Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΜΗ: Ο Αναγνωστάκης στην Ημερίδα "Η αγροτική επιχειρηματικότητα ως ...τρόπος ζωής"


Στην Ημερίδα, με θέμα: "Η αγροτική επιχειρηματικότητα ως ...τρόπος ζωής", που πραγματοποιήθηκε στην Κύμη τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, συμμετείχε κι ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Αναγνωστάκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκλησή του τόνισε μεταξύ άλλων:
"Η  αγροτική   ανάπτυξη   είναι  συνδεδεμένη, με  την  επιχειρηματικότητα  αφού  από  πολλές  πλευρές  η  επιχειρηματικότητα  θεωρείται  ως  το  όχημα  της  βελτίωσης  της  ποιότητας  ζωής  των  ατόμων, των  νοικοκυριών και  των  κοινοτήτων  τους. Όμως  η  αποδοχή  της  επιχειρηματικότητας  ως  μιας  κεντρικής  αναπτυξιακής  δύναμης  δεν  μπορεί  από  μόνη  της  να  οδηγήσει  στην  αγροτική  ανάπτυξη.
Απαιτείται  ένα  περιβάλλον  που  να  ευνοεί  την  επιχειρηματικότητα  στις  αγροτικές  περιοχές  και  το  οποίο  σε  μεγάλο  βαθμό  εξαρτάται  από  τις  πολιτικές  που  την  προωθούν.
Για  να  προκύψουν  ασφαλή  συμπεράσματα  με  το  τι  μπορεί  να  περιμένει  η  Ελλάδα  στο  μέλλον  από  τον  αγροτικό  τομέα, προϋποθέτει  διερεύνηση  του  προφίλ   των  νέων  γεωργών-κτηνοτρόφων .
Σε  μελέτες  που  έχουν  δει  το  φως  της  δημοσιότητας, η  εικόνα  του  γεωργού - κτηνοτρόφου  υπεύθυνου  εκμετάλλευσης  είναι  ότι:
1) Λειτουργεί  σε  μεγάλο  βαθμό  με  βάση  τον  πατροπαράδοτο  τρόπο, που  έμαθε  από  την  αγροτική  οικογένειά  του  και  έτσι  δεν  εξελίσσεται  θεαματικά.
2) Κατέχει  μικρού  ή  μεσαίου  μεγέθους  εκμετάλλευση, που  κυρίως  υποστηρίζουν  με  την  εργασία  τους  μέλη  της  οικογένειάς  του.
3) Ενημερώνεται  για  επαγγελματικά  θέματα  του  τομέα  του, ως  επί  το  πλείστον  από  τον  κοινωνικό  του  περίγυρο.
4) Δεν  έχει  οικειοποιηθεί  την  διαδικασία  εκπαίδευσης-κατάρτισης-ενημέρωσης.
5) Δεν  έχει  αφομοιώσει  την  λογική της παρακολούθησης - ελέγχου των  λογιστικών  οικονομικών του.

Όλα  τα  παραπάνω  δείχνουν  ότι  μεγάλη  μερίδα  αγροτών  είτε  προσπαθεί  απλά  να  επιβιώσει είτε  χρησιμοποιεί  την  αγροτική  παραγωγή ως  συμπληρωματική  εργασία.
Η  αγροτική  επιχειρηματικότητα  δηλ.  δείχνει  να  είναι  μια  έννοια  μακρινή  για  τον  σημερινό  ( νέο ) αγρότη.

Στο  πλαίσιο λοιπόν της  διασφάλισης  της  βιωσιμότητας  του  αγροτικού  χώρου,  ιδιαίτερα  δε  της  αντιμετώπισης  των  προβλημάτων της  γεωργίας-κτηνοτροφίας,  δια  μέσου  της  προσέλκυσης νέων  και  της  συμμετοχής  τους  στην  αναπτυξιακή  διαδικασία, απαιτείται   σχεδιασμός και  υλοποίηση   στοχευμένων  κατάλληλων  προγραμμάτων αφενός  κατάρτισης  και  πληροφόρησης και  αφετέρου  αγροτικής  ανάπτυξης, που  θα  λαμβάνουν  υπ' όψη  τις  ιδιαιτερότητες  τόσο  του  πληθυσμού-στόχου  όσο  και  της  περιοχής  εφαρμογής. Εύχομαι και ελπίζω η προσπάθεια των συνδιοργανωτών να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα".

