Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΤΩΡΑ - Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Αυλωνάρι

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο Αυλωνάρι στην Εύβοια. Η πυρκαγιά μαίνεται στον δρόμο προς τον Άγιο Γεώργιο.

 

Ήδη στο σημείο βρίσκονται αρκετά πυροσβεστικά οχήματα από Αλιβέρι ενώ καταφθάνουν και ενισχύσεις από Χαλκίδα και Κύμη.

Σαρώνει η μαύρη εργασία σε τουριστικές περιοχές

Ανασφάλιστο είναι το 46% των εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων του ΙΚΑ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο η εισφοροδιαφυγή κινείται σε επίπεδα ρεκόρ στις περιοχές Κέρκυρας, Ρόδου και Κρήτης.

Ειδικότερα, από τους ελέγχους προέκυψε ότι:

Στην Κέρκυρα το ποσοστό ανασφάλιστων απασχολούμενων φτάνει το 46% (ελέγχθηκαν 50 επιχειρήσεις με 191 εργαζόμενους από τους οποίους οι 87 ήταν ανασφάλιστοι, δηλ. ποσοστό 46%).Στην Κρήτη το 43% είναι ανασφάλιστοι (ελέγχθηκαν 350 επιχειρήσεις, με 1.643 εργαζόμενους και ανασφάλιστους τους 713).Στη Ρόδο το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας είναι 29% (ελέγχθηκαν 207 επιχειρήσεις που απασχολούσαν 1.418 εργαζόμενους από τους οποίους οι 407 ήταν ανασφάλιστοι). Για τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 653.000 ευρώ, ενώ συνολικά για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2012 τα πρόστιμα που επέβαλε η Ε.ΥΠ.Ε.Α. του ΙΚΑ έφτασαν τα 2.128.500 ευρώ.

Ποσοστά

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι εστιάζονται στις τουριστικές περιοχές και ειδικά στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού όπου, στατιστικά, καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής. Στους συγκεκριμένους κλάδους οι έλεγχοι έχουν δείξει ποσοστό ανασφάλιστων πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο του 35,9% στο οποίο έφτασε, κατά μέσο όρο, η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία στο πρώτο εξάμηνο. Το ποσοστό ανασφάλιστων ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 29,9%, ενώ του 2010 26,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εισφοροδιαφυγή η απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
newsnow.gr

Καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών

Ο ήλιος, η ζέστη, η θάλασσα ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αντιαισθητική ψαλίδα.

Γι’ αυτό μπορεί να είμαστε σε διακοπές, αλλά καλό είναι στην καθημερινή μας φροντίδα να αφιερώνουμε και λίγο χρόνο για τα μαλλιά μας.

Δεν ξεχνάμε την χρήση του μαλακτικού μετά από κάθε λούσιμο καθώς επίσης και την εφαρμογής μιας ενυδατικής μάσκας.

Με το τακτικό κόψιμο των μαλλιών λίγα χιλιοστά, θα εμποδίσουμε την εμφάνιση της ψαλίδα και θα διατηρήσουμε το κουπ μας.

Τέλος μη ξεχνάτε: χαρείτε το καλοκαίρι σας, αλλά μην αμελείτε και την προσωπική σας φροντίδα.
myworld.gr

Λουκέτο στην Τεχνική Υπηρεσία του ΟΤΕ Ιστιαίας

Οι αρμοδιότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ της Ιστιαίας μεταφέρθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία στο Μαντούδι, προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού Χριστοφή Ζάχου που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και σε ανακοίνωση του αναφέρει:

"Σας καταγγέλλω την κατάργηση της Τ.Υ. Ο.Τ.Ε Ιστιαίας και τη μεταφορά της έδρας στο μικρό χωριό του Μαντουδίου, του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας. Η Ιστιαία είναι «πρωτεύουσα» της Β.Ευβοίας. Συγκεντρώνει 10.000 κατοίκους, διασφαλίζοντας μεγάλη πληθυσμιακή υπεροχή, σε σχέση με το μικρό χωριό του Μαντουδίου, εξυπηρετεί εύλογα περισσότερα περισσότερες τηλεφωνικές συνδέσεις, είναι η έδρα πολλών υπηρεσιών και τραπεζών, δραστηριοποιούνται πολλοί επιχειρηματίες, περιλαμβάνει πολλά και μεγάλα ξενοδοχεία και συγκροτήματα και έχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Όλα τα προαναφερθέντα δίνουν προτεραιότητα στα κριτήρια επιλογής της ως έδρα της Τ.Υ. του Ο.Τ.Ε. σε σχέση με το Μαντούδι.

