Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Λευκαντί: Πνίγηκε 68χρονη

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΝΤΙ» Χαλκίδας, 68χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Έδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που πέθανε το 1992!

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά στα οποία πολίτες εξαπατούσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα να λαμβάνουν συντάξεις τις οποίες δεν δικαιούνταν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ανθρώπου που είχε πεθάνει από το 1992 όμως συγγενείς του εξακολουθούσαν να λαμβάνουν την σύνταξή του.

Το Έθνος της Κυριακής φέρει στην δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων.

Μερικές από τις περιπτώσεις έχουν ως εξής:
  • Συνταξιούχος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, αλλά δούλευε και ως τραπεζικός υπάλληλος
  • Υγιέστατος εργαζόμενος σε θεσσαλική εταιρία που εντούτοις λάμβανε και επίδομα βαριάς αναπηρίας
  • Ζεύγος που έχοντας «ξεχάσει» να δηλώσει ότι παντρεύτηκε ξανά, εξακολουθούσε να απολαμβάνει συντάξεις χηρείας
Οι περιπτώσεις αυτές είναι μόνο μερικές από αυτές στις οποίες το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται επανειλημμένως.

Οινόφυτα: Το θύμα της απαγωγής μίλησε - BINTEO

Τη σιωπή του έσπασε ο επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους χθες στα Οινόφυτα.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.

«Καπέλα» έως 150% στα κυλικεία…

Εντείνονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των αντίστοιχων διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, σιδηροδρομικών ...σταθμών, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., όπου επιτήδειοι πωλούν τους καφέδες, τα τοστ και τα εμφιαλωμένα νερά με «καπέλα» έως και 150%. Η αυξημένη κίνηση στους προαναφερόμενους χώρους λόγω των θερινών διακοπών ανοίγει την όρεξη μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι με διάφορα κόλπα επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν...

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν οριστεί ανώτατες τιμές σε τοστ και σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν-τυρί, καφέδες, νερά και άλλα ροφήματα που πωλούνται από ολιγοπωλιακές αγορές (κυλικεία, καντίνες, καφέ πλοίων, αεροδρομίων, σταθμών λεωφορείων και τρένων, καθώς και αρχαιολογικών χώρων).

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, εμπίπτουν στις υποχρεώσεις της αγορανομικής διάταξης οχηματαγωγά ή μη, που εκτελούν αποκλειστικά και μόνο πλόες εσωτερικών γραμμών. Και σε όσα υπάρχουν δύο θέσεις επιβατών «Διακεκριμένη» και «Οικονομική» ισχύουν οι προαναφερόμενες ανώτατες τιμές.

Επιτήδειοι προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης εφαρμόζουν τα ακόλουθα κόλπα:

Σύμφωνα με την αγορανομική, οι μονοί καφέδες, πλην του εσπρέσο, πρέπει να πωλούνται μέχρι 1,60 ευρώ. Οι καταναλωτές το αγνοούν και οι επιχειρηματίες τούς διαθέτουν καφέδες σε μεσαίες οι μεγαλύτερες συσκευασίες ανεβάζοντας τις τιμές στα 2,50 ή ακόμη και στα 3 ευρώ, ήτοι 88% πάνω.

Τα τοστ με τυρί κανονικά θα πρέπει να έχουν ανώτατη τιμή 1,60 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,80 ευρώ. Τα σάντουιτς με τυρί έχουν ανώτατη τιμή 1,50 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,70 ευρώ. Πολλοί επιχειρηματίες φροντίζουν να έχουν λίγες ποσότητες ή τα είδη αυτά να τα κρύβουν από τις προθήκες διαθέτοντας για παράδειγμα σάντουιτς με ζαμπόν-τυρί, μαρούλι και μαγιονέζα στην τιμή των 4 ευρώ. Ετσι ο καταναλωτής το αγοράζει με... καπέλο 150%.

Αλλη μία πρακτική που ακολουθούν επιχειρηματίες είναι να μην αναρτούν τιμοκαταλόγους. Ετσι οι επιβάτες δεν γνωρίζουν τις τιμές και αγοράζουν πανάκριβα τα είδη αυτά.

Παρόμοιο κόλπο είναι και αυτό της μη αναγραφής της υποχρέωσης περί διάθεσης των συγκεκριμένων ειδών με ανώτατες τιμές πώλησης. Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να μην ξέρουν ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τα προϊόντα αυτά.

Σε αεροδρόμια ή σε πλοία επίσης έχει διαπιστωθεί ότι κρύβουν τα εμφιαλωμένα νερά των 500 ml και πωλούν μόνο τα νεράκια των 750 ml, καθώς οι τελευταίες συσκευασίες έχουν ανώτατη τιμή τα 0,75 ευρώ. Οι πρώτες πωλούνται με τιμή 0,50 ευρώ.

dimotikosafari.blogspot.gr

Πακιστανός επιδειξίας ξεγυμνώθηκε στην Θήβα για τρίτη φορά σε μερικές ημέρες

Δεν λέει να «βάλει μυαλό» ένας αλλοδαπός επιδειξίας ο οποίος δεν διστάζει να δείξει τα γεννητικά του όργανα ακόμη και σε ανήλικα παιδιά. Αυτήν την φορά ο νεαρός συνελήφθη από την Αστυνομία... για τρίτη φορά.

