Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Ανεξ. Έλληνες»: Τη νίκη έφερε ο Γοργοπόταμος και όχι ο Μελιγαλάς.

Οι «Ανεξ. Έλληνες» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:  

Το ηρωικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου ήταν ένα μήνυμα ενότητας, δύναμης και γενναιότητας του  ελληνικού Έθνους απέναντι στους  φασίστες εισβολείς. Τιμάμε τους νεκρούς που έπεσαν μαχόμενοι για την Ελευθερία απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.

Σήμερα ζούμε ξανά τον εφιάλτη της κατοχής. Χωρίς διχόνοια, πρέπει να πούμε ΟΧΙ στο ναζισμό, ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στην υποτέλεια, ΟΧΙ στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να νικήσουμε. Τη νίκη έφερε ο Γοργοπόταμος και όχι ο Μελιγαλάς.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας: ΟΧΙ στον σύγχρονο Φασισμό- Ολοκληρωτισμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας

28η Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στην κατοχή που είχε επιβάλει η ναζιστική Γερμανία, στην υποδούλωση και την πείνα, ΟΧΙ στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.

28η Οκτωβρίου 2013  πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη λαίλαπα των μνημονίων, στη σύγχρονη κατοχή που επιβάλλουν Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Κυρβέρνηση – Κεφάλαιο, πρέπει να πούμε ΟΧΙ στον σύγχρονο Φασισμό- Ολοκληρωτισμό.

Καλούμαστε να γιορτάσουμε την  επέτειο του περήφανου Όχι  του λαού μας εν μέσω της πιο  βίαιης επίθεσης στην κοινωνία και  στην εργασία. Η φτώχια, η πείνα και η ανεργία που μας έχουν επιβάλει, προσομοιάζει μόνο με αυτή που υπήρχε στις χειρότερες περιόδους της ιστορίας μας. Οι ειδικοί λένε ότι η οικονομική κατάσταση σήμερα, είναι ίδια με αυτή που υπήρχε μόνο σε περιόδους πολέμου!

Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ θέλει να διαλύσει ότι δικαίωμα απέμεινε σε παιδεία, υγεία, εργασία.  Με περισσή υποκρισία όλοι αυτοί που υλοποιούν την σύγχρονη κοινωνική υποδούλωση, που εκχωρούν την εθνική ανεξαρτησία, που περιφρονούν τον λαό και την κοινωνική δικαιοσύνη μας καλούν να γιορτάσουμε το ΟΧΙ. Όμως η συγκυβέρνηση του ΝΑΙ σε όλα, της υλοποίησης των μνημονίων και της καταστροφής των κοινωνικών υπηρεσιών, των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, δεν δικαιούται να γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου. Η συγκυβέρνηση λειτουργεί σαν την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου χτυπώντας κάθε αγωνιστή που επιδιώκει να αντισταθεί στη σύγχρονη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν: Χτυπά αλύπητα τους εργάτες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, χτυπά τους μαθητές και τους καθηγητές που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην παιδεία, χτυπά όποιον αντιστέκεται στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια μεγάλων επιχειρήσεων (Σκουριές, Κερατέα).

Η φετινή παρέλαση στην πόλη μας θα είναι διαφορετική. Θα παρελάσουν οι εργαζόμενοι των 5 εργοστασίων που εδώ και καιρό αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι που επί ένα μήνα έκαναν κατάληψη στο κτήριο της Νομαρχίας και η μόνη απάντηση που τους δόθηκε ήταν η καταστολή, με συλλήψεις και χημικά. Και απέναντι σε αυτούς, στην εξέδρα των επισήμων θα στέκονται οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Οι βουλευτές της κυβέρνησης που ψηφίζουν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, οι τοπικοί άρχοντες που έστειλαν τα ΜΑΤ να κλείσουν το δρόμο στα σωματεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας θα είναι εκεί όπως και σε κάθε αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και καλεί και  όλο το λαό της Χαλκίδας να παραβρεθεί στην παρέλαση για να φωνάξουμε μαζί με τα σωματεία των εργοστασίων ένα  βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική που έχει φέρει το λαό μας σε αυτήν την κατάσταση.

