Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μαραθώνας: Ο σύλλογος «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας στο μουσικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη


Το Σάββατο 25/8/2012 ο σύλλογος «ΥΠΑΡΧΩ» Εύβοιας κατόπιν προσκλήσεως παρευρέθηκε στο Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος» όπου και παρακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη.

Άγνωστες στιγμές απ΄ τη ζωή του, αφηγήθηκε ο πιστός φίλος του για πενήντα και πλέον χρόνια, Στέλιος Πλακίτσης.

Όπως πάντα ο ποιητής του συλλόγου Μιχάλης Μιχαηλίδης, διάβασε και το σχετικό για την εκδήλωση ποίημα που έγραψε, ενώ στη συνέχεια συνόδεψε και τον πρόεδρο Χρήστο Κουτσαύτη στο Χασάπικο το αγριολούλουδο.

Κρανίου τόπος η κεντρική Εύβοια

Κρανίου τόπος η κεντρική Εύβοια. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε  από το οικισμό της Μουρτερής στην Κύμη και συνεχίζεται, πέρασε από τα χωριά Οκτωνιά και Αυλωνάρι, είχε ως αποτέλεσμα να κατακάψει δασικές εκτάσεις.

Το μοναστήρι της περιοχής κινδύνεψε να παραδοθεί στις φλόγες καθώς επίσης και κατοικίες.

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, στη νότιο Εύβοια, από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Οι κάτοικοι της Αχλαδερής και της Κορασίδας έζησαν εφιαλτικές στιγμές χθες το βράδυ, καθώς η πυρκαγιά πολιόρκησε τα χωριά τους.

Απομακρύνθηκαν παραθεριστές

Ο πύρινος εφιάλτης απείλησε μέσα σε λίγες ώρες για δεύτερη φορά το χωριό Αχλαδερή. Οι επίγειες δυνάμεις δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό γύρω απο το ορεινό χωριό και την τελευταία στιγμή σταμάτησαν τις φλόγες.

Πιο τραγική η κατάσταση στον παραθαλάσσιο οικισμό Κορασίδα, όπου ο αέρας ώθησε το πύρινο μέτωπο μέσα στον οικισμό.

Η αστυνομία απομάκρυνε με ασφάλεια τους παραθεριστές και από χωματόδρομο τους μετέφερε στον οικισμό Κάλαμος.

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τα πύρινα μέτωπα. Τις πρωινές ώρες η φωτιά με τη βοήθεια των εναέριων μέσων οριοθετήθηκε.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Κορασίδα και οι φλόγες έγλυψαν τις αυλές των σπιτιών. Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, ενώ τρία υπέστησαν ζημιές.

Στη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις και τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις από το Πυργί μέχρι τον Κάλαμο έγιναν στάχτη.

Η φωτογραφία από την καταστροφή  είναι από την προσωπική του σελίδα στο ιντερνετ του Γιάννη Σιαγιάννη

Η Βενεζουέλα στο «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» στη Χαλκίδα

Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από την Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 καθημερινά, στην πλατεία Μάλλιου - Κόκκινο Σπίτι.

Οι συμμετοχές στο Φεστιβάλ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

FUNDACION BALLET “YAISY TORRES”

Artistic Director: Yaisy del Carmen Torres Romero

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Yaisy Torres” ιδρύθηκε στο Πουέρτο Ορντάζ του Μπολιβάρ, στη Βενεζουέλα το 1992. Στο Σύλλογο διδάσκονται χοροί και τραγούδια σε παιδιά και νέους. Στόχος είναι η διάδοση των εθίμων και παραδόσεων στις νεότερες γενιές.

Θεμελιώδεις αρχές η προώθηση των πολιτιστικών παραδόσεων μέσα από το χορό και τη μουσική σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διάσωση των μουσικών και χορευτικών παραδόσεων.

Δράσεις του Συλλόγου είναι η έρευνα και συλλογή στοιχείων λαϊκής επιμόρφωσης και πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενεζουέλας.

Συμμετοχές σε Φεστιβάλ: Ουκρανία 2001, Λετονία 2001, Μεξικό 2002 και 2006, Κολομβία
2004, Ισπανία 2004, Τουρκία 2007, Καναδά 2008, Αργεντινή 2008, Ουγγαρία 2009 και 2011,
Σερβία 2011.

΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Προσοχή στο νέο νόμο για τις εξώσεις - εξπρές

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, φανερά δυσαρεστημένη , οφείλει , αφενός μεν να ενημερώσει τους καταναλωτές-ενοικιαστές, για τον Νόμο "εξπρές" και την επίσπευση έξωσης από την ενοικιαζόμενη κατοικία , όταν δεν καταβάλλουμε τα μισθώματα στον ιδιοκτήτη, αλλά και να καλέσει τους ιδιοκτήτες να συμμερισθούν την απρόβλεπτη σημερινή δυσκολία που βρέθηκαν οι ενοικιαστές τους  και να οπλιστούν με υπομονή και την ελπίδα ότι δεν θα χάσουν τα μισθώματα....Βέβαια η ΄Ενωση συμμερίζεται την  οικονομική ανάγκη και των ιδιοκτητών, διότι κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν "οικονομική ενίσχυση" από την είσπραξη κάποιου μισθώματος, και γι αυτούς να είναι το μοναδικό εργαλείο χρηματοδότησης για επιβίωση, όμως  χειρότερη είναι η οικονομική εικόνα  και του  ιδιοκτήτη όταν το οίκημα παραμένει στα "αζήτητα" επί μεγάλου χρονικού διαστήματος.
 Η πραγματικότητα όμως είναι  ότι  η νέα νομοθεσία , που ισχύει από 2-4-2012, δυναμώνει την πίεση των ιδιοκτητών ,προς τους "αδύναμους" ενοικιαστές   και κάνει ευκολότερη και συντομότερη την διαδικασία έξωσης των ενοικιαστών, που οφείλουν ενοίκια, εάν οι ιδιοκτήτες το αιτήσουν και το απαιτήσουν με την διαδικασία της έξωσης όπως ο νέος Νόμος ορίζει..
Η διαδικασία  (έξωση),αρχίζει με την επιδώσει " εξώδικο " από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή , µε το οποίο  τον καλεί να καταβάλει τα οφειλόµενα µισθώµατα µέσα σε 15 ηµέρες (αντί 30 ηµέρες που προέβλεπε ο παλιότερος νόµος)Αν ο ενοικιαστής δεν τα καταβάλει, ο ιδιοκτήτης µπορεί να προβεί στην έκδοση διαταγής απόδοσης της κατοικίας, στην οποία πλέον (µε το νέο νόµο), µπορεί παράλληλα να ζητήσει και την καταβολή των οφειλοµένων µισθωµάτων  αλλά και την καταβολή των οφειλοµένων για ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ, ∆ΕΠΑ ήκαι τα κοινόχρηστα που οφείλει ο ενοικιαστής.Αφού εκδοθεί η διαταγή απόδοσης της ενοικιαζόμενης κατοικίας , η έξωση πραγματοποιείται εντός 20 ημερών, χωρίς συναισθηματισμούς..
  Η αλήθεια είναι, ότι ζούμε σε μέρες απρόβλεπτες, δύσκολες , απερίγραπτες , ανεπανάληπτες ,όμως το να αφήσουμε τους άλλους ,να  μας κάνουν στραφούμε , να εναντιωθούμε ,ο ένας εναντίον του άλλου, δεν είναι το επιθυμητό, δεν είναι το ζητούμενο τουλάχιστον από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που σκοπό και στόχο μεταξύ των άλλων έχει να διαφυλάξει τα δικαιώματα των καταναλωτών μελών της και μη ,ένεκα τούτου οφείλουμε το προϊόν αυτό  να το επιστρέψουμε στους παραγωγούς  του, καθώς είμαστε κοινωνικοποιμένες οντότητες, και δεν επιθυμούμε την επικράτηση "ζούγκλας"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  επισημαίνει  τα σημεία τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν για την μίσθωση (ενοικίαση) κατοικίας ΑΜΦΌΤΕΡΟΙ ιδιοκτήτης ενοικιαστής και στα οποία θα πρέπει να προσέξουν ΙΔΙΑΙΤΈΡΑ και να εστιάσουν την προσοχή τους

ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΟΙΚΊΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ


Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, πριν  αρχίσουμε τις  διαπραγματεύσεις, με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού. και οφείλουμε να γνωρίζουμε:
1)  Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
 2) Το ύψος του ενοικίου διαμορφώνεται ελεύθερα, συμφωνία ιδιοκτήτη-ενοικιαστή (τους δεσμεύει και τους δύο).Καλό είναι να έχουμε κάνει ήδη, μία έρευνα της επικρατούσας μισθωτικής αγοράς στην περιοχή που επιλέγουμε να νοικιάσουμε. Επίσης ωφέλιμο είναι να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε πληροφορίες για την διαχειριστική συμπεριφορά για τον  ιδιοκτήτη (π.χ δύστροπος, παραπλανητικός, δεν κόβει αποδείξεις με ολόκληρο το τίμημα, κ.α)
Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους, που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε, απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς, για τους ενοικιαστές. Τέτοιους όρους τους διαγράφουμε.
3) Η μίσθωση κατοικίας ισχύει για τρία χρόνια και εάν ακόμα έχει αναγράφεται η αύξηση του μισθώματος π.χ κάθε έτος 10% εάν δεν γράφεται ισχύει το75% του τιμαρίθμου του κόστους ζωής που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους προηγούμενους 12 μήνες. π.χ . Τιμάριθμος 4χ75%=3 Ευρώ.
4) Πάντα ερευνούμε την βιωσιμότητα της κατοικίας π.χ εάν διαθέτει τον πρέποντα εξ αερισμό, δεν παρουσιάζει υγρασία, υπάρχουν θερμοσίφωνα τα οποία δεν λειτουργούν κ.α.Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.
5) Η εγγύηση συμφωνείται ελεύθερα. Συνήθως είναι 1 με 2 μισθώματα(νοίκια) και δίδεται ως εγγύηση για την καλή τήρηση των όρων του συμβολαίου.
6) Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη της κατοικίας.
7) Ο ενοικιαστής δεν έχει ευθύνη για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση.
8) Η μη πληρωμή της δαπάνης των κοινοχρήστων ισοδυναμεί σε μη πλήρωση ενοικίου.
9) Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει αυτοδίκαια, εάν ο ιδιοκτήτη δεν εναντιώνεται και ο μισθωτής (ενοικιαστής ) εξακολουθεί να κάνει χρήση της κατοικίας ,θεωρείται ότι ανανεώνεται αόριστα και για τα δύο μέρη.
10) Μετά τη λήξη της μίσθωσης ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση να παραδώσει την κατοικία στον ιδιοκτήτη στην κατάσταση που την παρέλαβε,εάν υπάρχουν ζημιές να τις αποκαταστήσει.
11) Ο Φόρος ακίνητης περιουσίας ανήκει στον ιδιοκτήτη (ΝΑ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ)
      Ο ενοικιαστής, κατά τη λήξη της μίσθωσης, έχει υποχρέωση να αποδώσει την κατοικία, στην κατάσταση, που την παρέλαβε.

-          Προσοχή! Από 01.01.2008, το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, για τις κατοικίες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΎΗΣΗ

Είναι το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε 1 ή και περισσότερα ενοίκια και δίνεται για την καλή εκτέλεση των όρων του συμβολαίου.
-          Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή, που πηγάζει, από το νόμο, αλλά έχει επικρατήσει, ως μισθωτική συνήθεια.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΔΕΥΑΧ

Φυσικό είναι όταν ενοικιάσουμε μία οικία, να τρέξουμε στην ΔΕΗ και στην ΔΕΥΑΧ για τις αντίστοιχες συνδέσεις, αυτό όλοι το γνωρίζουμε και είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να το κάνει, γιατί έχουμε περιπτώσεις που μπορεί να μην γίνεται η αντικατάσταση στο όνομα του ενοικιαστή των υπηρεσιών αυτών, και να εγκαταλείψει το σπίτι ο ενοικιαστής και να επιβαρυνθεί με όλες αυτές τις χρεώσεις ο ιδιοκτήτης.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουμε και να απαιτούμε αφενός το αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου να έχει θεωρηθεί στην αρμόδια ΔΟΥ ,αλλά και να παίρνουμε πάντα απόδειξη των χρημάτων που καταβάλλουμε ως ενοίκιο. Σημαντικό επίσης είναι να ερευνήσουμε πριν την μίσθωση για τυχόν ελλείψεις ή σπασίματα τα οποία οφείλουμε να τα επισημάνουμε και να τα καταγράψουμε.
  Επειδή αυτή η περίοδος είναι περίοδος που κάποιοι λόγω μετάθεσης, η λόγω σπουδαστών-φοιτητών θα υποχρεωθούν στην αναζήτηση μίσθωσης οικίας και σύναψη μισθωτηρίων συμβολαίων, καλό θα είναι για περισσότερη ενημέρωση να επισκεφθούν την Ένωση μας είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο μας που βρίσκεται στην Πλ.1866 Αριθ.2 η τηλεφωνικά, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 2821092666

                            Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης




                                             Ιωάννα   Μελάκη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά την τελευταία Πανσέληνο στο Φρούριο Κανήθου

H τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού  μας επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη: Ο  Αλκίνοος Ιωαννίδης, θα  κάνει μια και μοναδική εμφάνιση στις 27 Αυγούστου 2012, στο Φρούριο Κανήθου.