Ο νεαρός Πακιστανός «δραστηριοποιείται» στην Θήβα. Στην τελευταία του εμφάνιση, ο αλλοδαπός πήγε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου και μπροστά στα έκπληκτα μάτια ενηλίκων και ανηλίκων ξεγυμνώθηκε και άρχισε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα.

Παρά την οργή που αισθάνθηκαν οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν στο σημείο, παρέμειναν ψύχραιμοι, κάλεσαν την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατέφθασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον επιδειξία ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θηβών.

Έπιασαν τον φερόμενο ως δολοφόνο της Πάρου

Το τραγικό θύμα
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε και συνέλαβε τον βασικό ύποπτο της δολοφονίας του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο μετά τη ληστεία της τράπεζας.

Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο δελτίο του Μega πρόκειται για έναν 30χρονο Έλληνα, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση τρομοκρατίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

40 μέρες χωρίς τη Φωτεινή Λιβανίου - Διαβάστε τι γράφει η Ζωή Λιβανίου

Πέρασαν κιόλας 40  μέρες. Η Φωτεινή Λιβανίου δεν είναι ανάμεσά μας αλλά κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει.

Μπορεί ένα τροχαίο να της έκοψε το νήμα της ζωής δεν κατάφερε όμως , να κόψει το νήμα της μνήμης που παραμένει ισχυρό.

Αύριο, Κυριακή, είναι το μνημόσυνό της στο Δοκό.

Και η Ζωή Λιβανίου, ένας άνθρωπος που είχε στην καρδιά της την Φωτεινή κατάφερε, μετά από τόσες δύσκολες μέρες και νύχτες από τον αποχωρισμό, να γράψει δύο λόγια.

Τα άλλα τα κουβαλάει μέσα της. Και είναι ένα φορτίο αβάσταχτο...

Διαβάστε τις έγραψε η Ζωή Λιβανίου για την Φωτεινή μας :

Στο φως της δικής μου Φωτεινής


Ο χρόνος κυλάει…
Χρόνος έλλειψης, πίκρας, κενού, ερωτημάτων
Χρόνος που δεν μετράει όπως πριν, που απλά περνάει
Αμείλικτος, αδυσώπητος, άναρχος, αβάσταχτος χρόνος
Εσύ η δύναμη της ζωής, της θέλησης, της πίστης
Εσύ η αστέρευτη χαρά, η ελπίδα, η ταχύτητα
Εσύ παιδί της προσφοράς και της αγάπης χωρίς αντίτιμο
Με την ελπίδα ζωγραφισμένη στα σπινθηροβόλα μάτια σου
Με τα ναι τα μεγάλα και τα μικρά καθάρια σου όχι
Με του κεφιού του αστείρευτου τη δόξα στεφανωμένη
Η ζωή σου πέρασμα γρήγορο όπως των αρχαίων ηρώων
Η ζωή σου πλημμύρα που έπνιξε της μικρές μας ζωές
Τα χέρια σου δουλεμένα δύο αντρών κόποι
Με τα σημάδια απ της μηχανής τα χτυπήματα… παράσημα
Πότε θα ξεκουραστείς απ τον κάματο δε νοιάζεσαι
Πότε και που σε θέλει ποιος δε ρωτάς, είσαι εκεί
Δόξα και τιμή για το σπίτι και τους δικούς σου
Δόξα και τιμή για τη γενιά σου εσύ
Εμείς είμαστε εδώ μικροί κι αδύναμοι μπροστά στο απρόσμενο
Εκείνο που κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, να νικήσει
Γίναμε ξαφνικά άβουλα και αδύναμα ανθρωπάκια
Γίναμε θεατές μιας παράστασης αρχαίου δράματος δίχως κάθαρση
Γίναμε συνοδοί σου σε μια πορεία αδιέξοδη
Τώρα οι ώρες περνούν φιλτράροντας τη σκέψη σου
Ξανάρχονται στιγμές, εικόνες, λέξεις, χαμόγελα
Έρχονται χρόνια, μήνες, μέρες και ώρες μοιρασμένες ισότιμα
Αυτά που δίκαια έδωσες σε όλους ποιο πολύ πονάνε στην έλλειψη
Αυτά που ζήσαμε στο πέρασμά σου φορτίο βαρύ για τη συνέχεια
Το όνομά σου οδηγός στο δρόμο προς το μέλλον
Το αστείρευτο δάκρυ και ο ασύλληπτος πόνος της μάνας…σιωπή
Εσύ θα συνεχίσεις να στέλνεις το φως,
για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε … τη δύναμη της αγάπης
Αυτής που έδωσες, χωρίς να περιμένεις αντίκρισμα



