Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τα χορευτικά συλλόγων τίμησαν την απελευθέρωση της Εύβοιας

Τα χορευτικά συλλόγων της πόλεώς μας, τίμησαν την απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Τουρκικό ζυγό, με την συμμετοχή τους απόψε στο Τζαμί, στο επταήμερο εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων και της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη των λαμπαδηδρόμων, σύντομη ομιλία (ένα πεντάλεπτο ιστορικό) από εκπρόσωπο της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Εύβοιας, συνέχισαν τα χορευτικά και τελείωσε με την συμμετοχή του κόσμου στο χορό.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

BINTEO - Κλαίει όλη η Χαλκίδα για το 27χρονο παλικάρι

Θρήνος επικρατεί στην Χαλκίδα ύστερα από την τραγική είδηση ότι ένα 27χρονο παλικάρι έχασε την ζωή του από τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του.

Ήταν χθες τα ξημερώματα όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έφυγε από την πορεία του στην είσοδο των Ψαχνών.

Για αρκετά μέτρα σύρθηκε στο οδόστρωμα και τον βρήκαν βαριά χτυπημένο στο σημείο της φωτογραφίας που βλέπετε.
Οι γείτονες σηκώθηκαν από τα κρεβάτια και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Πάγωσαν όταν είδαν το παλικάρι αιμόφυρτο στον δρόμο.
Είχε χάσει τις αισθήσεις του αλλά ανέπνεε.

Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στην συνέχεια στήθηκε γιγαντιαία επιχείριση μεταφοράς του στην Αθήνα.

Όσοι τον ήξεραν έκαναν μία ευχή, να βγει νικητής και να ξαναγυρίσει στην Χαλκίδα.

Δυστυχώς όμως λίγες ώρες αργότερα μαθεύτηκε η τραγική είδηση ότι δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή βυθίζοντας στο πένθος όλη την πόλη μιας και ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.
Από νωρίς το πρωί δεκάδες φίλοι του περνάνε από το σημείο και αφήνουν ένα λουλούδι εκεί που βρέθηκε η μηχανή του παλικαριού.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι μας λένε οι κάτοικοι για τον δρόμο καρμανιόλα που αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
evianews.com

Στη ΔΗΜ.ΑΡ το Δ.Σ της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας


Μετά από σχετικό αίτημα  συνάντησης  του  Δ.Σ  της  Ένωσης  Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, ο βουλευτής  της  ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης,  δέχτηκε  στο γραφείο  του, την  Παρασκευή  5  Απριλίου, το Δ.Σ  της  Ένωσης.

Παρών  στη  συνάντηση  ήταν  και  ο  Γραμματέας  της  Νομαρχιακής Επιτροπής της  ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Αλκης  Παυλοβιτς.

Στην πολύωρη  διάρκεια  της  συζήτησης, το  Δ.Σ.  ενημέρωσε  και  ανέλυσε  λεπτομερέστατα  τις θέσεις του, απέναντι  στην  απόφαση  της πολυεθνικής  LAFARGE,  για  οριστική  παύση  λειτουργίας του  εργοστασίου Τσιμέντων  στη  Χαλκίδα  και  τη  διαβούλευση  που  ζήτησε  από  το  Δ.Σ.   του  Σωματείου, προκειμένου  να  εφαρμόσει  ομαδικές  απολύσεις.

Ο  βουλευτής  και  ο  Γραμματέας  της  ΔΗΜ.ΑΡ.  αφού  άκουσαν  με  προσοχή   το  Δ.Σ  και την  αναλυτικότατη  παρουσίαση  του  προβλήματος,   ενημέρωσαν  από  την  πλευρά  τους   για  τις  πρωτοβουλίες, που  έχουν  την  δυνατότητα  να  αναλάβουν,  με  στόχο  τη συνέχεια λειτουργίας  του  εργοστασίου  και  την  εξασφάλιση  των  θέσεων  εργασίας.

