Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Στον...αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του Μάλαγα - Παναθηναϊκός

English: Athens Olympic Stadium prior to the G...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η ΕΡΤ ζητάει την επαναδιαπραγμάτευση της, υπό δικαστική διερεύνηση, σύμβασης για τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και μέχρι την Τρίτη 21 Αυγούστου (μία ημέρα πριν τον αγώνα Μάλαγα-Παναθηναϊκός) όταν και θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ, θα είναι άγνωστο αν θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει από την Team την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από περίπου 8 μήνες και μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα τα πάντα είναι ανοιχτά όσον αφορά στην τηλεοπτική μετάδοση του πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Oι platanos productions πουλάνε.. κουλούρια!

Oι platanos productions, ξαναχτύπησαν!

Και αυτή τη φορά πουλάνε.. κουλούρια!

Μπορεί να μην κέρδισαν χρήματα από τις πωλήσεις κουλουριών, κέρδισαν όμως το χειροκρότημα.

Δείτε το βίντεο...

Βγήκαμε Ολυμπιονίκες στην Αστρονομία !

Το πρώτο της ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια κέρδισε η Ελλάδα στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Γεγονός που μας κάνει εθνικά υπερήφανους, μετά την απογοήτευση που γεύτηκε η χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Στην Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι μαθητές Κρινιώ Μαρούδα (Λεχαινά Ηλείας), Μάνος Βουρλιώτης (Αθήνα), Πάρης Τζιτζιμπάσης (Δράμα), Θέμης Πράπας (Λάρισα) και Ιωάννα Κούρκουλου (Γλυκά Νερά Αττικής). Οι πέντε μαθητές και μαθήτριες επελέγησαν μετά από εξετάσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Το 2013, μάλιστα, η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στο Βόλο, στις 27 Ιουλίου.

Η ομάδα έκανε συστηματική προετοιμασία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την προετοιμασία τους είχαν αναλάβει καθηγητές από το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα θέματα του θεωρητικού σκέλους στα οποία διαγωνίστηκαν οι έφηβοι στο Ρίο χαρακτηρίστηκαν μάλλον δύσκολα ενώ ακολούθησε η εξέταση των μαθητών στον έναστρο ουρανό, ή παρατηρησιακή εξέταση, όπως λέγεται.

«Το θέαμα ήταν πραγματικά μαγευτικό. Είδαμε αρκετούς νέους αστερισμούς που δεν είναι ορατοί από την Ελλάδα και κυρίως είδαμε πολλές λεπτομέρειές τους, γιατί παρόλο που βρισκόμασταν μέσα στην πόλη, η φωτορύπανση είναι αρκετά μικρή» αναφέρει ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, στην Καθημερινή.

Αλλά Ολυμπιονίκες αναδείχτηκαν και άλλο νέοι μέσα στον Ιούλιο. Η Ελλάδα μέτρησε 2 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο στην 6η Μαθηματική Ολυμπιάδα για Φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στη Βουλγαρία και 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 3 χάλκινα και μια εύφημο μνεία στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Αργεντινή.

Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν από το υπουργείο Παιδείας με χορηγό τον ΟΠΑΠ, ενώ την προετοιμασία ενίσχυσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ιδρυμα Λάτση.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει από το 2013

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.... εστίασε στην ανάγκη να προσπαθήσουν όλοι από κοινού ώστε να αλλάξει η εικόνα τις χώρας στο εξωτερικό.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι αυτή είναι η προσπάθεια την οποία καταβάλλει τόσο η ίδια όσο και το υπουργείο της δεδομένου πως, όπως είπε, οι τουρίστες επηρεάζονται άμεσα και από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αλλά και από την εικόνα μιας χώρας.

«Κοιτάζουν πολύ και υπολογίζουν την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη… Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε για κοινωνική ειρήνη. Σε όλες τις κουβέντες που γίνονται με ανθρώπους του τουρισμού στο εξωτερικό και τις αγορές του συγκεκριμένου προϊόντος, ακούμε για την ασφάλεια».

Η υπουργός μίλησε για θετικό πρόσημο στις αφίξεις, στις κρατήσεις αλλά και στην εικόνα της χώρας. Όσον αφορά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, δήλωσε πως οι συνθήκες, παρά το ότι επρόκειτο για δέσμευση της κυβέρνησης, δεν την επιτρέπουν εντός του 2012. Γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες και η μείωση θα ισχύσει από το 2013, συμπλήρωσε η υπουργός.

Διήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιον Όρος και στην Αμμουλιανή

Οι Ενορίες Παναγίας Παραβουνιώτισσας και Αγ.Νικολάου Ερετρίας διοργανώνουν εκδρομή (προσκύνημα) στο Άγιο Όρος και στην Αμμουλιανή.

Πρόγραμμα

3 Σεπτεμβρίου

· Αναχώρηση από Ερέτρια

· Στάση στα Τέμπη, προσκύνημα στη Αγ. Παρασκευή

· Στο μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπο (προαιρετικά)

· Στάση στο σταθμό αναπαύσεως Κορινού για φαγητό

· Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ορμύλιας

· Άφιξη στην Αμμουλιανή ,Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.

4 Σεπτεμβρίου

· Αναχώρηση με το καραβάκι από την Αμμουλιανή με προορισμό τα ασκητήρια της Αγ. Άννας όπου θα υποδεχτούμε το Ιερό λείψανο της Αγ. Άννας που είναι άφθαρτο 2015 χρόνια και άλλα ιερά λείψανα που θα μεταφέρει ο Γέροντας π. Ιωάννης. Θα τελεσθεί αγιασμός και ο Γέροντας θα δεχτεί ιδιαιτέρως όσους θέλουν.

· Στην διαδρομή θα ξεναγηθούμε ακουστικά και θα θαυμάσουμε τα μεγάλα βυζαντινά μοναστήρια Ι.Μ. Δοχειαρίου , Ξενοφώντος, Αγ. Παντελεήμονα , Ξηροποτάμου , (Δάφνη), Σίμωνος Πέτρας, Διονυσίου, Γρηγορίου, Αγ. Παύλου και τα ασκητήρια της Νέα Σκήτης.

· Επιστροφή στην Ουρανούπολη .Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση.

· Προαιρετική στάση στο Ι. Μ. Δαμάστας.

· Επιστροφή στην Ερέτρια.

Το εισιτήριο περιλαμβάνει τη μεταφορά , το ξενοδοχείο με πρωινό και το καραβάκι της εκδρομής .

Κόστος εισιτηρίου 90 ευρώ.

Τηλ. Συμμετοχής

22290 65222 Ι. Ν. Παραβουνιώτισσας

6939187930 π. Χαράλαμπος

22290 62786 και 6972135823 π. Θεοφάνης

Κόβουν τις εφημερίες στα νοσοκομεία!

Ριζικές και «βίαιες» αλλαγές στο σύστημα εφημέρευσης των νοσοκομείων του ΕΣΥ δρομολόγησε το «ψαλίδισμα» των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας στα κονδύλια των εφημεριών.

Οι μειωμένες -από 15% έως και 40% ανάλογα με το νοσοκομείο- πιστώσεις για την αποπληρωμή των εφημεριών του τρέχοντος έτους οδήγησαν τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε εξαίρεση Εργαστηρίων και ειδικοτήτων από τα σχετικά προγράμματα, και συνεπώς από τις συνολικές δαπάνες. Σημειωτέον ότι το συνολικό ετήσιο ποσό για τις εφημερίες στο ΕΣΥ εφέτος έχει συρρικνωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το περασμένο έτος, φτάνοντας τα 300 εκατ. ευρώ. Το συμπληρωματικό κονδύλι ήταν 25, 6 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Αθήνας, όπου με απόφαση της Διοίκησης και της Ιατρικής Υπηρεσίας, «βγήκαν» εκτός εφημερίας για οικονομικούς λόγους δύο Εργαστήρια, το Κυτταρολογικό και το Παθολογοανατομικό, καθώς και το Τμήμα Ενδοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Ιπποκράτειου, κ. Γιώργο Μπάνη, «καταβλήθηκε μια τεράστια προσπάθεια να προσαρμοστούν στις διαθέσιμες πιστώσεις οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου, ιδίως οι εφημερίες. Δόθηκε προτεραιότητα στους γιατρούς που είχαν κάνει πραγματικές εφημερίες και όχι εφημερίες ετοιμότητας».

«Αξιολογούνται» εκ νέου οι ιατρικές ειδικότητες του ΕΣΥ

Οι αλλαγές στο σύστημα εφημερίας επέρχονται για τον βασικό πυλώνα του, δηλαδή τους γιατρούς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, οι γιατροί του ΕΣΥ πλέον ιεραρχούνται με κριτήρια αφενός τη φύση της ειδικότητάς τους, αφετέρου τις ανάγκες που καλύπτει στην εφημερία του κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Έτσι, για παράδειγμα, παθολόγοι, χειρουργοί, καρδιολόγοι θεωρούνται βασικές ειδικότητες αναγκαίες σε κάθε εφημερία, με τη σχετική λίστα να εμπλουτίζεται με αναισθησιολόγους, ακτινολόγους κα, ενώ εξαιρούνται από τις εφημερίες οδοντίατροι, παθολογοανατόμοι, δερματολόγοι κα.