Ο Κώστας Μπακογιάννης βάζει υποθήκη για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης του 2014, φέρονται να εξετάζουν σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Σπύρου Γκουτζάνη στο “Πρώτο Θέμα”.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και διεκδικεί το χρίσμα και ο πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, που μετά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών δίπλα στη Ντόρα Μπακογιάννη, άνοιξε τη δική του πολιτική περπατησιά, είναι δήμαρχος Καρπενησίου, και θεωρείται εξαιρετικά αγαπητός στον τόπο του, ενώ πολλές φορές έχει προχωρήσει σε δυναμικές διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναμένεται να έδινε δυναμική νίκης στη Νέα Δημοκρατία, ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Ραφήνα- Μαρμάρι

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 24-10-2013, επιστολή του Δήμου Καρύστου Νομού Εύβοιας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η επιστολή αναφέρεται στην σχεδιαζόμενη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Ραφήνα-Μαρμάρι. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι εδώ και δεκαετίες το πρωινό δρομολόγιο (10:15) εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους για τη μετακίνησή τους.

Ο Δήμος Καρύστου ζητά από την  εταιρεία ¨Κοινοπραξία Πλοίων Ραφήνας- Μαρμαρίου¨ να αναιρέσει τα σχέδιά της και να επαναφέρει τα δρομολόγια τα οποία υφίστανται εδώ και χρόνια και εξυπηρετούν όχι μόνο τις μετακινήσεις των δημοτών αλλά και τις εμπορικές ανάγκες ιδίως των ιδιοκτητών λατομείων. Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο δήμος ζητά να συμβάλλει άμεσα έτσι ώστε να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη μείωση των δρομολογίων μέσω του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης χτες στη Χαλκίδα

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων από τα 5 κλειστά εργοστάσια της Χαλκίδας (ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ), που διεκδικούν δεδουλευμένα, εξέφρασε το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση που έκανε χτες το απόγευμα στη Χαλκίδα. Εργαζόμενοι και σωματεία, καταδίκασαν την καταστολή και το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο κυβέρνηση και εργοδότες αντιμετωπίζουν τις κινητοποιήσεις και κάλεσαν το λαό της περιοχής να συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία, έκανε χτες αντιπροσωπεία των σωματείων από τα 5 εργοστάσια. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εξέφρασαν τη στήριξή τους στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και άσκησαν κριτική στις αρχές της Περιφέρειας που με τη στάση τους σιγοντάρουν το δόγμα «νόμος και τάξη». Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους την περασμένη Τρίτη, ο Περιφερειάρχης παρέμενε άφαντος για ώρες παρά τις προσπάθειες των εκλεγμένων με το ΚΚΕ περιφερειακών συμβούλων να επικοινωνήσουν μαζί του, ενώ δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για να καταδικάσει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και να απαιτήσει την αποχώρησή τους.

Ψήφισμα καταδίκης της καταστολής και στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων υιοθέτησαν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) και Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΜΑΣ στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Οι σπουδαστές στα ΤΕΙ Χαλκίδας στο πλευρό των εργαζομένων και των άνεργων

Οι σπουδαστές στα  ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά από πρόταση της ΜΑΣ , εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους και άνεργους που είχαν καταλάβει την περιφέρεια.

"Σήμερα οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατ'εντολή της κυβέρνησης των εργοδοτών και των βιομηχάνων, εφάρμοσαν για άλλη μια φορά στην πράξη το δόγμα "νόμος και τάξη", αφού επιτέθηκαν εναντίον των εργαζομένων από τα εργοστάσια των INTERKEM, NEOSET, SELMAN, Τσιμέντων Χαλκίδας, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ καθώς και άλλων κλάδων.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και συνέχισαν με πορεία προς το κτίριο της Περιφέρειας. Εκεί οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου τους επιτέθηκαν και έκαναν χρήση χημικών. Καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατ'εντολή της κυβέρνησης των μονοπωλιακών ομίλων, ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία. Η σημερινή επίθεση έρχεται σαν συνέχεια στις συλλήψεις 13 εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα από τα ίδια σωματεία και είναι ξεκάθαρα ενταγμένη μέσα στο συνολικότερο δόγμα του "νόμος και τάξη".

Η κατεύθυνση αυτή μόνο στόχο έχει τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του εργατικού-λαΙκού κινήματος, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση των εργοδοτών δε βγάζει κουβέντα για την βαρβαρότητα των βιομηχάνων των εργοστασίων αυτών αλλά και πολλών άλλων πανελλαδικά που πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο δίχως καν να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων. Είμαστε στο πλευρό τους.

