Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στη Χαλκίδα ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης


 Σήμερα, το απόγευμα η Δημοκρατική Αριστερά Χαλκίδας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Ένας χρόνος κυβέρνησης εθνικής ευθύνης". 





Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περ. Ενότητας Ευβοίας και μίλησε ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης και ο οργανωτικός Γραμματέας κ. Μαυροκεφαλίδης.



Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Άλκης Παύλοβιτς και χαιρέτισε ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης.





Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ.Στ.  Μπασινάς, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Χαλκίδας κ. Θαν. Τσέργας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουλουρίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημ. Αναγνώστου, ο Ηλίας Θαλάσσης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ο Φάνης Σπανός, αντιδήμαρχος, ο Σπύρος Κουτσάφτης, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια Τάσος Θωμάς, το μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας Στέλιος Ανδρεάδης και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδας, όλοι οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ Αγγέλου, Παπαγεωργίου, Παπανδρέου, Χαϊνάς, τα στελέχη Χρήστος και Κατερίνα Χατόλα, Ελένη Καραγιάννη - Αλατά και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων.

Περισσότερα σε λίγο

Μαφιόζικη επίθεση στο MIST της Χαλκίδας

Τρόμο έχει προκαλέσει η μαφιόζικη επίθεση από Ρωσοπόντιους στο club MIST , στην Γλύφα Χαλκίδας.

Σϋμφωνα με την Ευβοϊκη Γνώμη, περίπου 10 άτομα με περίστροφα στα χέρια εισέβαλαν πριν λίγα βράδια στο club και αφού απείλησαν τις σερβιτόρες με τα όπλα, ξυλοφόρτωσαν άγρια τον υπεύθυνο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο με σπασμένο το σαγόνι.

Η εργαζόμενη  Μαρία Αμοιρίδου που έζησε τον εφιάλτη
Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μεταφέρθηκαν άλλα 4 άτομα που χτυπήθηκαν, ενώ το μαγαζί έχει πάθει τεράστιες ζημιές.Η σχεδιασμένη επίθεση έγινε περίπου στις 12 το βράδυ, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό.

Οι δράστες τρέχοντας έφυγαν με τζιπ και μηχανές προς  Αυλίδα και εξαφανίστηκαν.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες.Το κέντρο έμεινε λίγες μέρες κλειστό μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους Ρωσοπόντιους είχαν πάει μία εβδομάδα πριν από το συμβάν στο club και ο πορτιέρης δεν τους άφησε να μπουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παρεξήγηση.

Οι Ρωσοπόντιοι για λόγους εκδίκησης, έβαλαν σε εφαρμογή το ύπουλο σχέδιο τους και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για επικίνδυνη συμμορία και στην έρευνα συμμετέχει και η Ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό τους.

Πολλές είναι οι μαφιόζικες επιθέσεις με όπλα σε επιχειρηματίες τους τελευταίους μήνες στην Εύβοια, κάτι που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ιδιαίτερα στο ότι δεν υπάρχει κάποια σύλληψη έως τώρα.

Ο ιδιοκτήτης του MIST, Γιώργος Ζαφειράκης( φωτό δεξιά), μίλησε στην Ευβοϊκή Γνώμη και απέδωσε το γεγονός σε παρεξήγηση. 

¨Την περασμένη Παρασκευή ήρθε ένας Ρωσοπόντιος να μπεϊ στο μαγαζί και ο πορτιέρης τον έκοψε. Πριν φύγει  απείλησε ότι θα ξαναγυρίσει και τελικά ήρθε μετά από μια βδομάδα να κάνει φασαρία με τους φίλους του. Βρήκαν τα παιδάκια στην πόρτα και τους ξυλοφόρτωσαν. Αυτό είναι όλο


Σε διαβούλευση περιβαλλοντικές ρυθμίσεις για την τουριστική ανάπτυξη - Τι ΔΕΝ ισχύει στην Εύβοια

Στους οργανωμένους χώρους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων και στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού δίνει το μεγαλύτερο βάρος το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον τουρισμό το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το σχέδιο αναμένεται να αναρτηθεί την Παρασκευή για διαβούλευση.

Όπως προβλέπεται από το νέο σχέδιο εκτός αξιοποίησης μένουν βραχονησίδες και ακατοίκητα νησιά με έκταση μικρότερη των 300 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο για έκταση από 300 έως 2.000 στρέμματα ορίζεται ανώτατος μεικτός συντελεστής δόμησης 0,05. Για έκταση από 2.000 έως 4.000 στρέμματα ο συντελεστής δόμησης είναι 0,03, ενώ για το υπόλοιπο της έκτασης ο ανώτατος μεικτός συντελεστής είναι το 0,01.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τα νησιά με επιφάνεια μεγαλύτερη των 70 τετραγωνικών χιλιομέτρων (όπως είναι για παράδειγμα η Αίγινα, η Αμοργός, η Πάτμος κ.α) επιτρέπεται η χωροθετηση οργανωμένων υποδοχέων με ανωνατο μεικτό συντελεστή δόμησης 0,05. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για Κρήτη, Ρόδο, Εύβοια και Κέρκυρα.