Ζωή Λιβανίου

Forbes: Οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος για την Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι κάνουν λάθος, αν πιστεύουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη. Εάν ανοίξει η πόρτα δεν θα κλείσει μέχρι να διαλυθεί η Ζώνη! Κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχουν κάνει οι Έλληνες…

Αυτές τις θέσεις ενστερνίζεται – σε αντίθεση εκείνων που υποστηρίζονται όλο και περισσότερο εντός της ευρωζώνης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – η νέα ανάλυση του Forbes…

Προειδοποιώντας μάλιστα τους Ευρωπαίους να μην οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο, αλλά ούτε και να περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν μέσω πακέτων στήριξης.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes, οι Ευρωπαίοι έχουν υιοθετήσει τρεις λανθασμένες απόψεις που έχουν να κάνουν με το ελληνικό ζήτημα.

Πρώτον ότι οι Έλληνες πολιτικοί συνεχώς αποτυγχάνουν να πετύχουν τους στόχους τους. Δεύτερον ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να συνεχίζουν επʼ αόριστον να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Και τρίτον ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις απόψεις έχουν μεγάλη απήχηση, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Forbes είναι πέρα για πέρα λανθασμένες.

Κατʼ αρχήν ,η πρώτη άποψη καταρρίπτεται από την ίδια την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου στη σελίδα 93 αναφέρεται ότι το πρωτογενές έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε από το 10,6% του ΑΕΠ το 2009 στο 2,4% του ΑΕΠ το 2011, καταγράφοντας μείωση που αντιστοιχεί στο 8,2% του ΑΕΠ.

Για να συγκρίνουμε καλύτερα, στη Μ. Βρετανία, όπου εφαρμόζεται ένα ευρύ σχέδιο λιτότητας η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος ήταν μόλις 1,8% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο.

Την ίδια ώρα, οι δημόσιες δαπάνες για τα μισθολόγια έχουν μειωθεί κατά 23% από το 2009, οι κοινωνικές παροχές κατά 12% και οι δημόσιες επενδύσεις κατά 40%.

Χωρίς αμφιβολία η ελληνική οικονομία έχει πολλά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, αλλά ήδη η κυβέρνηση της χώρας έχει εφαρμόσει ένα τεράστιο σχέδιο λιτότητας τα τελευταία χρόνια, με καλύτερη αποτελεσματικότητα από αυτήν που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες καθημερινά.

Όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα, που οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ρίχνουν χρήματα σε μία μαύρη τρύπα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν και η Ελλάδα έχει ακόμη μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, το πρωτογενές ισοζύγιο είναι κοντά στο μηδέν.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να πληρώνει το κόστος δανεισμού της.

Στο τρίτο ζήτημα, το Forbes σημειώνει ότι το τείχος προστασίας που έχει στηθεί για την Ισπανία και την Ιταλία φαίνεται μάλλον σαθρό. Και αυτό αποδεικνύεται με τα προβλήματα που έχουν αυτές οι δύο χώρες, χωρίς καν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Επομένως οι δηλώσεις τύπου ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο δεν ευσταθούν. Οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με την ανάλυση παίζουν λάθος παιχνίδι.


Εάν ανοίξει την πόρτα της εξόδου η Ελλάδα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, την ώρα που οι αντιδράσεις των Γερμανών κλιμακώνονται.

Μόλις ανοίξει το δρόμο κάποιος κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτός ο δρόμος θα ακολουθηθεί και από άλλους. Η αβεβαιότητα θα διαλύσει πραγματικά την ευρωζώνη. Η αλήθεια είναι ότι το χρέος της Ελλάδας, το οποίο θα φτάσει το 167% του ΑΕΠ το 2013 είναι εντελώς μη βιώσιμο.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι Ευρωπαίοι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Εάν αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα εποικοδομητικά και όχι αποδομητικά τότε η ευρωζώνη θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με βάση την λογική της αποδόμησης, καθώς θεωρούν ότι έτσι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν το συμφέρον τους τόσο πιο ασφαλής θα είναι η ευρωζώνη.

Η Βικυ Καγιά διαφημίζει τις ομορφιές της Εύβοιας

Η Βίκυ Καγιά βρίσκεται στην Εύβοια, και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter  διαφημίζει τις ομορφιές του νησιού.

Η Βίκυ Καγιά αγαπάει πολύ το καλοκαίρι και απολαμβάνει τις διακοπές της!

Δεν μας αποκαλύπτει σε ποίο ακριβώς σημείο του νησιού βρίσκεται αλλά η φωτογραφία είναι ενδεικτική της ρομαντικής της διάθεσης.

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό.


Κατά 23 δισ. αυξήθηκε το χρέος μέσα σε τρεις μήνες!

