Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μέγα σκάνδαλο στη ΔΕΗ στο Αλιβέρι: Ζημίωσαν την επιχείρηση με 100.000.000 ευρώ

Από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά (α) των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ, που υπέγραψε το 2007 σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και (β) του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, για : (i) απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου, από την οποία η ζημία της ΔΕΗ υπερβαίνει τα 100.000.000 ευρώ [μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ] και (ii) ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή [νόμιμος εκπρόσωπος αναδόχου εταιρείας].


Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και ότι δεν επρόκειτο να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου, που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της Μονάδας της ΔΕΗ.

Η ζημία συνίσταται στην αποζημίωση που η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να καταβάλει στον ανάδοχο, εξαιτίας της καθυστέρησης, στο ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην κατασκευάστρια εταιρεία αυτού (ΔΕΣΦΑ), στην απώλεια τοκοφορίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, στην επιβάρυνση από τόκους δανείων που έλαβε κ.λπ.

 star.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδηλή αποκαλύπτει: "Πριν τους αγώνες έτρωγα μόνο ένα γιαούρτι"

Η Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδιλή μίλησε στην Τατιάνα για τις διατροφικές διαταραχές που είχε κατά την περίοδο που έκανε πρωταθλητισμό στην ρυθμική γυμναστική.

 Η αθλήτρια παραδέχθηκε ότι έγινε βουλιμική και ότι ζούσε μόνο με ένα γιαούρτι την ημέρα πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας για να μπορεί να χάσει βάρος. Ακόμα, αποκάλυψε στην εκπομπή Μίλα και άλλες λεπτομέρειες από την ζωή της και των συναθλητριών της εκείνη την εποχή.
Το βάρος μου είχε γίνει εμμονή, αναφέρει χαρακτηριστικά και μας περιγράφει πως ζυγιζόταν πολλές φορές την ημέρα για να σιγουρευτεί ότι δεμ έχει παχύνει ενώ χρειάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να γίνει γίνει καλά.

Δες όλα όσα αποκάλυψε στην Τατιάνα!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...