Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΙΒΕΡΙ: Εκδήλωση για προβλήματα συμπεριφοράς σε παιδιά σχολικής ηλικίας


Εκδήλωση με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς σε παιδιά σχολικής ηλικίας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Μάνος Τσαλαμανιός, παιδοψυχίατρος,  Επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. του Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων – Εφήβων Γ.Ν. «  Ασκληπιείο  Βούλας» και Αντιπρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η διευθύντρια του Σχολείου Ελένη Μιτζιφίρη και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Η Αγγελική Νικολούλη και η πριγκιπική εξαφάνιση σε κοσμικό νησί


Το θρυλικό  και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

 Αυτή την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, το Φως στο Τούνελ θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει μια μυστηριώδη υπόθεση που διαδραματίστηκε σε κοσμικό νησί της χώρας μας.

Θρίλερ στην Ελλάδα με πρωταθλητή πριγκιπικής οικογένειας. Μέλος γνωστής πριγκιπικής οικογένειας βρέθηκε στο νησί για συγκεκριμένη αποστολή και εξαφανίστηκε με περίεργο τρόπο. Η οικογένειά του μέσα από την εκπομπή ζητάει να πέσει φως στη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Όσοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ ήρθαν στην Ελλάδα για την υπόθεση αυτή, δεν κατάφεραν να βρουν την άκρη. Τώρα, όλοι ζητούν από το Φως στο τούνελ πληροφορίες από μάρτυρες που ξέρουν τι απέγινε ο πρωταθλητής και πατέρας τριών παιδιών. Η υπόθεση αυτή κρατήθηκε επί μήνες  μυστική από τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, η Αγγελική Νικολούλη συνεχίζει την έρευνα για την υπόθεση του αθλητικού παράγοντα της ΜΑΡΚΟ. Νέες μαρτυρίες ξετυλίγουν το κουβάρι των παράνομων παρατραπεζικών κυκλωμάτων και όλοι ελπίζουν αυτή τη φορά να λυθεί ο γρίφος.


Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Μαρκόπουλος: «Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ «ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ»


Την πλήρη συμπαράσταση του στους  εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων με θέμα την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. 

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι η  ΛΑΡΚΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης  και απαξίωσης και αναρωτήθηκε:   «που είναι σήμερα  ο κ. Δασκαλάκης ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ το 1989, και δεν κατάφερε να εξυγιάνει την εταιρία;  Σήμερα είναι πρόεδρος σε μια ανταγωνιστική με τη ΛΑΡΚΟ εταιρία που βρίσκεται στα Σκόπια. Πόσοι ακόμη θα εκμεταλλεύονται τον ορυκτό  πλούτο της ΛΑΡΚΟ και δεν θα λύνουν κανένα από τα προβλήματά της;»

Το κράτος είναι ανίκανο  να  στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ  υποστήριξε ο Βουλευτής Ευβοίας  και πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ  προκειμένου να  πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας η δικαιολογία που επικαλέστηκε η διοίκηση του Ταμείου είναι ότι η εταιρία είναι παθητική τον τελευταίο χρόνο. «Όμως το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να αποκομιστούν ασφαλή στοιχεία για το αν η εταιρία είναι ζημιογόνα ή κερδοφόρα, είναι περίπου δέκα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τον κ. Αθανασόπουλο ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ ως την ακύρωση της πολιτικής.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης να διαχωρίσει τη ΛΑΡΚΟ  σε «καλή» και «κακή», ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε ότι ο διαχωρισμός της εταιρίας δεν ικανοποιεί την επιβίωση της.

 «Ποιος είναι αυτός και για  ποιο λόγο σχεδιάζει το «σπάσιμο»  της ΛΑΡΚΟ  με έναν μόνο εκκαθαριστή, χωρίς να υπάρχει λογοδοσία, χωρίς να υπάρχει Δ.Σ. Αυτό δεν λέγεται ξεπούλημα, δεν λέγεται εκποίηση καν, λέγεται ανοησία -στον οικονομικό τομέα- ή πονηρός σχεδιασμός για άγνωστα συμφέροντα.

