Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Άφησαν την... "σφραγίδα" τους στο Δημαρχείο Ιστιαίας - Αιδηψού

Δεν πρόκειται για εκλογικούς σταυρούς αλλά για σταυρούς - σταύρωμα με σπρέι στους τοίχους.

Άγνωστοι εισέβαλαν βραδυνές ώρες στην αφύλακτη δημαρχεία Ιστιαίας - Αιδηψού και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο ισόγειο του κτιρίου. Οι τοίχοι και οι τζαμαρίες των γραφείων ήταν ο στόχος τους.

Προκύπτει για ακόμη μια φορά η ανύπαρκτη προστασία της δημοτικής περιουσίας που είναι έρμαιο στον καθένα.

Αν οι "καλλιτέχνες" δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί δεν θα γίνουν και οι διαρρήκτες, και μάλιστα σε ένα κτίριο που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης. Από τον τρόπο γραφής, τα σύμβολα και τα λάθη, προκύπτει το συμπέρασμα ότι δράστες είναι νεαροί που έκαναν τον χαβαλέ τους.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι έδωσαν δουλειά στην καθαρίστρια της δημαρχείας για πολλές ημέρες.

istiaianews

«Άβαξ και Πεσσοί»: Σκάκι για μαθητές!

Το Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο «Άβαξ και Πεσσοί» είναι ένας μορφωτικός-αθλητικός Σύλλογος που ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο δραστηριοποιείται πολιτιστικά εδώ και πέντε χρόνια στην πόλη μας. Το ομώνυμο Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου “Α.Ε.Κ. «Άβαξ και Πεσσοί»”, από 4ετίας αναγνωρισμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, συνεχίζει και εφέτος την προσπάθεια για καλλιέργεια και διάδοση του κατ’ εξοχήν πνευματικού αθλήματος του Σκακιού σε όλες τις ηλικίες.

Προς τον σκοπό αυτό διοργανώνει κύκλους μαθημάτων για κάθε επίπεδο σε παιδιά και ενήλικες στην Χαλκίδα. Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία των αθλητών μας (ΣΗΜ. άπαντες ερασιτέχνες) στο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειάς μας με την κατάκτηση της 2ης θέσης, ανανεώνει και εφέτος, τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την συνεργασία με τον επικεφαλής Προπονητή του Συλλόγου μας, κ. Νίκο Σκαλκώτα, (Διεθνή Μαίτρ και πρώην Πρωταθλητή Ελλάδος), και υπο την σταθερή διεύθυνση του Υποψηφίου Μαίτρ και Εκπαιδευτικού κ. Αλέξανδρου Σοϊλεμέζη, στοχεύει να συνεχίσει την ανοδική πορεία των εγγεγραμμένων μαθητών/αθλητών μας, στο Αγωνιστικό, όπως και στο Σχολικό Σκάκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές όλο τον Οκτώβριο, κάθε Σάββατο από 11.00 – 13.00.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ για τα παλιά μέλη, επιβεβαίωση επιπέδων των ήδη εγγεγραμμένων αθλητών, καθώς και συστηματικές προπονήσεις, από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Προσωρινό Ωράριο: Περσινοί και νέοι ΑΡΧΑΡΙΟΙ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 - 12.00
Μεσαίων, Προχωρημένων και Αθλητών του Συλλόγου: ΣΑΒΒΑΤΟ 12.00 – 14.00
Ενήλικες: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.30-21.30
Προσοχή: Το Δ.Σ του Συλλόγου, μετά τις αυθόρμητες διαδοχικές μειώσεις στο τιμολόγιο των διδάκτρων κατά τα προηγούμενα 2 χρόνια της οικονομικής κρίσης, εφέτος αποφάσισε να προσφέρει τα μαθήματα στα τμήματα ΑΡΧΑΡΙΩΝ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέχρι τέλους του 2012.

