργάνωση Δημοσιογράφων της Δημοκρατικής Αριστεράς καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου από θρασύδειλους τραμπούκους τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της προσπάθειας φίμωσης των δημοσιογράφων. Ας καταλάβουν τα κάθε είδους φασιστοειδή, με όποιο χρώμα και αν ντύνουν τους τραμπουκισμούς τους, ότι οι δημοσιογράφοι θα εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους. Ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στο ρεπορτάζ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Κ. Μπογδάνου

Επιστρέφει στην κοιλιά μετά τη λιποαναρρόφηση το λίπος

Οι γυναίκες που καταφεύγουν στη λιποαναρρόφηση για να «ρουφήξουν» τα παχάκια της κοιλιάς τους, μπορεί να δουν σύντομα το λίπος να επιστρέφει ακόμα πιο βαθιά στην κοιλιά τους και αυτή τη φορά θα είναι ακόμα πιο επιβλαβές για την υγεία τους.

Αυτό, για πρώτη φορά, προειδοποιεί μία νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι μέσα σε μερικούς μήνες μετά την λιποαναρρόφηση, είναι πιθανό να αυξηθεί το λεγόμενο ''σπλαγχνικό λίπος'' που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς και το οποίο θεωρείται πιο ανθυγιεινό. Όμως -και αυτό είναι το καλό νέο- η συχνή σωματική άσκηση θα μπορούσε να εμποδίσει την επιστροφή αυτού του ύπουλου λίπους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Φαμπιάνα Μπενάτι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις περιπτώσεις 36 γυναικών φυσιολογικού βάρους που έκαναν καθιστική ζωή και όλες κατέφυγαν στη λιποαναρρόφηση για να απομακρύνουν μία μικρή ποσότητα λίπους από την περιοχή της κοιλιάς τους.

Οι ερευνητές χώρισαν τις γυναίκες αυτές σε δύο ομάδες, μία που έκανε σωματική άσκηση μετά τη λιποαναρρόφηση και μία που συνέχισε το καθιστικό στιλ ζωής. Μετά από τέσσερις μήνες, όπως διαπίστωσε η μελέτη, οι γυναίκες που έκαναν καθιστική ζωή, επιφανειακά είχαν πιο επίπεδη κοιλιά, όμως το πιο εσωτερικό σπλαγχνικό λίπος τους είχε αυξηθεί κατά 10% κατά μέσο όρο. Αντίθετα, όσες ασκούνταν μετά τη λιποαναρρόφηση, δεν εμφάνιζαν τέτοια αύξηση του σπλαγχνικού λίπους.

Όπως ανέφερε η Μπενάτι, «το λίπος δεν είναι αδρανής ιστός. Η απομάκρυνσή του με χειρουργική επέμβαση μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες όπως η αντισταθμιστική αύξηση του σπλαγχνικού λίπους, το οποίο είναι πιθανό να αποβεί ανθυγιεινό μακροπρόθεσμα» . Το εσωτερικό αυτό λίπος συνδέεται στενά με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και προβλήματος στην καρδιά, ενώ το επιφανειακό λίπος, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα της κοιλιάς, είναι λιγότερο επικίνδυνο.

Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί το σπλαγχνικό λίπος αυξάνει μετά τη λιποαναρρόφηση. Σύμφωνα με τη βραζιλιάνα επιστήμονα, αυτό ίσως οφείλεται στο ότι η πιο βαθιά «αποθήκη» λίπους είναι πιο ενεργή από άποψη μεταβολισμού σε σχέση με άλλες πιο επιφανειακές. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι ότι η λιποαναρρόφηση καταστρέφει την ''αρχιτεκτονική'' των επιφανειακών κυττάρων του λίπους που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, με συνέπεια το όποιο νέο λίπος προστίθεται μετά την επέμβαση, να ανακατευθύνεται πλέον προς τα ακόμα ανέπαφα και πιο βαθιά σπλαγχνικά κύτταρα λίπους.

Οι ειδικοί δεν θεωρούν τη λιποαναρρόφηση κανονικό υποκατάστατο της υγιεινής διατροφής και της σωματικής άσκησης. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί λύση για την παχυσαρκία, αλλά απλώς αντιμετώπιση ορισμένων επίμονων «θυλάκων» λίπους. Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους ερευνητές, οι καλύτεροι υποψήφιοι για να κάνουν λιποαναρρόφηση, είναι οι άνθρωποι που έχουν φυσιολογικό βάρος ή είναι μέτρια υπέρβαροι και οι οποίοι ήδη ασκούνται τακτικά, καθώς το «κλειδί» είναι να παραμείνει κανείς σωματικά δραστήριος μετά την αφαίρεση του παραπανίσιου λίπους.

Η λιποαναρρόφηση έχει ορισμένους πιθανούς βραχυπρόθεσμους κινδύνους, όπως η δημιουργία θρόμβων στο αίμα, η βλάβη στα νεύρα, το χαλάρωμα ή το ρυτίδιασμα του δέρματος στις περιοχές όπου έγινε η χειρουργική επέμβαση. Λιγότερα πράγματα είναι γνωστά όμως, κατά την Μπενάτι, σχετικά με τους πιθανούς μακροπρόθεσμους κινδύνους της λιποαναρρόφησης.