Στον απόηχο των πολύ επιτυχημένων παραστάσεων του στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και μετά την χειμερινή του περιοδεία που τον ταξίδεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανεβαίνει στο Φρούριο της Χαλκιδας την Δευτερα 27 Αυγούστου.
Παρέα με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς και έχοντας στη βαλίτσα του την πρόσφατη κυκλοφορία του διπλού live cd με τίτλο «Γυάλινος Κόσμος» και της συλλογής «Συγκομιδή», που περιέχει όλους τους προσωπικούς του δίσκους από το 1997 ως σήμερα, παρουσιάζει ένα καινούριο, χορταστικό και όπως πάντα προσεγμένο πρόγραμμα.
Η συναυλία θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και επιλογές από τραγούδια άλλων δημιουργών, αρκετά εκ των οποίων θα ακουστούν για πρώτη φορά, ενώ η ‘φρέσκια’ απόδοση των τραγουδιών, παιγμένα από αυτή την ιδιαίτερη μπάντα, θα χαρίσει μία ξεχωριστή αίσθηση.
Μαζί του οι μουσικοί:
Γιώργος Κοντραφούρης: hammond organ, πιάνο
Γιώργος Καλούδης: τσέλο, κρητική λύρα
Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά
Νίκος Παραουλάκης: νέυ, κιθάρα
Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου
Οργάνωση Παραγωγής: AΘΥΡ - ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

Πληροφορίες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Έναρξη 9.30 μ.μ.
ΦΡΟΥΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (απο 11/8)
SEVEN SPOTS (video-club) 2221-0-62613
SEVEN SPOTS - N. ΑΡΤΑΚΗ 2221-0-61749
XENIA BAR-CAFÉ 2221-0-24616
THE KIOSK (παραλια Χαλκιδας) 2221-0-76718
PLAN-B café-bar (κρηπιδωμα Χαλκιδας) 2221-0-21990
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ 2221-0-99310 - 13
TARAZZA CAFE (Παραλια Πολιτικων) 2228-0-32855
ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ 2221-0-90555

Φοροδιαφυγή το μεγαλείο σου! Υδραυλικός με 300.000€ στην Credit Agricole στη Γαλλία – Πατωματζής με 250.000€ στην Ελβετία

- Εργολάβος που εμφανιζόταν ως... πάμφτωχος είχε καταθέσεις 350.000€ στη Γαλλία
- Κομμωτές που δήλωναν ζημίες είχαν καταθέσεις από 700.000€ έως 1 εκατ. ευρώ
- Αστρολόγοι βρέθηκαν με καταθέσεις έως και 800.000€ στο εξωτερικό
- Ποιους καίνε τα CD που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ!


Αν η φοροδιαφυγή ήταν Ολυμπιακό άθλημα, το χρυσό μετάλλιο το είχαμε στο τσεπάκι. Ναι, οι Έλληνες δεν είναι ο μοναδικός λάθος που φοροδιαφεύγει, υπάρχουν κι αλλού. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είμαστε καλοί. Είμαστε πολύ καλοί...

Μόνο... η κουτσή Μαρία δεν έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Αστρολόγοι, επιχειρηματίες της νύχτας, κομμωτές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, εργολάβοι, μηχανικοί ακόμη και υδραυλικοί, επιπλοποιοί και πατωματζήδες τα... έφυγαν για να μην τους τα «φάει» η κρίση.
Φυσικά, ανάμεσά τους οι συνήθεις ύποπτοι: γιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές...

1.727 ονόματα φοροφυγάδων περιέχει το CD που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ, γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Πρόκειται για εκείνους που αποφάσισαν να βγάλουν τα λεφτά τους (από 300.000€ και) στο εξωτερικό πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Και φυσικά μιλάμε για χρήματα που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις!