«Ζωντανεύοντας την παλιά Χαλκίδα»

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, παράλληλα με τις άλλες επιστημονικές και εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ζωντανεύοντας την παλιά Χαλκίδα». 

Η έκθεση θα λειτουργήσει από την περίοδο των Χριστουγέννων μέχρι και την λήξη της σχολικής χρονιάς στον χώρο της Εστίας στο «Κόκκινο Σπίτι» και θα απευθύνεται σε μεμονωμένους πολίτες, οργανωμένους φορείς ή εκδρομείς καθώς και στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η έκθεση θα αποτελείται από 2 ενότητες: Η 1η θα έχει σαν θέμα παλιές φωτογραφίες της πόλης και η 2η θα αφορά θέματα της πόλης ιστορικού ενδιαφέροντος. Προγραμματίζεται, επίσης, όσα σχολεία το θελήσουν, εκτός από την ξενάγησή τους, να μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα πρόγραμμα ιστορικής επεξεργασίας και μελέτης του περιεχομένου μιας φωτογραφίας που θα επιλέξουν. Στην συνέχεια, οι καλύτερες μελέτες, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.

Για την πάραπάνω έκθεση καλούνται τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και φορείς που διαθέτουν πρωτότυπες φωτογραφίες ή αντίγραφα αυτών (σε καλή κατάσταση και ανάλυση) να επικοινωνήσουν με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας στα τηλέφωνα 22210 87860 και 22210 77599 (κ. Μαρκόπουλος). Οι πρωτότυπες φωτογραφίες που θα προσφερθούν θα ψηφιοποιηθούν και θα επιστραφούν άμεσα στον κάτοχό τους. Στην συνέχεια, οι πιο αξιόλογες, οι οποίες θα επιλεγούν από επιτροπή, θα μεγεθυνθούν και τέλος θα εκτεθούν. Στην κάθε φωτογραφία, εκτός από τα στοιχεία της και την περιγραφή της, θα αναγράφεται το πρόσωπο ή ο φορέας που την προσέφερε στην έκθεση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τιμηθούν για την προσφορά τους τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης όσο και σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την λήξη της.

Για την Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Η πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ

Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα                                                                            

Ο επιστημονικός υπεύθυνος

Αντώνιος Αντωνίου

Δρ Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Σκύρο και τη συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ

Οι προσπάθειες και ο αγώνας του σκυριανού λαού που βοήθησαν από την πλευρά τους και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κεντρικής Εύβοιας με την καταγγελία τους στον Άρειο Πάγο και τη συλλογή υπογραφών, έπιασε τόπο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι 25 Οκτωβρίου 2013, στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης με τον Δήμαρχο Σκύρου και εκπροσώπους των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος Νίκος Μαυραγάνης ως εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δεσμεύτηκε ότι δε θα υπογράψει καμία απόφαση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Σκύρο αν δεν υπάρξει συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, κατανοώντας την αντίσταση και την αντίδραση του σκυριανού λαού.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών της Εύβοιας αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας, που προασπίζεται το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Συνάντηση ευβοϊκής αντιπροσωπείας με την ηγεσία ΥΠΕΚΑ.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση των θεσμικών εκπροσώπων του Δήμου Σκύρου και της ευβοϊκής αντιπροσωπείας, με την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Σκύρου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αντικείμενο συζήτησης αποτελούσε η καθολική αντίδραση των κατοίκων του νησιού, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών παραγωγής ενέργειας 333 MW.

Η αντιπροσωπεία έκανε γνωστό στον Υπουργό, ότι δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των επενδυτών, που είχαν -εν αγνοία της- προσκληθεί στη σημερινή συνάντηση.

Ο Υπουργός κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόφαση για την εγκατάσταση αν δεν υπάρξει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης στην παρέμβασή του χαιρέτησε την υπεύθυνη θέση του Υπουργού, αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου και των φορέων του Νησιού και πρότεινε η όποια αναθεωρημένη πρόταση υπάρχει να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου, το οποίο εκφράζει γνήσια και αυθεντικά τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την εξέλιξη της συζήτησης, τους παρευρισκόμενους κατοίκους της Σκύρου, που έδωσαν αγωνιστικό και δυναμικό παρών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...