ΔΗΜΑΡ: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.


"Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις διερευνητικές εντολές και επισημαίνεται:

"Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση.

Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ".

Πως ήταν η Ευγενία Μανωλίδου πριν 10 χρόνια;

Δείτε φωτογραφίες με τον πρώην σύζυγό της...


Η Ευγενία Μανωλίδου (ή Καραγιαννίδου, όπως είναι το πατρικό της) γεννήθηκε στην Aθήνα το 1974. Με το γνωστό ζωγράφο Θεόδωρο Μανωλίδη παντρεύτηκαν το 1995 και, ύστερα από επτά χρόνια γάμου και τη γέννηση δύο παιδιών, το καλοκαίρι του 2002, αποφάσισαν να χωρίσουν.

Η Ευγενία και ο Άδωνις γνωρίστηκαν το 2001.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχτηκαν στις 8 Απριλίου 2002, δηλαδή αφού η Ευγενία είχε γνωρίσει τον Άδωνι και λίγο πριν χωρίσει από τον εικονιζόμενο πρώτο σύζυγό της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Αρτάκη: Η κωμωδία του Μολιέρου «Ζωρζ Νταντέν» ην Κυριακή 13 Μαΐου

Η Θεατρική Ομάδα Αρτάκης, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, παρουσιάζει την κωμωδία του Μολιέρου «Ζωρζ Νταντέν», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη


Η πρεμιέρα γίνεται την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο του Δημαρχείου Αρτάκης.

Παραστάσεις Μαΐου: Από 13 έως 31 Μαΐου, κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή. Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και το τηλέφωνο κρατήσεων: 6977 650585 

O Νίκος Βέρτης μετά το χειρουργείο

Μπορεί να βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της επαγγελματικής του καριέρας, ωστόσο, ο δημοφιλής λαικός τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, αντιμετώπισε πρόσφατα ένα πρόβλημα υγείας που τον οδήγησε στο χειρουργικό τραπέζι.

Ο τραγουδιστής μίλησε στο περιοδικό Hello για την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, λόγω μίας σοβαρής επιπλοκής στις φωνητικές του χορδές, που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες.

Η περιπέτεια της υγείας του είχε αίσιο τέλος και ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, υγιής και ανανεωμένος με καινούριο ρεπερτόριο και τραγούδια

Το κλείσιμο της Σωληνουργίας ΒΕΤ οδηγεί στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τον Όμιλο Στασινόπουλου,για το  κλείσιμο της Σωληνουργίας ΒΕΤ υποστηρίζοντας ότι οδηγεί στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής:

"Ο κύκλος της αποβιομηχάνισης και της απώλειας θέσεων εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στον Νομό μας.
Με πρόσχημα την προβληματικότητα της επιχείρησης, ο όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, σταμάτησε την λειτουργία της Σωληνουργείας ΒΕΤ Α.Ε. οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.
Με μοναδικό γνώμονα τα υπερκέρδη, σε παραγωγικές επιχειρήσεις του τόπου μας, μετατρέπονται σε εμπορικές επιχειρήσεις και οι εγκαταστάσεις τους σε αποθηκευτικούς χώρους.
Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, την ανάπτυξη της παραγωγικής της δυναμικής, οι Έλληνες επιχειρηματίες με τις ενέργειες και τις πρακτικές τους επιτείνουν την ύφεση, οδηγώντας στην φτώχεια και την ανασφάλεια τους εργαζόμενους και στον μαρασμό την τοπική και την εθνική οικονομία.
Αυτή είναι η συνεισφορά τους στην έξοδο από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν και από την οποία επιδιώκουν να επωφεληθούν περισσότερο.
Οι εργαζόμενοι της ΒΕΤ αλλά και ολόκληρου του Νομού, καταγγέλλουν την πρακτική του ομίλου ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και ζητούν από κάθε αρμόδιο φορέα, να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος της αποβιομηχάνισης και το κλείσιμο των παραγωγικών δυνάμεων, που με διάφορους τρόπους προωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις για το μέλλον της ΒΕΤ Α.Ε., έτοιμοι να δώσουμε την μάχη για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας, χωρίς να υποστείλουμε ούτε μια στιγμή την σημαία του αγώνα."

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Τσαλικίδη

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη, μετά την παράλειψή του να παρουσιασθεί στο δικαστήριο, όπως επιβεβαίωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης.

Ο κ. Τσαλικίδης, ο οποίος περιλαμβάνεται μεταξύ των κατηγορουμένων για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, φέρεται απρόθυμος να παραστεί στη δίκη, ως κατηγορούμενος για πρόκληση θανάτων εξ’ αμελείας.

Μετά την παράλειψη του κ.Τσαλικίδη να παρουσιασθεί κατά την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο είχε αναβάλει την ακροαματική διαδικασία, εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του και διέταξε τους οκτώ συνολικά κατηγορουμένους να παρουσιασθούν σε νέα δικάσιμη στις 18 Μαίου.

