Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων βαθμού αναπηρίας στα ΚΕ.Π.Α.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ– Σηφουνάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων των αναπήρων στα ΚΕ.Π.Α για την απόδοση του βαθμού αναπηρίας.

Στην επίκαιρη ερώτηση η κ. Περλεπέ αναφέρει:

«Με την δημιουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), σύμφωνα με τον νόμο 3863/10 και την κατάργηση των υγειονομικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, στις Νομαρχίες και στο Δημόσιο, επιδιώκεται η εξασφάλιση ενιαίας και διαφανούς υγειονομικής κρίσης για τον βαθμό αναπηρίας πολιτών, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση αυτή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 που δημιουργήθηκε αυτός ο ενιαίος φορέας πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας, έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες αιτήσεις στις 54 Γραμματείες – Τοπικά ΚΕ.Π.Α. ανά τη χώρα που λειτουργούν στα πλαίσια του Ι.Κ.Α. Όμως οι αιτήσεις διεκπεραιώνονται με βραδύτατους ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα για τους αναπήρους.

Σήμερα, ο χρόνος που απαιτείται για την εξέταση των αιτήσεων και της πιστοποίησης του βαθμού αναπηρίας, μπορεί να υπερβαίνει και τους πέντε μήνες.

Ένας από τους σοβαρότερους λόγους για αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση, είναι η μεγάλη έλλειψη γιατρών που πρέπει να στελεχώνουν τα κατά τόπους ΚΕ.Π.Α.

Ο αριθμός επίσης των υπαλλήλων – γραμματέων των επιτροπών δεν επαρκεί, αλλά και άλλα λειτουργικά προβλήματα (χώροι υποδοχής κ.λ.π.), παραμένουν ανεπίλυτα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ .Υπουργός,

α) Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να υπάρχει επαρκής στελέχωση με γιατρούς στα ΚΕ.Π.Α., για να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι αιτήσεις για την απόδοση του βαθμού αναπηρίας ;

β) Πως θα αντιμετωπισθούν άλλα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των ΚΕ.Π.Α., για την εκπλήρωση με τον καλύτερο τρόπο του σκοπού της δημιουργίας του νέου αυτού θεσμού ;».

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για να είναι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Εύβοια

Εκατοντάδες αιτήσεις για μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κατατέθηκαν μέχρι χτες που έληγε η προθεσμία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Από αυτούς θα επιλεγούν εκείνοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μαζί με τους νυν βουλευτές στις προσεχείς εκλογές .

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ

Ο Στέφανος Μπασινάς παραμένει Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Ο Στέφανος Μπασινάς παραμένει Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Χτες συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, που εκλέχτηκε από τις αρχαιρεσίες της 10 Μάρτη 2012, και η κατανομή των αξιωμάτων έγινε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΡΓΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΓΡΙΒΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΔΕΜΕΡΟΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΑΠΛ.ΤΑΜΙΑΣ : ΓΙΑΠΛΕΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΕΛΗ : ΒΟΥΚΟΥΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΑΣΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΟΥΡΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις και στη ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει η ΝΔ

Για ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις στη ΛΑΡΚΟ, «παραμονές των εθνικών εκλογών», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε καταγγείλει κομματικές προαγωγές από το ΠΑΣΟΚ

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας ΛΑΡΚΟ, με πρόσχημα τη φύλαξη των χώρων των μεταλλείων, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, μεθοδεύει και προαγωγές υπαλλήλων της, χωρίς διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό «να σταματήσει άμεσα τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...