Ο εξορθολογισμός, όπως χαρακτηρίζονται από στελέχη του υπουργείου οι αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών του ΕΣΥ, κρίνεται επιβεβλημένος – παράλληλα βέβαια είναι μονόδρομος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να επιτευχθεί άμεσα περαιτέρω μείωση των δαπανών στον χώρο της υγείας.

Αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί υπογραμμίζουν πως τα προγράμματα εφημέρευσης δεν «βγαίνουν» πλέον με βάση τις ανάγκες περίθαλψης αλλά προσαρμόζονται στα μειωμένα κονδύλια.

Η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ ) με επιστολή της προς τον διοικητή του Ιπποκρατείου τονίζει πως πρόκειται για μια απόφαση που πλήττει το νοσοκομείο, ενώ παράλληλα στρέφεται κατά της ποιότητας υγείας των ασθενών. «Προχωρήσατε αυθαίρετα και πέρα από κάθε επιστημονική δεοντολογία στην απαγόρευση εφημέρευσης τμημάτων του νοσοκομείου σας όπως παθολογοανατομικού, κυτταρολογικού, ενδοσκοπικού, αλλά και στην υποβάθμιση της ανάγκης για εφημεριακό έργο και σε άλλες ειδικότητες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Στάθης Τσούκαλος.

Σε αντίστοιχη επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) διερωτάται πώς θα πραγματοποιηθεί η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς εφημερίες καίριων και βασικών τμημάτων, όπως του Παθολογοανατομικού και της Κλινικής Κυτταρολογίας και εφιστά την προσοχή στη διοίκηση του νοσοκομείου «προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας των ιατρών, αλλά και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών».

VIDEO - Χαλκίδα : Αντί να τους πουν τη μοίρα... τους έκλεψαν 1.000 ευρώ

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι ενώ μητέρα και κόρη έβγαιναν από την τράπεζα, στα δικαστήρια της Χαλκίδας. 


Στην έξοδο, έπεσαν πάνω τους δύο γυναίκες ηλικίας περίπου 60 ετών οι οποίες έπιασαν την συζήτηση προσποιούμενες ότι βλέπουν το μέλλον και ζητούσαν 50 ευρώ για να τους πουν δήθεν την πορεία της ζωής τους.

Η μητέρα κρατούσε μία τσάντα ή οποία είχε μέσα το ποσό των 1.000 ευρώ, που μόλις είχε πάρει από την τράπεζα.

Δυστυχώς μόλις τελέιωσε η συζήτηση διαπίστωσε ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής από τις απατεώνισσες, καθώς η τσάντα της ήταν άδεια.

Ο κύριος Θοδωρής, φίλος της γυνάικας εξηγεί στην EVIAZOOM πως έγινε η κλοπή και ότι θα πάνε στην Αστυνομία να καταθέσουν μήνυση εις βάρος των δύο "μαγισσών" που θυμούνται και τα χαρακτηριστικά τους.

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία

Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά... άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους».

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους»τονίζεται στην επιστολή.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι η πρώτη δόση του 2012, που δόθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου. «Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ επιθυμεί να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει, εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

Σημειώνεται ότι, με αιχμή τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Οι «ΜΑΣΚΕΣ ΕΥΡΙΠΟΥ» και «Ο ΑΓΩΝΑΣ» στο φρούριο Κανήθου

Στο φρούριο Κανήθου, την Τετάρτη 22 Αυγούστου, την Κυριακή 26 Αυγούστου ή το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00, η θεατρική ομάδα «ΜΑΣΚΕΣ ΕΥΡΙΠΟΥ» Θα παρουσιάσει την Δραματική Κωμωδία του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ο ΑΓΩΝΑΣ».

Το έργο αναφέρεται στην ακροβατική προσπάθεια ενός  πολίτη, που λόγω των προβλημάτων του επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ λογικής και παραλογισμού. Ταυτόχρονα και σε δεύτερο πλάνο, φαίνεται ίσως η πηγή των προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας. 

Η λαϊκή, κωμική φιγούρα του Έλληνα που αγωνίζεται να ξεφύγει από το τέλμα του. Τι έφταιξε για την θέση που βρίσκεται, πως θα ξεφύγει από αυτήν. Μια διαφορετική, θεατρική, απολαυστική, προσέγγιση του …Αγώνα όλων μας!

