Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στερεά Ελλάδα: Αρχιφύλακας εμπλέκεται σε κύκλωμα με πλούσια δράση

Aρχιφύλακας που υπηρετεί στην Εύβοια εμπλέκεται σε ένα από τα δυο πολυμελή κυκλώματα τα οποία δρούσαν σε περιοχές του νομού, αλλά και της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Αττικής. Τα κυκλώματα ενέχονται σε ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας συνελήφθησαν 13 άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και οι δυο «εγκέφαλοι» των κυκλωμάτων

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Άρχισε ο χορός των ενστάσεων στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Σίμωσης, Λιονάκης και Κούτας
Νέα κατανομή εδρών είχαμε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Εύβοιας, μετά την ένσταση του Γιάννη Λιονάκη, ο οποίος κέρδισε δύο επιπλέον, μια στο Εμπορικό και μια στο Μεταποίησης Τμήμα. Τα νέα δεδομένα, αφήνουν εκτός Διοίκησης το Συνδυασμό του Παναγιώτη Μακρή και με δύο έδρες μόνο τον Χρήστο Κούτα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Π.Μακρής όσο και η πλευρά του Χρ.Κούτα θα καταθέσουν ενστάσεις, προκειμένου να επανακερδίσουν τις έδρες τους.

Πάντως, κατόπιν των αλλαγών, η κατανομή των εδρών έχει ως εξής:

Παναγιώτης Σίμωσης 17,

Γιάννης Λιονάκης 12,

Χρήστος Κούτας 2,

Παναγιώτης Μακρής 0.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λιονάκης κέρδισε επιπλέον έδρα στο Εμπορικό και στο Μεταποίησης. Αυτό σημαίνει πως απο το Συνδυασμό του εκλέγονται οι κύριοι Χατζηλάμπρου και Βούλγαρης, ενώ η Μάχη Κολούτσου απο τον Συνδυασμό του Χρήστου Κούτα τελικά μένει εκτός.

Επομένως η νέα Διοίκηση των 31 στο Επιμελητήριο Εύβοιας αποτελείται απο τους εξής κάθε Συνδυασμού (εφόσον δεν υπάρξουν νέες ενστάσεις και αλλαγές):
Σίμωσης, Παύλου, Μπαρούτας, Μάλλιαρης, Φωκίτης, Αγιοστρατίτη, Σταθόπουλος, Κούκουζας, Λαλανίτης, Κόλλια, Αίσωπος, Γούδας, Γεροντίτης, Βαρελάς, Καρκαλής, Καραμπέτσου, Φρουδαράκης
Λιονάκης, Γεωργαλάς, Σεπετή, Μαντάς, Μαραγκός, Κουτσαύτης, Αθανασίου, Μώρος, Ρόγκα, Μάρκου, Χατζηλάμπρου, Βούλγαρης
Κούτας, Ταρνανάς.
Αναλυτικά η κατανομή εδρών ανά Συνδυασμό έχει ως εξής:

Παναγιώτης Σίμωσης 17 έδρες σύνολο
Εμπορικό 6
Μεταποίησης 5
Υπηρεσιών 5
Τουριστικό 1

Γιάννης Λιονάκης 12 έδρες σύνολοΕμπορικό 5
Μεταποίησης 4
Υπηρεσιών 2
Τουριστικό 1

Χρήστος Κούτας 2 έδρες σύνολοΕμπορικό 1
Μεταποίησης 1
eviaportal

Εύβοια: Έβαλαν το χασίς στο... εσώρουχο

Συνέβη στην Κάρυστο. Πρωταγωνιστές ένας 30χρονος και ένας 40χρονος...

Στη μία μετά τα μεσάνυχτα οι δύο άνδρες που βρίσκονταν μέσα σε φορτηγό, είδαν τους αστυνομικούς να τους κάνουν σήμα για έλεγχο.