Δράσεις για τους μικρούς φίλους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας υποδέχεται το «Πνεύμα των Χριστουγέννων» με δράσεις για τους μικρούς της φίλους!

Σάββατο 15/12/2012 και ώρα 11πμ παρουσιάζεται το λαϊκό παραμύθι: «Η Κάλλω & οι καλικάντζαροι», σε συνεργασία με το Ωδείο «Μαρσύας».

Δευτέρα 17/12/2012, Τρίτη 18/12/2012 6μμ και Σάββατο 22/12/2012 11πμ, στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας, η ομάδα εκπαιδευτικών «ΜιΦοΡακΑιΕναΚα» διαβάζει τη Μάγισσα Φρικαντέλα του Ευγένιου Τριβιζά σε παιδιά 4-8 ετών (με προεγγραφή/ όριο παιδιών ανά ομάδα:25)

Και ... για όσους από τους μικρούς μας φίλους δεν πρόλαβαν να έρθουν με το σχολείο τους στα χριστουγεννιάτικα προγράμματα της βιβλιοθήκης, το… «βιβλιοπαιχνίδι» συνεχίζεται μέσα στις γιορτές:

Πέμπτη 27/12/2012, 10.30πμ: «Ο Αϊ Βασίλης απεργεί – τι θα κάνεις γι’ αυτό;» [για παιδιά 10-12 ετών (Ε΄ & Στ΄δημοτικού) – με προεγγραφή/όριο παιδιών ανά ομάδα 25]

Παρασκευή 28/12/2012, 10.30πμ:  Κουκλοθέατρο: «Η αρπαγή της Περσεφόνης», με την εμψυχώτρια Αλεξάνδρα Πιρπιρή για παιδιά 4-9 ετών– με προεγγραφή/όριο παιδιών ανά ομάδα 25]

Σάββατο 29/12/2012, 10.30 πμ: «Είμαι καλικάντζαρος γιατί…» [για παιδιά 7-9 ετών
(Β΄, Γ΄, Δ΄ δημοτικού) – με προεγγραφή/όριο παιδιών ανά ομάδα 25

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Μ. Κακαρά 2. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22210-22031, ημέρες & ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

Ποιος Χαλκιδέος μετέχει στη νέα Κίνηση του Λοβέρδου;



Ο Σουρλίγκας Γιώργος, Κοινωνιολόγος από τη Χαλκίδα, είναι από τα ιδρυτικά μέλη 
της νέας πολιτικής κίνησης ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα ονόματα των στελεχών που απαρτίζουν την διοικούσα επιτροπή
Διοικούσα Επιτροπή

Αναγνωστόπουλος Κώστας

Καθηγητής πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Φυλακίστηκε από την δικτατορία, ως στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος (Ρήγας Φεραίος). Συγγραφέας του βιβλίου «Το αόρατο και το ορατό χέρι» Εκδόσεις Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη, 2011.

Αποστολόπουλος Γιώργος

Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης μελέτης και κατασκευής ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Γίτσας Δημήτρης

Δικηγορεί στην Αθήνα, μιλά αγγλικά – γαλλικά.

Γκίκα Στέλλα – Μαρία

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χαρακόπειο Πανεπιστήμιο ( Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών) . Κατοικεί στο Αιγάλεω και μιλά Αγγλικά και Τούρκικα.

Γκουβέτσου Χρυσαυγή

Νομικός , πολιτικός επιστήμονας δικηγορεί στην Αθήνα. Επί σειρά ετών διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Γαλατσίου

Διγενάκη Ελένη

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι δικηγόρος, καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου

Κόττας Γιάννης

Δικηγορεί στη Πάτρα. Ήταν μέλος των φίλων του Π.Α.Κ. Ιταλίας, ενεργό μέλος του ιταλικού φοιτητικού κινήματος. Διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας

Λαμπρίδης Διονύσης

Πολιτικός Μηχανικός, πτυχιούχος του τμήματος Έργων Υποδομής του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και του University of Bradford της Μ. Βρετανίας . Διατηρεί ατομική επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών. Είναι δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου.

Λοβέρδος Ανδρέας

Δικηγόρος , αν. Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βουλευτής Β' Αθηνών.

Κουτσουρέλης Κώστας

Συγγραφέας – νομικός. Δίδαξε λογοτεχνική μετάφραση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης και στο κοινό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και δημιουργική γραφή στο Ποιητικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Σινόπουλου.