Το νέο σχέδιο προβλέπει οργανωμένους τουριστικούς υποδοχείς και στις προστατευόμενες περιοχές. Έτσι όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται « κατ’ εξαίρεση και σε περιοχές Νatura 2000, όπου δεν έχει εκδοθεί ΠΔ προστασίας (…) επιτρέπεται η χωροθετηση οργανωμένων υποδοχέων υπό τις προϋποθέσεις ικανών αντισταθμιστικών μέτρων (….)».

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ληλαντίου τη Δευτέρα 10 Ιουνίου για τα αγροτικά

Η Τοπική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ληλαντίου οργανώνει  μια σειρά εκδηλώσεων-συζητήσεων με θέμα: «Δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα – Προτάσεις του Σύριζα-ΕΚΜ». 

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, στις 7μ.μ., διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση στην αίθουσα του Δημαρχείου Δ. Ε. Ληλαντίου στο Βασιλικό, με θέματα:

·       Το παρόν και το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Εύβοια

 ·       Η αγροτική ανάπτυξη και η ανεργία στο Ληλάντιο 

·       Τα αγροτικά προγράμματα στην Εύβοια & το ΕΣΠΑ

Ομιλητές :
Νίκος Στουπής, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ,    
Θοδωρής Ρουμελιωτάκης, Γραμματέας Ν.Ε.   ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευβοίας
Λευτέρης Σταυρινός, Γεωπόνος,  στέλεχος του Τομέα Αγροτικής  Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Καλούνται οι αγρότες, οι γεωτεχνικοί και όλοι οι πολίτες που θέλουν  να συμβάλουν στον διάλογο και τον προβληματισμό, να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή την εκδήλωση.

Θάνος Πετρέλης και Master Tempo στο Daluz! - ΒΙΝΤΕΟ

Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει το καλοκαίρι, τόσο θα ανάβει και το κέφι με τα Sunday Parties του ΣΟΚFM στο Daluz!!!!

Master Tempo και Θάνος Πετρέλης, παίρνουν σκυτάλη, αυτή την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, και μας περιμένουν όλους, να περάσουμε ένα άκρως μουσικό χορευτικό απόγευμα, με τα αγαπημένα μας τραγούδια σ’ ένα μοναδικό «πάντρεμα» των καλλιτεχνών.

Την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, ΣΟΚάρουμε όλοι μαζί στο DALUZ!!!!

Είσοδος ελεύθερη.
http://www.sokfm.gr/radio/sok-fm-daluz-sundays-party-me-th-petreli-master-tempo-090613/

Βγήκαν από τα αυτοκίνητα τους και είδαν έναν άντρα μέσα στα αίματα!


Ήταν χθες το μεσημέρι στον δρόμο Χαλκίδα-Θήβας και πιο συγκεκριμένα... στο 18ο χιλιόμετρο.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες έφυγε από τον δρόμο με αποτέλεσμα να συρθεί και να χτυπήσει από την πτώση του στην άσφαλτο.

Περαστικοί, σταμάτησαν με τα αυτοκίνητα τους και αμέσως έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άντρα που ήταν βαριά τραυματισμένος.

Για αρκετή ώρα σφάδαζε από τους πόνους. Αμέσως ασθενοφόρο βρέθηκε στην περιοχή και μετέφερε τον 56χρονο Αυστριακό στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται, ενώ οι συγγενείς του περιμένουν να ακούσουν μία καλή είδηση από τα χείλη των γιατρών.
viotianews.gr

Ο Β.Αποστόλου στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" για τη φορολόγηση της αγροτικής γης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συντονιστής θεμάτων Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας για τη φορολόγηση της αγροτικής γης στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Σε μία εποχή που ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε μείωση των καλλιεργειών και εγκατάλειψη των χωραφιών, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα και μάλιστα οριζόντια αφαίμαξη των κατοίκων της υπαίθρου με τουλάχιστον 800 εκατ. Ευρώ με τη φορολόγηση της αγροτικής γης. Προσχήματα βρίσκει όπως πάντα αρκετά, μεταξύ των οποίων η αδυναμία εφαρμογής του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας, η μαύρη τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού, η ανυπαρξία κτηματολογίου, η αδυναμία έγκαιρου προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών στα αγροτεμάχια κ.α. Ξεχνά όμως να ομολογήσει ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού παλιά και οι συγκυβερνήσεις των μνημονίων πρόσφατα.

Η οριζόντια κατ’αποκοπή αφαίμαξη ανά στρέμμα της καλλιεργούμενης αγροτικής γης χτυπά το εισόδημα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Ζητούμε την εξαίρεση από τη φορολόγηση της καλλιεργούμενης αγροτικής γης όχι μόνο γιατί αποτελεί εργαλείο παραγωγής για τον αγρότη, αλλά και γιατί δε θέλουμε να χαθεί ούτε ένα κιλό από την αγροτική παραγωγή. 