Όλο και σε υψηλότερα επίπεδα σκαρφαλώνει το δημόσιο χρέος της χώρας, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας στα 303 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε το Δημόσιο χρέος στις 30/6/2012. Συγκεκριμένα το χρέος του κράτους έφτασε τα 303,527 δισ. ευρώ έναντι 280,29 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα. Επιπρόσθετα τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν την ίδια περίοδο στα 3,5 δις ευρω από 4,4 δις ευρω στα τέλη Μαρτίου.

Από το συνολικό χρέος το 30% έχει λήξεις μικρότερες του ενός έτους (σ.σ. πρόκειται για τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει η κυβέρνηση και λήξεις παλαιότερων ομολόγων) και το 69,6% θα πρέπει να αποπληρωθεί σε διάστημα μεγαλύτερων πέντε ετών. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δάνεια του μηχανισμού στήριξης και τα νέα ομόλογα που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του PSI.

Αναλυτικότερα το 76,7% των 303 δισ. ευρώ αφορά σε δάνεια του EFSF, το 3,4% χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και το 19,9% εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

"Ληλάντια 2012": Αυλαία με χορούς και θέατρο

Η αυλαία στις εκδηλώσεις "Ληλάντια 2012", που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Βασιλικού, πέφτει την Κυριακή 19 Αυγούστου, με παραδοσιακούς χορούς και θέατρο.

Συγκεκριμένα το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, με υπεύθυνη την Σπυριδούλα Σκλαβούνου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και το θεατρικό τμήμα, με υπεύθυνη την Κωνσταντίνα  Καλούση – Κατσώνη θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ, στην πλατεία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού. Η φωτογραφία είναι αρχείου, από εκδήλωση άλλου συλλόγου.

Η ύφεση εμποδίζει τις επιχειρήσεις να αξιοποίησουν προγράμματα του ΟΑΕΔ

Σημαντική ανάσχεση στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας αποτελούν οι δράσεις του ΟΑΕΔ, ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Αντέννα.

Όπως σημείωσε, η ανεργία θα ξεπερνούσε έως και το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του Οργανισμού. Με τον τρόπο αυτόν η ανεργία συγκρατήθηκε κατά τουλάχιστον 8 μονάδες, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα καταπολέμησης της ύφεσης προκειμένου να καταπολεμηθεί ?ουσιαστικά- η ανεργία.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν προγράμματα που "τρέχουν" από τον ΟΑΕΔ και απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα (όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κλπ) που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τουλάχιστον, αλλά λόγω της ύφεσης οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν καθώς έχει πληγεί σημαντικά η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Υπάρχουν πάντως ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν εκμεταλλευθεί τέτοια προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων από 75.000 θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί μεγάλη πληγή για το ζήτημα της ανεργίας και γενικότερα για τα εργασιακά ζητήματα.

H έκκληση για αίμα του μοντέλου Άρτ. Αστεριάδη για τον άτυχο Δημήτρη Παπαδόπουλο

Η παρουσιάστρια και μοντέλο Άρτεμις Αστεριάδη, έχοντας μάθει για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του φίλου της Δημήτρη Παπαδόπουλου , ζητούσε από τους διαδικτυακούς φίλους της να βοηθήσουν και να πάνε σε κάποιο νοσοκομείο της χώρας μας να δώσουν αίμα ενημερώνοντας για το όνομα του ασθενούς ο οποίος βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση...

Το τροχαίο έγινε στη Χαλκίδα και ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Δείτε τι έγραψε η ίδια η Άρτεμις Αστεριάδη για να βοηθήσει τον φίλο της:

«SOS παιδιά: μόλις έμαθα κάτι δυσάρεστο για τον παιδικό μου φίλο Μ. Π. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Αίμα μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αρκεί να δώσετε τα στοιχεία του ασθενή», έγραψε μεταξύ άλλων...



Λιγότεροι υπάλληλοι στην εργασιακή εφεδρεία - Ξεκινά από το 2013

Χαμηλώνει τον πήχη της εργασιακής εφεδρείας η κυβέρνηση καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία μετά από γραπτές εξετάσεις θα είναι γύρω στις 35.000 ενώ το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί φέτος.

Αναλυτικότερα, το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2013 με 20.000 δημοσίους υπαλλήλους να τίθενται μετά από αξιολόγηση σε εργασιακή εφεδρεία παίρνοντας το 60% του μισθού τους. Το 2014 θα ακολουθήσουν άλλοι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ετσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Τα Νέα, ο συνολικός αριθμός όσων θα μπουν σε εφεδρεία θα είναι γύρω στις 35.000, μικρότερος δηλαδή κατά 10.000 από τους αρχικούς σχεδιασμούς που μιλούσαν για 40.000 με 45.000 υπαλλήλους.