Μια παράσταση με πολύ γέλιο, που θα συγκινήσει πολλούς και σίγουρα θα μας προβληματίσει όλους!

Παίζουν οι ηθοποιοί: (Με σειρά εμφάνισης) Γιάννης Μαρκόπουλος, Μαρία Μοναστηριώτη, Τηλέμαχος Ζήκος, Κυριάκος Δημητριάδης, Βιβή Σκλιά, Βασίλης Καράπας, Θανάσης Τσότσος και Βασίλης Τσότσος.

Τήνος: Μειωμένα τα τάματα και οι κρατήσεις... ελέω κρίσης

Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι έχει πέσει και ο θρησκευτικός τουρισμός, όπως αποδεικνύει η πτώση κατά 40% στα είδη που διακινούνται από τα καταστήματα της Τήνου και κατά... 50% στην κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο.

Μέχρι σήμερα ήταν παράδοση χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν κάθε χρόνο τους δημοφιλείς προορισμούς για το καθιερωμένο τάμα στην Παναγία, προσφέροντας έτσι έσοδα σε δεκάδες επαγγελματίες: ταξιδιωτικοί πράκτορες, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδόχοι, έμποροι εκκλησιαστικών ειδών.

Φέτος όμως φαίνεται ότι θύμα της κρίσης έπεσε και η... Παναγία.

Μιλώντας στα "Νέα", ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέας Τσιμέκης, εξηγεί:

"Η κίνηση είναι σημαντικά μειωμένη. Υπολογίζουμε ότι σε σχέση με πέρυσι η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά 50% όπως και οι κρατήσεις σε δωμάτια ενόψει και της γιορτής. Όσο για τα εμπορικά καταστήματα η πτώση των πωλήσεων φτάνει το 60%-70%, ακόμα και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο που οδηγεί στην Παναγία".

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο θρησκευτικός τουρισμός μετατράπηκε σε προσκυνηματικό τουρισμό, γεγονός που έχει σοβαρή επίπτωση τόσο στις κρατήσεις των ξενοδοχείων και δωματίων όσο και στους τζίρους των επιχειρήσεων.

"Οι επισκέπτες έρχονται, προσκυνούν και φεύγουν την ίδια ημέρα. Άλλοτε έμεναν μερικές ημέρες στο νησί και αυτό κινούσε την αγορά".

Μείωση παρατηρείται φέτος και στα τάματα. Είναι από τα είδη που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στο αυγουστιάτικο «ιερό» εμπόριο.

Φέτος ο χονδρέμπορος εκκλησιαστικών ειδών Αλέξανδρος Παλαμάρης από την Τήνο διακίνησε 12.000 τάματα στα περίπου 35 καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών του νησιού. Πριν από 2-3 χρόνια όμως τα τάματα που έδινε στα καταστήματα έφταναν τις 20.000.

"Αυτή τη χρονιά παρατηρείται πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 40% λόγω της κρίσης", τονίζει. "Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να κάνει έξοδα. Ακόμη και αυτοί που έρχονται μένουν μόνο μία ημέρα στο νησί".

Προσθέτει επίσης ότι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, οι περισσότεροι πιστοί τα τελευταία χρόνια επιλέγουν τα επάργυρα τάματα, αφού οι τιμές για τα ασημένια και τα χρυσά είναι απαγορευτικές.

Τα χρυσά τάματα μπορεί να φτάσουν έως τα 50 ευρώ, τα ασημένια έως τα 20, ενώ τα επάργυρα πωλούνται από 2,5 ευρώ.

Οι προσκυνητές ακόμη και για ένα δώρο από την Παναγία στους δικούς τους ανθρώπους επιλέγουν πλέον την πιο οικονομική λύση, λένε παράγοντες της αγοράς.

Προτιμούν δηλαδή κάτι συμβολικό, αξίας ενός ευρώ. Άλλωστε μεγάλη μερίδα των επισκεπτών στους θρησκευτικούς προορισμούς του Δεκαπενταύγουστου είναι συνταξιούχοι που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονται οικονομικά.
nooz.gr

Από την Αγία Παρασκευή στην Τήνο

Η ενορία της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος  πραγματοποιεί την ετήσια διήμερη εκδρομή στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Τήνου (30 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2012)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Αυγούστου στο τηλέφωνο : 6940-718657 (κ. Σωτήριος Παπαϊωάννου)

Τιμή εισιτηρίου : 55 € * το άτομο που περιλαμβάνει:

· Αναχώρηση την Πέμπτη 30/8/12 & ώρα 5:00π.μ. από το πρώην ΑΣΑΧ με πούλμαν για το λιμάνι της Ραφήνας.