Λέσχη Ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο "Περγάμαλης

. "Το χρονικό του Μοναστηριού", το έργο του Ζοζέ Σαραμάγκου είναι το θέμα συζήτησης στη Λέσχη ανάγνωσης για ενήλικες που έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια το βιβλιοπωλείο "Περγάμαλης" (οδός Χαρώνδα 14, έναντι Πυροσβεστικής).

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η νέα συζήτηση που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Εμπνευστής της Λέσχης είναι η σύζυγος του Δημήτρη Περγάμαλη, Ελένη, η οποία έχει δημιουργήσει και τη Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22210-76.335, 80.107.

Πως λειτουργεί



Η λέσχη λειτουργεί με έναν πρωτότυπο τρόπο, γι' αυτό και κατάφερε να βρει ισχυρή ανταπόκριση. Οι ενδιαφερόμενοι διαλέγουν μέσα από συζήτηση ένα βιβλίο και υπόσχονται να το διαβάσουν μέχρι να γίνει η επόμενη συνάντηση της Λέσχης. Οι συναντήσεις γίνονται συνήθως την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στις 7 περίπου το απόγευμα.

Έχοντας ήδη αναγνώσει το βιβλίο, οι συμμετέχοντες αρχίζουν ελεύθερα να μιλούν γι' αυτό. Ποιες σκέψεις τους δημιουργήθηκαν, πώς κατανόησαν τα γραφόμενα και ποιες πτυχές του βιβλίου τους άρεσαν; Γενικά το μυαλό και η καρδιά ξεχύνονται χωρίς περιορισμούς μέσα σε μία διαλογική συζήτηση, από την οποία αναδεικνύεται και η μαγεία του βιβλίου, δηλαδή η πολυποίκιλη ερμηνεία του αναλόγως τη σκοπιά του κάθε αναγνώστη.

Μέσα από αυτή τη χαλαρή κουβέντα, οι συμμετέχοντες ξεκουράζονται πνευματικά για μία έως μιάμιση ώρα περίπου, αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν τους ορίζοντές τους σε μία ξεχωριστή μορφή ψυχαγωγίας. Στο τέλος της κουβέντας γίνεται η επιλογή του επόμενου βιβλίου.


Η τελευταία συνάντηση των μελών είχε ως αντικείμενο το βιβλίο "Η κινηματογραφική λέσχη" του Ντέιβιντ Γκίλμουρ.

Το οικογενειακό επεισόδιο... αποκάλυψε ναρκωτικά!

Για άλλο λόγο τον έψαχναν και για άλλο τον συνέλαβαν...


Χθες το απόγευμα (09-05-2012), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κλήθηκαν να επέμβουν σε οικογενειακό επεισόδιο. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν έναν 38χρονο, ως εμπλεκόμενο στο επεισόδιο.

Όταν τον εντόπισαν, ο άνδρας πέταξε από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, μια χάρτινη συσκευασία με ποσότητα χασίς  μικτού βάρους 2,7 γραμμαρίων και τρία χάπια για τα οποία δεν είχε ιατρική συνταγή.

Ακόμη, σύμφωνα με το cretalive.gr, δύο άνδρες συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και χαπιών.

Δήλεσι: Αυτοκτόνησε 51χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας

«Πήρα να σου πω ότι θα αυτοκτονήσω. Δεν με προλαβαίνετε» Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια, που άκουσε στο τηλέφωνο, η υπάλληλος από το αφεντικό της, ιδιοκτήτη καφετέριας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Έτρεξε αμέσως στο σπίτι, αλλά ήταν αργά. Ο 51χρονος επιχειρηματίας είχε πάρει το δίκαννο, που είχε στο σπίτι, βγήκε στην αυλή, κάθισε σε μια καρέκλα, έβαλε το όπλο όρθιο ανάμεσα στα πόδια και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Σε αυτή τη στάση τον βρήκε η σοκαρισμένη υπάλληλος και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 51χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα, ωστόσο όλοι στο Δήλεσι μιλάνε για οικονομικά προβλήματα, που τον οδήγησαν στον θάνατο.



Πηγή: lamiareport.gr

Ραντεβού-θανάτου μεταξύ οπαδών Παναθηναϊκού και ΑΕΚ!

Δεν έχει τέλος η κόντρα μεταξύ οπαδών των ομάδων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες στην πόλη της Πάτρας όμως έχει ενταθεί το τελευταίο περίπου δεκαήμερο.


Μόνο που αυτή τη φορά τους χάλασαν τα σχέδια οι αστυνομικοί. Τα ξημερώματα και συγκεκριμένα γύρω στη 01.15 οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας εντόπισαν ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή, τα οποία λίγο νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στην περιμετρική, να έχουν σταθμεύσει σε κάποιο παράδρομο.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, τρεις στο αυτοκίνητο και ένας στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, όλοι ηλικίας 20 έως και 29 ετών, καθώς σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχουν αυτοί που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο: συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ρόπαλο τύπου μπέιζμπολ, πτυσσόμενο γκλοπ, σπρέι παράλυσης ενώ ο οδηγός της μηχανής κατείχε μια σιδερογροθιά .

Τα τέσσερα άτομα προσήχθησαν στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα και αυτή την ώρα ανακρίνονται από τις αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes και φαίνεται πως είχε «κανονιστεί» ραντεβού… θανάτου  με άλλης ομάδας, ή ετοίμαζαν κάποιο «χτύπημα» σε συγκεκριμένα πρόσωπα – οπαδούς.

