Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Γραμματέας συνδικάτου πήγε να βγάλει ταυτότητα και τη συνέλαβαν!

Πήγε να βγάλει νέα ταυτότητα και συνέλαβαν την γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Βοιωτίας - Εύβοιας και περιοχής Αυλώνα.


Το καταγγέλλει το συνδικάτο με ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"Το συνδικάτο  μας καταδικάζει τη σύλληψη και  κράτηση για πάνω από ένα 24ωρο, της συναδέλφου – γραμματέα του  συνδικάτου – για.….. χρέη προς το δημόσιο!!! Άμεσα κινητοποιήθηκαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας που μεταβήκανε στην περιοχή μαζί με δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ώρα της σύλληψης η τηλεόραση μέσα στο αστυνομικό τμήμα έδειχνε τα χρέη που χαρίζουνε στον όμιλο Βαρδινογιάννη!!!

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός συνέβη την Τετάρτη 28/8, όταν η συνάδελφος – εργάτρια σε φαρμακοβιομηχανία – πήγε στο Α.Τ. της Χαλκίδας για να βγάλει νέα ταυτότητα, αφού της είχε κλαπεί λίγες μέρες πριν μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα. Εκεί τη συνέλαβαν, για χρέος προς το ΤΕΒΕ του… 1996, όταν για ένα χρόνο ήταν «ελεύθερη επαγγελματίας»!!!

Για μια χούφτα ευρώ, συνέλαβαν  και κράτησαν τη συνάδελφο, εργάτρια, μέλος του ταξικού εργατικού κινήματος, που δίνει καθημερινά τον αγώνα για το μεροκάματο και τα εργατικά δικαιώματα μέσα από το συνδικάτο μας.

Αυτή είναι η πολιτική που ξεζουμίζει τους εργάτες, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και αγρότες, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες, για να δίνει όλο και περισσότερες «διευκολύνσεις» και προνόμια σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Σε αυτά τα πλαίσια «στύβουν» κυριολεκτικά το λαό, με μειώσεις μισθών, φόρους, χαράτσια, περικοπές σε κάθε είδους κοινωνική παροχή, τον οδηγούν ακόμα και στη φυλακή για μικροποσά ενώ ταυτόχρονα ελαφραίνουν τους κεφαλαιοκράτες με μειώσεις φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών, τους χαρίζουν χρέη.

Στα άμεσα σχέδιά τους έχουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις  ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Πολλοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης επειδή δεν θα έχουν να πληρώσουν. Την ίδια στιγμή θα αυξάνονται τα προνόμια και οι «διευκολύνσεις» για την πλουτοκρατία ώστε να ανοίγει ο δρόμος της κερδοφορίας.

Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη  και τρομοκρατική πολιτική, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, τα λαϊκά στρώματα, ένα μόνο δρόμο έχουν: οργάνωση και συντονισμός, πάλη μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις επιτροπές τους, απέναντι στην πολιτική βιομηχάνων – τραπεζιτών – εφοπλιστών, κυβέρνησης, ΕΕ, ΤΡΟΙΚΑΣ.

Κανένας μόνος  του απέναντι στη βαρβαρότητα της πλουτοκρατίας και
των πολιτικών της, που την υπηρετούν!

Απαιτείται εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να μην περάσει κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.

Απαιτείται να διώξουμε μακριά τις αυταπάτες ότι τα πράγματα θα φτιάξουν με μια αλλαγή κυβέρνησης. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους προβάλλουν τέτοιες «εύκολες» λύσεις.

Να βάλουμε γερά θεμέλια και να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας απέναντι στην πλουτοκρατία, γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική διέξοδος προς όφελος του λαού!"

Πακιστανός διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 420 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα


Το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθη ένας 24χρονος Πακιστανός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 13:30 το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για εμπορία λαθραίων τσιγάρων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 24χρονου στη Χαλκίδα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 420 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν εισπραχθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας , ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...