Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Προκόπι: Τρία άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Ήταν μεσημέρι όταν κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου συγκρούστηκε ένα αυτοκίνητο με ένα φορτηγάκι.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ο 65χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και η 63χρονη σύζυγός του, καθώς και ο 41χρονος οδηγός του μικρού φορτηγού.

Περαστικοί έτρεξαν στο σημείο για να βοηθήσουν ενώ παράλληλα ήρθε και ασθενοφόρο από το κέντρο υγείας της περιοχής. Αρχικά μεταφέρθηκαν εκεί για τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
evianews.com

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι», είχε σήμερα στις 4:30 μ.μ. αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συνολικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απασχολούνται 3.800 εργαζόμενοι ενώ οι ωφελούμενοι φτάνουν τους 130.000.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων έθεσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Όπως εξήγησαν είναι ήδη 8 μήνες απλήρωτοι, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θεσμικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς είναι «όμηροι», αφού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Είπαν επίσης ότι το τελευταίο διάστημα είχαν συνεχείς επαφές με εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας διεκδικώντας το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται. Ωστόσο, όπως τόνισαν, σε κανένα από τα ζητήματα που έθεσαν, οικονομικό και θεσμικό, δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση.

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσύκαλης, όσο και ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισαν ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή. Είπαν επίσης ότι θα έρθουν σε επαφή και με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε ότι η ΔΗΜΑΡ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Είπε ακόμη, ότι θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για να δοθεί τέλος στα προβλήματα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα πρόνοιας που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξυπηρέτηση χιλιάδων υπερήλικων που έχουν ανάγκη καθημερινής βοήθειας για να μπορούν να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές: Αχαΐας,Νίκος Τσούκαλης, Ευβοίας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Α' Αθηνών, Γιάννης Πανούσης και Τρικάλων, Γιώργος Κυρίτσης.

Από το σωματείο εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν οι Τόνια Γεωργάκη, Λουκία Παπαΐωάννου, Σοφία Κολτέρα, Φούλα Γκαραγκούνη, Χρυσούλα Κλισαρχάκη και Θάλεια Ναρλή.

Τα τουρνουά της σειράς Lipton Ice Tea Satellite Series 2012 συνεχίζονται στις Αλυκές

Τα τουρνουά της σειράς Lipton Ice Tea Satellite Series 2012 συνεχίζονται στις Αλυκές Χαλκίδας και στο Beach Bar Sabbia στις 25-26 Αυγούστου

Το τουρνουά θα περιλαμβάνει αγώνες ανδρικού, γυναικείου και μεικτού.

Συνδιοργανωτής του Τουρνουά είναι ο τοπικός σύλλογος Ηρακλής Χαλκίδας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο beach bar SABBIA, ή στα τηλέφωνο 6945.543742 (Στάθης Χανδρινός) η 6944.377554 (Γιάννης Καρκαλής).

Οι νικητές θα μοιραστούν δώρα από τον μεγαλο χορηγο Lipton Ice Tea, την Wilson, επίσημη μπάλα του beach volley στην Ελλάδα αλλά και από το Beach Bar Sabbia.

Αργούν τα έργα σε Νεοφύτου και Περικλέους Σταύρου στη Χαλκίδα

Εργασίες πεζοδρόμησης γίνονται στις οδούς Νεοφύτου και Περικλέους Σταύρου, αλλά αργούν να τελειώσουν, με αποτέλεσμα οι δύο δρόμοι να θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία. Επιπλέον καλοκαιριάτικα μας έχει πνίξει η σκόνη.

Μήπως πρέπει να επιταχυνθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν επιτέλους τα έργα, γιατί έτσι που πάει το πράγμα θα πιάσει Σεπτέμβρης και ακόμη δε θα έχουν τελειώσει τα πεζοδρόμια.
egnomi.gr

Τα μυστικά της Mendes για τη σιλουέτα της

Μπορεί να είναι σέξι, με αναλογίες που "σκοτώνουν" όμως η Eva Mendes ξέρει να χαίρεται τόσο τη ζωή όσο και το φαγητό της. Η 38χρονη ηθοποιός μίλησε σε γνωστό περιοδικό, όπου αποκάλυψε τη διατροφή που ακολουθεί καθώς και τα σημαία κλειδιά στο πρόγραμμα γυμναστικής της.

