Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Όλοι παρόντες στο κάλεσμα του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη

Μπορεί την οικονομική κρίση να την ζούμε όλοι μας, αλλά όταν πρόκειται για ένα κάλεσμα από τον σύλλογο φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη, όλοι δίνουν το παρών τους.

Έτσι και για την Κυριακή το μεσημέρι 20 του Γενάρη 2013, όταν ο σύλλογος εξέδωσε την ανακοίνωση για κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αρκετοί ήταν οι φίλοι του συλλόγου, αλλά και του λαϊκού τραγουδιού, που έδωσαν το παρόν τους.

Το γεγονός έλαβε χώρα στο κέντρο της περιοχής «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» όπου παρευρέθηκαν : το δυνατό δίδυμο του Δ.Ο.Α.ΠΕ.Χ. η πρόεδρος κυρία Λίλιαν Ζλακώνη και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γεραντώνης, το προεδρείο της Ο.Π.Σ.Ε. και της ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας, τα προεδρία των αδελφών συλλόγων Νέας Ιωνίας Ηρακλείου, Ελασσόνας, Αλαγιωτών, πολιτιστικού Κανήθου, Ελυμνιών, ποντίων Νέας Ιωνίας, καθώς ο ιδρυτής και πρόεδρος του μουσείου Στέλιου Καζαντζίδη Παλλήνης, Γιώργος Λεβιδιώτης, ο πολιτευτής Γιάννης Παπαγρηγορίου και άλλοι.

Παρόν όπως πάντα στην εκδήλωση και ο μεγάλος στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού αλλά και φίλος του Στέλιου Καζαντζίδη, με πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, Βαγγέλης Ατραϊδης, όπου μαζί με τον Μιχάλη Μιχαηλίδη (από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου) διάβασαν αντίστοιχα, στίχους και ποιήματα.

Στον σύντομο χαιρετισμό που έκανε η Λίλιαν Ζλακώνη, τόνισε πως ο Στέλιος Καζαντζίδης υπάρχει στην καρδιά και στην ψυχή όλων μας, ο Χρήστος Κουτσαύτης έχει καταφέρει να τον μεταφέρει και σ΄ αυτούς που δεν τον είχαν.

Πριν ευλογήσει την πίτα και πάλι, όπως κάθε χρόνο, ο παπα Γιώργης Καλαφάτης, έπαιζε ένα βίντεο με φωτογραφικές στιγμές από την δεκάχρονη δραστηριότητα του συλλόγου.

Το μουσικό συγκρότημα, που διασκέδασε τους καλεσμένους με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, συμπληρώθηκε φέτος και με κλαρίνο, όπου ξεσήκωσε τους πάντες.

H Ιστιαία πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

H Ιστιαία πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος των εορτίων εκδηλώσεων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Την προηγουμένη εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο εξ Ιστιαίας Διάκονος π. Νεκτάριος Ευγενικός.

Ανήμερα της πανήγυρης τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλης, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η Λιτανεία της Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου στους δρόμους της πόλης, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Περιφέρειας, των Αρχών και του Λαού.

Μετά την Λιτανεία και την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο παρακείμενο Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Μητρόπολης, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος αυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Αποστόλου: "Λεηλασία από την πρώην ΑΤΕ και τώρα Πειραιώς των αγροτικών ενισχύσεων"

Την "λεηλασία από την πρώην ΑΤΕ και τώρα Πειραιώς των αγροτικών ενισχύσεων", καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Η χαριστική μεταφορά της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς συνοδεύτηκε δυστυχώς και με συμπεριφορές καταλήστευσης των ενισχύσεων των αγροτών για οφειλές τους όχι μόνο προς την ίδια αλλά και προς τρίτους. Και σ΄ αυτή την αφαίμαξη συναινούν   τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και το Υπουργείο Οικονομικών .

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του ΚΑΝ.(ΕΚ) 1290/05 που αναφέρει ότι τα ποσά των ενισχύσεων καταβάλλονται στο ακέραιο στους  δικαιούχους καθώς και το άρθρο 464 του Αστικού Κώδικα που ορίζει ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις είναι ακατάσχετες και δεν εκχωρούνται, οποιαδήποτε αναγγελία υπάρξει σε βάρος τους  μέχρι την καταβολή τους στους δικαιούχους είναι ανίσχυρη.

Γι αυτό και το χρονικό διάστημα που τα συγκεκριμένα χρήματα βρίσκονται στα χέρια του οργανισμού διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων, δηλαδή του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για καταβολή τους σε τρίτους, είτε ως αποτέλεσμα  οποιασδήποτε σύμβασης εκχώρησης είτε ως συνέπεια δικαστικής απόφασης.

