Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μάσκα για τα μαύρα στίγματα

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας με φυσικό τρόπο, ανέξοδα και χωρίς κόπο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 3 κουταλιές βρώμη και 2 κουταλιές της σούπας μέλι.

Ανακατέψτε τα δύο υλικά πολύ καλά. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας εφαρμόστε τη και αφήστε τη για περίπου 30 λεπτά.

Ξεβγάλετε την καλά με χλιαρό νερό και αμέσως μετά εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Εφαρμόστε την παραπάνω μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα και σιγά σιγά τα μαύρα στίγματα θα εξαφανιστούν από το πρόσωπό σας.
myworld.gr

Ο Σύλλογος Ποντίων Ερέτριας έδωσε δυναμικό παρών στα ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2012

Στις  πολιτιστικές  εκδηλώσεις  του  Δήμου  Ερέτριας ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2012 στις 4/8/2012 συμμετείχε και  πραγματοποίησε εκδήλωση  με  μεγάλη  επιτυχία,  για  5η  συνεχή χρόνια  και ο Σύλλογος  Ποντίων Ερέτριας,  παρότι  ακόμη δεν έχει  στέγη .

Ο  Σύλλογος ιδρύθηκε στις 16 Μάιου το 2008, από νωρίς κιόλας κατακλείστηκε από εκλεκτό κόσμο της  περιοχής και  όχι  μόνο από Ερέτρια, αλλά  και από τις γύρω περιοχές, όπως από  Αμάρυνθο, Ωροπό κ.λπ. ακόμη και από την Αθήνα. 
Την εκδήλωση τίμησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Νότιου Ελλάδος και  Νήσων, Γεώργιος Βαριθυμιάδης εκπρόσωποι  Συλλόγων, Πρόεδροι αδελφών σωματίων, Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί σύμβουλοι και πάνω από 1200 άτομα

Την  εκδήλωση αυτή φρόντισε προσωπικά ο Πρόεδρος Γιώτης Γυριχίδης και το  Δ.Σ ώστε να έχει αυτή την άψογη επιτυχία.

Στο  ξεκίνημα της  βραδιάς αφού ο Πρόεδρος καλωσόρισε και ευχαρίστησε  τους  προσκεκλημένους είπε  λόγια  που  είχαν  αξία και  μεγάλη σημασία.

Μεταξύ άλλων  είπε τα εξής :
«Σήμερα δεν  ήρθαμε μόνο για χορό και διασκέδαση, οι εκδηλώσεις  τέτοιου είδους γίνονται  γιατί  κάποιοι άνθρωποι  έχασαν τη  ζωή τους και συνεχιστές είμαστε όλοι εμείς. Έχουμε  χρέος λοιπόν ανεξόφλητο στους  προγονούς  μας,  να  κρατάμε  τις  Παραδόσεις  μας και ότι  στο  λεξιλόγιο  του,  δεν υπάρχει  η λέξη δεν  θέλω  και  δεν  μπορώ.

Επίσης αναφέρθηκε  και  σε  ένα  τραγικό  γεγονός, στις 30  Ιουλίου  του  2010, μετά  από το  αίτημα  του Συλλόγου  Ποντίων Ερέτριας  εγκαινιάστηκε στα μνήματα μια οδός,  19η Μαΐου  ημέρα μνήμης  θυμάτων ποντιακής γενοκτονίας.

Όμως κάποιος πήγε με σπρέι και έσβησε όλες τις οδούς, χωρίς να ειπωθούν λόγια το πώς και γιατί  έγινε αυτό το  συμβάν. Φέρνω στου νου μου είπε και θυμίζω σε όλους την φράση που έχει πει ο Έλληνας Λογοτέχνης  Νίκος Καζαντζάκης <<Να  αγαπάς  την ευθύνη, να  λες : εγώ, εγώ μονάχος μου έχω  χρέος  να  σώσω τη γης, Αν δεν σωθεί εγώ θα φταίω>>
Και συνεχίζοντας πρόσθεσε : Το  ταξίδι  αυτό  που  ξεκινήσαμε, αν  θέλετε  να  συνεχιστεί πρέπει  να ήμαστε  στο  πλήρωμα  όλοι  μαζί και  επειδή  θέλω  να  είμαι  ξεκάθαρος,  φέτος  η  εκδήλωσή  μας δεν στηρίζεται  οικονομικά από κανέναν, παρά μόνο από  την  Δημοτική  αρχή,  που λόγω  της κρίσης, στηρίχτηκε μόνο με τα έξοδα της ηχητικής  κάλυψης και  την  κατασκευή της εξέδρας.
 Έχουμε  όπως βλέπετε στον χώρο ένα περίπτερο και θα  παρακαλέσω  όλους σας να  γίνεται  μέλη  του Συλλόγου  μας,  επίσης έχουμε και κάποια αναμνηστικά,  για  να  ενισχύσουμε τα οικονομικά μας, ώστε να  μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα τρέχοντα έξοδά  μας.