Διαφωνώ όχι γιατί δεν πιστεύω  στον ιδιωτικό τομέα» συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος ,  «αλλά διότι αυτό που σχεδιάζεται  παραβιάζει τον κανόνα της κοινής λογικής. Ο ορυκτός μας πλούτος   είναι τα «καντήλια της εκκλησίας », είναι η τελευταία σταγόνα του πλούτου αυτής της χώρας  δεν πρέπει να εκποιείται» .

Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέσα και έξω από τη Βουλή αγωνιζόμενος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου αλλά και των εργαζομένων. 

Απευθυνόμενος δε, προς τον πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ κ. Γριμμάνη,   ο κ. Μαρκόπουλος τον κάλεσε να παραιτηθεί  αφού όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και πιστεύει στην αξία και την προοπτικής της εταιρίας, εφόσον μείνει αδιάσπαστη.

«Διαγωνισμός και πώληση της εταιρίας χωρίς να υφίσταται το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ  χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί,» κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος          

Ευείδη και Σκιαδαρέσης μιλούν για το Τι “σκοτώνει” την σεξουαλική μας ζωή


Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 16:50, μιλά ανοιχτά για το σεξ και όλους εκείνους τους παράγοντες που “σκοτώνουν” τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ως νούμερο ένα εχθρός του σεξ χαρακτηρίζεται ο ψυχισμός μας, ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ανεργία και η ανασφάλεια για το μέλλον επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ερωτική μας ζωή.

Οι επιστήμονες εξηγούν  ποιοί άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία ανδρών και γυναικών και πώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς στερεί τη σεξουαλική επαφή. Επίσης, αναλύουν ποιά προβλήματα υγείας έχουν αντίκτυπο στην στυτική λειτουργία του άνδρα και την λίμπιντο της γυναίκας, όπως τα προβλήματα με τα αγγεία αλλά και τις διαταραχές στα επίπεδα των ορμονών.

Οι επιστήμονες  μιλούν για όλες τις λύσεις που  υπάρχουν σήμερα για τους ανθρώπους με σεξουαλικά προβλήματα, από την θεραπεία ζεύγους, έως και τις λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές μεθόδους που εφαρμόζονται στους άνδρες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα λεγόμενα “χάπια του έρωτα” και στους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η χρήση τους, καθώς και η αγορά τους από το διαδίκτυο. Επίσης, παρουσιάζεται ένας νεώτερος τρόπος στον οποίο καταφεύγουν αρκετοί άνθρωποι  προκειμένου να βρουν ερωτικό σύντροφο το λεγόμενο “speed dating”.

Τέλος, στην εκπομπή  μιλούν οι πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης «Η σεξουαλική ζωής του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους» , Τζόυς Ευείδη και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για το πώς η καθημερινότητα, τα παιδιά και η απιστία μπορούν να «σκοτώσουν» τη σεξουαλική μας ζωή.

Δεν δίνουμε δεκάρα στο Γερμανιστάν ! Τελεία και παύλα


Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ
Στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ.

(Μια ιστορία* που μου μετέφερε ένας φίλος)

