Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκίδα: Οι ποδηλάτες πλάι στον ΑΟΧ

Εκδήλωση, με την οποία θέλει να δείξει τη στήριξή του στον ΑΟ Χαλκίδας, πραγματοποιεί το σωματείο των ποδηλατών της πόλης.

Ο σύλλογος «Ποδηλάτες Χαλκίδας», μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας της πόλης, πήρε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση έτσι ώστε όλα τα έσοδα από τη βραδιά να πάνε στο ταμείο του ΑΟΧ και να τον ενισχύσουν οικονομικά.

Όπως αποφασίστηκε, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο άλλωστε και για αυτό επιλέχθηκε από τους «ποδηλάτες», θα γίνει η εκδήλωση στο κέντρο «Καντούρος» (περιοχή Δυο Δέντρα Χαλκίδας), έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ΑΟΧ οικονομικά.

Πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου: Εγγραφές του θεατρικού εργαστηρίου

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου Χαλκίδας, πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, πως ξεκίνησαν οι εγγραφές του θεατρικού εργαστηρίου και θα λειτουργήσουν τμήματα προσχολικής ηλικίας, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων. 

Διδάσκονται μαθήματα ορθοφωνίας, υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και Θεατρικού παιχνιδιού.

Διδάσκουν η Ράνια Νταλαχάνη και ο Βασίλης Βαλέρης, από το ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ.

Στο τέλος της σαιζόν οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ανεβάζοντας Θεατρικές παραστάσεις.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2221055451 * 6983832263 * 2221021175

Πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου: Εκδρομή στο Καρπενήσι

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου, πραγματοποιεί διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι. Θα επισκεφτούν το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσώτισσας και το χωριό Κρίκελο.

Αναχώρηση Σάββατο 7η πρωινή και επιστροφή την Κυριακή το βράδυ.

Συμμετοχή : 65 ευρώ το άτομο (με διανυκτέρευση και πρωινό στο Καρπενήσι Ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ)

Περισσότερες πληροφορίες : τηλέφωνο 22210 94920

Πρωτιά το Αλιβέρι στο πρωτάθλημα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας

Ο ΝΟ Αλιβερίου κατέκτησε την πρωτιά στο πρωτάθλημα κολύμβησης συλλόγων που προετοιμάζονται στη θάλασσα, το οποίο έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιτέα.

Η ομάδα του Αλιβερίου πρώτευσε στη γενική βαθμολογία με 632 βαθμούς, αλλά και σε αυτή των ανδρών με 366 βαθμούς. Στη βαθμολογία των γυναικών την 1η θέση κατέλαβε ο ΑΝΟ Ζακύνθου.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. ΝΟ Αλιβερίου 632, 2. ΑΝΟ Ζακύνθου 536,5, 3. Υδραϊκός 303, 4. Μεδεών 296, 5. ΝΟ Μήλου 186, 6. Δίαυλος Ωρεών 90,5, 7. ΝΟ Πάρου 76, 8. ΝΟ Αταλάντης 64, 9. ΝΟ Καρλοβασίου 39, 10. ΝΟ Δήλεσι 14.

1ο νηπιαγωγείο Ιστιαίας εν έτει 2012 (αν έχεις 200ευρω διάβαινε)

Παιδιά (νήπια) άλλου Θεού μοιάζουν όσα οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δύναμη να καταβάλουν το μηνιάτικο 200ευρω στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία της Ιστιαίας.

Και φέτος εν έτη 2012 ο φακός του Ιστιαία Νιουζ επισκέφθηκε το 1ο νηπιαγωγείο Ιστιαίας, και φέτος όπως ήταν αναμενόμενο το νηπιαγωγείο το βρήκαμε στα ίδια χάλια και χειρότερα όπως τις προηγούμενες χρονιές. Εικόνες οδυνηρές...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζετε στις τουαλέτες και το προαύλιο. Το χαμηλό κτίριο με τις δύο τουαλέτες για τόσα παιδιά είναι ετοιμόρροπο, οι σοφάδες έχουν φουσκώσει και πέφτουν, ενώ εντοπίσαμε και πρόσφατο τούβλο που έπεσε πάνω από την είσοδο τους. Έχουν πέσει και άλλα τούβλα που πετάχτηκαν. Θέρμανση, παράθυρα και τζάμια στην σιδερένια πόρτα δεν υπάρχουν με τα παιδιά να είναι αναγκασμένα τον χειμώνα για να επισκεφθούν την τουαλέτα και να γίνουν μούσκεμα από την βροχή και να παγώσουν.
Το παιχνίδι φέρνει δίψα και τα παιδιά για να ικανοποιήσουν την δίψα τους έχουν δύο επιλογές, ή να κουβαλάνε εμφιαλωμένο από το σπίτι ή τις δύο παλιές και βρώμικες βρύσες γεμάτες άλατα και σκουριά στον κατεστραμμένο τοίχο των τουαλετών.
Το προαύλιο είναι στρωμένο με χώμα και κοφτερό χαλίκι, κουβαδάκια και "χωματουργικές εργασίες" έχουν γίνει το παιχνίδι των παιδιών. Ως και τριανταφυλλιές με επικίνδυνα αγκάθια είδαμε. Τα μόνα παιχνίδια είναι δύο κούνιες χωρίς μέτρα ασφαλείας και μία παλιά τσουλήθρα που έχει επισκευασθεί με... τάβλα οικοδομής!
Τα πλακάκια στην είσοδο της αίθουσας γλιστράνε χωρίς καν να έχει βρέξει, τα κάθε λογής παράθυρα δεν διαθέτουν παντζούρια, απογοητευτική είναι και η εικόνα του εσωτερικού χώρου.
Αναρωτιέμαι οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι για αυτά τα χάλια, θα έφερναν εδώ το παιδί τους; Πως μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό και να διαθέτουμε χιλιάδες ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, όταν τα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα αντιμετωπίζουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις;