Να υπενθυμίσουμε πως η έντονη αυτή κόντρα μεταξύ φιλάθλων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου μετά τον αγώνα βόλεϊ του ΠΑΟ με την ΕΑΠ και την απόπειρα να προκαλέσουν ζημιές στο κατάστημα ειδών της ΑΕΚ δίχως επιτυχία.

Την επόμενη ημέρα μια ομάδα κρανοφόρων είχε φθάσει έξω από το στέκι του Παναθηναϊκού στην οδό Σαχτούρη στην Πάτρα, όμως έφυγαν από εκεί χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ακολούθησε και κυνηγητό μεταξύ φιλάθλων στην οδό Τριών Ναυάρχων αλλά και μία επίθεση με τραυματισμό ενός οπαδού στην ευρύτερη περιοχή.

Άγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Κ. Μπογδάνου

Επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού του δημοσιογράφου σημειώθηκε στη οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, λίγο μετά τη μια και μισή τα ξημερώματα.

Τρία άτομα μόλις τον αναγνώρισαν του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Αφού ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έπεσε στο έδαφος οι δράστες με μανία τον έσυραν για τουλάχιστον 50 μέτρα και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Για πέντε ολόκληρα λεπτά οι δράστες τον χτυπούσαν και τον έβριζαν. Τελικά από τα χέρια των κακοποιών κατάφερε να γλιτώσει μετά από την επέμβαση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας.

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Είχε μώλωπες, εκδορές στο κεφάλι και το σώμα και κάταγμα στο χέρι.

Κυκλοφοριακό χάος στη Λιανή Άμμο Χαλκίδας, από μια σύγκρουση

Σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων  συνέβη στις 7:20 το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαΐου, στη Λιανή Άμμο,σύμφωνα με το  egnomi.gr, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση στο δρόμο και ουρά χιλιομέτρων,  μέχρι να απομακρυνθούν τα τρακαρισμένα οχήματα.

Ευτυχώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον τόπο του ατυχήματος, δεν υπήρχε κανένας σοβαρός τραυματισμός. 

Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τους δύο οδηγούς, ενώ στην αρχή φοβήθηκαν όλοι μήπως έχει συμβεί κάποιος τραυματισμός.

Διατροφή για επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι!

Εάν η κοιλιά σας έχει φουσκώσει και χαλάει την «φιγούρα μπικίνι» καθώς έχετε σωματότυπο «μήλο» που προϋποθέτει να είναι επίπεδη, δώστε έμφαση στην κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που θα την εξαφανίσουν. Ποιες είναι; Απαντήσεις μας δίνει η Γεωργία Καπώλη, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Πίνετε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι: Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη μείωση του σπλαγχνικού (κοιλιακού) λίπους. Η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και από την έρευνα που διεξήχθει από τους Tomonori et al και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity (2007), καθώς οι άνδρες που έπιναν περίπου 6 φλιτζάνια πράσινο τσάι για 12 εβδομάδες είχαν 2,5% απώλεια σωματικού βάρους, ενώ οι γυναίκες έχασαν 3 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης, χωρίς αλλαγή των άλλων συνηθειών τους.

Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά): η συσχέτιση κατανάλωσης τροφίμων ολικής αλέσεως και μείωσης των δεικτών παχυσαρκίας (περίμετρος κοιλιάς και δείκτης μάζας σώματος-ΔΜΣ) προκύπτει και από τα πορίσματα δύο μεγάλων μελετών: τη Μελέτη των Νοσοκόμων και τη Μελέτη Παρακολούθησης των Επαγγελματιών Υγείας. Συγκεκριμένα, η μείωση που αναφέρθηκε μετά από ημερήσια κατανάλωση τριών περίπου μερίδων τροφών ολικής αλέσεως ήταν 0,58kg/m2 για το ΔΜΣ και η περιφέρεια μέσης ήταν περίπου 2,7cm μικρότερη, που ισοδυναμεί με μείωση περίπου 3% θεωρώντας ως μέσο όρο περιφέρειας μέσης τα 90cm. Αυτό οφείλεται στην Επιπρόσθετα, η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης.

Καταναλώνετε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους. Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και να αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό. Μάλιστα, σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν 3 μερίδες ημίπαχο γιαούρτι την ημέρα σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή έχασαν 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο σωματικό λίπος και 81% περισσότερο λίπος στο στομάχι από αυτούς που δεν έτρωγαν γιαούρτι.

Καταναλώνετε 2-3 φορές εβδομαδιαία ψάρια: η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Καταναλώνετε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δύο θρεπτικά στοιχεία που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Βουτιά θανάτου για 30χρονη στη Λιβαδειά

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Λιβαδειά η είδηση πως μία 30χρονη κοπέλα βούτηξε στο κενό από το τέταρτο όροφο του σπιτιού της.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν η κοπέλα βγηκε μόνη της στη βεράντα και έπεσε στο κενό.