Βρισκόμαστε στο έτος 2012 στη χώρα του Ελλαδιστάν, μια από τις πιο πλούσιες και ισχυρές χώρες του κόσμου και το σοβαρό θέμα που απασχολεί το κοινοβούλιο της, είναι η έγκριση του νέου δανεισμού προς το Γερμανιστάν, μιας πολύ μικρής και φτωχής χώρας συμμάχου και εταίρου στην Ένωση των Ευρώπουλων, αλλά με πλούσιους κατοίκους (όπως λένε οι διεθνείς στατιστικές κατά μέσο όρο). Και αν ήταν μόνο αυτό. Η κα Λαγκαρντού Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Ταμείου έχει εντολή από τις πιο μεγάλες χώρες του κόσμου να «κουρέψουν» το χρέος του Γερμανιστάν, γιατί το μέγεθός του, τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις οικονομίες τους. Και ποιος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του «κουρέματος» του χρέους του Γερμανιστάν ; Μα ασφαλώς το Ελλαδιστάν, ως η πιο πλούσια και ισχυρή χώρα της Ένωσης των Ευρώπουλων και κάποιες άλλες χώρες του πλούσιου Νότου. Άντε να πείσεις τώρα το Κοινοβούλιο του Ελλαδιστάν να χορηγήσει νέα δάνεια για τρίτη φορά στο Γερμανιστάν και να μην σε πάρουν με τις πέτρες. Και το κυριότερο τους πολίτες του Ελλαδιστάν, που τους έχουνε τρελάνει στη φορολογία, πότε για δάνεια στο Γερμανιστάν, πότε για δάνεια στο Ιρλανδιστάν, πότε για δάνεια στο Πορτογαλιστάν, πότε για τις τράπεζες του Ισπανιστάν, πότε για τα αναπτυξιακά προγράμματα και πότε για τον προϋπολογισμό της Ένωσης των Ευρώπουλων. Και να έχεις τώρα και τη Λαγκαρντού να έχει στηλώσει τα πόδια (είναι και ψηλή η άτιμη) και να σου λέει στο οικονομικό συμβούλιο της Ένωσης των Ευρώπουλων : Εδώ και τώρα «κούρεμα» του χρέους του Γερμανιστάν, γιατί διαφορετικά σας κλειδώνω στο δωμάτιο και δεν σας αφήνω να πάτε σπίτια σας, μέχρι να το κάνετε! Και να είχαμε μόνο αυτό. Μόλις ειπώθηκε στο Συμβούλιο, ότι εκτός από νέο δάνειο στο Γερμανιστάν, θα μειώσουν και τα επιτόκια στα παλιά του δάνεια, ξεσηκώθηκαν όλες οι χώρες του φτωχού Βορρά (Ιρλανδιστάν, Πορτογαλιστάν, Ισπανιστάν, Ιταλιστάν) και ζήτησαν και αυτές μείωση επιτοκίων στα δικά τους δάνεια. Όχι κορόϊδα είναι. Να «κουρεύουν» το χρέος του Γερμανιστάν (δηλαδή να έχουν να παίρνουν λιγότερα απ’αυτά που έχουν δανείσει στο Γερμανιστάν), να του δίνουν νέα δάνεια και να του μειώνουν και τα επιτόκια στα παλιά δάνεια (με λεφτά που αυτές έχουν δανειστεί με μεγαλύτερα επιτόκια). Τρέλα! Αλήθεια σκέφτονται, τι είμαστε εμείς ως χώρες, τα αποπαίδια της Ένωσης και το Γερμανιστάν το καλομαθημένο της ; Το Ελλαδιστάν είχε στριμωχτεί πραγματικά. Τι να πρωτοπρολάβει να πληρώσει για να κρατήσει ζωντανή την Ένωση των Ευρώπουλων, που τη θέλει βέβαια ζωντανή, γιατί δεν κερδίζει και λίγα με τις εξαγωγές της σ’αυτές, χωρίς δασμούς και εμπόδια.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Stars System!: Mάθετε εάν έχετε την όψη Ήλιου - Δία στο ωροσκόπιό σας


Αυτή την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει αστρολογικά τον μήνα Δεκέμβριο. 

Τι θα φέρει για κάθε ζώδιο σε ερωτικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο; 

Ακόμη, ποιους επηρεάζει περισσότερο η έκλειψη της 28ης Νοεμβρίου και ποιους τομείς ενεργοποιεί;

Επίσης, μάθετε εάν έχετε την όψη Ήλιου - Δία στο ωροσκόπιό σας και δείτε αναλυτικά τι σημαίνει η όψη αυτή για την τύχη στη ζωή σας.

Τέλος, ευχόμαστε χρόνια πολλά στους Τοξότες. Πώς θα είναι η γενέθλια χρονιά τους;

 Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

Έμπορος ναρκωτικών από τη Δροσιά, "αλώνιζε" στις "πιάτσες" της Χαλκίδας!


Εμπόριο ναρκωτικών έκανε ένας 47χρονος στη Δροσιά που "αλώνιζε" τον τελευταίο καιρό τίς "πιάτσες" της Χαλκίδας και όχι μόνο.

