Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη των νεοναζί στη Χαλκίδα, για το Δεκέμβριο

Με αιτιολογία να ορίσουν οι τρεις κατηγορούμενοι - μέλη της Χρυσής Αυγής, δικηγόρο, αναβλήθηκε η δίκη τους για το Δεκέμβριο. 


Στα δικαστήρια βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Υπενθυμίζεται, ότι οι τρεις συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου έξω από τα γραφεία τους στην Χαλκίδα, διότι εκεί βρέθηκαν κράνη, ρόπαλα και ασπίδες.

Συζήτηση με θέμα την παιδεία στην Κάρυστο

Συζήτηση με θέμα την παιδεία που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Καρύστιο.

Ομιλητής ο Γιώργος Μπουγελέκας, μέλος της επιτροπής παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παρευρεθεί ο βουλευτής  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλου Βαγγέλης.

Αποτελέσματα εκλογών για Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή  των μελών μας, που επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας που επικρατεί στο κίνημά μας, διεξήχθησαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 οι εκλογές για τη νέα συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεντρικής Εύβοιας.

Από την εκλογική διαδικασία εκλέχθηκαν οι:

  • Βασιλείου Δημήτρης
  • Δάβρη Αντωνία
  • Καραμούζης Γιώργος
  • Κασσελάκης Γιώργος
  • Μπούρικας Γιάννης
  • Στάμος Μιχάλης
  • Τζεμπελίκος Μελέτης
  • Τσιότρας Παναγιώτης
  • Χρυσάγη Εύη

 Η νέα συντονιστική επιτροπή θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός των προσεχών ημερών όπου και θα αναδειχθεί το προεδρείο της επιτροπής. Με την εκλογή των νέων συντονιστικών σε όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο κύκλος ανάδειξης των οργάνων του κινήματος, τα οποία πλέον είναι εξ ολοκλήρου αιρετά.

Ο αγώνας για ένα μεγάλο δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα, για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, συνεχίζεται μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Στον αγώνα αυτό, για την απαλλαγή της πατρίδας μας από τα μνημόνια και την αναγέννησή της, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζί μας.

Με επιτυχία το 19ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας

]Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 το πρωί έλαβε χώρα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, το 19ο Ιερατικό Συνέδριο των Ιερέων της, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου. Με επιτυχία το 19ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας

Στην έναρξη του Ιερατικού Συνεδρίου, στον Ιερό Ναό των Κατασκηνώσεων, τιμωμένου επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και της Αγίας Ολυμπιάδος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση υπέρ υγείας όλων των Ιερέων και Νεκρώσιμο Τρισάγιο, υπέρ πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων, μνημονεύσας ονομαστικώς εκείνους, οι οποίοι εκοιμήθησαν κατά το παρελθόν έτος.

Στη συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τους Ιερείς για την παρουσία τους στην Ιερά, όπως την αποκάλεσε, Σύναξη των λειτουργών του Θεού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των τελευταίων ετών, κατά τα οποία οι άνθρωποι είχαν αφεθεί στον υλισμό και την ευμάρεια και όταν αυτά τα υλικά μειώθηκαν ή χάθηκαν, ο άνθρωπος αισθάνθηκε να καταρρέει και ένιωσε ότι βρίσκεται μπροστά στο μηδέν. Κι ενώ από πολλούς γίνεται η διάγνωση αυτής της τραγικής καταστάσεως και εντοπίζεται η ηθική κρίση, ως αιτία της οικονομικής, εν τούτοις δεν λαμβάνονται τα ενδεικνυόμενα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της καταστάσεως, αφού οι ενέργειες που γίνονται αποβλέπουν μονομερώς μόνο στην οικονομική ανάπτυξη και ελάχιστα ή καθόλου στην ηθική ανάκαμψη.

Σ’ αυτόν τον κόσμο κινούνται και οι Ιερείς, οι οποίοι καλούνται, αν και προέρχονται «εκ του κόσμου», να μην συσχηματίζονται με τον κόσμο, αλλά να τον οδηγούν ως υπεύθυνοι πνευματικοί πατέρες, με το λόγο τους και το παράδειγμά τους.

Καλούμαστε όλοι οι Κληρικοί, είπε ο Σεβασμιώτατος, να αγωνιζόμαστε στην εφαρμογή των εντολών και των δικαιωμάτων του Θεού και να μετρούμε τον εαυτό μας με μέτρο τον Χριστό, τους Αγίους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες: «Η Εκκλησία δεν αρχίζει από εμάς, ούτε τελειώνει μ’ εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε στους Ιερείς την αξία της καταφυγής τους στο ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε: «όποιος δεν εξομολογείται μοιάζει με χωράφι ακαλλιέργητο και γι’ αυτό οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε για τον προσωπικό μας αγιασμό, άλλως η σχέση μας με τους ανθρώπους θα είναι επιφανειακή, χωρίς ουσιαστική επίδραση στις καρδιές και τη ζωή τους».

