Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αναγνωστάκης: «Προβλήματα εφαρμογής της νησιωτικής πολιτικής».

O βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με θέμα «Προβλήματα στην εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής».


Αρχικά ο βουλευτής της Εύβοιας, άσκησε κριτική σχετικά με την απουσία στοχευμένων πολιτικών για την ανακούφιση των νησιωτικών περιοχών, ενώ καυτηρίασε όσα μέτρα λήφθηκαν υπό το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά είναι αντίθετα με το πνεύμα της νησιωτικής πολιτικής.

Η Χαρά Νίκα Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας

Η Χαρά Νίκα εκλέχτηκε  Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας κατα τη χθεσινή συνεδρίαση του νέου   Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 17/12/2013.


Το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκα Χαρά (Καθηγητές Εν Δράσει)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατράκου Δήμητρα (Καθηγητές Εν Δράσει)

VIDEO + PHOTOS -Προσωπικότητες στην κηδεία του Γιώργου Κόρου

Ο Γ. Κόρος με τον Χρ. Κουτσαύτη
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, η Σοφία Κολλητήρη, ο Θανάσης  Πολυκανδριώτης, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Βασίλης Σαλέας, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο ΠετροΛούκας Χαλκιάς, ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος, ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Τάσος Καρατάσος, ο Στάθης Κουκουλάρης, ο Κώστας Σκαφίδας, ο Νίκος Σαραγούδας, η Γιασεμή, ο Μάνος Παπαδάκης, ο Θεόφιλος, ο Ηλίας Μπενέτος, ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Χιονάς, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Ηλίας Κλωναρίδης, η

Βατώντα: Ο οδηγός που σώθηκε στο χείλος του γκρεμού

Το αυτοκίνητο σταμάτησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και ο οδηγός κατάφερε να βγει χωρίς γρατζουνιά...


Όλα έγιναν έξω από την Αρτάκη, στην περιοχή του Βατώντα. Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας κάτω από άγνωστες συνθήκες έφυγε από την πορεία του, στην αντίθετη πλευρά του δρόμου.

Πως εκφράστηκε ο λαϊκισμός και ο αντιευρωπαϊσμός

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, έγιναν οι τυπικές εκδηλώσεις της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, με την παρουσία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, θεωρείται αδιανόητη η απουσία των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης από μια τέτοια εκδήλωση και ειδικά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του εν δυνάμει πρωθυπουργού της χώρας. Εξαίρεση αποτέλεσε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, το οποίο έβγαλε ανακοίνωση, χαιρετίζοντας την Ελληνική Προεδρία και εκπροσωπούμενο στην εκδήλωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη. Προσωπικά βέβαια θεωρώ ότι για μια τέτοια εκδήλωση, για την αριστερά της ευθύνης και του ευρωπαϊσμού, ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του ίδιου του Προέδρου της ΔημΑρ. Αλλά η προσωπική μου γνώμη λίγη σημασία έχει.

Λαϊκό προσκύνημα για τον βιολιστή Γιώργο Κόρο από τους Ανδρωνιάνους [βίντεο]

Ο Γ. Κόρος με τον Χρ. Κουτσαύτη

-Μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στην παραδοσιακή μουσική 

Λαϊκό προσκύνημα για τον βιολιστή Γιώργο Κόρο από τους Ανδρωνιάνους που κηδεύεται σήμερα στις 2 μ.μ. στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς. Το λαϊκό προσκύνημα θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι

Ο Γιώργος Κόρος, ένας από τους σπουδαιότερους εκφραστές της μουσικής παράδοσης, δεξιοτέχνης στο βιολί, απεβίωσε, σε ηλικία 91 ετών.
Βιολιστής με σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Γιώργος Κόρος γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1923 στους Ανδρωνιάνους Εύβοιας. Ο πατέρας του Νικόλαος, ιεροψάλτης, τον γαλούχησε με βυζαντινές μελωδίες. Σε ηλικία 12 ετών, έπαιξε για πρώτη φορά σε πανηγύρι. 

Ολοκληρώνονται το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Τις εντάξεις δύο έργων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου,  ανακοίνωσε  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. Συγκεκριμένα:


1. Για το έργο «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Δ. Αλιβερίου» έγινε κατανομή ύψους 160.000€ από την ΣΑΕΠ 166

2. Το Έργο: «Κατασκευή Περιβάλλοντος Χώρου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης» (φωτό) με προϋπολογισμό 600.000€  εντάχθηκε στους ΚΑΠ Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...