Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κ. Μαρκόπουλος: Συνεχίζονται η φαιδρότητα και η σπατάλη στη ΛΑΡΚΟ

Συναντηθήκαμε σήμερα μαζί με τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Νίκο Σταυρογιάννη, με όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, αναλύσαμε την παρούσα κατάσταση και εκείνοι με την σειρά τους εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους βάσει των τελευταίων πληροφοριών και στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ απερρίφθη από την Ε.Ε προκαλώντας βέβαια αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα. Οι πειραματισμοί του κ. Αθανασόπουλου μας εξέθεσαν και πάλι. Σε παλαιότερη συνάντησή μου μαζί του για την ΛΑΡΚΟ, τον είχα προειδοποιήσει ότι το σπάσιμο σε καλή και κακή ΛΑΡΚΟ δεν γίνεται ανεκτό από τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε. Δυστυχώς δεν με έλαβε υπ` όψιν. Οι πειραματισμοί ωστόσο συνεχίζονται. Διορίστηκε προ ημερών νέος Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ συνεχίζουν να πληρώνονται με υπέρογκα ποσά νεοεισερχόμενοι δικηγόροι παρά την ύπαρξη άλλων οκτώ συναδέλφων τους στην νομική υπηρεσία. Το πάρτι μάλλον συνεχίζεται, χωρίς να διασφαλίζεται η υπεραξία της εταιρείας. Η ΛΑΡΚΟ απαξιώνεται και κανείς από την κυβέρνηση δεν ιδρώνει για τις ανόητες ενέργειες. Λόγω των παραπάνω σήμερα ζήτησα παρουσία του Υπουργού κ. Στουρνάρα και του κ. Αθανασόπουλου, ενημέρωση για ΛΑΡΚΟ στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με στόχο να σταματήσει η φαιδρότητα και η σπατάλη στην ΛΑΡΚΟ. Ώρα για σοβαρότητα για όλους πλέον.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με εκπροσώπους εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 Παρών και ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης

Συνάντηση με εκπροσώπους  των εργαζομένων της Γενικής Μεταλλευτικής και Μεταλλουργικής Ανώνυμης Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ», είχαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης. 
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, Ιωάννης Φουρτάκας, πρόεδρος του  Σωματείου Μεταλλωρύχων, Αναστάσιος Θωμάς, πρόεδρος του Σωματείου Ευβοίας και Πελαγία Παπαϊωάννου, παρουσίασαν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τα προβλήματα της εταιρείας και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να παραμείνει σε λειτουργία καθώς και να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την αποκρατικοποίησή της. 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά του, μίλησε για την ανάγκη να συνεχίσει  η ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί στην ολότητά της, χωρίς να διαχωριστεί η εταιρεία και να αναζητηθεί επενδυτής που θα αναλάβει την ανάπτυξή της. Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ειρηνοδικείο Ιστιαίας


Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, στα γραφεία του Ειρηνοδικείου Ιστιαίας, έγινε το πρωί στις 9, από άγνωστο άτομο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο της πόλης. Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για έλεγχο, ενώ ο χώρος εκκενώθηκε.

Δεν βρέθηκε κάτι και η κακόγουστη φάρσα προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία σε δεκάδες άτομα.

Βλαχιά: Οι διαρρήκτες δεν τους άφησαν ούτε τα εσώρουχα...

Έφυγαν από την Αθήνα με προορισμό την Βλαχιά της Εύβοιας για να ξεκουραστούν αλλά αυτό που αντίκρισαν τους έκανε να χάσουν την ησυχία τους...

Πήγαν στο εξοχικό τους και από την ώρα που είδαν την είσοδο κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύμα κλοπής. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και άρχισαν να ψάχνουν για να δουν τι τους έκλεψαν οι δράστες.  Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές ήταν στην θέση τους καθώς και τα έπιπλα.

Το μυστήριο λύθηκε όταν άνοιξαν τις ντουλάπες. Δεν υπήρχε ρούχο ούτε για δείγμα. Έκλεψαν από τα εσώρουχα μέχρι και τα μπουφάν. Σύμφωνα με το evianews.com, δεν έμειναν όμως μόνο στα ρούχα μιας και έβαλαν χέρι και στο απορρυπαντικό που υπήρχε στο μπάνιο.

«Ο κήπος με τις 11 γάτες» Διήμερο βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Αγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Εύβοιας οργανώνουν διήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα

« Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ ».