Επιπλέον, οι συνδρομητές του Ο.Τ.Ε. με τη μεταφορά της έδρας δεν έχουν πρόσβαση άμεση για τα προβλήματα παροχής υπηρεσιών και αυτά είναι πάρα πολλά. Γεωγραφικά εξάλλου η περιοχή της Ιστιαίας είναι πιολύ απομακρυσμένη από το Μαντούδι και τη Χαλκίδα και αναμφίβολα δεν είναι εύκολη η προσπέλαση της και η γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών.

Απαιτώ λοιπόν να επανεξεταστούν τα κριτήρια αυτής της απόφασης και να λογοδοτήσουν αυτοί που προσδιόρισαν τα κριτήρια αυτά. Δεν θα ανεχθώ άλλη μία προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μου. Σας προειδοποιώ ότι θα καταφύγω σε όλα τα νόμιμα μέσα για την ανατροπή της απόφασης αυτής".

H πρώτη συνάντηση πρώην μαθητών του Γυμνασίου Κύμης.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 η πρώτη συνάντηση πρώην μαθητών του Γυμνασίου Κύμης.

Συγκεντρώθηκαν περί τα 200 άτομα στο Γυμνάσιο, όπου ο πρώην Λυκειάρχης κ. Μπιλίρης " κτύπησε " το κουδούνι ", οι πρώην μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην τότε είσοδο του Γυμνασίου, η καθηγήτρια κ. Γιάνναρη είπε την προσευχή και οι μαθητές μπήκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.                        
 
Στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου, εκτυλίχθηκαν σκηνές συγκινητικές, " ...ρε, εσύ δεν είσαι ο τάδε;.., πάχυνες..., εσύ είσαι ποιο μεγάλος; ....καλά ρε, δε θυμάσαι που σε πλάκωσε στα χαστούκια ο Γκαρούτσος;... .Όλοι ήταν παιδιά, μιλούσαν στον ενικό ο ένας στον άλλο, θυμήθηκαν ιστορίες που κάποιοι είχαν ξεχάσει, γέλασαν και μερικοί έκλαψαν.Έγιναν όλοι παιδιά.
Τους μαθητές του τότε, καλωσόρισε ο κ. Μπιλίρης, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Λυκιάρχης κ. Βενιζέλος και ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Θώμάς με ιδιαίτερο γλαφυρό λόγο, κατάλογο με ονόματα που υπήρξαν μαθητές του Γυμνασίου Κύμης και αναφέρονται στο ημερολόγιο του 2010 του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, διάβασε ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Κύμης κ. Μαργέλης. Στη συνέχεια μίλησε ο σκηνοθέτης κ. Χονδρογιάννης και έκλεισε την εκδήλωση ο ιατρός κ. Πράγιας Κων/νος.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ. Παππάς Νικόλαος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για τις εκδηλώσεις αγάπης προς το προσωπό του.
Στη συνέχεια και στο χώρο του θεάτρου του Μουσείου η χορωδία του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού συλλόγου Κύμης, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τραγούδια, όπου συμμετείχαν και οι " μαθητές ".
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνεστίαση στο Κύμη Παλλάς και το Σάββατο το πρωί με εκκλησιασμό  στην Ι. Μ. Σωτήρα Χριστού.
(Φωτό από ιntze.blog)

Λάτρης της Εύβοιας ο Αργύρης Αγγέλου

Λάτρης της Εύβοιας ο Αργύρης Αγγέλου δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει και μέσω twitter  τις ομορφιές του.

Ο καλός Χαλκιδέος ηθοποιός που γνωρίσαμε στο "Παραπέντε" και από τότε συνεχίζει μια αξιόλογη πορεία, λίγο πριν ξεκινήσει τη - διπλή - θεατρική δουλειά του χειμώνα ξεκουράζεται στις παραλίες της Χιλιαδούς, στη Β. Εύβοια.

"Οποίος δεν έχει έρθει στη Χιλιάδου στην Εύβοια χάνει! Δεν υπάρχει! Επιτέλους διακοπές!!!", γράφει χαρακτηριστικά στο tweeter.