«Επικεντρώνομαι τόσο στο μέσα όσο και στο έξω! Θέλω να ξέρω τι τρώω, πως τρέφω το σώμα μου και πόσο νερό πίνω. Δεν καταναλώνω κρέας αλλά λατρεύω το ψάρι και το καστανό ρύζι. Μου αρέσει και το ψωμί. Οι άνθρωποι τα χάνουν όταν βλέπουν πως είμαι σε κάποιο εστιατόριο και τρώω ψωμί. Βέβαια προτιμώ εκείνο που είναι ολικής άλεσης».

Η Mendes που αποφεύγει να αποκλείει διατροφικές ομάδες από το διαιτολόγιό της, τονίζει πως όταν έχει να κάνει κάποια εμφάνιση ή βλέπει τον εαυτό της να ξεφεύγει, αποφεύγει τα λευκά ζυμαρικά, το ρύζι και το λευκό ψωμί.

Η Eva αποκαλύπτει πως επισκέπτεται το γυμναστήριο 4 φορές την εβδομάδα και κάνει λίγα βάρη (όχι σηκώνοντας πολλά κιλά, ούτε κάνοντας πολλές επαναλήψεις) αλλά με στόχο να ενεργοποιήσει όλο το σώμα της. Έπειτα, κάνει καρδιαγγειακή προπόνηση με τρέξιμο και σπριντ τουλάχιστον για 35 λεπτά. Στην προπόνηση με βάρη ξοδεύει σχεδόν μια ωρίτσα.

Και η γυμναστική δεν σταματά εκεί. Για την σωματική και ψυχική της εξάσκηση, η Eva κάνει γιόγκα, κυρίως αστάνγκα γιόγκα αλλά η προπονήτριά της, της έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα γιόγκα με ασκήσεις που ταιριάζουν στην ίδια για να διατηρούνται οι μυς της σε φόρμα και να αντεπεξέρχονται το καρδιαγγειακό της πρόγραμμα.

Φυσικά, μια τέτοια γυναίκα έχει σημεία επάνω τους, τα οποία και λατρεύει. Τα μπράτσα της τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της για παράδειγμα, αποτελούν καμάρι για την Mendes.

Η ίδια δεν θέλει να θεωρείται πρότυπο για τις υπόλοιπες γυναίκες αλλά θέλει να τις ενθαρρύνει να αγαπούν τον εαυτό τους και να καλυτερεύουν τη ζωή τους.

Κύμα μετανάστευσης νέων στη Γερμανία...

Κατά κύματα μεταναστεύουν οι νέοι και οι νέες από την Ελλάδα στη Γερμανία. Περίπου 20 νέοι και νέες φεύγουν κάθε εβδομάδα από την Ελλάδα αναζητώντας δουλειές και καλύτερη ζωή στη Γερμανία! Τα παιδιά αυτά είναι το πιο δυναμικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας, αφού είναι άτομα με σπουδές και υψηλή εξειδίκευση...

Στο φαινόμενο της νέας ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία εστιάζει το αφιέρωμα του περιοδικού «Μετανάστευση, ενσωμάτωση, διαφορετικότητα», του πολιτικού Ιδρύματος των Πρασίνων «Χάινριχ Μπελ», σύμφωνα με εκτιμήσεις του οποίου εβδομαδιαίως φθάνουν στη Γερμανία, κατά μέσο όρο, 15-20 νέοι και νέες από την Ελλάδα.