Στο  ξεκίνημα  της  εκδήλωσης, ο Σύλλογος  Ποντίων  Ερέτριας παρουσίασε και ένα ντοκιμαντέρ,  με  ιστορικά  γεγονότα  της  τραγικής  εκείνης  εποχής  που  οι 353.000.000 ψυχές που Χάθηκαν, ζητούν την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αφού  ολοκληρώθηκε  η  εκδήλωση, έγινε  μια απονομή στο μικρό και μεγάλο  χορευτικό, που  έδωσε  ψυχή  και  σώμα στην εκδήλωση, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κύριο Γεώργιο  Βαριθυμιάδη.

Ο  Πρόεδρος  του  συλλόγου,  ευχαρίστησε και τους  Πρόεδρους  των  φίλων  του Στέλιου Καζαντζίδη,  από την Χαλκίδα   το  Χρήστο  Κουτσαύτη, για  την  δωρεάν  βιντεοσκόπηση  καθώς και  την  στήριξη  του  λαϊκού  προγράμματος με την συμμετοχή του άξιου νέου τραγουδιστή Αποστόλη Τσιτόγλου και  από  την  Νέα Ιωνία -  Νέο Ηράκλειο,  την Μαίρη Αρώνη.

Επίσης  ο  Πρόεδρος,  εκ μέρους και του   Δ.Σ.,  ευχαρίστησε  και τους  φίλους  επαγγελματίες   που  στήριξαν  την  μεγάλη  αυτή  εκδήλωση, όπως για  το  ευλογημένο  τραπέζι  που  έγινε  για  το  χορευτικό, τους μουσικούς και πολλούς φίλους.
 Τα καταστήματα της Αθήνας,  Κοτόπουλα εξοχής  Αμβροσιάδης, κάβα τροφίμων Ματριώσκα, της Ερέτριας  κτήμα  Μπορέλη, ψητοπωλείο  Λουκάς, ψητοπωλείο  Σταματούκος, Κάβα  Κων/ντίνος  Κωνστάντιος, φούρνος  Τσιαβός,super  market  Κρητικός, AB  FOOD  MARKET  το  ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥ Δημήτρης  Ψαριανός, Ιχθυοπωλείο Τράτα,  καθώς επίσης  και  τον  Γεώργιο  Φουρμούζη  για  την  παραχώρηση του χώρου  του.

Σε τελική ανάλυση ήταν μια μοναδική εκδήλωση, που ομόρφυνε τα φετινά ΚΑΝΑΡΕΙΑ   και συγχαίρουμε  των  Σύλλογο  Ποντίων  Ερέτριας  <<Οι  Έλληνες  Του  Πόντου>> δηλώνοντάς τους πως θα είμαστε πάντα δίπλα τους προβάλλοντας όλες τους τις  δραστηριότητες .

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Το συχνό σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο

Έρευνα απέδειξε ότι όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή, τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλος και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του. Έτσι λειτουργεί καλύτερα και μάλλον γρηγορότερα.

Το σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο μας. Κι όμως σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι αγχωτικές αλλά άβολες καταστάσεις εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου και έτσι με αυτό το σκεπτικό ήθελαν να δουν κατά πόσο συμβαίνει το ανάποδο. Εάν όντως δηλαδή μεγαλώνει ο εγκέφαλός μας σε καταστάσεις αγχωτικές μεν αλλά ευχάριστες όπως η σεξουαλική συνεύρεση.

Έτσι, η ερευνητική ομάδα του Πρίνστον πραγματοποίησε μια σειρά πειραμάτων με ποντίκια για να το εξακριβώσει. Αρχικά οι επιστήμονες χώρισαν τα αρσενικά ποντίκια σε τρεις ομάδες: Στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή με θηλυκά ποντίκια, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δύο βδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα αρσενικά ποντίκια που έκαναν σεξ σε τακτική βάση, ο εγκέφαλός τους μεγάλωσε καθώς επίσης και οι συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους. Σαν πιθανή εξήγηση του φαινομένου οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα έμπειρα σεξουαλικά ποντίκια είχαν λιγότερο άγχος και ήταν πρόθυμα να τρώνε το φαγητό τους σε ξένο περιβάλλον σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποντίκια.

