Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Με bazaar για τα ΚΑμεΑ ξεκίνησε τη λειτουργία της η αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δήμου Χαλκιδέων

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αξιοποίησης του κτηριακού δυναμικού του Δήμου Χαλκιδέων και όπως είχε δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή, η παραλιακή αίθουσα στο ισόγειο του κτηρίου Κότσικα (πρώην βυζαντινό) επαναλειτουργεί ως χώρος στέγασης πολιτιστικών λειτουργιών και έκθεσης καλλιτεχνικών δημιουργιών. Θα εγκαινιαστεί με τη δωροαγορά του ΚΑμεΑ του Δήμου.

Ειδικότερα, με νέα επωνυμία: αίθουσα «Αριστοτέλης» (πρώην (Βυζαντινόν»).
Μάλιστα, η σχετική απόφαση, υπ’ αριθμ. 378/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, ελήφθη -κατόπιν πρότασης του δημάρχου- στη συνεδρίασή του στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία θανάτου του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Ως οφειλόμενη τιμή της πόλης της Χαλκίδας, σε έναν από τους μεγαλύτερους θεμελιωτές της φιλοσοφικής επιστήμης, στον Παγκόσμιο Έλληνα που η διδασκαλία του διαπέρασε βαθύτατα τη Δυτική φιλοσοφία και επιστημονική σκέψη, αποτελώντας τη  γέφυρα ανάμεσα στον Κλασικό κόσμο και το Μεσαιωνικό και Νεώτερο στοχασμό,- ο οποίος παρατήρησε πρώτος τις κυματοπάλσεις (ταλαντώσεις) που δημιουργούν παλιρροιακό κύμα που υπερβαίνει τ’ ασθενή παλιρροιακά ρεύματα κατά τη διάρκεια των τετραγωνισμών, δηλαδή στο τελευταίο και πρώτο τέταρτο της σελήνης κι έτσι έχουμε ακανόνιστες αλλαγές στη φορά του ρεύματος στο φαινόμενο του Ευρίπου
- ο οποίος πέθανε το 322 π.Χ. στη Χαλκίδα, τόπο καταγωγής της μητέρας του Φαιστίδος (από φυσικό θάνατο κι όχι πέφτοντας στα νερά του Ευρίπου, επειδή δεν μπόρεσε να εξηγήσει το φαινόμενο, λέγοντας το περίφημο «επεί ουκ έσχεν Εύριπον Αριστοτέλης, έχετο Εύριπος Αριστοτέλην», όπως αναφέρει η παράδοση).

Η αίθουσα επαναλειτουργεί με αναδομημένο το χώρο και σύγχρονες υποδομές.
Συγκεκριμένα: - με διαθέσιμο και το τμήμα που παλαιότερα είχε δεσμευτεί για αρχειοθέτηση, καθώς και με αυτόνομες τουαλέτες
- με τοποθέτηση καινούργιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, εφαρμογή δομημένης καλωδίωσης μεταφοράς δεδομένων και φωνής, δημιουργία εγκατάστασης ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημιουργία δικτύου πολυμέσων.
Η επίσημη πρώτη του αναδομημένου και με νέα επωνυμία χώρου, έγινε το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Συνδυαστικά με τα εγκαίνια της δωροαγοράς (bazaar) που διοργανώνουν στο χώρο, τα παιδιά, οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι φίλοι του ΚΑμεΑ του Δήμου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, που τιμήθηκε –όπως κάθε χρόνο- στις 3 Δεκεμβρίου και τις επερχόμενες Γιορτές αλλά και ως ευθεία σημειολογική αναφορά για μια αίθουσα πολιτισμού, μιας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, αποτελούν έναν από τους ασφαλέστερους δείκτες της πολιτισμικής στάθμης μιας κοινωνίας.
Η δωροαγορά του ΚΑμεΑ του Δήμου θα λειτουργήσει το βράδυ του Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι.
Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι για τη διάθεση της αίθουσας «Αριστοτέλης» προς χρήση, θα πρέπει να απευθύνονται στον ΔΟΑΠΠΕΧ, στα τηλέφωνα 2221037877-8 εσωτ. 1 (αρμόδιος: Γιαννης Στέρπης).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Εντάξει πήραμε τη δόση, σωθήκαμε ;


Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ,
στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ. 