Υπεύθυνη της συγκεκριμένης έκδοσης του περιοδικού, όπως αναφέρεται σε άρθρο της Ντόιτσε Βέλε, είναι η κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου, Ηλέκτρα Πασχάλη, η οποία, αν και βρίσκεται μόλις έξι χρόνια στη γερμανική πρωτεύουσα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει νέα ελληνική μετανάστευση. Στο ειδικό αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού, με τίτλο «Κρίση και μετανάστευση. Η νέα ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία», φιλοξενούνται, επίσης, κείμενα της Ελενας Μαρδά, η οποία εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Κομισιόν, της Πηγής Μουρμούρη, υπεύθυνης του Ελληνικού Κέντρου «Το Σπίτι», στο Νόικελν του Βερολίνου, της Ανδρομάχης Γρηγοροπούλου, δασκάλας σε διάφορα ελληνικά σχολεία, του Κωνσταντίνου Κουβέλη, πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εξάντας» στο Βερολίνο, του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη και της ιστορικού Τέχνης Περσεφόνης Μύρτσου.

«Η έκθεση αυτή προήλθε ως αντίδραση στη μονομερή και αρνητική ειδησεογραφία που επικρατεί και στα ελληνικά και στα γερμανικά μίντια. Ολα αυτά που ακούγονται για τους ''τεμπέληδες'' Ελληνες, που δε θέλουν να δουλέψουν και έρχονται στη Γερμανία. Γενικά, για όλα τα αρνητικά που ακούγονταν για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι πολύ πρόσφατο και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη» επισημαίνει η 29χρονη κοινωνιολόγος Ηλέκτρα Πασχάλη, σημειώνοντας ότι για όλους αυτούς τους λόγους, τελικά συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν.

Ομοιότητες και διαφορές με τους παλιότερους

Στην έκθεση επιχειρήθηκε, κατ' αρχήν, μία σύγκριση με την ελληνική μετανάστευση στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το βασικό κοινό στοιχείο είναι η αναζήτηση δουλειάς στη Γερμανία, όμως οι άνθρωποι που πήγαν τις δεκαετίες του '60 και του '70 διέθεταν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και προέρχονταν από φτωχές περιοχές της Ελλάδας.

«Οι νέοι Ελληνες, που έρχονται τώρα εδώ, διαθέτουν πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο και υψηλή εξειδίκευση. Τότε ήταν συνήθως άνδρες που είχαν ήδη εξασφαλίσει εργασία, μέσω ενός συμβολαίου και ήθελαν να έρθουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σήμερα, οι νέοι ψάχνουν μόνοι τους για δουλειά, και όχι οργανωμένα όπως παλαιότερα» αναφέρεται στο αφιέρωμα.

Ωστόσο, πολλοί από τους νέους που πηγαίνουν σήμερα στη Γερμανία δε μιλούν τη γλώσσα κι αυτό είναι μία ακόμα ομοιότητα με τη γενιά των Ελλήνων μεταναστών του '60. Οι νέοι Ελληνες μετανάστες, πάντως, δε σκέφτονται να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα, όπως οι παλαιότεροι.

Μία μεγάλη διαφορά είναι, επίσης, ότι ενώ οι παλαιότεροι έψαχναν να ενταχθούν σε κάποιον σύλλογο, σε μια Ελληνική Κοινότητα, οι νέοι που πηγαίνουν στη Γερμανία είναι αρκετά απομονωμένοι. Εχουν, ίσως, κάποιους φίλους ή γνωστούς εκεί, αλλά κυρίως πορεύονται μόνοι τους. Και οι τόποι «συνάντησής» τους είναι κυρίως το Ιντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο, θα παρουσιαστεί προσεχώς σε ημερίδα του παραρτήματος του Ιδρύματος «Χάινριχ Μπελ», στη Θεσσαλονίκη.

ΣΔΟΕ: Άνω του 55% οι φοροπαραβάσεις στις τουριστικές περιοχές

Σε επίπεδα άνω του 55% κινείται η φορολογική παραβατικότητα στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, το χρονικό διάστημα από 06/07/2012 μέχρι 19/08/2012, πραγματοποιήθηκαν 4.067 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 2.266 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 31.237 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 55,7%.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του έτους 2011 πραγματοποιήθηκαν 2.846 έλεγχοι στους οποίους βρέθηκαν 1.508 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 20.828 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 53%.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι στη Μύκονο η παραβατικότητα ανήλθε σε 64,5%, στη Σαντορίνη σε 68,4%, στην Πάρο - Αντίπαρο σε 63,7% και στη Νάξο σε 73,9%

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε. και είχε σαν στόχο την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη της επικράτειας, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, καθώς επίσης και την αποφυγή επικαλύψεων από διαφορετικές Περιφερειακές Διευθύνσεις του Σ.Δ.Ο.Ε.