istiaianews

Βρήκε τον πρώην στη σοφίτα... 12 χρόνια μετά το χωρισμό - BINTEO

Η Tracy, μία ανύπαντρη μητέρα 5 παιδιών, δεν πίστευε πως το άσχημο προαίσθημα που είχε εκείνο το βράδυ θα μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη στην πράξη. Όταν άκουσε χτυπήματα από τη σοφίτα πίστεψε πως ήταν κάποιο ζώο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων ένα φάντασμα.

Η ανακάλυψη που έκανε επιβεβαίωσε πως το χειρότερο δεν είχε περάσει καν από το μυαλό της και πως το φάντασμα θα ήταν μία μικρή παραφωνία στην καθημερινότητά τους.

Έστειλε τα μεγαλύτερα παιδιά της και τον ανιψιό της στη σοφίτα και δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν.

Ο πρώην σύντροφος της μητέρας τους, με τον οποίο είχε χωρίσει προ12ετίας, κοιμόταν στη μονάδα θέρμανσης του σπιτιού πάνω σε παλιά ρούχα της οικογένειας. Ο 44χρονος άνδρας είχε αποφυλακιστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Tracy δεν επιθυμεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα υπόλοιπα στοιχεία της γιατί ο άνδρας διαφεύγει ακόμα της σύλληψης, καθώς έφυγε τρέχοντας όταν τον ανακάλυψαν τα παιδιά στη σοφίτα.

Η γυναίκα δήλωσε στην αστυνομία πως είχε δει τον 44χρονο, ένα χρόνο πριν όταν αυτός έκανε κάποιες δουλειές στο σπίτι της και είχε λάβει πολλά γράμματά του μέσα από τη φυλακή. Ο εθισμός του στα ναρκωτικά και η σύλληψη του για ληστεία την έκαναν να καταλάβει πως πρέπει να διακόψει μαζί του.

Για εκείνη τη νύχτα η Tracy είπε στην αστυνομία πως είχε μία αίσθηση πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Άκουσε χτυπήματα από τη σοφίτα και έστειλε τα αγόρια να δουν.

Τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών σόκαραν ακόμα περισσότερο τη γυναίκα, καθώς φάνηκε πως ο άνδρας έμενε πάνω από τα κεφάλια τους για αρκετό καιρό. Σε όλο το χώρο υπήρχαν κύπελλα με κόπρανα και ούρα.

Η Tracy και τα παιδιά της φοβούνται πλέον να κοιμηθούν στο σπίτι τους και το μόνο που επιθυμούν είναι να συλληφθεί ο άνδρας που εισέβαλε και εγκαταστάθηκε παρά την έγκρισή τους στη ζωή τους.

Εντυπωσιακός απολογισμός για τις "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη" Λιβαδειάς

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 έφθασαν αισίως στο τέλος τους και για τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς.

530 παιδιά, 17 εθελοντές/εμψυχωτές, 4 συνεργάτες/εμψυχωτές, 2 υπάλληλοι διεκπεραίωσαν με μεγάλη επιτυχία 34 εκδηλώσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κυρίως 6-12 ετών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.

Υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα υπήρξε από τη ΜΚΕ Future Library (http://www.futurelibrary.gr/) με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (http://www.snf.org), με την εξασφάλιση σεμιναρίων για τους υπαλλήλους, τη συνεργασία με επαγγελματίες εμψυχωτές, την παροχή 130 βιβλίων και 3 υπολογιστών ειδικά για την κάλυψη των καλοκαιρινών δράσεων.