Απαρηγόρητοι οι γονείς της, οι οποίοι ήταν στο σπίτι, ωστο είχαν πέσει για ύπνο και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr η αστυνομία έχει αποκλείσει την περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, ενώ λέγεται πως η άτυχη 30χρονη που αυτοκτόνησε, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Πρωταγωνιστές»: Ο ναζισμός, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος, οι ξυλοδαρμοί των μεταναστών

Με το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» θα ασχοληθούν οι «Πρωταγωνιστές» στην πρώτη τους εκπομπή μετά τις εκλογές, την Κυριακή 13 Μαΐου 2012, στις 23.30, στο MEGA.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθώντας να κατανοήσει τι πρεσβεύει το κόμμα που έβγαλε 21 έδρες στη Βουλή μπαίνει στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και συνομιλεί με τον «Αρχηγό» της, τον Γ.Γ. του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο ναζισμός, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος, οι ξυλοδαρμοί των μεταναστών και, βεβαίως, το περιβόητο «εγέρθητι» στους δημοσιογράφους είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές».

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη συζητούν επίσης:

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, που έχει κάνει ρεπορτάζ για τους ναζιστές στην Ευρώπη.

Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, που μένει στην πλατεία Αμερικής, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και θεωρεί ότι ο Έλληνας ψήφισε σε αυτές τις εκλογές «εν βρασμώ ψυχής».

Ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, που πιστεύει ότι «η Αθήνα στις πλατείες της μας δείχνει την πληγή της».

Τέλος, κάτοικοι από τέσσερις πλατείες της Αθήνας ( Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής, Βικτωρίας και Κολωνακίου) εξηγούν στην κάμερα της εκπομπής γιατί ψήφισαν «Χρυσή Αυγή».

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 13 Μαϊου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Formula 1: Κυριακή, 13 Μαΐου Grand Prix Ισπανίας απευθείας από τον ALPHA

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με τον 5ο αγώνα της χρονιάς, το GP Ισπανίας.

Μετά από ανάπαυλα τριών εβδομάδων κατά τη διάρκεια των οποίων οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Μουτζέλο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζεται με το Ισπανικό GP στη Βαρκελώνη, στην πίστα του Μοντμελό.

Με τέσσερις διαφορετικούς νικητές σε ισάριθμους αγώνες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και πλέον έκπληξη θα είναι να μην υπάρξει μια ακόμη ανατροπή στον αγώνα αυτής της Κυριακής. Πολλοί ποντάρουν στον Ράικονεν, άλλοι όμως ποντάρουν στη βροχή που προβλέπεται.

H αντίστροφη μέτρηση στο στούντιο του Alpha θα ξεκινήσει μια ώρα πριν την εκκίνηση με τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών, αφιέρωμα στο Ράλι Ακρόπολις αλλά και στον Ζακ Βιλνέβ που οδήγησε τη Ferrari του πατέρα του.

Στην παρουσίαση της εκπομπής και τον σχολιασμό του αγώνα, τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός και Πάνος Σεϊτανίδης. Ακόμα, ο Τάκης Τρακουσέλλης θα παρουσιάσει εξωτικά SUV καθώς και το ολοκαίνουργιο Mini Roadster.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!

Highlights δοκιμών: 14:00
Εκκίνηση αγώνα: 15:00

Real: Πρωθυπουργός ο Κουβέλης;

Έντονες διεργασίες βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο.

Τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ συζητείται μετ’ επιτάσεως το ενδεχόμενο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να καταλήξει στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση μίας καλύτερης δανειακής σύμβασης.

Σε μία τέτοια κυβέρνηση που θα έχει τη μορφή «της κυβέρνησης Μόντι» πρωθυπουργός θα είναι ο Φώτης Κουβέλης. Στο πρόσωπο του αρχηγού της Δημοκρατικής Αριστεράς συγκλίνουν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και φαίνεται ότι απομένει να πειστεί και ο ίδιος.

Πηγή: real.gr

Μαζική δηλητηρίαση σε φοιτητική εστία


Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης βρέθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας, 13 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν γευματίσει στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου.

Από τους 13 συνολικά φοιτητές, οι 11 έλαβαν εξιτήριο άμεσα, ενώ οι άλλοι 2 μετά από ολιγόωρη νοσηλεία.

Το γεγονός προκάλεσε αμηχανία στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, από την οποία κλήθηκε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ώστε να λάβει δείγματα και να πραγματοποιήσει εργαστηριακό έλεγχο των τροφίμων, για να διαπιστωθεί τί ακριβώς προκάλεσε δηλητηρίαση στους φοιτητές.
Πηγη: e-volos.gr

Γκάμπριελ: Η Μέρκελ φταίει που ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ελλάδ

Την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκλ κατηγορεί ευθέως για την άνοδο των ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έδωσε συνέντευξη η οποία θα δημοσιευτεί στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», στην οποία χαρακτήρισε την πολιτική της Μέρκελ ως «οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας».

Στην συνέχεια τόνισε αυτή η πολιτική φταίει που στην ελληνική Βουλή μπαίνουν οι εχθροί της Ευρώπης και η ακροδεξιά, και συνέχισε λέγοντας πως «αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά», προειδοποίησε, παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74.

«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον λάθος δρόμο», συνέχισε ο Γκάμπριελ, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα απειλείται «κοινωνικό χάος». «Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι' αυτό, η (ελληνική) οικονομία καταρρέει», συνέχισε.