Επιπλέον, λόγω της εποχής κρίσεως, χρειάζεται πολλή προσευχή και πολλή νηστεία, ως έκφραση της αληθινής μετανοίας, κατά το πρότυπο των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και των Αγίων της Καινής Διαθήκης, μιας και η μετάνοια μπορεί να «αλλάξει» όλο τον κόσμο, ακόμη και την βουλή του Θεού.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, είπε ότι η προσευχή εκτός από το «ταμείο» μας, εκφράζεται και μέσα στην σύναξη και ζήτησε να τελούνται καθημερινά οι Ιερές Ακολουθίες στις Εκκλησίες μας και να ακούγεται η καμπάνα, η οποία σημαίνει το αγαπητικό «παρόν» του Θεού στη ζωή των ανθρώπων.

Στη συνέχεια της εισηγήσεώς του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε την αξία της Κατηχήσεως των νέων, αλλά και των ενηλίκων. Επισήμανε ωραιότατες πρωτοβουλίες Ενοριών και προέτρεψε όλους να λάβουν αφορμή από τις πρωτοβουλίες αυτές, ενώ για την καλύτερη οργάνωση του ευαίσθητου αυτού τομέα, όρισε συντονιστές Νεότητος σε κάθε Αρχιερατική Περιφέρεια, υπό την ευθύνη του Γραμματέως Νεότητος και Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη. Οι συντονιστές, ανά Περιφέρεια, είναι: Χαλκίδος: Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Ψαχνών: Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής, Διρφύων: Πρεσβ.  Γεώργιος Τσουνής, Ιστιαίας: Πρεσβ. Ιωάννης Σούρας, Κηρέως: Πρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης, Λίμνης-Αγίας Άννης: Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Αιδηψού: Πρεσβ. Χρήστος Νγκέλας, Σκιάθου: Πρεσβ. Νικόλαος Σταματάς, Σκοπέλου: Πρεσβ. Χρήστος Λιθαδιώτης, Πρεσβ. Ευάγγελος Κεχριώτης, Αλοννήσου: Οικον. Αβραάμ Αποστολίδης.


Μετά το νεανικό έργο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη καλύτερης οργανώσεως της υπάρχουσας Αντιαιρετικής δραστηριότητας. Επειδή οι Αιρέσεις συνεχώς αυξάνονται και δραστηριοποιούνται περισσότερο, γι’  αυτό όρισε συντονιστές του Αντιαιρετικού έργου σε κάθε Αρχιερατική Περιφέρεια, υπό την γενικότερη ευθύνη των Αρχιμ. Ιωάννου Βουτσιλάκου, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Ευριπίδη και Οικον. Χαραλάμπους Ραμαντανάκη. Οι συντονιστές, κατά περιφέρεια, είναι οι: Χαλκίδος: Αρχιμ. Νήφων Συριανός, Ψαχνών: Πρεσβ. Φώτιος Πάσχος, Διρφύων: Πρεσβ. Ιωάννης Κετσεντζής, Ιστιαίας: Πρεσβ. Στέφανος Στεφόπουλος, Αιδηψού: Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος, Κηρέως: Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου, Λίμνης-Αγίας Άννης: Πρεσβ. Άγγελος Θεοδοσίου, Σκιάθου: Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας, Σκοπέλου: Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος, Αλοννήσου: Οικον. Αβραάμ Αποστολίδης.

Τρίτη ιδιαίτερη αναφορά από τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο έγινε στην ιεροκηρυκτική διακονία, για την οποία όρισε υπευθύνους Ιεροκήρυκες, ώστε σε κάθε Ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως να γίνεται ένα τακτικό εβδομαδιαίο Εσπερινό κήρυγμα, με συχνότερη την παρουσία των Ιεροκηρύκων και των κηρύκων του θείου λόγου σε όλες τις Ενορίες. Όρισε και γι’ αυτόν τον τομέα, συντονιστές Ιεροκήρυκες, οι οποίοι, κατά Αρχιερατική Περιφέρεια, είναι οι: Χαλκίδος: Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης Ψαχνών - Διρφύων: Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης και Αρχιμ.  Ιωάννης Καραμούζης, Ιστιαίας: Αρχιμ. Ιγνάτιος Καπνίσης και Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος, Αιδηψού: Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος, Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννης: Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, Σκιάθου: Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Σταματάς, Αλοννήσου: Οικον. Αβραάμ Αποστολίδης. Οι Ιεροκήρυκες θα αξιοποιήσουν στο έργο τους και τους θεολόγους Κληρικούς, οι οποίοι έχουν άδεια από τον Σεβασμιώτατο για να κηρύττουν τον θείο λόγο και θα ορίσουν πότε και από ποιόν θα γίνεται το Εσπερινό κήρυγμα σε κάθε Ενορία.

Αρκετοί σύνεδροι, έθεσαν ερωτήματα στον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ενώ έκαμαν και προτάσεις για διάφορα ζητήματα, κάποιες από τις οποίες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από την Σύναξη των Ιερέων μας.