 “Η Γλώσσα της Τέχνης” του Μυταρά


Σε μια σειρά διαλέξεων μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Μυταράς μοιραζόταν τις γνώσεις και τις σκέψεις του, για διάφορα εικαστικά θέματα, με τους φοιτητές της ΑΣΚΤ, επικεντρώνεται το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η Γλώσσα της Τέχνης». Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε να γράφεται πριν από 15 χρόνια και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στις 8 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο).

Για το βιβλίο του Δημήτρη Μυταρά, το οποίο εκδόθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου, θα μιλήσει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γεώργιος Χαρβαλιάς, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και ομότιμη καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο κ. Γιάννης Κοντός, ποιητής, καθώς και η κ. Άννα Γριμάνη, δημοσιογράφος. Στη συνέχεια το λόγο θα πάρει ο κ. Μυταράς όπου και θα συνομιλήσει με το κοινό.

«Σαν δάσκαλος πάντοτε θεωρούσα χρέος μου να μεταφέρω τις εμπειρίες μου και με τη βοήθεια της συζύγου μου Χαρίκλειας, είμαι ευτυχής που σήμερα μπορώ να παραδώσω αυτό το βιβλίο για όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις επάνω στην εικαστική δημιουργία», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Μυταράς. Όπως  άλλωστε σημειώνει και στον πρόλογο του βιβλίου, ευχή του κ. Μυταρά είναι από τη μία να βοηθήσει τους νέους ζωγράφους και από την άλλη να ενημερώσει εκείνους που δεν ασχολούνται με την Τέχνη, αλλά θα ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και μαζί να ξεπεράσουν τους φόβους που ίσως προκαλεί το «απρόσιτο» της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος  Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, καθώς και ότι έχει ήδη προγραμματιστεί  διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!


"ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 19 Απρίλη 13.00" καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας και σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Η χρονιά  πλησιάζει στο τέλος της και η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής παραμένει το ίδιο τραγική όπως και το Σεπτέμβρη.

Ειδικά Σχολεία βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης πόρων.

Οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες.

Σε πολλές περιοχές της χώρας, η πρόσβαση των ΑμΕΑ στις δομές Εκπαίδευσης έχει γίνει  απαγορευτική, καθώς η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία είναι στον αέρα.

Οι υποδομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  είναι άθλιες και η πλειοψηφία των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φυτοζωούν  ή είναι υπό διάλυση. Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης λειτουργούν σε ορόφους κτηρίων χωρίς ασανσέρ. Άλλα δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε «πρώην αποθήκες» σε γωνιές από αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.α..  Και άλλα "φιλοξενούνται" από ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία και από χορηγούς (όπως το ΕΛΕΠΑΠ).

Ανάπηροι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές  προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα όπως - όπως χωρίς  τα αναγκαία υλικά, βιβλία, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και χωρίς υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια των κατευθύνσεων Ε.Ε., ΟΟΣΑ, των επιταγών του κεφαλαίου και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, μετά την ψήφιση του Ν.4115/2013 και του επίμαχου άρθρου 39, δίνει το τελικό χτύπημα στη Δημόσια Ειδική Αγωγή (Ε.Α.). Με το ΕΣΠΑ με τίτλο «Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης», αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου που δεν είναι άλλες από την πλήρη αποδιάρθρωση του συνόλου της Ειδικής Αγωγής, μέσα από την «ένταξη όπως-όπως» στα κοινά σχολεία.

Το πρόγραμμα  αυτό αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δηλαδή: χρήματα για τη διάλυση της Ε.Α, χρήματα για να παραδοθεί ο ευαίσθητος αυτός χώρος στους ιδιώτες, χρήματα για να πεταχτούν τα ΑμΕΑ έξω από το σχολείο και όχι για να βρουν μια θέση στη Δημόσια Ειδική Αγωγή, 185 χιλιάδες παιδιά που τη στερούνται. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ  ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΕΤΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!