Επισυνάπτεται πίνακας του Σ.Δ.Ο.Ε. όπου παρουσιάζεται, ανά περιοχή, η πορεία των ελέγχων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

www.kathimerini.gr

Νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη

Νέο κύμα καύσωνα, από την Πέμπτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά θα φτάσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 37 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη), στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο από 21 ως 37 βαθμούς Κεσίου (στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη), στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου (στη Θεσσαλία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου (στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου).
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός τις επόμενες μέρες, από αύριο Τετάρτη ως και τη Δευτέρα, θα είναι αίθριος, με θερμοκρασίες από 24 ως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα
Τετάρτη 22-08-2012 Καιρός:Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Πέμπτη 23-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 24-08-2012 και Σάββατο 25-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος και ζεστός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως το Σάββατο.
Κυριακή 26-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Δευτέρα 27-08-2012 Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.

Τσίπρας σε στελέχη για «Βαβέλ ΣΥΡΙΖΑ»: Ξυπνήστε, δεν είμαστε στο 4,5%

Να βάλει φρένο στις διάφορες δηλώσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με δύο ή και τρεις διαφορετικές γραμμές σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύοντας στα στελέχη ότι το κόμμα δεν είναι πια στο 4,5%.
Κατανοώντας την εικόνα Βαβέλ που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Λαφαζάνη-Κουράκη-Στρατούλη για την χρεοκοπία της χώρας -τις οποίες εκμεταλλεύθηκε πολιτικά η ΝΔ- αλλά και τις δύο διαφορετικές γραμμές που εμφάνισε στο θέμα της φοροδιαφυγής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με σειρά τηλεφωνικών επαφών να βάλει ένα τέλος. Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας, που συνεχίζει τις διακοπές του στο Ρέθυμνο, επικοινώνησε με αρκετά στελέχη του κόμματος υπενθυμίζοντς τους ότι το κόμμα δεν είναι πλέον στο 4,5% αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση και δεν έχει την πολυτέλεια να εμφανίζει διαφορετικές γραμμές.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει «μηχανισμός αντίπαλων δυνάμεων» που λειτουργεί ως «μεγεθυντικός φακός» σε οτιδήποτε προέρχεται από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και διαστρεβλώνει όσα λένε τα στελέχη του.

Τελευταίο κρούσμα αυτής της μεγέθυνσης ήταν η σχεδόν θετική για τους φοροφυγάδες τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα για τα γεγονότα της Ύδρας (κατηγόρησε την κυβέρνηση για σόου με τα ΜΑΤ) .Λίγο μετά, προφανώς με την άδεια της ηγεσίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έσπευδε να ξεκαθαρίσει τη θέση του κόμματος χαρακτηρίζοντας «απεχθές» το «δίκιο του φοροφυγά». Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης πήρε αποστάσεις από τον κ. Δρίτσα, τονίζοντας ότι όταν τον δει θα του κάνει παρατηρήσεις για όσα είπε, καθώς «δεν είναι αρμόδιος για την οικονομική πολιτική»...
Enhanced by Zemanta

Λαϊκή Συνέλευση στην Κύμη

Πραγματοποιήθηκε στην Κύμη και στην αυλή του Δημαρχείου, η καθιερωμένη πλέον Λαϊκή Συνέλευση του Αυγούστου για το 2012. Μια συγκέντρωση των κατοίκων της Κύμης, που καθιέρωσε ο τότε Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς Δημήτριος, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του τότε Δήμου Κύμης και που τώρα εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία και σαν Δήμαρχος του νέου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, σχεδόν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Την Λαϊκή Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης Αγγελής, συνέχισε η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κύμης και αρμόδια για τα πολιτιστικά του Δήμου κ. Μπάτσα Αρετή και ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος , πριν δεχθεί ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες της Κύμης.

