Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία


- Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σε όλη την χώρα
- Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη, θα φτάσουν μέχρι τα 9 μποφόρ
- Χιονίζει ήδη σε αρκετες περιοχές - Που χρειάζονται αλυσίδες
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΗΜ.ΑΡ: Μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας στην περιοχή μεταξύ της ΑΓΕΤ και των Ναυπηγείων

Την μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας  στην περιοχή μεταξύ της ΑΓΕΤ και των Ναυπηγείων προτείνει  η κομματική οργάνωση της ΔΗ.ΜΑΡ Χαλκίδας, με επιστολή που κοινοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή αναφέρονται:

"Η  κομματική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκίδας ως πολιτικός φορέας των πολιτών της Χαλκίδας με αυτή την επιστολή της εκφράζει τη θέση της για το θέμα της μεταφοράς του εμπορικού λιμανιού Χαλκίδας.
  1. Η θέση μας συμφωνεί με την προ 25ετιας αναδειχθείσα αναγκαιότητα μεταφοράς του λιμανιού όπως και τότε  υπεστηριχθει από την Νομαρχία Ευβοίας- Το Δημοτικό συμβούλιο και την λιμενική επιτροπή. (βλ. μελέτες Δ. Κατσαλη και Ελ.Λεοντη)
Η συμφωνία μας αυτή σηματοδοτείται ιδιαίτερα από τα εξής επιχειρήματα ,που συνάδουν με την αναγκαιότητα μεταφοράς του λιμανιού. 
Α. Την απελευθέρωση της εισόδου του πορθμού Ευρίπου.
Β. Την απελευθέρωση των προβλητών του λιμανιού και των τελωνείων προς όφελος των πολιτών και της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης.
Γ. Το λιμάνι ευρισκόμενο μπροστά στην είσοδο του μελλοντικως αναπτυσσομένου θρησκευτικού τουρισμού (Αγ.Παρασκευη-Τζαμί-Μουσειο Μυταρά) εμποδίζει την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη της περιοχής ,προς όφελος της πόλης.
Δ. Η απομάκρυνση του λιμανιού θα συντελέσει σημαντικά στην αποσυμφόρηση από τον κυκλοφοριακό φόρτο την περιοχή (Μεγάλα οχήματα-θόρυβοι-ατυχήματα).
Ε. Η απελευθέρωση του χώρου επί του ρεύματος Ευρίπου θα βοηθήσει στην υλοποίηση προταθεισών λύσεων ηλεκτροδότησης σημείων της πόλης. Αν βυθιστούν τουρμπίνες παραγωγής ενεργείας,με χρήση του παλιρροϊκού φαινομένου (βλ. μελέτη του Ε.Μ.Π.). 
  1. Συμφωνούμε με την θέση εγκατάστασης του λιμανιού,στην περιοχή μεταξύ της ΑΓΕΤ και των Ναυπηγείων για τους εξής λόγους.
Α. Ότι δεν  γειτνιάζει με τον οικιστικό ιστό.
Β. Βρίσκεται πολύ κοντά σε οδικό άξονα για διευκόλυνση των μεταφορών.
Γ.Κρύπτεται φυσικά από τον υφιστάμενο λοφίσκο και δεν δημιουργεί οπτική ρύπανση.
Δ. Δεν απαιτείται υψηλή δαπάνη για την διάνοιξη οδών προσπελασεως,αν χρησιμοποιηθεί ο εσωτερικός υφιστάμενος δρόμος των Ναυπηγειων,μεχρι την διασύνδεση με τον οδικό άξονα Σχηματαριου-Χαλκίδας.
Ε. Γειτνιάζει με βιομηχανικές περιοχές και δεν απαιτείται υψηλό κόστος στις μεταφορές από και προς το λιμανι.
ΣΤ. Εξασφαλίζει από κινδύνους ρύπανσης λογω του πλάτους και του ρεύματος από την απέναντι ακτή και λογω του συγχρόνου της κατασκευής του.(βλ.σχετικες μελέτες του Παντειου πανεπιστημίου και της Λιμενικής επιτροπής Χαλκίδας.
Ζ.Δεν εμποδίζει την τουριστική ανάπτυξη της Αυλίδας. Αφού απέχει από τον οικιστικό ιστό και κατασκευάζεται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.
Η. Θετικά βλέπουμε επίσης τον αριθμό θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά την κατασκευή και λειτουργία του λιμανιου.
Θ. Ευνοϊκά και θετικά τέλος αντιμετωπίζουμε κάθε έργο σύγχρονης και σύννομης υποδομής που βοηθά την ανάπτυξη της χώρας. 
  1. Με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία θα παρακολουθεί η οργάνωση μας τα θέματα που έχουν σχέση με την πιστή τήρηση των Μ.Π.Ε.  που αναφέρονται στα θέματα της γειτνίασης της νέας θέσης του λιμένος με τα αρχαία του ναού της Αυλιδειας Αρτέμιδος και την γενική απαίτηση για την προστασία και ανάδειξη τους.
     Προς το  παρόν  μας καθησυχάζουν οι εκπεφρασμένες τοποθετήσεις των μόνων αρμοδίων αρχαιολόγων (βλ. εισήγηση της αρχαιολόγου κ. Καραπασχαλιδου και ιδιαίτερα η έγκριση που χορήγησε το Κ.Α.Σ.  μετά τις σχετικές έρευνες που πραγματοποίησαν δύτες της ενάλιας αρχαιολογίας. 
    Ευελπιστούμε στη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας
    Για την μεταφορά του λιμανιου, ουτως ώστε όλοι μαζί μετά, να προχωρήσουμε
    Στην αναζήτηση των χρημάτων που απαιτούνται για το έργο.                                         

    Για την κομματική οργάνωση της ΔΗ.ΜΑΡ Χαλκίδας

    Ο Γραμματέας της Νομ. Επιτροπής Εύβοιας

    Παυλοβιτς Αλέξανδρος".
Enhanced by Zemanta

Ο Τ. Γέραλης γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στερεάς

Την Παρασκευή 27/1/12, πραγματοποιήθηκε διαδικασία για την ανασυγκρότηση της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδος, μετά το θάνατο του μέχρι τώρα γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του Γιάννη Μπούρα.

Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Λαμία. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε κλιμάκιο από το τομέα οργανωτικού Κινήματος.

Με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εξέλεξαν για νέο Γραμματέα της, τον Τάσο Γέραλη.

Ο Τάσος Γέραλης μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Αναπληρώτρια Γραμματέας είναι η Ρόζη Καραβά.

Panhellenic Socialist Movement
Image via Wikipedia
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την εκλογή, ο Τ. Γέρλαης αναφέρει:

"Θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου, μέλη της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας , οι οποίοι ομόφωνα με ψήφισαν για Νέο Γραμματέα τους.

Η διαδικασία αυτή, έγινε λόγω του θανάτου του Γραμματέα, αείμνηστου Γιάννη Μπούρα, ο οποίος στην μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή, με την στάση του τίμησε το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Μπούρας μπήκε στο πάνθεον, μαζί με όλα εκείνα τα στελέχη, που από διαφορετικές θέσεις υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ με σεμνότητα, με αγωνία και αγώνες. Δίδαξαν εμάς, ότι το όραμα μας, πρέπει να το υπηρετούμε με έργο, διαφάνεια και διαρκείς αγώνες .

Σήμερα δε, όσο ποτέ άλλοτε η χθεσινή απόφαση της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας στέλνει ένα μήνυμα. Μήνυμα ενότητας που εκφράζει την αγωνία μας για το μέλλον της Χώρας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Για το ΠΑΣΟΚ, αυτή την κρίσιμη περίοδο, ο δρόμος είναι η ενότητα με δημοκρατική, πολιτική και κοινή δράση , για να υπάρξουν προοδευτικές πολιτικές αρχές, με ιδεολογικό και πολιτικό λόγο, με προγραμματισμό και με σταθερή αναφορά στις κοινωνικές δυνάμεις.

Καλούμε τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τις ενστάσεις, να δώσουν την μάχη για αλλαγή πορείας, για να οδηγήσουμε την χώρα σε προοδευτική έξοδο από την κρίση".

Μανώλης Μαυροματάκης: Ο ομορφάντρας μεγάλωσε στην Εύβοια..

Το όνομα του έγινε συνώνυμο του... Όμορφάντρα ! Ο Μανώλης Μαυροματάκης σε μια εκ βαθέων συνέντευξη του στον ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ των ΝΕΩΝ λέει πολλά και αποκαλύπτει περισσότερα.

Ο "Ομορφάντρας" της τηλεοπτικής διαφήμισης είναι ενας καταξιωμένος ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο Εθνικό Θέατρο. Και αποκαλύπτει ότι τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Εύβοια, όπου ο πατέρας του υπηρέτησε σαν χωροφύλακας...

Διαβάστε τη συνέντευξη: 

Τον βρήκα να παραμιλάει. Μόλις είχε τελειώσει την πρόβα του στο Εθνικό και «ήταν ακόμη ο Στροβίλης», ο υπηρέτης του Κουτρούλη. Τον «προετοίμαζε» για υπουργό: «Tόλμην πολλή και αρκετήν αναίδεια και μη σε μέλει. Και δογμάτιζε εις όσα ούτε εννοείς και σούφρωνε τα φρύδια και φοβέριζε και ύβριζε και θα σε εκλάβουν υπουργόν εξαίσιον»...

«Την ξέρεις τη συνταγή», σχολίασα και γελάσαμε.

Ο πατέρας του Μαυροματάκη - του «αληθινού», όχι του ηθοποιού - ήταν νωματάρχης. «Της Χωροφυλακής! Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Μιλάω με υπογεγραμμένες. Αλλωστε είμαι με τον Χριστιανόπουλο που λέει: Μην καταργείτε την υπογεγραμμένη / ιδίως κάτω από το ωμέγα / είναι κρίμα να εκλείψει / η πιο μικρή ασέλγεια / του αλφαβήτου μας». Ο μικρός Μανώλης, όπως και όλη η οικογένεια, ακολούθησε τον νωματάρχη στα χωριά της Εύβοιας και της Σύρου (στην ξακουστή Nτελαγκράτσια, του Βαμβακάρη). Κλώτσησε μπάλες, έπιασε ψάρια και στα διαλείμματα παρακολούθησε μονοθέσια σχολεία. «Θυμάμαι πως ο πατέρας μου έκανε μεγάλα βήματα και για να τον φτάσω έπρεπε να κάνω τεράστιους πήδους! Ενιωθα ότι πετάω». Τελικά «προσγειώθηκε» στον Βύρωνα και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο. Στη Δραματική Σχολή του Βεάκη μπήκε το ‘88, στα 26 του. «Και την εφηβεία αργά την πέρασα. Ολα με καθυστέρηση τα κάνω. Ετσι είσαι πάντα λίγο πιο ανώριμος από αυτό που απαιτεί η ηλικία, αλλά από την άλλη είσαι πάντα νέος». Στο καφενείο του Εθνικού το τσάι έχει ένα ευρώ και η μακαρονάδα πέντε. «Τιμές ηθοποιών Εθνικού», λέει και μου κλείνει το μάτι.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...