Τα ειδικά σχολεία θα μετατραπούν σε Κέντρα Υποστήριξης (!) μιας ενότητας σχολικών μονάδων. Σε κάθε σχολική μονάδα θα δημιουργηθεί Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ), η οποία θα αξιολογεί ποιοι μαθητές χρειάζονται γνωμάτευση από τα ΚΕΔΔΥ. Από τη στιγμή όμως που για μία γνωμάτευση από τα ΚΕΔΔΥ χρειάζεται μήνες ίσως και χρόνια, ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες, ώστε η γνωμάτευση να παρέχεται από τα ιδιωτικά ιατροπαιδαγωγικά κέντρα. Παράλληλα η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και υποδομών σπρώχνει τα ΑμΕΑ στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών κέντρων ειδικής αγωγής.

Στην ουσία  όσα από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες  έχουν βαριές αναπηρίες, σωματικές  και νοητικές, δε θα εκπαιδευτούν ποτέ, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν ποτέ να αυτοεξυπηρετηθούν, να αποκτήσουν ένα επάγγελμα και πολύ περισσότερο να ενταχθούν στην κοινωνία που είναι το ζητούμενο. Ταυτόχρονα θα βιώσουν την περιθωριοποίηση ακόμα και τα ρατσιστικά φαινόμενα που ίσως αναπτυχθούν στα σχολεία.

Θα ενταθούν η αβεβαιότητα και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις οι όποιες ήδη κυριαρχούν αφού κάθε χρόνο εργάζονται στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, συνάδελφοι μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ61 – ΠΕ 71) αφού ποτέ δε διορίστηκαν. Με τις συγχωνεύσεις /καταργήσεις μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων δεν θα εργαστεί ξανά!

Πρέπει  να σημάνει συναγερμός!

Καλούμε κάθε σύλλογο εκπαιδευτικών, κάθε ΕΛΜΕ, κάθε φορέα που εμπλέκεται στην εκπαίδευση να οργανώσουν την πάλη τους. Εκπαιδευτικοί, γονείς, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό προσωπικό να συναντηθούν στον αγώνα για:

Να καταργηθεί  ο Ν.4115/2013  της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ε.Α.
Καθιέρωση της Ε.Α. ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε € για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και  αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.
Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές, ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ε.Α. (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί.
 Να αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η διάταξη του Ν.3699/2008 όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγής και της προϋπηρεσίας.
Τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Ε.Α. να δοθούν για να ενισχυθούν τα Ειδικά Σχολεία και όχι για να κλείσουν".

Το Gladiators Night 7 πλησιάζει: Σάββατο 20 Απριλίου, στο κλειστό Κανήθου


Τάσος Τσάλας ο εμπνευστής
Το Gladiators Night 7 πλησιάζει. Το Σάββατο 20 Απριλίου, στο κλειστό Κανήθου στη Χαλκίδα (ώρα έναρξης main event 7:30 μ.μ. – pregames 4:30 μ.μ. ) όπως κάθε χρόνο οι ξένοι αθλητές που έρχονται για να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες στα Superfights κεντρίζουν το ενδιαφέρον. To promotion ανακοίνωσε εννιά ζευγάρια. 

English: Photo of kickboxer Artur Kyshenko Ned...
kickboxer Artur Kyshenko  (Photo credit: Wikipedia)
H βασική ομάδα που θα βρεθεί στην Χαλκίδα για το Gladiators είναι αυτή του καλύτερου προπονητή για το 2012, του Ολλανδού Mike Passsenier (Mike's Gym) που φέρνει πέντε kickboxers του. Ο Mike Passenier είναι ο κορυφαίος προπονητής παγκοσμίως για τη χρονιά που έφυγε και σχεδόν μόνιμα στην top λίστα των μεγάλων δασκάλων. Aθλητές του είναι οι Badr Hari, Artur Kyshenko, Murthel Groenhart και o Gohakn Saki. Την οκτάδα συμπληρώνουν δύο Ιταλοί και μια Ολλανδή.