Η έφοδος της αστυνομίας, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οδήγησε στη σύλληψή του μιας και κατασχέθηκαν πάνω από πέντε (5) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συγκεκριμένα συνελήφθη, χθες (21-11-2012) το μεσημέρι στη Δροσιά Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβαν τον 47χρονο μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι πέντε (25) αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (5.018) γραμμαρίων
  • Μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης προέρχονταν από δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ο δράστης στην αυλή της οικίας του και τις οποίες στη συνέχεια διέθετε σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η απαγορευμένη ταινία του Κούνδουρου στο Αλιβέρι

Η Κινηματογραφική λέσχη του Συλλόγου «Ένωση Ταμυναίων Πολιτών η Παρέμβαση» και η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου παρουσιάζουν την ταινία «1922» το Νίκου Κούνδουρου, της οποίας η προβολή είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση το 1978, στην Ελλάδα.

Η ταινία, που περιγράφει την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού χωρίς ωραιοποιήσεις, θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αποστόλου: "Οι Δασάρχες να διασφαλίσουν τη θέρμανση των κατοίκων των ορεινών περιοχών"

Μιλώντας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευβοίας Βαγγέλης Αποστόλου στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος για το ζήτημα της λαθροϋλοτομίας καυσόξυλων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της κάλυψης των αναγκών θέρμανσης των κατοίκων των ορεινών περιοχών .

Η ζήτηση των ξύλων ως θερμαντικού μέσου, ειδικά στην επαρχία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο όχι μόνο λόγω οικονομικής ανέχειας των πολιτών αλλά και της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Γι αυτό οφείλουν οι Δασάρχες και η Πολιτική Ηγεσία του χώρου να τους διασφαλίσουν τα απαραίτητα καυσόξυλα για τη κάλυψη των ατομικών τους αναγκών. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος, ιδιαίτερα για τους γέροντες κατοίκους να παγώσουν από το κρύο ή να δηλητηριαστούν από τις αναθυμιάσεις γιατί η σύνταξή τους δεν επαρκεί πλέον ούτε για τη κάλυψη των αναγκών της διατροφής τους .

Τα Ελληνικά δάση δε υποβαθμίζονται από ελεγχόμενες υλοτομίες, πόσο μάλλον όταν πάσχουν από μελέτες διαχείρισης, από κονδύλια για υλοτομίες και από υπερσυγκέντρωση βιομάζας(καύσιμης ύλης) που αυξάνει τον κίνδυνο της φωτιάς.

Όσον αφορά την παράνομη υλοτομία προβλέπεται όντως να πάρει το επόμενο διάστημα ανεξέλεγκτες και καταστροφικές για το δασικό οικοσύστημα διαστάσεις.

Γι αυτό πρέπει τα αστυνομικά μέτρα να αυξηθούν. Όμως με τη σημερινή της συγκρότηση η Δασική Υπηρεσία δε μπορεί να διασφαλίσει την απαραίτητη αποτελεσματικότητα .
Enhanced by Zemanta

Με πλούσια δράση οι 4 Αλβανοί που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βαθύ Αυλίδας

Εξιχνιάσθηκαν, μία ληστεία και μία κλοπή σε οικία που έγιναν τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο στην Αττική και στο Βαθύ Εύβοιας και συνελήφθησαν οι δράστες

Πρόκειται για τους  4 Αλβανούς, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν δέκα μέρες για ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στο Βαθύ Ευβοίας και προφυλακίσθηκαν.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι δράστες είναι οι τέσσερεις (4) που συνελήφθησαν την 12-11-2012 για ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και προφυλακίσθηκα.

Στις 29-03-2012 τα ξημερώματα, στην 37η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας (ρεύμα προς Λαμία), οι τέσσερεις δράστες επιβαίνοντας σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνη, ακινητοποίησαν δύο έλληνες και με την χρήση σωματικής βίας, τουςέκλεψαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, το οποίο είχαν μόλις σταθμεύσει στην  περιοχή.

Επίσης την 28-10-2012 το μεσημέρι, οι δράστες παραβίασαν την κύρια είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 50χρονου, στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...