Από τον Οκτώβριο o Αγγέλου θα πρωταγωνιστεί στα "Βαφτίσια" των Ν.Μουτσινά-Τζ. Διαγούπη στο Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ και στην παιδική παράσταση "Mαικ ο φασολάκης" της Μαρι Κυριακού στο θεατρο ΑΛΙΚΗ

Ο Τσίπρας χτίζει κάστρα στην άμμο με τον 2χρονο γιο του και τρώει στην ταβέρνα του Μανώλη[εικόνες]

Ηρεμα κυλούν οι διακοπές του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ροδάκινο του νότιου Ρεθύμνου. Με μια μικρή διακοπή χθες όταν επανήλθε για λίγες ώρες στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, οι ημέρες του περνούν οικογενειακά, μεταξύ παραλίας και ξενοδοχείου.

Οπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ρεθυμνιώτικα Νέα, όλη την ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να την περνά σε μια κοντινή στο ξενοδοχείο παραλία, στον Περιστερέ, όπου φτάνει στις 12:00 περίπου κάθε μεσημέρι με το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ Wolkswagen, που οδηγεί ο ίδιος, όπως και ο ίδιος μεταφέρει τα πράγματα της οικογένειάς του στην αμμουδιά.

Πολύ τρυφερός μπαμπάς, όπως διαπιστώσαμε, κάνει βουτιές με τον 2χρονο Παύλο, παίζουν στην παραλία φτιάχνοντας σπιτάκια και πύργους, τον παίρνει αγκαλιά όταν γκρινιάζει. Ο Παύλος, παίζει με τα παιδιά των υπόλοιπων λουομένων χωρίς ο πατέρας του να ενοχλείται καθόλου, αντίθετα τον παροτρύνει να τα κάνει παρέα. Ο ίδιος εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός αντιμετωπίζει όλους όσους τον χαιρετούν και ανταλλάσει μεταξύ τους λίγες κουβέντες.

Ο κ. Τσίπρας με την παρέα του, έχει σαν στέκι του την καντίνα του Μανώλη που βρίσκεται στην παραλία, ο ιδιοκτήτης της οποίας τον γνωρίζει και τον έχει πελάτη όλα τα χρόνια που έρχεται διακοπές στο Ροδάκινο. Στον ίσκιο της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκουράζεται, εκεί ανοίγει και τον φορητό υπολογιστή του (τύπου tablet) και μπαίνει στο ίντερνετ, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, συζητά με τους φίλους του αλλά και γευματίζει τρώγοντας τα φαγητά της καντίνας.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει φέτος 3.900 θέσεις σε έξι τομείς

Σε 3.900 θα ανέρχονται φέτος οι θέσεις για τα προπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν έναν αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό τίτλο.

Από τις αρχές του 2000 έχει αποφοιτήσει από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο αριθμός-ρεκόρ των 30.000 φοιτητών. Τη φετινή χρονιά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα έξι προπτυχιακά προγράμματα που παρέχει το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα θα υπάρξουν 200 θέσεις στις Φυσικές Επιστήμες, 1.000 θέσεις στην Πληροφορική, 1.000 θέσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, 800 θέσεις στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και 100 θέσεις στην Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό.

Για να ενταχθεί κάποιος σε προπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου πρέπει να έχει απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο ή αντίστοιχο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Πλεονέκτημα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν οι θέσεις δεν επαρκούν τότε διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων. Σε περίπτωση που απομένουν θέσεις, οι υπόλοιποι υποψήφιοι επιλέγονται με νέα διαδικασία κλήρωσης.

Στα προγράμματα εισάγονται ακόμη φοιτητές με ειδικές ανάγκες σε ποσοστό 3% επιπλέον των καθορισμένων θέσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Οπως κάθε χρόνο η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων και γι'αυτό το λόγο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει την ηλεκτρονική κλήρωση των υποψηφίων φοιτητών, με την παρουσία εισαγγελέα, η οποία πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προκηρύσσει και μεταπτυχιακά προγράμματα, στα οποία μπορούν να ενταχθούν όσοι διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ συγγενούς γνωστικού αντικειμένου. Οι ακριβείς πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά θα ανακοινωθούν αργότερα από το υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερες πληροφορίες το Ανοικτό Πανεπιστήμιο διαθέτει ιστοσελίδα www.eap.gr