ΕΔΡΑ
Τα μαθήματα καθώς και οι προπονήσεις των αθλητών θα διεξάγονται και για εφέτος στην έδρα του Τμήματος, που φιλοξενείται στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδος (Πάροδος 28ης Οκτωβρίου 2, 1ος Όροφος).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πληροφορίες επιτόπου, κάθε Σάββατο 11.00 – 13.00, καθώς και στα τηλέφωνα:
6936550215 (: Έφορος κα. Ζωή Κωνσταντινίδου)
6974335435 (: Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κακάτσος)
6976372967 (: Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης)

Επίσης στο επίσημο διαδικτυακό μέσον επικοινωνίας μας, στο Ιστολόγιο «Νέος Παλαμήδης» http://www.neospalamedes.blogspot.gr/

Μυστικά αντιγήρανσης που δεν κοστίζουν

Μερικά απλά μυστικά θα σας βοηθήσουν να δείχνετε έως και 10 χρόνια νεότεροι. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Γιατί γερνάμε;
- Λόγω των των ελευθέρων ριζών. Η ακτινοβολία, ηλιακή και χημική, το άγχος, η κακή διατροφή, το κάπνισμα είναι οι βασικότεροι παράγοντες που οξειδώνουν τον οργανισμό μας.

- Λόγω των τελομερών. Τελομερή, είναι τα άκρα των χρωμοσωμάτων που όσο μεγαλώνουμε μικραίνουν και επιφέρουν τη γήρανση

Τι να κάνετε

Φάτε σωστά


Αν δεν παρέχετε στον οργανισμό σας τα σωστά θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα), τότε αυτός φθείρεται. Το κεντρικό νευρικό σύστημα αποδυναμώνεται, ο ρυθμός του μεταβολισμού επιβραδύνεται, το συκώτι και το έντερο- τα βασικότερα όργανα αποτοξίνωσης, υπολειτουργούν.

Τρώτε συχνά, μικρά γεύματα, που δεν αυξομειώνουν το σάκχαρο του αίματος, τα οποία θα περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα και τα ωφέλιμα καλά λιπαρά (μονοακόρεστα, ω-3, ω-6).

Επιλέγετε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, βιολογικά ή πλυμένα καλά. Τρώτε λιπαρά ψάρια, κρέατα από ζώα που τρέφονται με γρασίδι και αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής.

Πίνετε πολύ νερό

Ο οργανισμός γερνάει χωρίς την απαραίτητη υγρασία και οι ιστοί δεν αναπλάθονται. Πίνετε πολύ νερό, κατά προτίμηση φίλτρου και αποφεύγετε το αλκοόλ.

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί επιτρέπεται καθημερινά. Το κόκκινο κρασί περιέχει την ουσία ρεσβερατρόλη, ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

Κοιμηθείτε καλά

Πέφτετε για ύπνο κατά τις 11 το αργότερο. Στο διάστημα 12-4 το πρωί εκκρίνεται η ορμόνη της αντιγήρανσης. Ιδανικά θα ήταν και 10-30 λεπτά σιέστα το μεσημέρι.

Αναπλάθονται τα κύτταρα του εγκεφάλου και μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη και αλτσχάιμερ.

Ασκηθείτε

Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι, οι δουλειές του σπιτιού, η βόλτα με το σκύλο αρκούν, αρκεί να αφιερώνετε 20-30 λεπτά καθημερινά.

Μειώστε το άγχος

Είναι δύσκολο να το πετύχετε και μάλιστα σε αυτήν την περίοδο κρίσης. Ωστόσο προσπαθήστε να αφιερώνετε 10 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, δίνοντας στον εαυτό σας τη δυνατότητα να ηρεμεί. Προσευχηθείτε, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε κάτι όμορφο, κάντε γιόγκα, διαλογισμό.

Να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε ότι η δουλειά σας είναι… «σιδερόμπαλα». Ο οργανισμός αυξάνει τις ορμόνες του στρες, οι οποίες μας γερνάνε.
ofono.gr

Προσλήψεις στο Δήμο Ερετριας

Πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη κατεπείγουσων ή εποχικών αναγκών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης "Ο Δαφνηφόρος Απόλλων" Δήμου Ερέτριας.

Θα προσληφθούν 2 άτομα ΠΕ Νηπιαγωγών, 2 ΤΕ Βρεφοκόμων, 2 ΤΕ Νοσηλευτών, 2 ΔΕ ΜΑγείρων και 2 ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Τιμοκράτους Φανοκλέους, στο Γραφείο Προσωπικού του ΝΠΔΔ, πληροφορίες κα Βλάχου Σοφία 22290 60605.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Ερέτριας.