Ο Δήμαρχος κ.Θωμάς αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του Δήμου που εξελίσσονται στην περιοχή της Δ.Κ.Κύμης, όπως η συνέχιση των εργασιών στο σπίτι του "Γ.Ν.Παπανικολάου", στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κύμης, στο Β' βιολογικό σταθμό λημμάτων που θα λύσει προβλήματα της Κύμης, της Παραλίας και μελλοντικά της Πλατάνας, το λιμάνι της Κύμης, το γήπεδο, την ύδρευση που εφέτος ήταν η καλύτερη χρονιά για την Κύμη, το δρόμο του στομίου, την ανάβαση Κύμης και άλλα.

Η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή αναφέρθηκε στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού που παρά την γενική κρίση που υπάρχει, έχουν καταστεί πλέον θεσμός, όπως το Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών,το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κορασίδων στην καλαθοσφαίριση, καθώς και το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συνόλων. Τέλος αναφέρθηκε στο 1ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στο όνομα του Γ. Παπανικολάου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Κύμη.

Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού και πόρων, αλλά και στις εργασίες που έγιναν και αφορούσαν:

α. Καθαρισμό ακτών από Κάβο μέχρι Στόμιο με την εθελοντική συμμετοχή Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου, Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Τραπεζών και του ΚΤΕΛ Ευβοίας.
β. Χώροι στάθμευσης στο Σουτσίνι και γενικές βελτιώσεις σε ακτές λουομένων.
γ. Καθαρισμός Ρεμάτων.
δ . Ανταπόκριση σε θέματα πολιτών.
ε. Νεκροταφείο Εισοδίων Παναγίας Κύμης-Οστεοφυλάκιο.
στ. Αντικουνουπική προστασία.
ζ. Δακοκτονία.
η. Απορρίμματα και προτάσεις για τη λύση του προβλήματος (Χώρος ΣΜΑ.)
θ. Παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούν τη Δ.Κ.Κύμης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης ζήτησε από τους Κυμαίους περισσότερη συμμετοχή και εθελοντική προσφορά.

Τέλος ο Δήμαρχος απήντησε σε ερωτήσεις Δημοτών για διάφορα θέματα.

Για μια Δημοκρατική Επανάσταση τώρα !

Με τους πολίτες και την κοινωνία πρωταγωνιστές.

Του Κώστα Χαϊνά 
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου διαμορφώθηκε και το γνωστό μετεκλογικό σκηνικό. Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης τριών κομμάτων από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Στόχος να σωθεί η χώρα από την άτακτη χρεοκοπία. Όμως για να σωθεί η χώρα δεν αρκούν απλά κάποια μέτρα λιτότητας. Απαιτείται να συγκρουσθούμε με ελλείμματα και παθογένειες δεκαετιών, απόρροια των πολιτικών που ασκήθηκαν διαχρονικά. Πελατειακό σύστημα, κομματοκρατία, κρατικοδίαιτη οικονομία, χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία, κλεπτοκρατία, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και άλλες ελληνικές πρωτιές. Όμως η Κυβέρνηση δεν έχει χρόνο. Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ας πούμε ότι την παίρνουμε την επιμήκυνση. Και όχι μόνο την επιμήκυνση, αλλά μας κουρεύουν και 100 δις. από το χρέος της χώρας. Λύνουμε οριστικά το πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος ; Όχι βέβαια. Απλά μεταθέτουμε για λίγο το πρόβλημά μας. Παίρνουμε μια ανάσα. 

Το κύριο όμως είναι να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που γεννούν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα. Και αυτές οι αιτίες είναι εδώ, μπροστά μας, καθημερινά σκοντάφτουμε πάνω τους και δεν λέμε να τις αντιμετωπίσουμε. Γιατί πονάνε κάποιους, ίσως αρκετούς. Γιατί θα θιχτούν πολλοί που αντιδρούν. Και έτσι έχουμε ακινησία. Εάν θέλουμε να δικαιολογηθούμε για τη φοροδιαφυγή

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Ο Επιθεωρητής»... Μπουγιούρης έρχεται στην Χαλκίδα - VIDEO

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, και ώρα 21.00 μμ, έρχεται στην Χαλκίδα η Θεατρική Παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, στο Κάστρο Κανήθου.