Μουμτζής Θεοδόσης (Σάκης)

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1976 συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ( Ρήγας Φεραίος), μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Αγώνας». Από το 1979 έως και το 2009 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο τομέα του τροφίμου

Μπακόλα Ελπινίκη

Γιατρός , ακτινολόγος, επιμελήτρια Α' στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μυλωνάς Χρήστος

Δικηγόρος , απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας.

Πασσάδη Χριστιαννά

Νομικός , Εμπορική Ακόλουθος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πασσάς Αργύρης

Αν. καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στις Βρυξέλλες, όπου και ειδικεύτηκε στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι συνεργάτης της Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου

Σκαμνάκης Χριστόφορος

Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο γνωστικό πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.

Ψωμάς Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Γεωτεχνικής κατεύθυνσης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Υδρολογία και την Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων


Με τα τραγούδια του Στέλιου "θεράπευσαν"... καρδιές στη Αυλίδα

Με αφορμή την σημερινή μέρα, που είναι Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο σύλλογός μας ευαισθητοποιημένος στην μερίδα αυτών των ανθρώπων και συνεχίζοντας αυτήν την ευαισθησία που είχε και ο μεγάλος απών Στέλιος Χαραλάμπου Καζαντζίδης, πρόσφερε το μεσημέρι, ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα, στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων της Αυλίδας.

Βέβαια χάρη και την ευαισθησία των μουσικών που συμμετείχαν και κείνοι με τη σειρά τους, να συνεισφέρουν την προσφορά τους αφιλοκερδώς.

Ήταν ο Παναγιώτης Νικολάου (μπουζούκι τραγούδι) o Βασίλης Τσίγκος (πλήκτρα-τραγούδι) και η Βανέσα τραγούδι.

Μια μουσική εκδήλωση που συγκίνησε μέχρι δακρύων τους πάντες, από διευθυντή, προσωπικό, αλλά και κυρίως τους τρόφιμους, που συμμετείχαν τραγουδώντας και χορεύοντας όλα τα τραγούδια που είπαν οι καλλιτέχνες.

Μια μουσική εκδήλωση που συνέβαλε στον ψυχικό κόσμο των τροφίμων, όσο μια μακροχρόνια θεραπεία φαρμάκων.

Στο τέλος της εκδήλωσης η διευθυντής δεν εύρισκε λόγια για ευχαριστίες.

Και φυσικά ο πρόεδρος Χρήστος Κουτσαύτης, ευχαριστημένος για την προσφορά του συλλόγου, υπενθύμισε τη υπόσχεση πως είναι πάντα στο πλευρό του θεραπευτηρίου.

Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων

Την  Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, στο κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού (Μεσσαπίων 10 – Χαλκίδα), θα πραγματοποιηθεί Ομιλία στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της  Μητρόπολης, με ομιλήτρια την κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Ιατροδικαστή - Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών – Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών του Νομού μας, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ».

Μετά την ομιλία ακολουθεί συζήτηση.

«ΥΠΑΡΧΩ»: Γιόρτασαν την ονομαστική γιορτή του Στέλιου Καζαντζίδη

Τον λαϊκό βάρδο Στέλιο Καζαντζίδη, γιόρτασαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι φίλοι του.

Ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη νομού Ευβοίας «ΥΠΑΡΧΩ» γιόρτασε τον μεγάλο λαϊκό βάρδο, την Κυριακή το μεσημέρι με αφορμή την ονομαστική του εορτή. 

Ο φιλόξενος χώρος εκδηλώσεων του συλλόγου, υποδέχτηκε για μια ακόμη φορά τους φίλους του και τους πρόσφερε απλόχερα τα τραγούδια που τραγούδησε ο μεγάλος λαϊκός βάρδος, με τις φωνές των φίλων μουσικών, που επιστρατεύτηκαν και πάλι με το μεράκι και το κέφι που τους διακρίνει.

Ο Παναγιώτης Νικολάου, ο Σαράντης Αρβανίτης, ο Βασίλης Τσίγκος και η Βανέσα, κέρδισαν ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις. Η έκπληξη τις μέρας ήταν, όταν ο πρόεδρος Ποντίων της Ερέτριας Γιώτης Γυριχίδης, που πήρε το μικρόφωνο και έδειξε τις φωνητικές του ικανότητες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...