Eάν θέλετε λοιπόν η σύντροφός σας εκτός από όμορφη να παίρνει πιο εύκολα στροφές τότε μη δείχνετε έλεος!
ofono.gr

Αυτά είναι τα 23 ελληνικά λιμάνια και μαρίνες που θα δοθούν σε ιδιώτες - Η Σκύρος στη λίστα

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται, με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Αλιμο, Υδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη, έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.

Αυξάνονται οι βάσεις σε 40 σχολές με προοπτική άμεσης εργασίας

Σε όσες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ προσφέρεται σχετική ασφάλεια επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας πολλαπλασιάζεται ο ανταγωνισμός και φέρνει στα ύψη τις βάσεις. και αυτό συμβαίνει κυρίως σε Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές.

Η οικονομική κρίση έχει στρέψει τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες στις ελάχιστες σχολές που οδηγούν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό. Στα αστυνομικά Τμήματα οι βάσεις αναμένεται να εκτοξευθούν αφού οι θέσεις σε σχέση με πέρυσι έχουν μειωθεί στο μισό (580 από 1.244).

Αισθητή άνοδος παρουσιάζεται και στις βάσεις σε παιδαγωγικές, στρατιωτικές και νομικές σχολές. Περισσότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι θα χρειαστούν και όσοι στοχεύουν σε τμήματα Φιλολογίας και Ψυχολογίας του 1ου επιστημονικού πεδίου.

Οι βάσεις στα νομικά τμήματα θα ανέβουν ως και 350 μόρια, στα τμήματα Φιλολογίας ως 200 μόρια ενώ στις πλέον περιζήτητες Παιδαγωγικές Σχολές η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 μόρια.

Η πιο σκληρή μάχη θα δοθεί για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές και η βάση στο τμήμα αστυφυλάκων μπορεί να ανέβει πάνω από 1.000 μόρια. Αριστούχοι μαθητές θα στραφούν και φέτος στο τμήμα αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και η βάση θα ξεπεράσει τα 18.300 μόρια. Για τη σχολή αξιωματικών ΕΛΑΣ θα χρειαστούν από 17.200 ως 17.400 μόρια.

Για την ιατρική στρατιωτική σχολή θα χρειαστούν μεταξύ 19.070 και 19.270 μόρια ενώ στο όριο των 19.000 μορίων θα κινηθεί η βάση στη σχολή Ικάρων-Μηχανικών.

Για τη Σχολή Ευελπίδων (ΟΠΛΑ) οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν μια μέση βαθμολογία κοντά στα 16.000 μόρια ενώ για τη Σχολή Ευελπίδων (ΣΩΜΑΤΑ) πρέπει να έχουν συγκεντρώσει πάνω από 17.500 μόρια.

Χιλιάδες υποψήφιοι κάνουν στροφή σε τμήματα των ΤΕΙ που προσφέρουν καλές προοπτικές στην αγορά και σπουδές σε ανερχόμενα γνωστικά αντικείμενα. Προτίμηση δείχνουν στα τμήματα που εντάσσονται στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Στη σχολή Φυσικοθεραπείας Αθήνας, η οποία είναι από τις πλέον περιζήτητες, η βάση θα κινηθεί μεταξύ 16.300 ως 16.500 μόρια ενώ η αντίστοιχη της θεσσαλονίκης θα φθάσει τα 16.000 μόρια.

Μεταφέρθηκαν Διευθύνσεις του Δήμου Χαλκιδέων

Από ΣΗΜΕΡΑ (Δευτέρα, 13 Αυγούστου) οι Διευθύνσεις Διοίκησης, Οικονομικών και Προσόδων καθώς και το Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργούν στο νέο κτήριο επί της οδού Ληλαντίων (στο Carrefour)