Στις προτάσεις αυτές ανήκουν και οι εξής:

1. Από τους μέλλοντας να έλθουν σε γάμου κοινωνία, να ζητείται Ληξιαρχική Πράξη Βαπτίσεως, ώστε να διαπιστώνεται ότι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, βαπτισμένοι από κανονικό Ιερέα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

2. Να ζητείται, επίσης, Πιστοποιητικό Τελεσθέντος Γάμου από Αναδόχους σε Βαπτίσεις και Παρανύμφους (Κουμπάρους) σε Γάμους, αφού σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν επιτρέπεται σε όσους έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, να γίνονται δεκτοί, ως ανάδοχοι.

3. Η ρίψη ρυζιού στους Γάμους να γίνεται μετά την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου, κατά την έξοδο των νεονύμφων από τον Ιερό Ναό.

4. Στο ζήτημα της κοινής τελέσεως των μυστηρίων Βαπτίσεως και Γάμου, αποφασίστηκε η πιστή εφαρμογή της σχετικής Εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου, όπου περιγράφεται ακριβώς τί πρέπει να γίνεται και πρέπει να εφαρμόζεται.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε και πάλι την ανάγκη της προετοιμασίας και ιδιαιτέρως εκείνων που προσέρχονται να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια, ώστε να γνωρίζουν το τί, το πώς και το γιατί τελείται καθετί και να συμμετέχουν ενσυνείδητα.

Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στους Ιερείς το Εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το ερχόμενο έτος 2014, το οποίο είναι αφιερωμένο στους εκ της Μικράς Ασίας πρόσφυγες και τους προέτρεψε να το διαδόσουν σε όλους τους χριστιανούς.

Αποστόλου: Αποζημίωση παραγωγών τομάτας στην Εύβοια

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα την άμεση αποζημιώση των παραγωγών ντομάτας στην Εύβοια. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς το κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα:  Απαιτείται η  άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών τομάτας στην Εύβοια

Η εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή που εμφανίστηκε στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια, εξαπλώνεται δυστυχώς με τη μορφή επιδημίας. Την εντοπίσαμε στους Στρόπωνες πριν λίγες μέρες και πρόσφατα στο Δύστο.  Είναι μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι καλλιεργητές ντομάτας την έχουν υποστεί.  Οι ψεκασμοί που έχουν γίνει στις  περιοχές αυτές δεν προσφέρουν καμία προστασία και πολλά μποστάνια έχουν εγκαταλειφθεί. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών. Οι αρμόδιοι, παίζοντας με το γράμμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αρνούνται ενέργειες για την εκτίμηση των καταστροφών και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυγχώρητη καθυστέρηση του ΕΛΓΑ να αντιμετωπίσει τα αναφερόμενα προβλήματα.

Επειδή:

Οι απώλειες μέχρι σήμερα στη περιοχή Δύστου έχουν ανέλθει στο 50-60% της παραγωγής της καλλιέργούμενης έκτασης στην περιοχή, που είναι 2.500 στρεμ. με μέση παραγωγή 5,5 tn ανά στρέμμα,  Στη περιοχή  Στροπώνων  ένας πρώτος υπολογισμός ανεβάζει τη καταστροφή στο 80% της καλλιέργειας ντομάτας κι επειδή  πρόκειται για μονοκαλλιέργεια οι επιπτώσεις στο εισόδημα των 90 παραγωγών περιοχής είναι ολέθριες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να επιληφθούν του προβλήματος με την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο που έγινε για τη περιοχή της Πελοποννήσου, με την αξιοποίηση των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την ΕΕ;

3. Σκοπεύει το Υπουργείο να ενεργοποιήσει επιτέλους  τη διάταξη του ιδρυτικού νόμου του ΕΛΓΑ (όπως τροποποιήθηκε από το 3877/2010) για την αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων στο μέλλον;

Ο ερωτών βουλευτής
Βαγγέλης Αποστόλου

Πάλιουρας: Πλήθος πιστών στην Παναγία Την Μυρτιδιώτισσα


Πλήθος πιστών απόψε το βράδυ  στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Νεοϊδρυθείσας  γυναικείας Ιεράς Μονής (2006) της Παναγίας Της Μυρτιδιώτισσας, στον Πάλιουρα του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.  


Χοροστάτησε ο Ηγουμενοσύμβουλος  Πατέρας Γεώργιος Τσουνής, με την καθηγούμενη Μαριάμ και άλλων Πατέρων, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Θεοφύλακτος.


Μαζί με την αρτοκλασία μοιράστηκαν  και πάνω από 500 μερίδες ευλογημένο φαγητό, καθώς και μία γερόντισσα της Ιεράς Μονής, μοίραζε μικρές εικόνες με τους Αγίους.


Το πρωί ανήμερα της Εορτής, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...