«Μακάρι να προλαβαίναμε, αλλά δεν γίνεται», φέρεται να είπε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στην εφημερίδα, αναφερόμενος και στο νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με αξιολόγηση μέσω εξετάσεων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα μπουν σε εφεδρεία.
Enhanced by Zemanta

Πάνος Τζανετής: Ο λαϊκός βάρδος της Χαλκίδας που χάθηκε πρόωρα.


Από τις τελευταίες εμφανίσεις του Πάνου Τζανετή. Εδώ με τον Χρ. Κουτσαύτη και φίλους
Σαν σήμερα γιόρταζε . Και τα τελευταία χρόνια λίγοι τον θυμόντουσταν. Ανάμεσα στους λίγους οι γείτονές του στον Καράμπαμπα, αλλά και ο Χρήστος Κουτσαύτης που τον είχε γνωρίσει μέσα από το άσβεστο πάθος του για το λαϊκό τραγούδι.


Ο λόγος για τον Πάνο Τζανετή, τον Χαλκιδέο, δημοφιλή τραγουδιστή, που μεσουράνησε την δεκαετία του '60 . Διαβάστε -σαν ένα μικρό αφιέρωμα στη σημερινή γιορτή του-  τις έγραψε ο Χρήστος Κουτσαύτης, όταν τον χάσαμε πριν λίγα χρόνια:

'Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Τι σου κανα και μ΄ εγκατέλειψες», «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου». Ο Πάνος Τζανετής, που στη δεκαετία του ΄60 συνεργάστηκε με Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Μανησαλή, Δημήτρη Χριστοδούλου, Άκο Δασκαλόπουλο, πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Χαλκίδα σε ηλικία 69 ετών και κηδεύτηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Το 2004 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο και το 2008 ο Πάνος Τζανετής έκανε την τελευταία εμφάνισή του σε ταβέρνα στη Χαλκίδα, ενώ από το καλοκαίρι μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο της πόλης. Εδώ και μία εβδομάδα είχε πέσει σε κώμα και τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.

Ο Πάνος Τζανετής γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1940. Στα 18 του- το 1958- έφυγε για την Αθήνα για να μείνει με τον πατέρα του στο Αιγάλεω (οι γονείς του ήταν χωρισμένοι). Κάποια στιγμή πήρε την απόφαση και πήγε στα ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη. Σε μια κουβέντα που είχε το 2004 με τον πρόεδρο του συλλόγου Καζαντζιδικών Εύβοιας Χρήστο Κουτσαύτη, του είχε εκμυστηρευτεί:

«Με την κιθαρούλα μου είχα πει το τραγούδι “Άγιε μου Γιώργη Λυκαβηττέ μου”. Ο Οικονομίδης ενθουσιάστηκε και μου πρότεινε να με παρουσιάσει στο Πεδίον του Άρεως». Το 1960 συνάντησε για πρώτη φορά τον Χατζιδάκι στου «Φλόκα». Ενθουσιάζεται ο Μάνος με την φωνή του και του ζητά να τραγουδήσει στη συναυλία στο “Κεντρικό”, σε δέκα μέρες. Στις 11 Ιουνίου του 1960 στον «Κεντρικόν», όπου τραγουδούσαν η Νάνα Μούσχουρη και ο Γιώργος Μούτσιος, ο Πάνος Τζανετής έκλεψε την παράσταση.

Το 1963, είναι η χρονιά που θα τον σημαδέψει για πάντα. Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις ανέβασαν στο «Παρκ» (στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας) τη «Μαγική πόλη» όπου ο Πάνος Τζανετής έλεγε τρία τραγούδια. Ο Γιώργος Ζαμπέτας που συνόδευε με το μπουζούκι του τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, όταν τον άκουσε, του είπε: «Πω πω ρε μπαγάσα μου, έχει λαϊκές αποχρώσεις η φωνή σου». Έτσι προέκυψε το 1964 η συνεργασία τους με έξι πρώτα τραγούδια, και ανάμεσά τους τα «Δεν έχει δρόμο να διαβώ», «Τι σου κανα και μ΄ εγκατέλειψες».

Το 1964 παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο.

Έπειτα από 15 χρόνια- το 1979- χώρισε. Όμως από το 1968 είχε σταματήσει να τραγουδά και για να ζήσει απέκτησε δικό του ταξί, ενώ έκανε και κάποιες σποραδικές εμφανίσεις. Το 2002 παντρεύεται τον παιδικό του έρωτα, την Ιωάννα και τον Νοέμβριο του 1993 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Χαλκίδα.

Το Σάββατο τα ξημερώματα 21ης Νοεμβρίου ο Πάνος Τζανετής που μεσουράνησε τη δεκαετία του ΄60 αναχώρησε για τη γειτονιά των αγγέλων. Όλοι οι φίλοι του, οι συγγενείς, τα αγαπημένα του πρόσωπα, όλος ο κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του, θα τον θυμόμαστε ακριβώς όπως τον αγαπήσαμε, ένα αξιαγάπητο ομορφόπαιδο με μια χρυσή καρδιά, με μια χρυσή φωνή, που ενώ είχε την τύχη με το μέρος του, δυστυχώς η μοίρα του είχε άλλα σχέδια για ΄κείνον'.

