Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ξεπέρασε τους 100.000 κατοίκους η Χαλκίδα - Πρώτη πόλη στη Στερεά

English: The moving (retractable) bridge (old ...
(Photo credit: Wikipedia)

Πρώτη πόλη σε όλη την Στερεά είναι η Χαλκίδα, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, με 102 χιλιάδες κατοίκους, υπερέχοντας κατά 30 χιλιάδες από τον αμέσως επόμενο που είναι ο Δήμος Λαμίας με 75 χιλιάδες.

Στη Στερεά Ελλάδα καταγράφηκαν 546.870 μόνιμοι κάτοικοι ή το 5,07% του συνολικού πληθυσμού της χώρας με την Χαλκίδα να έχει 102.420 μόνιμους κατοίκους.

Enhanced by Zemanta

Έγκριση χρηματοδότησης για την Αγροτική οδοποιία Νοτίων Τ.Δ του Δ. Κύμης - Αλιβερίου


Ο  Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ., κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, αποφάσισε έγκριση χρηματοδότησης της πράξης «Αγροτική οδοποιία Τ.Δ.» του Δ. Κύμης - Αλιβερίου Ν. Εύβοιας, με το ποσό των 244.104€, στο πλαίσιο του Μέτρου 321 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Αμουδιώτισα - Ξηροβούνι


Ο  Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ., κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, αποφάσισε την προέγκριση δημοπράτησης της πράξης «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Αμουδιώτισα - Ξηροβούνι» του Δ. Ερέτριας Ν. Ευβοίας, στο πλαίσιο του Μέτρου 321 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Σωτηρία Μπέλλου – Η περιπλανώμενη ζωή της Χαλκιδέας ρεμπέτισσας

Για δεύτερη χρονιά η ζωή της Χαλκιδέας Σωτηρίας Μπέλλου παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την ερμηνεία της Ντίνας Κώνστα. Η γνωστή ηθοποιός αφηγείται με μοναδικό τρόπο τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου στο θέατρο Κάππα, δημιουργώντας μία μαγική ατμόσφαιρα.
Όλα ξεκινούν μέσα στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν την εγχείρηση που θα στερήσει τη φωνή στη Σωτηρία Μπέλλου. Όλη της η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια της. Στιγμές τραγικές, αλλά και κωμικές από την ζωή και την καριέρα της.

Στη νέα -εμπλουτισμένη με τα εκπληκτικά τραγούδια της- παράσταση συναντάμε τη Σωτηρία Μπέλλου, το τελευταίο βράδυ, στο νοσοκομείο, πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της όλη περνάει μπροστά από τα μάτια της. Στιγμές τραγικές αλλά και κωμικές από την ζωή και την καριέρα της. Θυμάται τους ανθρώπους που αγάπησε και την αγάπησαν, τη μάνα, τον πατέρα της, τον παππού της, τους ανθρώπους που την πίκραναν, τον άντρα της, τις φυλακές και το ξύλο που την σημάδεψαν, αλλά και τους ανθρώπους που την βοήθησαν στα πρώτα της βήματα και στις δύσκολες στιγμές. Από την Βέμπο που την μύησε -χωρίς η ίδια να το ξέρει- στο τραγούδι, ως το Βασίλη Τσιτσάνη που της άνοιξε το δρόμο,τον Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά, μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αξιολογεί σημαντικούς τομείς της προσωπικής της ζωής, της ψυχολογίας και της διάθεσή της γενικότερα που επηρεάστηκαν σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Η Σωτηρία Μπέλλου, στεκόταν σαν παλικάρι απέναντι σε ό,τι δεν ταίριαζε με τα ''θέλω''της. Ήθελε να είναι υπεύθυνη για τα δικά της λάθη και όχι για εκείνα που κάποιοι τα έβλεπαν λάθος. Ήθελε να μετανιώνει γι' αυτά που έκανε και όχι για όσα δεν έκανε.

Συντελεστές παράστασης
  • Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου
  • Σκηνοθεσία , μουσική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου,
  • Πρωταγωνιστούν: Ντίνα Κώνστα, Έφη Κόντα.
Info
  • Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη
  • Παρασκευή, Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:30
  • Εισιτήρια: Κανονικό: 22 Ευρώ Φοιτητικό: 17 Ευρώ
  • Διάρκεια παράστασης: 90′

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...