· Αναχώρηση στις 7:25π.μ. από το λιμάνι της Ραφήνας για την Τήνο με το πλοίο ΠΗΝΕΛΟΠΗ.

· Αναχώρηση την Παρασκευή 31/8/12 & ώρα 14:50μ.μ. από την Τήνο με το πλοίο ΠΗΝΕΛΟΠΗ με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας, όπου με πούλμαν θα γίνει η επιστροφή στη Χαλκίδα.

*(Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το ξενοδοχείο)

ΕΡΤ: «Παγώνει» την υπό δικαστική διερεύνηση σύμβαση για τη μετάδοση του Champions League

UEFA Champions League - Match Day 1 Emirates S...
 (Photo credit: Wikipedia)
«Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε σκόπιμο για λόγους απόλυτης διαφάνειας και σύννομης συμπεριφοράς -εφ' όσον το ζήτημα που αναφέρεται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που έχουν ασκήσει μάλιστα διώξεις- να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας, όταν μάλιστα ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της σχετικής σύμβασης, ούτε για το συμφωνηθέν τίμημα».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα, που αναφέρονται στη σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε. με την TEAM UEFA για τη μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League.

Υπενθυμίζεται πως το περιεχόμενο της υπογραφείσης, από την προηγούμενη διοίκηση, σύμβασης τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, ως προς το τίμημα το οποίο συμφωνήθηκε για μία τριετία μεταξύ της ΕΡΤ και της εταιρείας ΤΕΑΜ, που παραχωρεί τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων. Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, κρίθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα υπερβολικό το τίμημα αυτό, με κριτήριο τη διαφορά της προσφοράς που είχε προσφέρει ο δεύτερος, κατά σειρά, πλειοδότης.

Όπως διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Νίκος Σίμος «Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έκρινε όχι μόνο σκόπιμο, αλλά και ανταποκρινόμενο στις αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας και της καλής πίστης, να αναθέσει σε έμπειρο γραφείο νομικών την ενδελεχή εξέταση της υπογραφείσης από την προηγούμενη διοίκηση σύμβασης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι, κατά το δυνατόν, πλέον έγκυρες γνωμοδοτήσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις -κυρίως νομικές- κάθε ενέργειάς της, αλλά και όσον αφορά στα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης που παρέχει η υπογραφείσα από την προηγούμενη διοίκηση σύμβαση, δεδομένης μάλιστα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα».
Enhanced by Zemanta

Αυλωνάρι: "Έμειναν κάγκελο" οι... τσιγγάνοι στο παζάρι!

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του παζαριού στο Αυλωνάρι προκαλούσαν τα προηγούμενα χρόνια ομάδες τσιγγάνων και ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου έκανε μία κίνηση για να αποτρέψει την επανεμφάνισή τους.

Τοποθέτησε  περίφραξη εκατέρωθεν του δρόμου που τέμνει την νότια πλευρά του παζαριού.
Με τον τρόπο αυτό προφυλάσσονται οι χώροι τόσον του κυρίως παζαριού όσον και των παραπηγμάτων της νότιας πλευράς, από την εισβολή και παραμονή  ομάδων περιπλανώμενων αθίγγανων που δημιουργούσαν προβλήματα στους περίοικους αλλά και στη λειτουργία της λαϊκής.

ΣΟΚ στην Κρήτη - Εκλιπαρούν για δουλειά με αντάλλαγμα φαγητό

Του Σωτήρη Μεταξά
Ανέχεια, απογοήτευση και φόβος για το αύριο, συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς εργασίας σε ολόκληρη την Κρήτη. Στη δίνη της ανεργίας, περιστατικά ανθρώπων που...
ζητούν δουλειά, στην κυριολεξία, για "ένα κομμάτι ψωμί" πληθαίνουν και αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα για έναν τόπο που πριν από δύο χρόνια χαρακτηριζόταν "εργασιακός παράδεισος". Το φαινόμενο είναι έντονο τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην Κρητική ύπαιθρο. Άνθρωποι, οικογενειάρχες, που παραμένουν χωρίς δουλειά για μήνες, εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο ζητώντας σαν αντάλλαγμα ... φαγητό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι μου χτυπούν την πόρτα για εργασία και δεν φεύγουν αν δεν εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Πρόκειται κυρίως για τεχνίτες που η κατάρρευση της οικοδομής τους έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην έχουν να ... ζήσουν τις οικογένειές τους.