Να θυμίσουμε πως την αποστολή των ξένων αθλητών θα συνοδεύσει για το Mike's Gym ο δύο φορές φιναλίστ του K-1 MAX, Artur Kyshenko.

English: Photo of Badr-Hari Nederlands: Photo ...
Badr-Hari  (Photo credit: Wikipedia)
Παρακάτω τα ζευγαρώματα των Ελλήνων fighters στα main event:

Μελ. Κακουμπάβας (Τσάλας) vs Massaro Glunder (Mike's Gym)
Μαρία Πανταζή (Ασκητής) vs Lawant Aleide (ΟΛΛ)
Αλέξ.Χατζηχρόνουγλου (Ασκητής) vs Fabio Kwasi (Mike's Gym)
Nordin Tiger (Μάλλιος) vs Roonie Roomuer (Mike's Gym)
Σταύρ. Εξακουστίδης (Stam Team) vs Mike Redan (Mike's Gym)
Ν. Παπαδημητρίου (Γλυκής) vs Emanuelle Loiacono (ITA)
Λεβάν Γκουρούλι (Ινδόπουλος) vs Ievgeni Shevchenko (Mike's)
Θανάσης Καρούσος (Αθανασόπουλος) vs Manuel Alberti (ITA Mike's Gym)
Σεμερτζόγλου Μαρία vs Anna Verbeek (Vos Gym)

Δείτε παρακάτω το πλούσιο menu με τα συνολικά 30 ματς μεταξύ αθλητών που αγωνίζονται σε ελληνικές σχολές:

Boxing: 
Δημήτρης Ξερικός (Golden Corner) vs Βλαδίμηρος Ναζαρένκο (Ποντίκα)

Kickboxing
Αίμη Κουγιουμτζόγλου (Κακαράκης) vs Κ. Κουτσογεωργοπούλου (Δροσόπουλος)
Δημήτρης Σίλας (Στόφυλλας) vs Τζίνο Μιχτάρι (Μπουλάς)
Φώτης Γκιώνης (Ιωακειμίδης) vs Χρ.Φλάμης (Πανταζής)
Στέλιος Πάσουλας (Πάσουλας) vs Βασ. Αρσένης (Κοτρούτσος)
Νεκτ. Κοντογιάννης (Κοντογιάννης) vs Σπύρος Τσετσενέκος (NAS)
Τζεμάλ Χουσεϊνογλου (Χαζαρίδης) vs Hamsa Laskuri (Hellas Fit & Power)
Χρήστος Κούζιος (Πανταζής) vs Πέτρος Βαρδάκας (Σώζος)
Μιχ. Κανάρης (Δημητρίου/Πελώνης) vs Ελσίν Γκρούντα (Κρητικός)
Αντ.Κολλάρος (Πετρίδης) vs Κλεάνθης Μαυρόπουλος (Κουρουκλής)
Δ. Δελλής (Σταματέλος) vs Δ. Καραβανάς (Δημητρίου/Πελώνης)
Άρης Μπέλος (Πετρίδης) vs Διονύσης Μπεκύρας (Ζαμπίδης Team)
Μπάμπης Βλάσης (Ιωακειμίδης) vs Γιώργος Ψαράς (Κακαράκης)
Περ.Γεωργακόπουλος (Κρητικός) vs Πάρης Στρατινάκης (Στοϊκίδης)
Θοδ.Βορίσης (Ιωακειμίδης) vs Γιώργος Χρυσαϊτης (Σενεκίδης)
Περικλής Ροστέι (Μπαρμπάτσας) vs Θοδωρής Ρόσης (Πλεξουσάκης)
Γιάννης Ματσαμάκης (Φλορίν) vs Μπάκο Τζιετμιρ (BG Academy)
Αντρίτ Σούλι (Χασάν) vs Γιώργος Γκροπάι (Νικήτογλου)
Παν. Λάλος (Σαριδάκης) vs Πέτρος Αθανασίου (Νίκήτογλου)
Φώτης Τόλιας (Οικονόμου) vs Γιάν.Κορδογιάννης (Μακρίδης)
Γιώρ.Σωτηρόπουλος (Δαυλίτης) vs Αλεξ. Γιόνιτσα (Μακρίδης)
Γιώργος Μουστάκης (Δρύνας) vs Κώστας Τζαβαρίνης (Σκοπελίτης)
Άγγ.Σβαρνάς (Καραγιάννης) vs Παν.Δρίβας (Καψιμάλλης)
Μπ.Θεοδώρου (Δημητρίου/Πελώνης) vs Ηλ.Λαμπρόπουλος (Αμινίτης)
Δημ.Κεχαγιάς (Ζαμπίδης Team) vs Δημ.Χάμπας (Πάσουλας)
Βαγγέλης Σουμπάκας (Τσάλας) vs Δεν έχει ανακοινωθεί
Γιώργος Ανδρέου (Τσάλας) vs Κώστας Μάρκου (Ποντίκα/Ναζαρένκο)
Μπ.Καρώνης (Κουσέρης) vs Πέτρος Σουρτζίνο (Θεοφάνους)
Τζίμι Λέσι (Θεολόγης) Δημήτρης Μάρας (Ταμπουρατζής)