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι ελπίζει η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».

42χρονος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε

Η αυτοκτονία ενός 42χρονου, πατέρα 2 παιδιών συγκλονίζει την Πτολεμαϊδα. Ο αυτόχειρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο πατρικό του από τον ίδιο του τον πατέρα.

Στον τόπο έφθασαν άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας οι οποίοι μετά από έρευνες αλλά και από το σημείωμα που βρέθηκε και αποδίδεται στον άτυχο αυτόχειρα, απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, ο 42χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε αυτοσχέδιο βρόγχο που είχε κατασκευάσει στην αποθήκη της ακατοίκητης μονοκατοικίας (πατρική εστία) την οποία επισκεπτόταν κατά διαστήματα, καθώς διέμενε με τον πατέρα του σε άλλη κατοικία από την παλαιά μονοκατοικία που ήταν το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε, μια και είχε χωρίσει πρόσφατα από τη σύζυγό του.

Στο σημείωμα που άφησε ο 42χρονος δεν έκανε σαφή αναφορά στα αίτια που τον οδήγησαν στο να βάλει τέτοιο τραγικό τέλος στη ζωή του, παρά ζητούσε να μην ξοδέψουν χρήματα για την κηδεία του.

Θρίλερ με την εξαφάνιση του δασολόγου Κώστα Πενταράκη-Εντόπισαν το πτώμα του;

Δραματικό τέλος φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης του 50χρονου δασολόγου Κώστα Πενταράκη που εξαφανίστηκε από τον Μάρτιο τοθυ 2011. Το μεσημέρι εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του σε χαράδρα 100 μέτρων στην περιοχή της Ζούρβας, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr στο σημείο έχει πάει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ καθώς και ο ιατροδικαστής Μπελιβάνης ο οποίος δήλωσε:

«Η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής και οι απαραίτητες εξετάσεις ταυτοποίησης θα δείξουν αφενώς αν το πτώμα είναι του δασολόγου και αφετέρου την αιτία του θανάτου».

Ο κύριος Μπελιβάνης είπε ότι η σορός που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένη σήψη και η διαδικασία της ταυτοποίησης του πτώματος θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που ενδεχομένως θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.

Στο σημείο βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ενώ αναμένεται το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση της σορού από το αυτοκίνητο, διαδικασία που θα κρατήσει μέχρι το βράδυ.

Ο 50χρονος Κώστας Πενταράκης έφυγε από το σπίτι του το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου του 2011 , λέγοντας στη σύζυγό του πως θα πήγαινε μία βόλτα στην περιοχή των Ροδωπού. Από τότε, τα ίχνη του χάθηκαν...

Τσίπρας: Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το όραμά μας για αριστερή κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ουσιαστικά απέδειξαν ότι δεν στηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεχίζουν την κινδυνολογία, είπε ο επικεφαλής του κόμματος στην πρώτη του ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα των 52 βουλευτών του μετά την 6η Μαϊου και επισήμανε ότι η εντολή του λαού είναι μία: ανατροπή του Μνημονίου.

«Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μνημονίου, να μην υπάρξει κανένα μέτρο τον Ιούνιο, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα πριν από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά τις άκαρπες συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικών εργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Επανέλαβε ότι ουδέποτε ζήτησε δήλωση μετάνοιας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υπέγραψαν το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις έναντι των Ευρωπαίων Εταίρων ενώ διευκρίνισε ότι αυτό που ήθελε ήταν μια ειλικρινή συγγνώμη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους, την οποία καταδίκασε ο λαός με τη ψήφο του.

Ζήτησε, λοιπόν, για μία ακόμη φορά έξοδο από το Μνημόνιο καθώς «δεν μπορεί να υπάρξει μερικό Μνημόνιο. Όπως δεν υπάρχει στη ζωή ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον Μνημόνιο».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στην άρνηση της Αλέκας Παπαρήγας να συναντηθεί μαζί του, τόνισε πως το γεγονός τον λυπεί και κατέληξε ότι «ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει ότι δεν ακούει σε τόσο ιστορικές στιγμές... Εμείς, αύριο το πρωί θα επιστρέψουμε την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουμε μία ευρεία λαϊκή στήριξη, αλλά ισχνή κοινοβουλευτική. Δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όραμα για μία κυβέρνηση της Αριστεράς».

Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ προς την Ελλάδα

Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, αν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, προειδοποίησε εκ νέου το Βερολίνο.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Passauer Neue Presse που θα δημοσιευθεί στο αυριανό της φύλλο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σημειώνει:

«Ήθελα πάντα η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ. Αυτό δεν έχει αλλάξει». Η Αθήνα οφείλει από την πλευρά της «να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς την Τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις» που υποσχέθηκε, τόνισε. «Είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την οικονομική ισχύ», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, συμμετείχε στο χορό των δηλώσεων σήμερα λέγοντας ότι η Αθήνα δεν θα λάβει άλλα χρήματα χωρίς την τήρηση των δεσμεύσεων έναντι των πιστωτών της.

«Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις, δεν νομίζω ότι οι δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να καταβληθούν», προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες. Η θέση του Βερολίνου είναι να υποστηριχθεί η Ελλάδα «αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα πληρούνται οι όροι που επιτεύχθηκαν μέσω διαπραγμάτευσης» τόνισε.

Αναφορές για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε αμερικάνικα ΜΜΕ 

Το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα και ο κίνδυνος για παρατεταμένη αστάθεια αυξάνει τον αριθμό οικονομικών παραγόντων και αναλυτών που ισχυρίζονται ότι ολοένα και περισσότερο ενισχύεται η προοπτική για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Σε αρκετά δημοσιεύματα και αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ προβάλλεται και σήμερα η θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με εκλογές τον Ιούνιο ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.
Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζεται ότι η Ευρώπη έχει ζήσει και παλαιότερα κρίσεις του ευρώ και αυτό μπορεί να συμβεί εκ νέου, όμως οι επιλογές επί του παρόντος είναι «λίγες», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι μία επιλογή είναι η τρόικα να καταβάλει χρηματοδότηση προς την ελληνική κυβέρνηση μόνο και μόνο για να καλύψει τα λειτουργικά της κόστη, αναβάλλοντας την καταβολή του υπολοίπου ποσού έως ότου ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Μία άλλη επιλογή, όπως σημειώνεται από μερικούς, είναι να συμφωνήσουν οι πιστωτές σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου δανειακής βοήθειας, πράγμα το οποίο θα δεχθεί και η νέα ελληνική κυβέρνηση.
Στις ανταποκρίσεις καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις για τις αποτυχημένες διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού και επισημαίνεται ότι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Ελλάδα παρά η εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Λος Άντζελες Τάιμς» διατυπώνεται η άποψη ότι «οι ψηφοφόροι σε Γαλλία και Ελλάδα είναι πολύ εξυπνότεροι απ' ότι οι διαμορφωτές οικονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι δεν αντέδρασαν απλώς στα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά και στο γεγονός ότι αυτά δεν αποδίδουν» και πως «η Ουάσιγκτον πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις της λιτότητας όσον αφορά τη χάραξη της δικής της δημοσιονομικής πολιτικής».

Σ' ένα άλλο σημείο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «ένα ακόμη μάθημα που πηγάζει από την αντίδραση της μεσαίας και της εργατικής τάξης σε Γαλλία και Ελλάδα είναι ότι αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους δεν είναι απλώς η λιτότητα, αλλά η άνιση εφαρμογή της σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις».

Τέλος, σε κύριο άρθρο του πρακτορείου «Μπλούμπεργκ» γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, που ανέδειξαν τα αντιμνημονιακά κόμματα, τονίζοντας ότι επαφίεται πλέον στη Γερμανία να αποφασίσει εάν θα χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα ή εάν θα αφήσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Μέσα στο μετεκλογικό περιβάλλον αβεβαιότητας που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται, οι διεθνείς πιστωτές της χώρας θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να διακόψουν τη χρηματοδότησή της, οδηγώντας την στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη, μολονότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι με το μέλλον του κοινού νομίσματος, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις και απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι με τα σημερινά δεδομένα δύο είναι λύσεις που προδιαγράφονται, είτε η παροχή περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της, είτε η συνέχιση της πολιτικής αυστηρής λιτότητας, υπό την απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ, όπου οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Ο μεγάλος σεισμός στην Κων/πολη θα γίνει το 2014" αναφέρει τούρκος σεισμολόγος.

“O σεισμός το 2014» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Akşam που αναφέρεται σε δηλώσεις του διάσημου τούρκου σεισμολόγου Αχμέτ Μετέ Ισίκαρα.

Ο τούρκος σεισμολόγος προβλέπει πως το ρήγμα στη θάλασσα του Μαρμαρά θα σπάσει το 2014 με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έκανε υπολογισμούς πιθανοτήτων μετά το σεισμό της 17ης Αυγούστου του 1999 και τα δεδομένα στο χέρι του δείχνουν το 2014. «Ισως και να μην συμβεί αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα»

 Ο Ισίκαρα επίσης αναφέρει πως επικίνδυνο είναι και το νότιο ρήγμα της βόρειας Ανατολίας το οποίο δεν έχει ενεργοποιηθεί από το 1760. « Αυτή η ηρεμία αιώνων δεν είναι κάτι καλό» ανέφερε ο ίδιος.

Βόλος: Αναγνωρίστηκε το πτώμα στο λιμάνι - Ήταν 19χρονος φοιτητής!

Βρέθηκε το πρωί, στην Κεντρική προβλήματα του Λιμανιού του Βόλου.


Ο 19χονος ήταν κάτοικος Λάρισας και είχε εξαφανιστεί στις 13 Απριλίου από το σπίτι του.

Τον νεαρό αναγνώρισαν οι γονείς του και μάλιστα, φορούσε τα ίδια ρούχα με τη μέρα που εξαφανίστηκε από το σπίτι του, ενώ πάνω του βρέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το e-volos τα πόδια του άνδρα, ήταν δεμένα με χοντρό σκοινί, απ' το οποίο κρεμόταν βαρίδι.