ΧΑΛΚΙΔΑ: Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX» - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 13 έως Τετάρτη 15 Αυγούστου (πιθανόν να υπάρξει παράταση της προβολής μέχρι Κυριακή 19/8)
Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ Είδος ταινίας: Περιπέτεια
Έναρξη προβολών: 20:50 & 23:00 (2 προβολές)
Σενάριο: ΤΖΟΝ ΛΙ ΧΑΝΚΟΚ
Ηθοποιοί: ΣΑΡΛΙΖ ΘΕΡΟΝ , ΚΡΙΣΤΕΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ , ΜΠΟΜΠ ΧΟΣΚΙΝΣ , ΒΙΝΣΕΝΤ ΡΙΓΚΑΝ , ΙΑΝ ΜΑΚΣΕΙΝ , ΝΙΚ ΦΡΟΣΤ , ΕΝΤΙ ΜΑΡΣΑΝ , ΛΙΛΙ ΚΟΟΥΛ , ΤΟΜΠΙ ΤΖΟΟΥΝΣ , ΚΡΙΣ ΧΕΜΣΓΟΥΟΡΘ , ΣΑΜ ΚΛΑΦΛΙΝ , ΡΕΪ ΓΟΥΙΝΣΤΟΟΥΝ
Χρονολογία παραγωγής: 2012

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου… Πριν χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της, αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει είναι η καρδιά της, φυλακισμένης στο κάστρο χρόνια, κόρης του βασιλιά. Το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, που είναι γεμάτο με επικίνδυνα φυτά και δηλητηριώδη ζώα. Η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να επιβιώσει στο Δάσος: ένα θλιμμένο Κυνηγό. Έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, ο Κυνηγός δέχεται. Όταν όμως τη βρίσκει διστάζει... Θα σκοτώσει το όμορφο κορίτσι; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια που έχει δει ποτέ το Βασίλειο;

Ψαχνά: Ο Επιτάφιος της Παναγίας

Ανήμερα της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου (Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012), στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ, τελείται στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με θείο Κήρυγμα, ψάλλονται τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και λιτανεύεται ὁ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, σύμφωνα μέ τήν τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στο ταπεινό, μα τόσο φιλόξενο Μοναστηράκι της Παναγίας μας, για να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας πάντων ημών.
 

Χαλκίδα: Μια 77χρονη "ξήλωσε" συμμορία 5 κλεφτών

Τρίτη και φαρμακερή ήταν η χθεσινή κλοπή που πήγαν να κάνουν πέντε ΡΟΜΑ στη Χαλκίδα. Είχαν ήδη ρημάξει την ίδια μέρα δύο σπίτια, αλλά στην τρίτη τους απόπειρα πιάστηκαν στη φάκα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι οι δράστες πήγαν με Ι.Χ. στο σπίτι 77χρονης κατοίκου Χαλκίδας και οι τρεις από αυτούς μπήκαν στην αυλή με σκοπό να κάνουν διάρρηξη. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Η 77χρονη ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού των κλεφτών από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας Χαλκίδας υπό τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας.

Το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε γρήγορα στη Χαλκίδα και συνελήφθησαν οι δύο από τους πέντε εγκληματίες που επέβαιναν σε αυτό. Ακολούθησε και η σύλληψη των υπολοίπων τριών, οι οποίοι βρίσκονταν λίγο πιο κοντά και προέβαλαν αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως κάλτσες για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων) και το χρηματικό ποσό των (243,5) ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους επικοινωνίες, καθώς και το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο τους.

Πρόκειται για πέντε τσιγγάνους, ανάμεσα στους οποίους δυστυχώς και δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 17 ετών (οι άλλοι τρεις είναι 18, 23 και 29 χρονών. Η αστυνομική έρευνα απέδειξε ότι η σπείρα είχε την ίδια μέρα διαπράξει δύο ακόμη κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ δεν αποκλείεται να είναι υπεύθυνη και για άλλες διαρρήξεις. Οι τσιγγάνοι προφανώς θέλησαν να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενη απουσία των ιδιοκτητών λόγω διακοπών και μάλιστα δεν δίστασαν να αναλάβουν δράση πρωινή-μεσημεριανή ώρα.
Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν:
  • Κλοπή σε οικία 35χρονου, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν ένα επίχρυσο ρολόι με μπρασελέ, μία παιδική αλυσίδα, μία βέρα και ένα γυναικείο δαχτυλίδι. Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.
Κλοπή σε οικία 26χρονης, όπου οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα ρολόι χειρός, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και διάφορα κοσμήματα, απροσδιόριστης αξίας. Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκε στην παθούσα.

 egnomi.gr

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡH ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ

Tο πρωί της Πέμπτης 16ης Αυγούστου 2012, θα γιορτάσουμε πανηγυρικά την ιερά μνήμη του Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, όπου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση το τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο υπάρχει και φυλάσσεται στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Έξυπνα τρικ μακιγιάζ

Μερικές λεπτομέρειες στο μακιγιάζ είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Μάθετε μερικά έξυπνα τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια!