ΔΗΜΑΡ Ευβοίας: Μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στο στρατό

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Ευβοίας

Συγκλονισμένη η κοινωνία του Αλιβερίου, θρηνεί την απώλεια του εικοσάχρονου στρατιώτη, που έχασε χθες την ζωή του κατά την ανατροπή του άρματος που οδηγούσε.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Συμμεριζόμαστε επίσης και στηρίζουμε την απαίτησή τους, που είναι και απαίτηση όλης της κοινωνίας, να δοθούν πειστικές απαντήσεις απ’ τους υπεύθυνους, για το πώς και το γιατί του ατυχήματος, αλλά και για να ληφθούν μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Να είσαι διαφορετικός, χωρίς να φοβάσαι


Το  Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» διοργάνωσε το μαθητικό συμπόσιο με τίτλο: «Να είσαι διαφορετικός, χωρίς να φοβάσαι» στο Ξενοδοχείο «Lucy Hotel», στην Χαλκίδα, την Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 και ώρα 9.00 π.μ.


Οι ομιλητές/-τριες  της εκδήλωσης ήταν οι εξής: κ. Χρήστος  Παρθένης, Λέκτορας Παιδαγωγικής στο  ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Παρακολούθησης του  Φυσικού και Οικονομικού Αντικειμένου του Προγράμματος, κα Εύα Μουρελάτου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη της Δράσης του Προγράμματος για τη σχολική ένταξη και υποστήριξη της τακτικής φοίτησης Ρομά μαθητών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, κα Βούλα Παπαγιάννη, Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων και Προσχολικής Αγωγής, κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Συντονιστής του Προγράμματος στον Νομό Ευβοίας, κα Ζωγραφιά Κατσαρή, Διαμεσολαβήτρια του Προγράμματος στον Νομό Ευβοίας, κ. Γεώργιος Συρίμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κα Ελένη Αϊδίνη, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής  Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Βασίλειος Γουρνής, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Δρ. Δημήτριος Μητάκος, Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ευβοίας, κα Βασιλική Λαμπίτση, Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ευβοίας, κ. Πέτρος Ορφανός, Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ευβοίας, κα Κατερίνα Σαμαρά, Σχολική Σύμβουλος 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Α. Ευβοίας, κα Αλεξία Γιαμαρέλου, Διευθύντρια 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, κ. Αθανάσιος Δημουλάς, Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, κ. Γεώργιος Καρανίκας, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου-Παντειχίου, κ. Χαράλαμπος Κυράνας, Διευθυντής 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, κα Βασιλική Κωνσταντινάκη, Διευθύντρια Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, κ. Σπυρίδων Φραγκάκης, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, Αλέκος Γεωργίου, Δάσκαλος, 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Γεώργιος Φαρακλιώτης, Δάσκαλος, 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Ευάγγελος Ψυχογιός, Δάσκαλος, 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Αικατερίνη Κριτσιμά, Επισκέπτρια Υγείας Πνευμονολογικού τμήματος και Εμβολίων Ενηλίκων, Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, Όλγα Παλαιολόγου, Νοσηλεύτρια ΤΕ του Τμήματος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, Ανέστης Χατζηστεφάνου, Επισκέπτης Υγείας ΤΕ του Τμήματος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων και Αγλαΐα Κιλιμπέρη, Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν  στο πλαίσιο λειτουργίας των  Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΕΔΑΜ) από τους μαθητές του 10ου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας με υπεύθυνους εμψυχωτές την κα Μαγδαληνή Μαμασούκα και τον κ. Γεώργιο Τσάλλα. Επίσης, έγινε παρουσίαση δραστηριοτήτων βιωματικών εργαστηρίων από τους μαθητές  του 10ου, 12ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας που επιμελήθηκε ο κ. Ανάργυρος Δενιόζος, Μουσικοσυνθέτης, Υπεύθυνος των τμημάτων ΕΔΑΜ.

Τον συντονισμό των εργασιών του μαθητικού συμποσίου  είχε ο κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς, Συντονιστής του Προγράμματος στον Νομό Ευβοίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη της επιστημονικής  κοινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι  στον χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση με φωτογραφίες και έργα ζωγραφικής των μαθητριών/-τριών του 10ου, 12ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Ο Αναγνωστάκης για την Χρηματοδότηση των κομμάτων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετική με τη χρηματοδότηση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά την άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδας να προσκομίσει  τα στοιχεία για τη δανειοδότηση των κομμάτων, επικαλούμενη ελεύθερα τραπεζικά κριτήρια. Ταυτόχρονα όμως, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, τα πιστωτικά ιδρύματα θα έχουν την ελευθερία να προσκομίζουν στοιχεία στις αρχές, για κάθε φορολογούμενο.

Με την ερώτηση του ο βουλευτής  της Εύβοιας, επιθυμεί να κινητοποιηθούν οι πολιτικές δυνάμεις, ώστε να αποδείξουν τη νομιμότητα της χρηματοδότησης τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...