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρωταγωνιστές των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, τους εθελοντές, την ομάδα διαχείρισης του Future Library, τους συνεργάτες/εμψυχωτές, το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, τα τοπικά ΜΜΕ και όλους στάθηκαν αρωγοί σ’ αυτή την υπερπροσπάθεια να χτίσουμε με ενθουσιασμό αλλά αργά και σταθερά τη Βιβλιοθήκη του μέλλοντος στην αγαπημένη μας πόλη, τη Λιβαδειά.

Επιστέγασμα όλων αυτών;

Η εκφρασμένη επιθυμία, όλων όσων παραβρέθηκαν στην τελευταία εκδήλωση/τελετή λήξης στις 10/9, να υπάρξει συνέχεια και προοπτική με μεγαλύτερη συνεισφορά και εμπλοκή όλο και περισσοτέρων υγιών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.

Το ερώτημα των παιδιών;

“Δε θα έχει και το χειμώνα;” με την ελπίδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο να πάρουν θετική απάντηση! Και φυσικά, η σπίθα της ελπίδας δεν πρέπει να σβήσει, αλλά να τη συντηρήσουμε, σε όλες τις βιβλιοθήκες, και να γίνει φλόγα που θα ζεστάνει τις καρδιές και θα φουντώσει διαλύοντας ότι καταστροφικό δημιουργήθηκε στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Όχι ένα ακόμη πυροτέχνημα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στη σελίδα http://libevents.wikidot.com/2012event-5

Πόρσε σαπίζουν στις μάντρες του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού

Σε μία μάντρα πολλών στρεμμάτων στην Αθήνα, μία κίτρινη Πόρσε σκουριάζει ανάμεσα σε σκονισμένες μοτοσικλέτες, περιπολικά γεμάτα τρύπες από σφαίρες και διαλυμένα λεωφορεία. «Εικόνες που λένε πολλά για έναν Ελληνικό κυβερνητικό οργανισμό που βουλιάζει μέσα στο βάλτο της γραφειοκρατίας», γράφει η Guardian

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ!

Αυτοκτόνησε 41χρονος με καραμπίνα...

Έβαλε το όπλο κάτω από τη μασχάλη και τράβηξε την σκανδάλη...


Πρόκειται για ένα 41χρονο από την Τσούκα Μακρακώμης. Ο 41χρονος βρέθηκε, σήμερα στις 8:00΄ το πρωί, από τους συγγενείς του νεκρός στη στάνη, που διατηρούσε η οικογένεια, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωρίο προς το Πλατύστομο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport.gr, δεν ήταν παντρεμένος και δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Οι δικοί του άνθρωποι και οι συγχωριανοί του είναι σοκαρισμένοι, αφού δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτό το τραγικό τρόπο.

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Μακρακώμης.


Πηγή:LamiaReport.gr

Ιστιαία: Αγιασμός με... φραπέ

Μπορεί κράτος και κυβερνήσεις να μην προσφέρουν τίποτα στην παιδεία και εκπαίδευση κάνοντας τις σπουδές να φαίνονται Γολγοθάς για τον οικονομικό οικογενειακό προϋπολογισμό, οι καφετέριες προσφέρουν (και το διαφημίζουν στα σχολεία) έκπτωση στον μαθητικό... καφέ!

Πρώτο κουδούνι - αγιασμός σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου για τα σχολεία του Δήμου και οι δρόμοι γύρω από το σχολικό συγκρότημα (νηπιαγωγείο - δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο) της Ιστιαίας, καθώς και οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν σε αυτό, γέμισαν φει-βολάν προσφοράς γνωστού κεντρικού καφέ μπαρ αναφέροντας "για τους μαθητές γυμνασίου - λυκείου 1,50 ευρώ ο καφές...".
Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι χτύπησε και το χαρτζιλίκι των μαθητών, έτσι με την επίδειξη μαθητικής ταυτότητας οι μαθητές θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν φθηνότερο καφέ μετά από μια κοπιαστική σχολική ημέρα.

Πέρα από όλα αυτά που φαντάζουν αστεία, υπάρχει η ηθική ευθύνη και ο νόμος. Ο νομικός σύμβουλος του Ιστιαία Νιουζ μας ανάφερε: Όχι μόνο είναι παράνομη η ρίψη φει-βολάν και η αφισοκόλληση που αυτό είναι το τελευταίο, αλλά υφίσταται και ο Νόμος 3730/2008 ΦΕΚ 262Α για την προστασία των ανηλίκων αναφέροντας στο άρθρο 4 πως «απαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ...» και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες. Παράλληλα, ισχύει και Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιος (ΜΑΕ) για διενέργεια αστυνομικών ελέγχων για τους παραπάνω λόγους.