Τη δυνατότητα αυτή βρήκε τον  τρόπο να εφαρμόζει η πρώην ΑΤΕ, που βέβαια κληρονόμησε και στην Τράπεζα Πειραιώς, υιοθετώντας την άποψη, ότι από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα χρήματα φεύγουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και κατατίθενται σ΄ ένα συγκεκριμένο λογαριασμό του αγρότη, έπαψαν να αποτελούν κοινοτικές ενισχύσεις.

Έτσι πριν ακόμη καταστεί ο λογαριασμός  προσβάσιμος από το δικαιούχο  του, δηλαδή πριν φτάσουν ουσιαστικά τα χρήματα στον αγρότη αλλά και  χωρίς τη συναίνεσή του, συμψηφίζονται  με διάφορες οφειλές του ή καταβάλλονται  με δικαστικές αποφάσεις σε τρίτους .

Όμως η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε  πιο πέρα: Έχει καταστεί και εντολοδόχος  είσπραξης από αυτούς τους λογαριασμούς οφειλών προς τρίτους .

Είναι χαρακτηριστική, ίσως η πρώτη, η περίπτωση του καταστήματος Γυθείου Λακωνίας, όπου έχουν μπλοκαριστεί λογαριασμοί αγροτών με πρόσχημα την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο Ανατολικής Μάνης (ύδρευση, τέλη, πρόστιμα, κ.ο.κ, κ.λ.π.).

Στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή λειτουργία πρωτοστάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, που επέλεξε  ειδικά αυτή την περίοδο πληρωμής των αγροτικών επιδοτήσεων ελαιολάδου να μεθοδεύσει μια διαδικασία παράνομη, μεταφέροντας ουσιαστικά το βάρος της πράξης του στους υπαλλήλους της τράπεζας. Και βέβαια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έφερε το θέμα στη Βουλή ο Δήμαρχος έδειξε πως αντιμετωπίζει αυτές τις δύσκολες ώρες τους συμπολίτες του, εγκαλώντας τους βουλευτές του γιατί δεν είχαν την ίδια ευαισθησία και για οφειλέτες που έχουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες και τους επιφυλάσσεται η ίδια τακτική !!!

Δυστυχώς για τον αγροτικό χώρο ο εμπαιγμός του φαίνεται να βρίσκει συμμάχους και στον φυσικό του προστάτη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση".

O Αναγνωστάκης στην Εορταστική εκδήλωση Ν.Ο.Χ


Ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας, παραβρέθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στην εορταστική εκδήλωση του Ομίλου, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  ο βουλευτής κλήθηκε και απένειμε βραβεία στους αθλητές  και  αθλήτριες που διακρίθηκαν στα  πανελλήνια πρωταθλήματα.

Χαλκίδα: Είχε φουσκώσει τις τσέπες του με ναρκωτικά


Οι άνδρες της Β ομάδας ΔΙΑΣ για μία ακόμη φορά έδειξαν πόσο παρατηρητικοί είναι 

Πρόκειται για έναν 35χρονο που είχε φουσκώσει τις τσέπες του με ναρκωτικά.

Κουβαλούσε πάνω από 120 χάπια!

Τον ακολούθησαν και κατάφεραν να βγάλουν λαβράκι.

Ο δράστης είχε πάει στην λαϊκή για να αγοράσει λάχανα και κουνουπίδια, ωστόσο δεν γύρισε ποτέ σπίτι του.

Καθώς προχωρούσε, τον πλησίασαν και όταν του έκαναν έλεγχο εντόπισαν 120 ναρκωτικά χάπια μέσα στις τσέπες του .

Ακόμα και τότε, ο δράστης το έπαιζε ανήξερος και έπεσε από τα σύννεφα όταν του ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται.

evianews.com

Γέμισε με μαύρο καπνό η Χαλκίδα!


Ήταν λίγο πριν το μεσημέρι όταν η πυρκαγιά φαίνονταν από την Χαλκίδα 

Μάλιστα ο δρόμος Χαλκίδα-Σχηματάρι γέμισε με κάπνα.

Τα τηλεφωνήματα ήταν πολλά στην πυροσβεστική υπηρεσία που αμέσως πήγαν στην περιοχή για να δουν τι συμβαίνει.

Πιο συγκεκριμένα στο Βαθύ σε μία χαράδρα είχε αρπάξει φωτιά και καίγονταν τα λάστιχα. Μάλιστα το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο και λόγω της πρόσβασης των πυροσβεστικών αλλά του έφλεκτου υλικού.

Ύστερα από αρκετή ώρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες ενώ ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...