Η κατάσταση είναι τραγική. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς τα μεροκάματα έχουν εκλείψει επισημαίνει ο κ.Βαρδάκης. Σε εργοστάσια, βιοτεχνίες ακόμη και σε χωράφια, άνθρωποι κάθε ηλικίας ζητούν δουλειά με αντάλαγμα φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ανακαινίστηκε το γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο Αυλωναρίου

Ένα ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ με την οικονομική ενίσχυση του δήμου και την εθελοντική εργασία των νέων φτιάχτηκε στο Αυλωνάρι. Συγκεκριμένα ,ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου το τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν δέκα τέσσερις ομάδες από διάφορα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου,  που απέδωσαν ποιοτικό μπάσκετ, αγωνίσθηκαν με εξαιρετικό ήθος και ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό που τους παρακολούθησε. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου Αυλωναρίου

Ο Δήμος αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να ενισχύσει τη  ριζική ανακαίνιση του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου που διεξήχθη το τουρνουά, παρέχοντας όλα τα υλικά που απαιτήθηκαν για την επιδιόρθωση  του τερέν, την τοποθέτηση  προβολέων και στεφανιών, την αποκατάσταση των αποδυτηρίων και των τουαλετών, την τοποθέτηση πλεγμάτων  κλπ.

Όλες οι εργασίες εκτελέστηκαν εθελοντικά από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων,  που αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων για την προσπάθεια τους, ενώ ουσιαστική ήταν και η συνδρομή του Γυμνασιάρχη Αυλωναρίου. 

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν να ανακαινιστεί πλήρως το γήπεδο μπάσκετ στο Γυμνάσιο Αυλωναρίου
, που αποτελεί τόπο έλξης και συνάντησης της  νεολαίας του χωριού και να διαθέτει το Αυλωνάρι ακόμα ένα πνεύμονα άθλησης στο κέντρο του χωριού.

Σουβλάκι γίγας στο Ηράκλειο

Το μεγαλύτερο σουβλάκι του κόσμου, μήκους 180 μέτρων, ψήνεται αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο τουριστικός εξωραϊστικός σύλλογος Δαίδαλος - Ίκαρος και ο σύλλογος Αγιογαληνιωτών Αθήνας διοργανώνουν παράλληλα γλέντι που θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ.

Πηγή: cretalive.gr

Κάρυστος: "Μουσικό αφιέρωμα στον Άκη Πάνου"

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου, το Ωδείο Καρύστου της Εύας Βασιλοπούλου διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο: "Μουσικό αφιέρωμα στον Άκη Πάνου"

Το Μαυρομάτι Βοιωτίας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη του!

Xαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στο Μαυρομάτι Βοιωτίας για την υποδοχή του...
Ήρωα Ολυμπιονίκη τους Σπύρου Λεμπέση, ενώ η νύχτα έγινε μέρα μετά απο ρίψη βεγγαλικών.


Έτσι τίμησαν προσωρινά τον αθλητή τους οι χωριανοί που τους έκανε υπερήφανους, ενώ αναμένεται νεότερη εκδήλωση προς τιμήν του ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσπάθεια του μέσα απο αντιξοότητες και την ελάχιστη βοήθεια απο την πολιτεία...
Permissospress

Πήγαν στο Προκόπι για να... τρακάρουν!

Πήγαν στο Προκόπι για να... τρακάρουν! Όσο και αν σας φαίνεται απίθανο είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Η Μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων έγινε χθες στις 7 το απόγευμα κοντά στο Προκόπι.

Από το ατύχημα βγήκαν τραυματισμένοι  ο οδηγός και ο συνοδηγός του ενός αυτοκινήτου. Και οι δύο κατάγονται από το Ίλιον της Αθήνας.

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, από την Αθήνα και αυτός, είναι καλά στην υγεία του.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν πρώτα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και μετά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. .

Πανηγύρεις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Την Τετάρτη 15η Αυγούστου ε.έ. πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην Τοπική μας Εκκλησία εορτάζουν, μεταξύ άλλων και οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, σύμφωνα με το σχετικό Πρόγραμμα:

Α. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

14η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΩΡΑ 7.00 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και περιφορά της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Γεν . Αρχιερατικού Επιτρόπου & Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Παν/του Αρχιμ. π. Φιλοθέου Θεοχάρη.

