Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η Λειτουργία του θεσμού της Οικογένειας στην σύγχρονη εποχή μας

Στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 το απόγευμα, ομιλία από την κ. Παναγιώτα Γροντή, κοινωνική ανθρωπολόγο, με θέμα: «Η Λειτουργία του θεσμού της Οικογένειας στην σύγχρονη εποχή μας».

Στην ομιλία της η κ. Γροντή αναφέρθηκε στον θεσμό της οικογένειας από τα παλαιά χρόνια μέχρι σήμερα και στην αξία της στην σύγχρονη εποχή μας. Ανέφερε τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των σχέσεων των δυο γονέων καθώς σχέσεων γονέων και παιδιών. Τόνισε δε ότι κύριο χαρακτηριστικό των μελών μιας οικογένειας αποτελεί η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός.

Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε διάλογος με όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί παρόμοια εκδήλωση.

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και παραδοσιακά τραγούδια από τον μουσικοδιδάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Μπασινά, συνεργάτη του Ναού μας και προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη οι ενορίτισσες του Ιερού Ναού.

Κατασχέθηκαν 70 κιλά ακατάλληλα οστρακοειδή από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας

Σε σαφάρι οστρακοειδών έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Την Τρίτη κατάσχεσε άλλα 70 κιλά ακατάλληλες...
γυαλιστερές και κυδώνια, τα οποία είχε αλιεύσει ερασιτέχνης δύτης στην Έξω Παναγίτσα, περιοχή Μάνικα, με σκοπό να τα πουλήσει σε ουζερί για την Καθαρά Δευτέρα.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...