Η μακρά λίστα περιλαμβάνει
Υδραυλικό με 7.000€ εισόδημα το χρόνο να έχει καταθέσεις στην Credit Agricole στη Γαλλία ύψους 300.000€
Πατωματζή με ετήσιο εισόδημα 11.000€ και καταθέσεις 250.000€ σε τράπεζα της Ελβετίας
Εργολάβο που εμφανιζόταν πάμφτωχος, αλλά στη Γαλλία έχει 350.000€ καταθέσεις
Τέσσερις γνωστοί αστρολόγοι που δήλωναν εισοδήματα από 20.000€ έως 30.000€, βρέθηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000€ έως 800.000€
Τρεις κομμωτές της Αθήνας που δήλωσαν πως... έμπαιναν μέσα, είχαν έκαστος καταθέσεις από 700.000€ μέχρι 1 εκατ. ευρώ

Υπάρχουν και περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών με δηλωμένες ετήσιες αποδοχές 40.000-100.000€ το χρόνο, που έβγαλαν σε τράπεζες του Λονδίνου και της Ελβετίας ποσά από 1 έως 3 εκατ. ευρώ!

Πως βρέθηκαν όλα αυτά τα ονόματα (και πολλά πολλά άλλα) στα χέρια του ΣΔΟΕ; Το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές, ζήτησε τα ονόματα όσων έβγαλαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο στο εξωτερικό ποσά από 300.000€ και πάνω.

Τα ονόματα δόθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και ξεκίνησαν οι διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις που είχαν καταθέσει τα τελευταία 5-10 χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα δεν προέκυπταν από πουθενά: ούτε από αγοραπωλησίες ούτε από εισοδήματα.

Άνδρες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες κλήσεις σε όσους βρίσκονται στο... CD για να αποδείξουν που βρήκαν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό...

Χαλκίδα: Οι διαρρήκτες άρπαξαν χρυσαφικά και 1000 ευρώ

Άφαντοι παραμένουν, παρά τις έρευνες που διεξάγει η Ασφάλεια για τον εντοπισμό τους, οι άγνωστοι κακοποιοί που διέρρηξαν το σπίτι ενός 60χρονου στη Χαλκίδα. 

Οι δράστες άρπαξαν 1.000 ευρώ σε μετρητά και χρυσαφικά άγνωστης αξίας και εξαφανίστηκαν.

Παραμένει άγνωστο πότε έγινε η διάρρηξη, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού απουσίαζε και την διαπίστωσε όταν επέστρεψε οπότε την κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Περιορίζεται η φωτιά στην Κύμη

Ο πύρινος εφιάλτης δεν έχει τέλος στην Εύβοια. Με τη συνδρομή πέντε καναντέρ και ενός ελικοπτέρου, που ξεκίνησαν ρίψεις νερού από νωρίς το πρωί της Κυριακής, έχει περιοριστεί αρκετά η πυρκαγιά κοντά στην Κύμη Ευβοίας. Αυτή την ώρα καίει κοντά στον οικισμό Κάλαμος και γύρω από την Αχλαδερή.

H πυρκαγιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή του Αυλωναρίου, και επεκτάθηκε προς την Αχλαδερή και την Οκτωνιά, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις περιμετρικά της Κύμης. Στην Αχλαδερή κάηκε το δημοτικό σχολείο, το οποίο δεν λειτουργούσε, πάντω, τα τελευταία χρόνια.

Η φωτιά έκαψε τουλάχιστον ένα σπίτι και προκάλεσε ζημιές σε άλλα, όταν πέρασε από τον παραθαλάσσιο οικισμό Κορασίδα.

Στην περιοχή επιχειρούσαν , εκτός από τις εναέριες δυνάμεις, 32 οχήματα της πυροσβεστικής με 80 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 27 ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη

Απειλεί το μοναστήρι Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων η φωτιά στην Κύμη

Τώρα- Εκκενώνουν το Μαντράκι - Σαρώνει τα πάντα η φωτιά

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά κοντά σε σπίτια - Χτυπούσαν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!


ΒΙΝΤΕΟ - Η πυρκαγιά απειλεί την Αχλαδερή


10 κόλπα για να αποβάλλεις το άγχος πριν τον ύπνο

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αποκοιμηθούν αμέσως κάποιοι άλλοι ταλαιπωρούνται με τις ώρες. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα του ύπνου που προσφέρεις στον εαυτό σου.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές σε αυτή τη σειρά, και κοιμήσου σαν πουλάκι:

1. Κλείσε την τηλεόραση και τον υπολογιστή τουλάχιστον μία ώρα πριν πας για ύπνο. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσεις το μυαλό και το σώμα σου για την κατάσταση του ύπνου. Τα οπτικά ερεθίσματα από την τηλεόραση και από τον υπολογιστή, δεν είναι είναι ότι πιο βοηθητικό για τη χαλάρωση που επιδιώκεις να πετύχεις.