Έφυγε ο Πόλυς Κερμανίδης

Με το κεφάλι ψηλά και πολύ μα πολύ αθόρυβα έφυγε από κοντά μας ο Πόλυς Κερμανίδης.
Ο τραγουδιστής που την δεκαετία του ΄70 είχε απογειωθεί και τον τραγουδούσε όλη η πλάση, ειδικά όταν τραγούδησε σε δεύτερη εκτέλεση το τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη «τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια». >Πάρα πολύ λίγοι ήταν οι φίλοι του που τον συνόδεψαν μαζί με την οικογένεια του εχθές στην τελευταία του κατοικία.< Ο Πόλυς Κερμανίδης,γνήσια λαϊκή φωνή, γεννημένος στην Ξάνθη το 1946, πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία στα μισά περίπου της δεκαετίας του’60. Το 1976 διασκευάζει «διακριτικά» το τραγούδι του Μητσάκη και κάνει απρόσμενα το μεγάλο «μπαμ». Το τραγούδι του Μητσάκη, «περίεργο», «ιδιόρρυθμο» και «ιδιότροπο» σε μελωδική γραφή και στιχουργική δομή, δένει απόλυτα με τη φωνή του Κερμανίδη που χαρακτηρίζεται από πολυκύμαντες αναπνοές, άμεση, λαϊκή έκταση και δύναμη, οικεία κλασική αλλά και κατά κάποιο τρόπο αναρχική – σύγχρονη ερμηνεία.

«Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» είναι και ο τίτλος του δεύτερου μόλις προσωπικού του δίσκου που κυκλοφορεί από την Panivar, η οποία την περίοδο εκείνη είχε συγκεντρώσει πολλούς σπουδαίους λαϊκούς ερμηνευτές (Βαγγέλη Περπινιάδη, Σπύρο Ζαγοραίο, Πρόδρομο Τσαουσάκη, Γιώργο Λαύκα, Μπάμπη Μπακάλη, κ.α.) που δεν «ταιριάζουν» πια στις παραδοσιακές μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, καθώς και αξιόλογους νεότερους (Έλενα Γιαννακάκη, Λευτέρη Πανταζή, Ανδρέα Ζακυνθινάκη, κ.α.). Ο κόσμος κουρασμένος ίσως από το «πολιτικοκοινωνικό» τραγούδι, που σε μερικές περιπτώσεις βαρύγδουπα και καταχρηστικά γίνεται αυτοσκοπός για εκμετάλλευση του μεταπολιτευτικού κλίματος, αγκαλιάζει τα τραγούδια του δίσκου και ο Κερμανίδης γίνεται σταρ πρώτου μεγέθους.

Το LP περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα «Προδομένα φιλιά» (Π. Κερμανίδη), «Σε κάποιο σπίτι κτισμένο με δάκρυ» (Μπ. Μαρκάκη) και το υπέροχο «Φτωχή καρδιά μου, κάνε υπομονή» (Χρ. Κοτσώνη). Το τραγούδι βασίζεται στον ίδιο «αραβοαιγυπτιακό» σκοπό στον οποίο στήριξε ο Μανώλης Αγγελόπουλος τη μουσική διασκευή του, σε στίχους Μάρως Μπιζάνη, στο θρυλικό «Τα μαύρα μάτια σου». Η διασκευή του Κοτσώνη (συνθέτης, μπουζουξής και για χρόνια συνεργάτης του Κερμανίδη) είναι πιο γρήγορη κι «ευέλικτη» από αυτή του Αγγελόπουλου, στην οποία κυριαρχεί ο επιβλητικός ήχος του αρμόνιου.

Ο Κερμανίδης την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Δίνω και τα ρέστα μου», απ’ όπου ξεχώρισε το πολύ όμορφο τραγούδι «Ήρθες αυτό το καλοκαίρι» του Κοτσώνη. Θα ακολουθήσουν οι μεγάλοι δίσκοι «Ανθρώπινες αδυναμίες» (1979) με το «Στηρίξου επάνω μου», πάντα του Κοτσώνη, και «Μακάρι να’μουνα τρελός» (1981). Αφήνει την Panivar και κάνει δύο LP στη CBS, ένα στη Music Box και επιστρέφει πάλι στην Panivar.

«Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» αποτελούν σήμα κατατεθέν του Κερμανίδη και εκφράζουν απόλυτα, ως τίτλος, την πορεία του κλασικού λαϊκού τραγουδιού στη δεκαετία του’70. Το τραγούδι του Μητσάκη, που, όπως είναι γνωστό, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα «θαλασσινά» θέματα, κυριάρχησε στους πειρατικούς σταθμούς που πουλούσαν οικόπεδα με δόσεις, μονοπώλησε τις προτιμήσεις στα τζουκ-μποξ, έγινε σλόγκαν και άντεξε στο χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγοι γνωρίζουν την εκτέλεση του Παπαδάκη και θεωρούν ως πρώτη και αυθεντική αυτή του Κερμανίδη.

Διεθνής Διάκριση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φοιτητικό παράρτημα του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (IEEE UCG Student Branch) έλαβε βραβείο διεθνούς αναγνώρισης για την υποδειγματική του παρουσία. Το Exemplary Student Branch Award έλαβε η πρόεδρος του IEEE UCG Student Branch, Ραΐσα Αγγελίδου, στα πλαίσια του Student Branch Congress που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη.

Πιστοποιητικό αναγνώρισης και εκτίμησης για το εξαιρετικό του έργο έλαβε και ο σύμβουλος του IEEE UCG Student Branch, Δρ. Αθανάσιος Κακαρούντας.

Milliyet: Αυτή είναι η Eλλάδα που πληρώνει 4.000 ευρώ για να δει τον Ρουβά στη Μύκονο

Τα προκλητικά καμώματα της κοσμικής Αθήνας, ο αστακοπόλεμος, το μπάνιο με τις τρίλιτρες βότκες και η καταβολή 4.000 ευρώ για την κατοχύρωση ενός καναπέ στη συναυλία του Σάκη Ρουβά στη Μύκονο αποτελούν από σήμερα θέμα συζήτησης και στην Τουρκία καθώς ένα καυστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet συνδέει ευθέως την οικονομική κρίση της Ελλάδας με τη μερίδα αυτή του πληθυσμού που δεν... καταλαβαίνει τίποτε καθώς δείχνει ότι η κρίση αυτή δεν την αφορά για διάφορους λόγους.

Η αποκάλυψη ξεκίνησε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η οποία στο τελευταίο της φύλλο είχε αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφικό ρεπορτάζ από το... οργιώδες Σαββατοκύριακο στο νησί των Ανέμων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρώτο επεισοδιακό event ήταν στο γνωστό μπαρ εστιατόριο Nammos σε πάρτι που είχαν διοργανώσει ο Αλκης και η Μαρία Βατοπούλου με dj τον Βασίλη Τσιλιχρήστο.

Αρχικά το κέφι και η σαμπάνια έφεραν καπνογόνα και χορούς πάνω στη μπάρα αλλά στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε πλήρως. Ειδικά όταν κάποιος από τους θαμώνες πέταξε τον πρώτο αστακό στους συγκεντρωμένους. Ακολούθησε πραγματική επιδρομή στα ψυγεία του μαγαζιού και αστακοπόλεμος.

Ανάμεσα εκατοντάδες στους παρευρισκόμενους ξεχώρισαν ο επιχειρηματίας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie,η Ελίνα Αναγνωστοπούλου, η Χριστίνα Παπαέλληνα, ο Γιάννης Λάτσιος και η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Αυτή ήταν μόνον η προθέρμανση πάντως. Το κυρίως event πραγματοποιήθηκε το επόμενο βράδυ στο Καλό Λιβάδι όπου ο Σάκης Ρουβάς έδινε μία και μοναδική συναυλία, με συνολικό κόστος ή αμοιβή -ανάλογα με τις φήμες- που θα έφτανε στα 70.000 ευρώ.

Προφανώς μια τόσο μεγάλη «επένδυση» από την πλευρά των διοργανωτών ανέβασε αντίστοιχα και τις τιμές. Ο πρώτος καναπές... πίστα κόστιζε 4.000 ευρώ. Πρώτος και καλύτερος στο Solymar ήταν ο Φίλιππος Βαρβέρης, γιος του γνωστού κοσμικού ιδιοκτήτη της εταιρείας Moda Bagno, Νίκου Βαρβέρη. Το ίδιο πρώτος και.... καλύτερος ήταν και ο συνολικός του λογαριασμός.