Πληροφορίες υλικό : Χρήστος Κουτσαύτης

Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία και εφεδρεία

Θερμό προβλέπεται το φθινόπωρο καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη μετά από δηλώσεις κ. Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική», αλλά «όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους». Η δήλωση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα αποκαλώντας την εν λόγω δήλωση «ντροπή». Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να δείξει ότι θεωρεί την χρεοκοπία λύση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, την Παρασκευή, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε αυτή τη φορά με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ο οποίος ουσιαστικά δικαιολόγησε την δήλωση Λαφαζάνη, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος «ότι είναι λάθος αυτό που είπε ο Λαφαζάνης...». Ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε την απειλή χρεοκοπίας «διαπραγματευτικό όπλο» και άφησε να εννοηθεί ότι η απειλή αυτή «ουσιαστικά είναι μέσα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς έτσι και βγούμε κυβέρνηση θα πάμε να τους πούμε ''κοιτάξτε να δείτε, το πράγμα δε βγαίνει, δε μπορούμε να πληρώσουμε, ζητάμε διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του χρέους και ζητάμε άλλους όρους για τα υπόλοιπα, κι άμα θέλετε. Αν δε θέλετε, δεν θα πάρετε φράγκο''.»

Στις δηλώσεις του κ. Κουράκη απάντησε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία. Στην σκληρή ανακοίνωσή της, τονίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις τους «αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στη Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι παραποιεί τις θέσεις του και διαστρεβλώνει όσα λένε οι βουλευτές του στα ΜΜΕ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε για ψέματα και υποκρισία που έχουν κοντά ποδάρια σχολιάζοντας πως τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα αν η Νέα Δημοκρατία έδειχνε «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του....έστω και κατ' ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».

«Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Η αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο εκεί. Σχολιάζοντας τα χτεσινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα θέσει 45.000 δημοσίους υπαλλήλους σε εργασιακή εφεδρεία μετά από αξιολόγηση μέσω γραπτών εξετάσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατουλης, χαρακτήρισε το μέτρο «παράνομο, απάνθρωπο και αντισυνταγματικό» και «προθάλαμο για την ανεργία, οδηγεί στον κοινωνικό Καιάδα τους δημοσίους υπαλλήλους και σε διάλυση της δημόσιας υπηρεσίας».

Χαλκίδα: Αναβάλλεται η έκθεση έργων στο Κόκκινο σπίτι - Δεν δόθηκαν εξηγήσεις

 Αναβάλλεται η έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας, κοσμήματος και μαριονέτας που είχε προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου για τις 19 Αυγούστου στο Κόκκινο Σπίτι.

Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός - Μορφωτικός Σύλλογος Κανήθου με έδρα το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο θα παρουσίαζε τα έργα των παιδιών και ενηλίκων που παρακολούθησαν τα μαθήματα Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας,Κοσμήματος και Μαριονέτας τα οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος τη χρονιά που πέρασε.

Υπεύθυνες διδασκαλίας είναι οι κ.κ. Μαρία Σωτηρίου, Χριστίνα Χατζητσοπάνη και Ειρήνη Λάλου.

Καμία επίσημη ή ανεπίσημη εξήγηση δεν δόθηκε για την αναβολή. Φαίνεται όσοι έχουν επιφορτιστεί να στέλνουν δελτία τύπου για τέτοιες εκδηλώσεις θεωρούν ότι δεν χρειάζονται εξηγήσεις όταν αναβάλλεται μια εκδήλωση. Έτσι έχουν μάθει και έτσι κάνουν. Τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου, όσο και οι κυρίες υπεύθυνες διδασκαλίες πρέπει να μας πουν γιατί αναβλήθηκε μια τέτοια εκδήλωση. Και να σέβονται περισσότερο το κοινό και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τα πέντε διαπραγματευτικά όπλα Σαμαρά απέναντι στην Μέρκελ

Μηνύματα ξεκάθαρης στήριξης της Ελλάδας θα προσπαθήσει να αποσπάσει από την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχοντας στη διάθεσή του πέντε διαπραγματευτικά όπλα στην προσπάθεια να θέσει το ζήτημα της επιμήκυνσης του Μνημονίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από τη σειρά επαφών του κ. Σαμαρά με Γιούνκερ (την Τετάρτη), Μέρκελ την Παρασκευή και Ολάντ το Σάββατο είναι χαμηλές. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον γάλλο πρόεδρο την παραμονή της άφιξής του πρωθυπουργού στο Βερολίνο περιπλέκει την κατάσταση καθώς η κ. Μέρκελ θα επιχειρήσει να υπάρξει κοινή γραμμή Γερμανίας-Γαλλίας απέναντι στο ελληνικό αίτημα. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς θα επιθυμούσε να υπάρξει μια διαφοροποίηση από την πλευρά του Ολάντ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έδινε έμφαση στην ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα είναι δύσκολο να τεθεί το αίτημα για επιμήκυνση αυτή τη στιγμή, ωστόσο ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει τουλάχιστον τη συζήτηση στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο και τουλάχιστον να αποσπάσει δηλώσεις για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μπροστά στη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί στο Βερολίνο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέντε όπλα:

  • Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τις περικοπές των 11,5 δισ. και την εφαρμογή των όρων  της δανειακής σύμβασης.
  • Την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που μπορεί να κινηθεί και πέραν των υποχρεώσεων του Μνημονίου, με πρώτο δείγμα την πώληση της Αγροτικής.
  • Την άμεση προώθηση ρυθμίσεων με στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο μέσω της εργασιακής εφεδρείας.
  • Την επισήμανση ότι ήδη η Ελλάδα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο βαθιάς ύφεσης, η οποία επιδεινώνεται από τα προγράμματα λιτότητας χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, εκτροχιάζοντας τελικώς κάθε προσπάθεια αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου.
  • Τον κίνδυνο η ύφεση και η λιτότητα να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα την κοινωνική συνοχή και να βρουν ζωτικό χώρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακροδεξιές και ακροαριστερές κινήσεις, βάζοντας μεγάλα εμπόδια στην πορεία της Ευρώπης.
Enhanced by Zemanta

National Geographic: Στη 10η θέση παγκόσμια η Εύβοια για Ιστιοπλοΐα

Στη δέκατη θέση κατατάσσει το διεθνές National Geographic την Εύβοια ως προορισμό για τους λάτρεις της Ιστιοπλοΐας. Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα.

Οι απόκρημνες ακτές της και οι ευρείες παραλίες της δίνουν τη θέση τους στα βουνά στα οποία υπάρχουν γραφικά χωριά και μοναστήρια.

Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας μπορείτε να απολαύσετε κατά μήκος των ακτών τις απομακρυσμένες παραλίες και όρμους και το ιδιωτικό νησί Πετάλι. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα πλήρωμα 6-8 άτομα μπορεί να προβεί στην ενοικίαση σκάφους.

Εκτός από την Εύβοια κατάλληλοι προορισμοί για τους φίλους της ιστιοπλοΐας είναι σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic το νησί Lamu στην Κένυα, το Straits of Hormuz στο Oman και άλλα μέρη του κόσμου.
Enhanced by Zemanta

Τα θέματα που θα συζητήσει η Δημοτική Κοινότητα Κύμης

Την   Τετάρτη 22  Αυγούστου  2012  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, συνεδριάζει το Συμβούλιο, για τα παρακάτω θέματα :

1.    Ανταλλαγή απόψεων με πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κύμης επί των παρακάτω θεμάτων :
α.  Καθαριότητα Λιμανιού.
β.  Φωτισμός.
γ.  Ύδρευση.
δ.  Αφοδευτήρια Λιμανιού.
ε.  Κίνηση Οχημάτων εργοταξίου.
στ. Ακτές Λουομένων.
ζ.   Ενδεικτικές Πινακίδες.
η.  Παιδικές Χαρές.
θ.  Έλεγχος Κυκλοφορίας.
2.    Παρουσίαση αιτήσεως από κ. Δημά Δημήτριο περί τοποθετήσεως εμποδίων στάθμευσης εμπρός από την επιχείρησή του, εισήγηση προέδρου, τοποθέτηση μελών Συμβουλίου  και λήψη απόφασης.
3.    Εισήγηση Προέδρου για υποβολή προτάσεων προκειμένου συνταχθεί πρακτικό κοστολόγησης χρήσης πεζοδρομίων και πλατειών με σκοπό την παρουσίαση για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
4.    Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους  κατά την κρίση τους.
5.    Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου

Θερινό σχολείο Φυσικής στην Κάρυστο

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο των Θερινών Σχολείων στα Γιαννιτσά, στην Ερέτρια και στη Νάξο με την συμμετοχή 300 μαθητών από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν την προσπάθεια οργανώνοντας το δεύτερο κύκλο Θερινών στην Κάρυστο από 27 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2012.

Σκοπός των θερινών σχολείων είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την
επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχος των Θερινών σχολείων είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .
Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Αης και Βης τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:
α) Μηχανική & Εφαρμογές , β) Ηλεκτρομαγνητισμός, γ) Σχετικότητα, δ) Κβαντική Φυσική, ε) Κοσμολογία, ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον.
Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης. Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:
10.00 - 11.30 : Πρωινή Διάλεξη 

12.00 - 13.30 : Μεσημεριανή διάλεξη
19.30 - 21.00 : Απογευματινή διάλεξη 

Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στο Δημαρχείο Καρύστου. Για πληροφορίες για το κόστος του θερινού σχολείου, επικοινωνήστε με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο 2103635701.