Έλεγξε κανείς τις 24 off shore εταιρίες που έχουν έδρα στη Κύμη;

Έλεγξε κανείς τις 24 off shore εταιρίες που έχουν έδρα στη Κύμη; Σε αυτό το ερώτημα που θέτει η κοινωνία της Εύβοιας και όχι μόνο καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι, μια και έχουν περάσει 10 μήνες από την ανακοίνωσή τους αλλά δεν έχει γίνει γνωστή καμία εξέλιξη.

Στο πλαίσιο του ελέγχου του ΣΔΟΕ των εξωχώριων εταιρειών, που είχε ξεκινήσει µετά τη διαπίστωση ότι πολλές από αυτές δεν έχουν καταβάλει για πολλά χρόνια φόρους ακινήτων, εισοδήματος κτλ., οι φορολογικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα, τον Νοέμβριο του 2011, και για τις 24 εξωχώριες εταιρίες στην Κύμη, που παρατηρήθηκε να «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια».
Μεταξύ των φορολογικών παραβάσεων που έχουν καταγράψει οι έλεγχοι του Σώµατος ∆ίωξης Οικονομικού Εγκλήματος γενικά για τις εξωχώριες εταιρείες είναι ότι δεν έχουν καταβάλει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ως το 2006 και στη συνέχεια δεν είχαν πληρώσει ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και άλλους φόρους, ενώ για ορισμένες εταιρείες δεν υπήρχε καν ΑΦΜ.
Μάλιστα, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2012, κατόπιν ολοκληρωμένων ελέγχων του ΣΔΟΕ καταλογίζεται σε επιχειρήσεις το ποσό των 41 εκατ. ευρώ!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καυτά:

1. Πόσες από τις 24 εξωχώριες εταιρείες της Κύμης έχουν ελεγχθεί; Πόσοι είναι οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ;

2. Υπάρχει κάποια εκτίμηση του οφειλόμενου φόρου που τους καταλογίζεται;

3. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και στις 24 εταιρείες αρμοδιότητας της ΔΟΥ Κύμης, ώστε να αποδοθούν με διαφάνεια οι ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται ;

Αγ. Νικόλαο Χαλκίδας: "Στα πράσα" έπιασαν ένα 26χρονο Πακιστανό

"Στα πράσα" έπιασαν ένα  26χρονο Πακιστανό που επιχείρησε να μπει σε σπίτι στον Αγ. Νικόλαο Χαλκίδας, για να κλέψει στις 10 το βράδυ της Τρίτης


Ο 26χρονος έγινε αντιληπτός (παρόλο που είχε δύο τσιλιαδόρους) από τον 31χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κλιμάκιο της Β΄ ΟΠΚΕ που περιπολούσε στην περιοχή  έσπευσε επι τόπου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο Πακιστανό και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής, ενώ βρήκαν πάνω του 22 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ο Πακιστανός, που είχε μπει και παράνομα στη χώρα,αντιμετωπίζει και κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και νόμου περί αλλοδαπών.

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο συνεργών του.

Από τον... "Άννα στον...Καϊάφα" το θέμα της επένδυσης της SIEMENS στην ΕΒΙΟΤ - ΤΕΜΠΟ.

Από τον... "Άννα στον...Καϊάφα" παραπέμπει ο υφυπουργός κ. Σκορδάς, τους βουλευτές Δημ Αναγνωστάκη της ΔΗΜΑΡ και Συμεών Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της επένδυσης της SIEMENS στην ΕΒΙΟΤ - ΤΕΜΠΟ.

Ένας ζωτικής σημασίας θέμα για την περιοχή παραπέμπεται (στην ουσία) στις καλένδες αφού κάποιοι εκπρόσωποι του Δημοσίου και της SIEMENS θα αποφασίσουν που θα επενδύσει η γερμανική εταιρία.