Σεμινάριο kick boxing από τον Big Mike 

Ο Mike Passenier (ιδιοκτήτης του περίφημου Mike’s Gym), μια εβδομάδα νωρίτερα, το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί θα δώσει σεμινάριο στο κλειστό γήπεδο Σχηματαρίου (6 χλμ πριν τη Χαλκίδα). Ως προπονητής των δύο φιναλίστ του φετινού K-1 (Groenhart και Kyshenko), κάτι θα έχει να προσφέρει στην φιλοσοφία των Ελλήνων προπονητών και αθλητών που θα το παρακολουθήσουν.

Enhanced by Zemanta

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου


Στην συνεδρίαση του  Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στις 3/4/13 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα) έθεσαν δύο θέματα ως εξής:

  • Συντονισμός – κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τις εξελίξεις στα Τσιμέντα.
  • Προκήρυξη απεργίας την Μ. Τετάρτη 1ΜΑΗ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εύβοιας αναφέρεται "στην τοποθέτηση των  ταξικών δυνάμεων τονίστηκε ότι πρέπει να απασχολήσουν την εργατική τάξη οι εξελίξεις στα τσιμέντα. Η παραγωγική διαδικασία με σκοπό το κέρδος σχεδιάζει το κλείσιμο ενός εργοστασίου την ίδια στιγμή που η παραγωγή του είναι απαραίτητη για τις ανάγκες του λαού (σχολεία, νοσοκομεία, αντισεισμικά – αντιπλημμυρικά έργα, οδικά δίκτυα κ.α.). Τονίστηκε ότι ενάντια σε αυτούς του σχεδιασμούς έχουν συμφέρον να συντονιστούν όλοι οι εργαζόμενοι κλιμακώνοντας τη δράση τους. Την ίδια στιγμή να αναδεικνύεται η αναγκαιότητα μιας παραγωγικής διαδικασίας με σκοπό της λαϊκές ανάγκες.

Για να είναι νικηφόρος  ο αγώνας ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν αρκεί απλά και  μόνο η συμφωνία των «κορυφών». Όσο  αυτό το περιεχόμενο υιοθετείται  από ευρύτερες μάζες εργαζομένων  τόσο αυξάνεται η δυναμική των αγώνων. Τόσο περισσότερο θα γίνεται πραγματικότητα ο συντονισμός στον όμιλο, στον κλάδο, σε όλη την εργατική τάξη. Τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη παραγωγική διαδικασία και εξουσία.

Στον 2ο θέμα ομόφωνα ψηφίστηκε προκήρυξη απεργίας την Μ. Τετάρτη 1/5/2013".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...