Στο Βόλο αρχικά, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε πανελλαδική περιοδεία, σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ., θα βρίσκεται στο Κάστρο Κανήθου.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Το κλασσικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα  είναι έργο με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.
Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης,  Νικολέττα Βλαβιανού,
Σπύρος Τσεκούρας,  Δημήτρης Μυλωνάς,  Βασίλης Ανδρέου,
Μελέτης Ηλίας, Εύη Μητσοπούλου,  Χάρης Χαραλάμπους.

Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 10 € φοιτητικό.
Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, τηλ. 2231033325
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, τηλ. 6977 247725, irini.lagourou@gmail.com 

Στα σχολεία της Χαλκίδας τα βιβλία, με έξοδα του δήμου

Ο δήμος Χαλκιδέων ενημέρωσε ότι τα σχολικά βιβλία βρίσκονται ήδη στα γυμνάσια και τα λύκεια, με ευθύνη και με έξοδα της σχολικής επιτροπής  του δήμου Χαλκιδέων.Συγκεκριμένα δήλωσε:

Σε συνεργασία με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας και τον προϊστάμενό της κ. Δρεμέτσικα, με ευθύνη και με έξοδα της σχολικής επιτροπής  του δήμου Χαλκιδέων, για πρώτη φορά εφέτος έγινε η διανομή των σχολικών βιβλίων από το δήμο, σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια. 

Τα σχολικά βιβλία μοιράστηκαν στο σύνολό τους και έγκαιρα σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χαλκίδας, υπογραμμίζοντας ακόμα μία φορά ότι οι δήμοι υποκαθιστούν πλέον το κράτος χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση!

Εκθεση Αγιογραφίας στην Ιστιαία

Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 18 του μήνα, στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας η τελευταία εικαστική έκθεση, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ιστιαίας – Αιδηψού, στα πλαίσια των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Πρόκειται για έκθεση αγιογραφίας στην οποία φιλοξενούνται έργα των π. Αλέξανδρου Λάββα, της κυρίας Γεωργίας Μαντή και της κυρίας Σοφίας Μαυρίδου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Παρασκευή 24 Αυγούστου. Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 7.00 ως της 9.00 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από την ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α η έκθεση θα ανοίγει και πρωινές ώρες.

eleutherifoni

Οι λεπτές ζώνες είναι το νέο trend

Η ζώνη είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ και για πολλές από σας φετίχ στο ντύσιμό σας. Πάρτε ιδέες για να φοράτε τα λεπτά ζωνάκια σας με ιδιαίτερο δέσιμο.

Οι λεπτές ζώνες έχουν επιστρέψει κι έχουν αφήσει λίγο πίσω τις μεγάλες, χοντρές ζώνες. Δίνουν στυλ κι είναι ικανές αν τις φορέσεις σωστά να μεταλλάξουν το ντύσιμο.

Σε οποιοδήποτε χρώμα, δερμάτινες ή πλαστικές, από αλυσίδα ή σχοινί ολοκληρώνου το ντύσιμο με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντάς του άποψή και στυλ.

Tips:

• Όταν φοράτε τη ζώνη ψηλά στη μέση σχηματίζει ωραία τις καμπύλες του σώματος.

• Με τη ζώνη μπορείτε να ‘χωρίσετε’ το κορμί σας σε μέρη ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν ψηλότερα ή τη μέση σας πιο αδύνατη φοράτε μία ζώνη ψηλά στο ύψος της μέσης.

• Μία ζώνη μπορεί να μεταμορφώσει ένα φαρδύ μπλουζάκι ή το πουκάμισο του φίλου σας σε ένα στυλάτο φόρεμα.

Tip: η ζώνη σας πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερη από τη μέση σας για να μπορέσετε να κάνετε τα ιδιαίτερα δεσίματα.
jenny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...