Βαρίδια όμως βρεθήκαν και στις τσέπες του, με τους άντρες του Λιμενικού Σώματος να λένε πως το πτώμα του άνδρα βρισκόταν μέσα στη θάλασσα τουλάχιστον 5 - 6 μέρες.

Αυλωνάρι: Αντί να κοιμούνται σβήνουν φωτιές!

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την στιγμή τέσσερεις πυρκαγιές γύρω από το Αυλωνάρι. 

 
Στην θέση Κουκούλα είναι το πρώτο μέτωπο, το οποίο είναι και ορατό από το Αυλωνάρι όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Η δεύτερη εστία είναι προς την θέση ''Λαμπίρω''.
Η τρίτη είναι κοντά στο χωριό Οκτωνιά, πάνω από το Κουρβίνου ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο νότια στην Μουρτερή βρίσκεται το τέταρτο μέτωπο.

Ευτυχώς αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καθόλου αέρας και ήδη έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις των κλιμακίων Κυμης-Αλιβερίου καθώς και εθελοντικές ομάδες.
evianews.com

Ποιά είναι η 7χρονη που συγκίνησε τον Πούτιν και την φιλοξένησε στο Κρεμλίνο;(video)

Ένα κοριτσάκι φιλοξένησε σήμερα στο Κρεμλίνο ο νέος ένοικος – πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν. Ήταν η 7χρονη   Σόνια, η οποία είναι ασθενής του Ομοσπονδιακού Κέντρου παιδικής ογκολογίας της Μόσχας.
 
Τον περασμένο ο Φεβρουάριο ο κ. Πούτιν γνώρισε το κορίτσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Κέντρο. Τότε η Σόνια, που κάνει επί 4 χρόνια  θεραπεία, του χάρισε ένα φλιτζάνι του καφέ με πιατάκι, το οποίο είχε ζωγραφίσει η ίδια.Του ζήτησε τότε την άδεια να επισκεφτεί με κάποιο τρόπο «το Κρεμλίνο, τον κόκκινο πύργο»,όπως του είπε.
 
Ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε να εκπληρώσει την επιθυμία της. Σήμερα η Σόνια με τους γονείς της ξεναγήθηκαν στο Κρεμλίνο. Έπειτα πέρασαν στο μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, όπου τους περίμενε ο κ.Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
Δείτε σε video την υποδοχή και την ξενάγηση της μικρής Σόνιας στο Κρεμλίνο από τον κ. Πούτιν εδώ.
*Στην Ελλάδα λειτουργεί ο Ξενώνας για τα παιδιά με καρκίνο που έχει  φτιάξει και λειτουργεί  ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η ΦΛΟΓΑ.
 
 
Κεντρικά Γραφεία
Αθήνα: Αιγίου 6-8
115-27 Γουδί
Τηλ : 2107485000
Φαξ : 2107772421

Ελεύθερος ο Γιάννης Καπελέρης του ΣΔΟΕ

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο Γιάννης Καπελέρης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου για την υπόθεση των ανείσπρακτων προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων. Τα πρόστιμα ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ για τα έτη 2010-2011.

Απολογούμενος ο κ. Καπελέρης αρνήθηκε την κατηγορία επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος Ήφαιστος και ότι δεν αφορούσαν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι οι εκπρόθεσμες εγγραφές οφείλονταν σε προβληματική διαδικασία του συστήματος Ήφαιστος.

Το "πράσινο" φως για την άσκηση δίωξης σε βάρος του είχε δώσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης τον περασμένο Ιανουάριο.

"Παρέμβαση": Κουβέλης, Σκανδαλίδης, Παυλόπουλος "ανακρίνονται" από τους δημοσιογράφους

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα γύρω μας αλλάζουν. Μία καινούργια περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, με νέους κανόνες και νέους πρωταγωνιστές. Η Παρέμβαση αποτελεί μία ενημερωτική εκπομπή για τη νέα αυτή εποχή.

Αυτή την Πέμπτη, στο επίκεντρο της εκπομπής Παρέμβαση οι πολιτικές εξελίξεις όπως τις αντιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, την πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς ολοκληρώνεται ο κύκλος των διερευνητικών εντολών. Αποκλειστικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και ρυθμιστές της επόμενης ημέρας.

Στην εκπομπή παρεμβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, μιλούν για τον εκλογικό νόμο.

Στο στούντιο της εκπομπής μαζί με τη Γιάννα Παπαδάκου (φωτό) βρίσκονται οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Πυργιώτη, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Μανώλης Κοττάκης, από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Βούλα Κεχαγιά, από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Γιάννης Πιτταράς από τον Alpha, Φέρι Μπαντζόγλου, ανταποκριτής του DER SPIEGEL και Έφη Τσελίκα, ανταποκρίτρια της LIBERATION και γαλλόφωνων ελβετικών μέσων, ενώ η Ολυμπία Τσίπηρα θα είναι σε απευθείας σύνδεση από το Παρίσι. Τέλος, ο συνταγματολόγος, Αντώνης Μανιτάκης, θα καταθέσει τη δική του άποψη σε απευθείας σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη.

Παρέμβαση, την Πέμπτη, 10 Μαΐου στις 24:00, στον Alpha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...