Στο σεμινάριο θα προταθεί για αξιοποίηση το ομώνυμο παραμύθι του Luciano Morati που αποτελεί εγκεκριμένο υλικό πρόληψης από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Σκοπός του προγράμματος «Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις ώστε να γίνουν ικανά να αντισταθούν σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου και να αποφύγουν κακές επιρροές.

Θα προσεγγιστούν βιωματικά και θα δοκιμαστούν σε μορφή προσομοίωσης, ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη ικανοτήτων επιλογής και απόφασης με υπευθυνότητα και αυτονομία, αναγνώρισης και αντιμετώπισης συγκρούσεων, αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων, αντίστασης στις πιέσεις της ομάδας των φίλων.

Εισηγήτριες και συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι οι:

- Χαρά Σπηλιοπούλου - Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης

- Θάλεια Καλαμπαλίκη ,Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας

- Φραντζέσκα Ακριώτη -Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης

- Μαρία Κίσσα- Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/1/2013 (ώρα 17.00-21.00) και το Σάββατο 26/1 (ώρα 09.00-14.00) στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Μπαλαλαίων 7,Χαλκίδα τηλ. 22210-78118).

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,3%


Προβάδισμα 0,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα της «Marc» για την εκπομπή ALPHA Δημοσκόπηση.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%, η Χρυσή Αυγή 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% το ΚΚΕ 4,3%, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 5,2% των ερωτηθέντων.

Ενώ στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκέντρωσαν: ΝΔ 28,2%, ΣΥΡΙΖΑ 27,9%, Χρυσή Αυγή 12,2%, ΠΑΣΟΚ 7,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,8% και ΚΚΕ 5,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 53,2% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 30,9%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ  φτάνει το 44,5% από 26,6% τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 44,4% έναντι 60,3% τον Δεκέμβριο του 2012.



ΠΗΓΗ:ALPHA

Η Φωτεινή, στέλνει πακέτο στην αδελφή που δεν έχει γνωρίσει ποτέ


Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, το Πάμε Πακέτο θα προσπαθήσει να ενώσει μετά από πολλά χρόνια έναν πατέρα με τον γιο του αλλά και δύο αδελφές που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ.

Ο αποστολέας του πρώτου πακέτου, ο Αλέξανδρος, έρχεται από την Κύπρο με μία ελπίδα: να αντικρύσει, για πρώτη φορά, τον πρωτότοκο γιο του και να δώσει τέλος στις τύψεις που τον καταδιώκουν μια ζωή, καθώς δεν τον κράτησε ποτέ στην αγκαλιά του. Η γνωριμία του Αλέξανδρου με τη μητέρα του γιου του θυμίζει σενάριο αισθηματικής ταινίας. Εκείνη Σουηδέζα που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές κι εκείνος εποχιακός υπάλληλος. Το πάθος τους ήταν τόσο δυνατό που μετά από λίγο καιρό έφυγαν και οι δύο για τη Σουηδία. Όμως, μετά από ένα χρόνο τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά για το ζευγάρι. Οι έντονες αντιπαραθέσεις και προστριβές ώθησαν τον Αλέξανδρο στην απόφαση να δώσει τέλος στη σχέση τους. Λίγο πριν ανέβει στο τρένο της επιστροφής, η σύντροφός του τον ενημέρωσε ότι περιμένει το παιδί του, ωστόσο, ο Αλέξανδρος δεν άλλαξε γνώμη. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, διεκδικεί μια πρώτη γνωριμία με τον γιο του. Κάνει τον απολογισμό των πράξεών του και αναλαμβάνει όλο το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Θα συγκινήσει η συγγνώμη του τον νεαρό παραλήπτη; Πώς ήταν η ζωή του μακριά από τον πατέρα του;

Το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου θα αποκαλύψει μια απίστευτη ιστορία, η οποία θα προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα. Η αποστολέας, η Φωτεινή, στέλνει πακέτο στην αδελφή που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Εξομολογείται τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε κοντά στον πατέρα της, αλλά και τον αγώνα που έχει κάνει προκειμένου να βρει τα ίχνη της αδελφής της. Μετά από μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, εύχεται να καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Όμως, ποια δυσάρεστη τροπή στην υπόθεση θα φέρει η έρευνα της εκπομπής;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...