1. Για να έχετε πλούσιες βλεφαρίδες – πριν από τη μάσκαρα απλώστε στις βλεφαρίδες μια πούδρα ή μια ανοιχτή σκιά ματιών με ένα πινέλο, σαν να απλώνετε τη μάσκαρα. Συνεχίστε με τη μάσκαρα απλώνοντας μια στρώση και πριν στεγνώσει απλώστε πάλι την πούδρα ή την σκιά ματιών και ολοκληρώστε με την μάσκαρα δίνοντας σχήμα και καμπύλες στις βλεφαρίδες.

2. Σας αρέσει η αδιάβροχη μάσκαρα αλλά δεν ξεβάφεται με τίποτα, κάντε το εξής: απλώστε το πρώτο στρώμα με μια απλή μάσκαρα και από πάνω την αδιάβροχη, η οποία θα καλύψει την απλή και όχι τις βλεφαρίδες.

3. Να απλώνετε τη μάσκαρα από τις ρίζες των βλεφαρίδων έως τις άκρες. Αν την απλώσετε μόνο στις άκρες οι καμπύλες δεν θα διατηρηθούν από το βάρος της μάσκαρα στις άκρες.

4. Αν έχετε βλεφαρίδες χωρίς καμπύλες και η μάσκαρα δεν τις διατηρεί, τότε χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Για να έχετε διάρκεια στο αποτέλεσμα ζεστάνετε τις άκρες του με πιστολάκι μαλλιών για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γυρίστε τις βλεφαρίδες. Προσοχή μην το παρακάνετε με το ζέσταμα.

5. Για να διατηρήσετε το κραγιόν σας, απλώστε στα χείλη ένα make up ή ένα μη λιπαρό concealer (π.χ. σε μορφή μολυβιού ή concealer προσώπου), κάντε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, απλώστε το κραγιόν, τρίψτε τα χείλη μεταξύ τους, ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο και απλώστε λίγη πούδρα προσώπου. Τέλος, απλώστε πάλι ο κραγιόν.

6. Για ζουμερά χείλη, απλώστε στη μέση των χειλιών λίγο ασημί ή χρυσό lip gloss.

7. Για κάνετε πιο έντονο το τόξο των φρυδιών, ώστε να φαίνονται πιο ανορθωμένα, απλώστε από κάτω έως το κόκαλο των ματιών λευκό ή nude μολύβι και σβήστε το ομοιόμορφα, στην συνέχεια απλώστε μια φωτεινή σκιά ματιών.

8. Για να διατηρηθεί η σκιά ματιών, απλώστε νωρίτερα ένα concealer για τα άνω βλέφαρα ή μια κρεμώδη σκιά σε nude απόχρωση.

9. Αν δεν έχετε πρόχειρο ένα σφουγγαράκι για να απλώσετε το make up, χρησιμοποιήστε το παράμεσο δάχτυλο σας, που είναι το πιο αδύναμο και απλώνει ομοιόμορφα το make up και το concealer προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα. Αντίθετα ο δείκτης που είναι δυνατό δάχτυλο τραβάει το δέρμα και προσφέρει έντονο αποτέλεσμα.

10. Φωτίστε τα σκούρα σημεία του προσώπου απλώνοντας απαλά μια λαμπερή λευκή σκιά ματιών ή ένα ανοιχτόχρωμο μη λιπαρό concealer, πριν το make up ή την πούδρα.

11. Για αποτελεσματικό “face lift”, απλώστε το ρουζ ξεκινώντας από το κόκαλο των ζυγωματικών που είναι στο ύψος του αφτιού και συνεχίστε οριζόντια σβήνοντας απαλά την ένταση στα μήλα. Θα ενθουσιαστείτε με την διαφορά που θα δείτε στο πρόσωπο σας.

12. Για να μαλακώσετε τα μολύβια χειλιών ή ματιών κρατήστε τα κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και σκουπίστε με ένα χαρτομάντιλο. Έτσι το μολύβι θα γλιστράει στο δέρμα χωρίς να το τραβάει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...