15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΩΡΑ 7.00 π.μ Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Β. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ (ΜΕΣΑ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ) ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου ε.ε. 7:30 μ.μ.: Μέγας Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.
Τετάρτη 15 Αυγούστου ε.ε. 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Γ. ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Τέλος, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012), στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ, τελείται στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με θείο Κήρυγμα, ψάλλονται τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και λιτανεύεται ὁ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, σύμφωνα μέ τήν τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

"Μαζί τα φάγαμε"...τώρα και σε βιβλίο από το Θ. Πάγκαλο!

- Τι γράφει για την φράση “μαζί τα φάγαμε”
- “Όλοι μαζί οι Έλληνες συμμετείχαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μη ορθολογικές πρακτικές και συμπεριφορές”
- Κατηγορίες σε ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες
- Κατηγορεί ακόμη τους βουλευτές της Αριστεράς που ποτέ δεν αντιδρούσαν σε προσλήψεις στο δημόσιο και στα επιδόματα

Σε 175 ηλεκτρονικές σελίδες κυκλοφόρησε σήμερα το ηλεκτρονικό βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε».

Ο πρώην υπουργός υπερασπίζεται με ρεαλισμό τη διαβόητη φράση του, δίνει στοιχεία για τα λεγόμενά του, τεκμηριώνει με αναλυτικά σχήματα τους αριθμούς και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί.

«Η φράση «τα φάγαμε όλοι μαζί» σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα από εμάς -τον ελληνικό λαό- συμμετείχαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μη ορθολογικές πρακτικές και συμπεριφορές, στην πορεία του χρόνου, σε σχέση με τις δαπάνες και τα έσοδα του κράτους. Αυτό που λέμε «δημοσιονομική κρίση» είναι και δικό μας δημιούργημα... Οι πολίτες είτε με πράξεις, είτε με την εκπορευόμενη από την ενοχή απραξία τους, είτε απλά εκλέγοντας ακατάλληλα πολιτικά πρόσωπα για να διαχειριστούν τα κοινά, συμμετέχουν με συλλογικό τρόπο στη δημοκρατία και έχουν την ευθύνη των επιλογών τους...Φυσικά δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης, η ευθύνη ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Γνωστός κακοποιός πίσω από τη ληστεία στη Πάρο?

To θύμα των ληστών της Πάρου
Τι είπαν οι ληστές μέσα στη τράπεζα και γιατί οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν τις ομοιότητες με άλλες 7 ληστείες, μεταξύ των οποίων σε τράπεζα της Αιδηψού, αλλά και στο ΙΚΑ Αλιάρτου...

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου από το "Βήμα".

Ο ρόλος ενός 42χρονου Έλληνα κακοποιού και επτά ακόμη ληστείες τραπεζών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ελλάδα έχουν μπεί στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, προκειμένου να διαλευκανθεί η αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο!

Δεκάδες αστυνομικοί εξακολουθούν και σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό των άφαντων δραστών της ληστείας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται έγγραφα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με τουλάχιστον δύο αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και τους κωδικούς IMEI συσκευών με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στο καρτοκινητό τηλέφωνο που ανήκε σε έναν από τους δράστες και βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Την ίδια στιγμή οι εγγραφές από τις κάμερες ασφαλείας και η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτουν το τραγικό παιγνίδι της τύχης για τον 53χρονο Δημήτρη Μίχα, αφού διαπιστώνεται ότι μονάχα ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος και ήταν αυτός που προσπάθησε να συγκρατήσει ο άτυχος οδηγός ταξί. Αντιδρώντας ο ληστής τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

«Το Βήμα» παρουσιάζει τα νέα δεδομένα των ερευνών της ΕΛΑΣ.

* Στελέχη των διωκτικών αρχών εξέτασαν, μεταξύ άλλων, τα τελευταία 24ωρα το ενδεχόμενο εμπλοκής στην ληστεία της Πάρου ενός 42χρονου καταζητούμενου Έλληνα κακοποιού για τον οποίο έχει διαπιστωθεί ότι στις 23 Ιουλίου 2010 και στις 28 Δεκεμβρίου 2011 προχώρησε μαζί μαζί με τρείς άγνωστους συνεργούς σε ληστείες σε δύο υποκαταστήματα της Alpha Bank στο Πόρτο Χέλι και στο Κρανίδι Αργολίδας με συνολική λεία 570.000 ευρώ.