Κρύψτε τα κιλά με στιλ

Η λύση για να κρύψετε τα περιττά κιλά το καλοκαίρι λέγεται καφτάνι! Μπορεί να μην έχετε και την καλύτερη άποψη για το καφτάνι, ίσως... επειδή μέχρι τώρα δεν ξέρατε πως να το φορέσετε. Και όμως το καφτάνι μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας ρούχο, να κρύψει περιττές ατέλειες και να αναδείξει το στιλ σας, όποιο και αν είναι αυτό.

Το boem καφτάνι: Κλασικό σχέδιο και ακόμα πιο κλασική γραμμή για να το φορέσετε με τα boyfriend jeans σας και τα ρωμαϊκά σας σανδάλια. Απλό, χωρίς περιττά θα δώσει στιλ σε κάθε πρωινή σας εμφάνιση.

Το μακρύ καφτάνι: Μακρύ και φλοράλ, τι άλλο να χρειαστείτε για το καλοκαίρι. Ιδανικό για να το συνδυάσετε με skinny jean, λευκό παντελόνι αλλά ακόμα και με κολάν και πάνινα canvas. Απλό και σπορ look για όλη την διάρκεια της ημέρας.

Το καφτάνι του γραφείου: Το σικ και αέρινο καφτάνι που θα το ταιριάξετε με τα υφασμάτινα παντελόνια του γραφείου. Όσο άνοιγμα στο στήθος πρέπει και με υφασμάτινη ζώνη στη μέση για να διαγράφει την σιλουέτα σας.

Το καφτάνι φουστάνι: Το τέλειο καφτάνι για τα beach parties αλλά και την βόλτα στο νησί, σαν μίνι φόρεμα, με λεπτομέρεια από δαντέλα θα καλύψει τέλεια ατέλειες στην κοιλιά και τους γοφούς. Συνδυάστε το με σανδάλια σε μεταλλικές αποχρώσεις.

Η επιλογή είναι δική σας!
real

Συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα

Ραγάδες, κυτταρίτιδα, μελανιές και πολλά άλλα δεινά ταλαιπωρούν το δέρμα σου και το κάνουν να χάνει τη λάμψη του. Διάβασε παρακάτω πώς θα δώσεις λύσεις στα πιο σημαντικά δερματικά προβλήματα που σου χαλάνε το κέφι...

Ακμή: Η ακμή είναι κάτι που δεν ξεφορτώνεσαι εύκολα. Μάλιστα, το καλοκαίρι η ακμή στο στήθος γίνεται εντονότερη.

Φρόντισε να μην κάθεσαι ποτέ στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου και μετά από κάθε βουτιά να το ανανεώνεις. Έτσι, θα δεις την ακμή στο σώμα σου να υποχωρεί.

Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ο ιδρώτας δεν σε βοηθάει καθόλου, αφού οι πόροι του δέρματος σου μπλοκάρονται και η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Η λύση για αυτό είναι το ντους. Χρησιμοποίησε ένα αφρόλουτρο όσο πιο «αγνό» γίνεται, με ουδέτερο ph που δεν ερεθίζει το δέρμα και μια λοσιόν που θα εξαφανίσει τα σπυράκια.

Κυτταρίτιδα: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα προϊόν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Δηλαδή αν έχεις ραγάδες, κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος ή χαλάρωση στο στήθος ή τα μπράτσα χρειάζεσαι διαφορετικά προϊόντα, κάτι που πρέπει να το συνυπολογίσεις.

Επένδυσε στο μασάζ και πάρε μια βούρτσα σώματος ή ένα σφουγγάρι μασάζ από λούφα που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από τα επίμαχα σημεία αλλά βοηθάει και την καλή κυκλοφορία του αίματος και έτσι το δέρμα σου ανανεώνεται και δείχνει τέλειο.

Μελανιές: Οι μελανιές δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εμφάνιση του δέρματος και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.

Μόλις τις εντοπίσεις δεν έχεις παρά να κάνεις μασάζ στην περιοχή με λοσιόν, ενώ αν θέλεις να την καλύψεις τότε άπλωσε επάνω της μείκ-απ σε κρέμα και σταθεροποίησε με πούδρα. Έτσι θα καταφέρεις έστω και στιγμιαία να τις εξαφανίσεις.

Τοπικό πάχος: Απέκτησες τοπικό πάχος από την εγκυμοσύνη ή από την αυξομείωση βάρους το οποίο έχει καρφωθεί στα πιο σέξι σημεία του κορμιού σου και δεν λέει να φύγει με τίποτα;

Εκτός από την άσκηση και τη σωστή διατροφή που είναι η λύση για να δεις το τοπικό πάχος να μειώνεται, αυτό που μπορείς επιπλέον να κάνεις είναι να καταναλώνεις πολύ νερό και να χρησιμοποιείς κρέμες ειδικές για τις προβληματικές αυτές περιοχές.
womenonly.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...