Συνολικά εκείνη τη βραδιά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλείστηκαν περίπου 500 τραπέζια μόνο για φαγητό.

Οπως λένε αυτοί που γνωρίζουν δεν έλειψε κανείς από την κοσμική Αθήνα. Ανάμεσα τους, και πάλι η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ο Θωμάς Λιακουνάκος με τη σύζυγό του Νατάσα, ο Τίτος και η Βάλια Βασιλοπούλου (πρώην φαρμακοβιομήχανοι), οι οικογένειες των επιχειρηματιών Ξυλά, Αντωνάκου και Πετράκη, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Kiku Γιώργος Ανδρούτσος με τη Σίσσυ Φειδά, ο επιχειρηματίας Μπιλ Σαραντάρης, η Σοφία Καρβέλα με τον Θανάση Πανουργιά, η Εύα Καϊλή και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων η Ευγενία Νιάρχου και ο Χρήστος Οικονόμου, γιος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

Αργά το βράδυ, άρχισε ο πόλεμος με τις τρίλιτρες βότκες Grey Goose με τις οποίες πολλοί θαμώνες μουγέλωναν ο ένας τον άλλο...

O Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ, συναντήθηκε με τον υπουργό για το μεταναστευτικό

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου. Ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του κώδικα ιθαγένειας και του Ν.3838/2010.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την θέση της ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με την οποία το σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, από την ιθαγένεια έως την ένταξη όσων το επιθυμούν και από τη θωράκιση των συνόρων έως την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσία – Σένγκεν, Δουβλίνο ΙΙ-πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι με αποσπασματικές ενέργειες.

Οι πρώτες θεαματικές φωτογραφίες από τον Άρη! [εικόνες-βίντεο]

Σε λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες από τη στιγμή που προσεδαφίστηκε στον Άρη, το ρομπότ Curiosity έχει ήδη αποστείλει υπέροχες φωτογραφίες τόσο κατά τη διαδικασία καθόδου του όσο και από το περιβάλλον του κόκκινου πλανήτη.

Στις ώρες που θα ακολουθήσουν μέλημα των ειδικών επιστημόνων και του τεχνικού επιτελείου μηχανικών της NASA θα είναι η επαλήθευση της ορθής λειτουργίας των προηγμένων οργάνων απευθείας επικοινωνίας με τη γη, με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Curiosity.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τζένιφερ Τρόσπερ, μίας εκ των υπεύθυνων της αποστολής Mars Science Laboratory, η πρώτη μέρα του ρομπότ στον πλανήτη, η οποία φέρει την κωδική ονομασία Sol 1, θα είναι αφιερωμένη στη διεξαγωγή μίας σειράς από ελέγχους των οργάνων της.

Το πιο εντυπωσιακό όμως κομμάτι του μέχρι τώρα ταξιδιού του Curiosity είναι οι φωτογραφίες που έφτασαν στο διαστημικό σταθμό της Πασαντίνα, όπως λόγου χάρη η υπέροχη πανοραμική εικόνα του όρους Σαρπ, μπροστά στο οποίο προσεδαφίστηκε το ρομπότ.

Η εικόνα δείχνει μία απέραντη επίπεδη έκταση, στο βάθος της οποίας υψώνεται επιβλητικό το ύψους 5.000 μέτρων όρος, στο οποίο θα «σκαρφαλώσει» τους επόμενους μήνες το Curiosity προκειμένου να αναλύσει τους βραχώδεις όγκους του, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ηλικίας 1.000.000 ετών.

Σύμφωνα με τον Τζόι Κρισπ, έναν από τους επικεφαλής της αποστολής, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με ακρίβεια αν το λευκό χρώμα του όρους οφείλεται στο χιόνι που το σκεπάζει ή είναι αποτέλεσμα χρωματικής αλλοίωσης λόγω της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Στη φυλακή οδηγείται ο 21χρονος Πακιστανός

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Πακιστανός που συνελήφθη για την κακοποίηση της ανήλικης στην Πάρο. 

Ο νεαρός αλλοδαπός αναμένεται πλέον να... επιστρέψει από τη Σύρο στον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο, κουκούλα (για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του) και χειροπέδες.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού», δήλωσε η συνήγορός του που διορίστηκε αυτεπάγγελτα.

Στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου απαγορεύτηκε η αιμοληψία λόγω του ιού Δυτικού Νείλου

Περίπου 40 κρούσματα έχουν καταγραφεί ήδη στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής δύο ηλικιωμένοι με βαρύ ιατρικό ιστορικό έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Γενικότερα από τον ιό έχουν νοσήσει άτομα ηλικίας από 23 έως και 87 ετών.

Kατόπιν όλων αυτών, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, πολιτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω των μεταγγίσεων.

Έτσι, η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται στη Σάμο και στην Νάουσα Ημαθίας, καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη - Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης - Γούβα.

Στις περιοχές όπου απαγορεύθηκε η αιμοδοσία εντάχθηκε και ο δήμος Kύμης Aλιβερίου, αφού εντοπίστηκε σε χωριό του δήμου ένα ακόμη κρούσμα του ιου του Δυτικού Nείλου.

Η πιο στιλάτη επιλογή για το καλοκαίρι

Τα μαντίλια στο κεφάλι έχουν εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο δυτικό κόσμο. Κι αυτό το καλοκαίρι κάνουν ένα δυναμικό come back και προσθέτουν στιλ... στις εμφανίσεις σας, σύμφωνα με το γαλλικό τεύχος του Marie Claire.

Το μαντίλι στο κεφάλι προτιμήθηκε στο παρελθόν από μεγάλες σταρ του σινεμά τόσο σε πρωινές όσο και βραδινές εμφανίσεις. Το έχουν υιοθετήσει βασίλισσες αλλά και καθημερινοί άνθρωποι. Έχει ανέβει στις πασαρέλες και έχει κατέβει στις παραλίες, στα κοσμικά νησιά και στους δρόμους. Φορώντας, λοιπόν, ένα μαντίλι, κάνετε μία έξυπνη κίνηση που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Αφήστε τα μαλλιά σας να βγαίνουν στο κάτω μέρος και να απλώνονται στους ώμους σας ή κρύψτε τα με το μαντίλι.

Απίστευτα κομψά, τέλεια στιλιζαρισμένα ακόμα πιο υπέροχα όταν συνοδεύονται από πουά, φλοράλ ή μονόχρωμα headbands. Και επειδή η μόδα είναι ρόδα που γυρίζει και ευτυχώς για εσάς, τις οπαδούς αυτού στιλ, τα headbands είναι από τα πιο it αξεσουάρ και φέτος και δεν έχετε παρά να στολίσετε τα όμορφαμαλλιά σας με αυτά!

Αυτός είναι ο 21χρονος δράστης - κτήνος της Πάρου

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε πλήρη ψυχική ηρεμία καθώς και για βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα άσκησε ο εισαγγελέας στον 21χρονο Πακιστανό και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή στις 11 το πρωί.

Ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά, ανέφερε ότι είδε την άτυχη κοπέλα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την αιφνιδίασε για να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο. Η 15χρονη αντιστάθηκε και εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή εξακολούθησε να αντιστέκεται, εξαγριώνοντας τον δράστη, ο οποίος άρχισε να τη χτυπά με περισσότερη μανία. Όταν η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τα χτυπήματα, ο 21χρονος φέρεται να ασέλγησε πάνω της.

Η κατάσταση της 15χρονης είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή και παραμένει διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.

Περιφέρεια: ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης


Κατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Yπουργείο Υγείας στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης-Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Στάικος Θωμάς, ο αρμόδιος, για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακομήτρος Κων/νος και ο αρμόδιος, για τα ίδια θέματα στον Ν. Φθιώτιδας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παρχαρίδης Παναγιώτης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού παρουσίασαν στον κύριο Λυκουρέντζο την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια, τάχθηκαν κατά της αποδυνάμωσης των υγειονομικών υποδομών, που ήδη έχουν πολλά κενά σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο υπουργός παρέλαβε μία πλήρη έκθεση, για όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στοιχεία που αποστείλανε στην Περιφέρεια οι Διοικητές των Νοσοκομείων.

Ειδικότερα για το θέμα του νοσοκομείου της Λαμίας, στο οποίο υπολειτουργούν η ογκολογική κλινική, η μαιευτική και το ακτινοδιαγνωστικό, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κατόπιν συζήτησης με τον Υπουργό Υγείας απέσπασαν την υπόσχεση του για την άμεση κάλυψη των κενών από επικουρικούς γιατρούς.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησαν τον Yπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...