Οι δράστες τότε είχαν χρησιμοποιήσει ένα καλάσνικοφ και πιστόλια. Ο κακοποιός αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για συμπλοκή με αστυνομικούς, για συνεργασία με τον Κ. Πάσσαρη και τους αδελφούς Παλαιοκώστα αλλά και για μια δολοφονία στις φυλακές Κορυδαλλού με θύμα Αλβανό κρατούμενο, για την οποία απαλλάχτηκε. Ακόμη έχουν υπάρξει ενδείξεις συμμετοχής του και σε άλλες ληστείες στην περιοχή της Αιδηψού αλλά και σε νησιά.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ποινικού στις ληστείες στην Αργολίδα προέκυψαν στις αρχές Ιουνίου 2012, όμως τα ίχνη του έχουν χαθεί και ερευνάται αν είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο περιστατικό της Πάρου. Εκείνο στο οποίο έχουν σταθεί οι αστυνομικοί είναι η αναφορά των ληστών της Πάρου, μέσα στην Τράπεζα, ότι «εμείς δεν κλέβουμε τους πελάτες αλλά μόνο τα ταμεία».

Κάτι παρόμοιο φέρεται να είχαν αναφέρει και οι δράστες στην Αιδηψό αλλά και στην Αργολίδα οι οποίοι πάλι είχαν «ανοίξει κουβέντα» μέσα στις τράπεζες και είχαν πει ότι «είμαστε φτωχοί Ελληνες και πεινάμε» και ότι «οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη».

* Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να διερευνούν την ληστεία που σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2010 στην οδό Τιτάνων στο Ελληνικό - στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker - όταν δύο νεαροί Αλβανοί που επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Opel επιχείρησαν να κλέψουν το ΙΧ ενός ανυποψίαστου ιδιώτη. Μετά την ληστεία στην Πάρο διαπιστώθηκε ότι το Opel είναι αυτό που χρησιμοποίησαν και στη συνέχεια έκαψαν, οι αδίστακτοι ληστές στο κυκλαδίτικο νησί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν την περίπτωση το αυτοκίνητο αυτό να δόθηκε έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων από Αλβανούς σε Έλληνες κακοποιούς και οι αλλοδαποί κλέφτες του ΙΧ να μην έχουν σχέση με την ληστεία της Πάρου.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το μακελειό στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011. Τότε διαπιστώθηκε ότι οι Ρωσοπόντιοι δολοφόνοι των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ χρησιμοποιούσαν κλεμμένο τζιπ που είχαν αγοράσει από άλλη συμμορία Αλβανών.

* H ΕΛΑΣ επανεξετάζει τους φακέλους τουλάχιστον επτά ληστειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες όπου στην συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν τα οχήματα διαφυγής τους. Ληστείες με πυρπόληση οχημάτων έχουν γίνει σε τράπεζα στον Αλιμο, στο ΙΚΑ Αλιάρτου, στα ΕΛΤΑ Αιτωλικού και Νέου Φαλήρου κι αλλού. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για μία νεα εγκληματική μόδα που εφαρμόστηκε κι αλλού...

* Τέλος, από την εξέταση του καρτοκινητού που έπεσε από έναν από τους δράστες διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει μόνο μία -δύο κλήσεις προς συνεργούς του την ημέρα της ληστρικής επίθεσης.

Από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχει ήδη ζητηθεί να δώσουν κατεπειγόντως απάντηση σχετικά με τα στοιχεία των κατόχων των κινητών, τον τρόπο αγοράς τους, τους κωδικούς ΙΜΕΙ των συσκευών τους, τις κάρτες SIM που έχουν δεχθεί αυτές οι συσκευές και τις τυχόν άλλες κλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτές.

Εφοριακοί: Διαφθορά και πολιτική ανικανότητα ευθύνονται για τα μειωμένα έσοδα

Η διαφθορά στο ελληνικό δημόσιο και η ανικανότητα σε πολιτικό επίπεδο, ευθύνονται για τα μειωμένα έσοδα από τη φορολογία, δήλωσε... στο ΣΚΑΪ 100,3, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Προανήγγειλε νέα περαίωση, αλλά... με άλλη ονομασία, ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τους στόχους για την είσπραξη εσόδων που έχει θέσει η τρόικα.

Έκανε επίσης λόγο για στοχοποίηση των εφοριακών, για πρόβλημα οργάνωσης ενώ απέδωσε την ταλαιπωρία των φορολογουμένων στη μείωση του αριθμού των εφοριακών και στην αύξηση της δουλειάς.

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται από το ΤΑXIS ΝΕΤ για το ύψος των δόσεων του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά σημειώματα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Είπε επίσης πως το μέτρο των δόσεων με εισοδήματα έως 60.000 ευρώ αφορά 2,5 με 2,8 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν κωδικούς πρόσβασης θα μπορούν να ενημερώνονται κάνοντας χρήση του ΑΦΜ.
skai.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...