Διαβάστε την αποκαλυπτική απάντηση:


Καθαρισμός ρεμάτων στην Κύμη

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς κινήθηκε προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την εξεύρεση πόρων και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε η φωτιά, έτσι ώστε να προλάβει ο δήμος τις ζημιές που μπορεί να επιφέρει ο επερχόμενος χειμώνας.

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., ανταποκρινόμενη στην έκκληση του δήμου για βοήθεια, αποφάσισε να συνδράμει με τα απαραίτητα μηχανήματα στον καθαρισμό των ρεμάτων: Μανικιάτης, Χόνδρος, το ποτάμι της Αχλαδερής και το ποτάμι του Αλιβερίου.

Πρόκειται για εργασίες της τάξεως των 100.000 ευρώ περίπου, που, πέραν του ότι θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων για τον δήμο, συνιστούν και εξοικονόμηση χρόνου, μια και οι καθαρισμοί ξεκίνησαν ήδη, πριν αρχίσουν οι βροχές.

Οι εργασίες γίνονται με την καθοδήγηση των αρμόδιων αντιδημάρχων και επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η οποία διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για εκτέλεση έργων του ΕΣΠΑ και μεγάλη εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιων έργων.

"Συγκέντρωση Αντεπίθεσης" οργανώνει το ΚΚΕ στο Αλιβέρι την Πέμπτη

"Συγκέντρωση Αντεπίθεσης" οργανώνει το ΚΚΕ στο Αλιβέρι την Πέμπτη 4 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. . Στη σχετική ανακοίνωση - προκήρυξη που κυκλοφόρησε αναφέροναται τα εξής:
"Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, λαέ της περιοχής ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξαν μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". Κατέθεσαν στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, που αποκαλύπτει ότι δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Η καταιγίδα αντεργατικών μέτρων πάει χέρι - χέρι με έναν τυφώνα αισχρής προπαγάνδας, ψέματος και απάτης.

Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά. Όποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή ως συμφωνία, στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα.

Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων.
Αποφασίστε απεργία.

Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους.
Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια.

Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους.

Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 07.00 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ"

Πάμε Πακέτο: Πώς θα αντιδράσει η Φωτεινή όταν μάθει πως βρέθηκαν τα ίχνη της μητέρας της;

Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Στην πρώτη εκπομπή της σεζόν, το άνοιγμα του πακέτου θα ξεδιπλώσει δύο ιστορίες με απροσδόκητες ανατροπές που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Στην περσινή πρεμιέρα της εκπομπής ένα κορίτσι από την Κρήτη, η Φωτεινή, εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει για πρώτη φορά τη βιολογική της μητέρα. Τότε, παρά τις εντατικές έρευνες, στάθηκε αδύνατο να εντοπιστούν τα ίχνη της παραλήπτριας, ωστόσο η Φωτεινή κατάφερε να έρθει σε επαφή με την αδερφή της, ένα ακόμα παιδί που είχε εγκαταλείψει η μητέρα της στην Ελλάδα. Φέτος, επιστρέφει στην εκπομπή για να ολοκληρωθεί η αποστολή του πακέτου που ξεκίνησε πέρυσι και να μπορέσει επιτέλους να βρει τη βιολογική της μητέρα. Πώς θα αντιδράσει η Φωτεινή όταν μάθει πως βρέθηκαν τα ίχνη της μητέρας της; Τι ευθύνες της επιρρίπτει για την τροπή που πήρε η ζωή της, εξαιτίας της απόφασής της να τη δώσει για υιοθεσία; Θα βρει τη δύναμη να τη συγχωρήσει;

Η αποστολέας του δεύτερου πακέτου είναι μια επιτυχημένη μητέρα και επαγγελματίας. Όπως η ίδια παραδέχεται, η ζωή της δεν θα είχε αυτή την πορεία εάν ένας άνθρωπος στο χωριό που μεγάλωσε, δεν την ενθάρρυνε και δεν τη βοηθούσε να διευρύνει τους ορίζοντές της. 46 χρόνια μετά, η αποστολέας θέλει να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της στον άνθρωπο αυτό. Ποια θα είναι η αντίδραση του παραλήπτη στα θερμά λόγια της γυναίκας; Θα θυμηθεί το όνομά της;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...