Μέσα στο φορτηγό είχαν 8,5 γραμμάρια χασίς το οποίο είχαν βάλει σε πακέτα από τσιγάρα και 26,4 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω στο ταμπλό.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρώτη καταδίκη αστυνομικού για κακουργηματικά βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ

Γενική απεργία 19ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή
Image by PIAZZA del POPOLO via Flickr
 Ο ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ ΘΑΝ. ΤΑΡΤΗΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

 To Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας (ΜΟΔ – Πρόεδρος Αθανάσιος Νικολόπουλος – Μέλη Φαίδρα Καραγιάννη, Ζωή Γκιόκα και τέσσερις ένορκοι) καταδίκασε ομόφωνα τον απόστρατο σήμερα και τότε αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστο Ευθυμίου για κακουργηματικά βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ κατά συρροή (Άρθρα 137Α παρ. 1 στοιχ. α΄ και 2, 137Β παρ. 1 στοιχ. α και 138Γ Π.Κ.) σε βάρος δύο νέων, του Ιωάννη Παπακώστα και του Γεώργιου Σιδηρόπουλου, τον Αύγουστο 2002, στον Ασπρόπυργο. Το ΜΟΔ αποφάνθηκε, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του, πως «αποδείχθηκαν πλήρως τα πραγματικά περιστατικά όπως περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα 492/2007 του Αρείου Πάγου» (Ε’ Ποινικό Τμήμα σε Συμβούλιο - http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=YD42sVnHuDS90B8jr1V8ENCseTAUWr&apof=492_2007). Το ΕΠΣΕ επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ελληνικό δικαστήριο καταδικάζει κατηγορούμενο για κακουργηματικά βασανιστήρια. 

Το  ΜΟΔ αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό ότι το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του (Άρθρο 84 παρ. 2 στοιχ. ε’) αλλά απέρριψε το ελαφρυντικό ότι έζησε έως το χρόνο που έγινε το έγκλημα έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή (Άρθρο 84 παρ. 2 στοιχ. α’).

Στη συνέχεια, το ΜΟΔ, «με φιλάγαθη διάθεση» όπως είπε ο Πρόεδρός του, επέβαλε στον καταδικασθέντα αρχικά την ελάχιστη ποινή των πέντε ετών για καθεμιά από τις δύο πράξεις του και τελικά κατά συγχώνευση τη συνολική ποινή έξι ετών συνοδευόμενη από δεκαετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του και με ανασταλτικό χαρακτήρα για την έφεση που έκανε αμέσως ο καταδικασθείς. Ο Πρόεδρος στο τέλος δήλωσε πως η ποινή που επιβλήθηκε έχει στόχο ο μεν καταδικασθείς να καταλάβει τον παράνομο χαρακτήρα της πράξης του οι δε αστυνομικοί γενικά να συνειδητοποιήσουν ότι παρόμοιες ενέργειες δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν και δεν αποτελεί ποινή που στρέφεται γενικά κατά της αστυνομίας. 

Η Εισαγγελέας  Θεοδώρα Μπότσα είχε προτείνει όσα αποφάσισε το ΜΟΔ με μια διαφορά, τη ποινή κατά συγχώνευση επτά ετών αντί έξι που αποφάσισε το ΜΟΔ.    

Δικηγόροι των θυμάτων και πολιτικώς εναγόντων ήταν ο Θόδωρος Σχοινάς και από το ΕΠΣΕ ο Θανάσης Τάρτης.

Δεδομένου ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε περισσότερο από εννιά χρόνια μετά το συμβάν,  αναμένεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) θα καταδικάσει την Ελλάδα για υπερβολική διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης που δεν αναμένεται να γίνει αμετάκλητη πριν το 2013 μετά από προσφυγή των δύο θυμάτων στο ΕΔΔΑ μέσω του ΕΠΣΕ.

Το ΕΠΣΕ μελλοντικά θα αναφερθεί αναλυτικά  σε πτυχές της δίκης και της προηγηθείσας διαδικασίας που αναδεικνύουν την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς με συμμετοχή στρατηγών σε αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικών που ήταν μάρτυρες ή έκαναν τις πειθαρχικές έρευνες, αλλά και της αρμόδιας ιατροδικαστού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...