Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης Τομεάρχης Εσωτερικών της ΔΗΜΑΡ

Tα στελέχη της τα οποία θα αναλάβουν το νομοθετικό έργο, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και τους τομείς κοινοβουλευτικής ευθύνης, όρισε η Δημοκρατική Αριστερά.
  • Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Πανούσης Γιάννης, με αναπληρωτή τον Αναγνωστάκη Δημήτρη
  • Τομεάρχης Εσωτερικών: Αναγνωστάκης Δημήτρης, με αναπληρωτή τον Μουτσινά Πάρι
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μετά από σχετική κατανομή αρμοδιοτήτων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα εκπροσωπεί τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

ι. Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης.

ιι. Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών και

ιιι. Στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών & Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Έδωσαν το αίμα τους στο.. Επιμελητήριο!

Έδωσαν το αίμα τους στο.. Επιμελητήριο και πρόσφεραν ελπίδα σε συνανθρώπους μας.


Πολλά μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας έδωσαν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο Επιμελητηριακό Μέγαρο.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Αλληλοβοήθειας και την έφερε εις πέρας κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης (στο κέντρο της φωτό από την ημέρα της αιμοδοσίας) δήλωσε ικανοποιημένος ηθικά από την προσέλευση του κόσμου και υποσχέθηκε να γίνουν ανάλογες δράσεις στο μέλλον που θα ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του Επιμελητηρίου.

Φορολογικό σχέδιο «ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τη δημιουργία ενός νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση το οποίο και αναμένεται να καταθέσει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι αλλαγές θα αφορούν στην εστίαση,με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου ορίου, έναν φόρο στα ακίνητα, κατάργηση φορολογικών προστίμων και ποινών, αλλά και καταργήσεις στις φοροαπαλλαγές και τα προτιμησιακά καθεστώτα.

Η κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών συστήνεται ειδική ομάδα δράσης που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Shady Street, Allou Fun Band and Homo Musicus ΚΥΡΙΑΚΗ στα Ψαχνά

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, κέφι, χορό θα μας προσφέρουν την ερχόμενη Κυριακή 8 Ιουλίου οι: Shady Street, Allou Fun Band and Homo Musicus. 
Τα παραπάνω συγκροτήματα με "βάρκα" το τραγούδι  θα μας ταξιδέψουν στη ροκ, την έντεχνη και τη λαϊκή μουσική σκηνή. Όλοι τους μας υπόσχονται να περάσουμε ένα αξέχαστο βράδυ.

Ξεσηκώνονται οι φορείς της περιοχής Κριεζών

Ξεσηκώνονται οι φορείς της περιοχής Κριεζών και δηλώνουν την έντονη αντίθεση μας στην προτεινόμενη χωροθέτηση και κατασκευή ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ &΄ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ στη θέση Λακαπετρέσα.

Οι φορείς που διαμαρτύρονται είναι οι:

Τοπικό Συμβούλιο Κριεζών Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Κριεζών
Τοπικό Συμβούλιο Δύστου Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Δροσιάς
Τοπικό Συμβούλιο Λεπούρων Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κουτουμουλά
Τοπικό Συμβούλιο Πετριών Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πετριών
Τοπικό Συμβούλιο Κοσκίνων Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων
Αγροτικός Συνεταιρισμός  Κριεζών Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοσκίνων
Κυνηγητικός  Σύλλογος Δυστίων Σύλλογος  Γονέων και  κηδεμόνων Νηπιαγωγείου  Κριεζών
Αθλητικός Ομιλος Δύστου Σύλλογος  Γονέων και  κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κριεζών
Αθλητικός Ομιλος Κριεζών

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:

Η Επιτροπή αγώνα και  οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και φορέων του Πρώην Δήμου Δυστίων , αφού συνεδρίασαν , μέσα από διαλογική συζήτηση επί του ανωτέρω θέματος ,εκδίδουν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας :
  • Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην προτεινόμενη χωροθέτηση και κατασκευή ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ &΄ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ στη θέση Λακαπετρέσα.
  • Εκφράζουμε δημόσια την πικρία μας, την οργή μας και την αγανάκτηση μας για τη προτεινόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας.
  • Καταγγέλλουμε  τους Δημοτικούς σχεδιασμούς που το μόνο μέλημα τους, είναι οι  ¨εύκολες¨ λύσεις  αγνοώντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
  • Καταγγέλλουμε τις εν γένει τακτικές του Δημάρχου Κυμής-Αλιβερίου κ. Δ. Θωμά, που αυτοσκοπό έχει την διαχείριση της εν λόγω μονάδας.
  • Καταγγέλλουμε   την τακτική των υποσχέσεων περί θέσεων εργασίας , ρουσφετιών και παροχών.
  • Καταγγέλλουμε  την τακτική της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου ,όπου με περίσσιο θράσος , προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη , με στημένες συναντήσεις , με δηλώσεις , συκοφαντίες και προπαγανδιστικά έντυπα.
  • Καταδικάζουμε  τις εν κρυπτώ ,Δημοτικές ενέργειες  και τον σκόπιμο παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας .
  • Απαιτούμε να σεβαστείτε τον τόπο μας , τον τόπο των παιδιών μας, την αξιοπρέπεια μας.
  • Θεωρούμε  απαράδεκτη την έκτακτη και εσπευσμένη συνεδρίαση της Παρασκευής 6 Ιουλίου ,και καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να απορρίψουν  με τη ψήφο τους και να αποτρέψουν την κατασκευή της κινητής μονάδας απορρόφησης των σκουπιδιών της Επαρχίας Καρυστίας, στη θέση  Λακαπετρέσα.

Κύριε δήμαρχε
Δεν μπορούμε να δεχθούμε, πως μια κοινωνική άρνηση, μπορεί να αντικατασταθεί από μία Δημοτική  απόφαση.
Κανείς δε μπορεί να αποφασίζει ερήμην της κοινωνίας και αντίθετα με τη βούλησή της και να πιστεύει πως θα αποφύγει τις συνέπειες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...