2. Συγύρισε και τακτοποίησε το υπνοδωμάτιο σου και την κουζίνα. Παρόλο που όταν κοιμάσαι δεν αντιλαμβάνεσαι το κατά πόσο καθαρό είναι το δωμάτιο, το μυαλό σου το ξέρει. Ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο φέρνει σε ισορροπία μυαλό και σώμα και θα σε βοηθήσει να έχεις έναν πιο ήρεμο ύπνο.

3. Επίδειξε ιδιαίτερη προσοχή στα υγρά και στο φαγητό που καταναλώνεις λίγο πριν κοιμηθείς. Η καφεΐνη, τα τσιγάρα και το αλκοόλ αντενδείκνυνται πριν τον ύπνο καθώς μπορούν να σε απορυθμίσουν και να σου προκαλέσουν αϋπνίες. Βαριά γλυκά και λιπαρά φαγητά καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα, ένα ελαφρύ σνακ και νερό είναι οι ιδανικές επιλογές, αν θέλεις να βάλεις κάτι στο στόμα σου πριν κοιμηθείς.

4. Κάνε ένα ζεστό ντους. Το νερό πέρα από καθαρτικό λειτουργεί καθαρτικά και στην ψυχολογία. Όχι μόνο θα αισθανθείς καθαρή, θα αισθανθείς και πιο ανανεωμένη καθώς θα έχεις αποβάλλει όλο το άγχος, το στρες και τα προβλήματα της ημέρας.

5. Μην παραμελείς την ρουτίνα ομορφιάς και υγιεινής που πρέπει να ακολουθείς πριν κοιμηθείς: Πλύνε τα δόντια σου, ξεβάψου και πλύνε το πρόσωπο σου, άπλωσε την κρέμα νυχτός προσώπου και την κρέμα σώματος.

6. Προετοίμασε τα ρούχα που θα φορέσεις την επομένη μέρα άλλα και την τσάντα και όλα τα χαρτιά και αντικείμενα που θα σου χρειαστούν. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις γιατί θα αισθάνεσαι πιο έτοιμη για την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να βιάζεσαι το πρωί και να πρέπει να ψάχνεις κλειδιά, πορτοφόλι και προσωπικά αντικείμενα.

7. Έχει μεγάλη σημασία να φοράς καθαρές μοσχομυριστές πιτζάμες όπως και το να ξαπλώνεις σε φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Οι όμορφες μυρωδιές που παραπέμπουν σε παιδικά βιώματα, τότε που η μαμά σου έπλενε τα ρούχα και ήταν όλα καθαρά και περιποιημένα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προσπάθεια χαλάρωσης.

8. Ξάπλωσε στο κρεβάτι. κλείσε τα φώτα και βεβαιώσου ότι δεν έχεις κοντά σου πηγές και εστίες έντονων ήχων και θορύβων. Η ηρεμία, η έλλειψη θορύβων και φωτός θα σε βοηθήσει να περάσεις ομαλά στην κατάσταση ύπνου, και στην κατάσταση REM.

9. Φέρε στο νου σου αγαπημένα πρόσωπα, σκέψεις και καταστάσεις για τις οποίες αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζεις είναι σίγουρο πως έχεις άλλα τόσα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευτυχισμένη. Αυτές οι σκέψεις θα σε παραδώσουν με γαλήνη και ηρεμία στην αγκαλιά του Μορφέα.

10. Κλείσε τα μάτια σου και χαμογέλασε, κάνε την προσευχή σου αν αυτό σε βοηθάει. Αν δεν κοιμάσαι μόνη και δίπλα σου βρίσκεται ο σύντροφος σου, μην παραμελείς ποτέ όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, όσο κουρασμένη και αν είσαι, να του δώσεις ένα ζεστό γλυκό φιλί. Αν κοιμάσαι μόνη, κακόμαθε τον εαυτό σου, απλώσου στο κρεβάτι, βρες τη βολική στάση για σένα και ετοιμάσου για τον καλύτερο ύπνο της ζωής σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...