Χωρίς να θέλω να πολιτικοποιήσω το ρεπορτάζ, αναρωτιέμαι: Αν λειτουργούσε σωστά η κρατική μηχανή και οι υπηρεσίες που την απαρτίζουν, θα μιλούσαμε για αντικατάσταση αυτών από πολιτικά κόμματα;
Καλή σχολική χρονιά.

Τρισάγιο στη μνήμη Στέλιου Καζαντζίδη

14 Σεπτεμβρίου  2001 έφυγε ο Στέλιος Καζαντζίδης

Ο Στέλιος Καζαντζίδης  δεν ήταν μόνο ένας καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής. Ήταν  κοινωνός. Η δυνατή και αληθινή έκφραση της φωνής  του και ο τρόπος που την  κατεύθυνε μέσα από τα τραγούδια  του, έχουν μια ξεχωριστή επίδραση στον κόσμο που τον ακούει και  τον πιστεύει. Ανάμεσα σ΄ αυτόν και στους απλούς  ανθρώπους τις καθημερινής βιοπάλης, έχει δημιουργηθεί μια παράλληλη επικοινωνία. Έχει ριζώσει ως καλλιτέχνης σε μεγάλο βαθμό στην καρδιά και στη σκέψη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι τον θεωρούν ένα ζωντανό κομμάτι από την ίδια τους τη ζωή, όπως έχει αποδειχτεί από τις εκδηλώσεις αγάπης θαυμασμού και σεβασμού που έδειχναν και επιδίωκαν να τον συναντήσουν για να του σφίξουν το χέρι και να τους το ανταποδώσει εκείνος,  μ΄ ένα αληθινό χαμόγελο και δυο λόγια ειλικρίνειας. 
Πάνος Γεραμάνης από το ημερολόγιο τιμής (Άγκυρα) 2001

Τρισάγιο


Στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου αναπαύεται ο μεγάλος λαϊκός βάρδος Στέλιος Καζαντζίδης, θα μεταβούν οι φίλοι του συλλόγου «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας, την Παρασκευή 14 του Σεπτέμβρη και ώρα 12η μεσημβρινή, προκειμένου να παρευρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του.

Εργατικό Κέντρο: Να δικαιωθεί η οικογένεια του θανόντα Αναστάσιου Μαρκόπουλου

Ο Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου
Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρέπει να δικαιωθεί η οικογένεια του θανόντα Αναστάσιου Μαρκόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του σε εργατικό ατύχημα στην εταιρεία ΣΕΛΜΑΝ.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει:

Την Πέμπτη 6/9/2012 εκδικάστηκε η υπόθεση του θανατηφόρου ατυχήματος στη ΣΕΛΜΑΝ, συναδέλφου Μαρκόπουλου Αναστασίου.

Δυστυχώς οι Διοικούντες της ΣΕΛΜΑΝ έδειξαν το απάνθρωπο πρόσωπό τους, απέναντι και στον νεκρό εργαζόμενο και στην οικογένειά του στηλιτεύοντας τη μνήμη του.

Επίσης το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι, δικηγόρος υπεράσπισης του πρώην Διευθυντή του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ, ήταν γνωστός δικηγόρος, που ασχολείται με εργατικά θέματα και έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων του Νομού και συγκεκριμένα του Σωματείου εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, που τελικά θα δικαιώσει την οικογένεια του θανόντα συναδέλφου και την μνήμη του.

Στο Αλιβέρι η θεατρική παράσταση «Ξύπνα Βασίλη»!

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου & Περιχώρων οργανώνει το Σάββατο 15/9 το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη».


Είναι ο 13ος χρόνος που το έργο σε σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Παπανάγνου  περιοδεύει, και η τελευταία παράσταση στην Εύβοια θα είναι στο Αλιβέρι, στην αίθουσα Εργατικού Κέντρου, στις 8.00 μμ.

Το έργο παρουσιάζεται από την ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου «Κύκλος».

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Νότιο Ευβοϊκό - Είχε φύγει από τα Ψαχνά

Το φορτηγό πλοίο «Ευστράτιος» προσάραξε στη νησίδα Βερακωτός της συστάδας των νησίδων Βερλουγία στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού, με 10μελές πλήρωμα και μία επιβαίνουσα, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Ψαχνών Ευβοίας με προορισμό το Ρέθυμνο, έμφορτο με ηλιάλευρα.

Στην περιοχή προς παροχή συνδρομής βρίσκεται πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ζητήθηκε και αναμένεται ρυμουλκό πλοίο από τον Πειραιά.

Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του «Ευστράτιος»

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...