Όχι βέβαια, δεν σωθήκαμε. Κανένας δεν πρόκειται να μας  σώσει ή να μας αλλάξει, αν οι ίδιοι δεν θέλουμε να σωθούμε ή να αλλάξουμε. Η τελευταία συμφωνία στο Eurogroup ασφαλώς έχει πολλά θετικά στοιχεία για την Ελλάδα. Έδωσε μια μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Όχι, δεν μας έλυσε ριζικά και αμετάκλητα το πρόβλημα του χρέους της χώρας. Ποιος όμως μπορεί να αρνηθεί, όσο κακοπροαίρετος και αν είναι, ότι η μείωση των επιτοκίων των δανείων μας και μάλιστα από χώρες που δανείζονται με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που μας δανείζουν, η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, το πάγωμα για δέκα και για δεκαπέντε χρόνια της πληρωμής των τόκων και των χρεολυσίων, η επιστροφή των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα μας, είναι θετικές αποφάσεις για την Ελλάδα ;

Θα πει κάποιος ότι το «κούρεμα»  του χρέους που γίνεται μέσα από  την επαναγορά των ομολόγων δεν  ήταν ριζική και δεν το κάνει βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Θα του απαντούσα, ναι καλύτερα θα ήταν να μας «κούρευαν» περισσότερα το χρέος και ειδικά το επίσημο χρέος, δηλαδή αυτό που κατέχουν οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πολύ καλύτερα θα έλεγε ένας άλλος θα ήταν να μας χαρίζανε όλα τα δάνεια ή με ένα μαγικό τρόπο να τα εξαφανίζαμε. Το ερώτημα όμως είναι για όσους πατάνε στη γη, τι μπορούσε να γίνει σήμερα ; Και κατά τη γνώμη μου, σήμερα μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε. Αυτό το αποτέλεσμα μπορούσαμε να πάρουμε με τους σημερινούς συσχετισμούς, με τη σημερινή κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό πήραμε.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ: Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ δεν είναι ασφαλισμένοι δεύτερης κατηγορίας

"Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ δεν είναι ασφαλισμένοι δεύτερης κατηγορίας", αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής, Βαγγέλης Αποστόλου

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκαν  από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αφορούν στον νόμο 4093/2012, με τον οποίο η κυβέρνηση αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης σε όλους τους εργαζομένους. Από τον νόμο αυτό και από τις εγκυκλίους του πλήττονται ιδιαίτερα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, καθώς στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων δεν υφίστανται διατάξεις κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, παρά μόνο η θεμελίωσή του, η οποία αφορά στην συμπλήρωση και του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης και του ορίου ηλικίας.

Στην εγκύκλιό του με αριθμό πρωτοκόλλου Φ10034/26562/473 και με ημερομηνία 21/11/2012 αναφέρεται συγκεκριμένα : «Σε ό,τι αφορά τα κατοχυρωμένα μέχρι 31-12-2012 συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα οποία σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες διατάξεις δεν θίγονται, αφού οι ασφαλισμένοι δύνανται να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που κατά περίπτωση κατοχυρώνουν, αυτές δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΓΑ, δεδομένου ότι δεν υφίστανται διατάξεις κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.» Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται πλέον στα 67 έτη καθώς δεν προβλέπεται για αυτούς η κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Το γεγονός αυτό αποτελεί αδικία για τους αγρότες που βρίσκονταν στα πρόθυρα συνταξιοδότησης  και οι οποίοι ανέμεναν την σύνταξή τους από τις αρχές του έτους. Πρόκειται για αγρότες – ασφαλισμένους του ΟΓΑ, στους οποίους ο Οργανισμός απέστειλε τις δύο τελευταίες εισφορές που προβλέπονται πριν την συνταξιοδότηση και τις οποίες έχουν ήδη καταβάλει. Οι εν λόγω ασφαλισμένοι θα συνταξιοδοτηθούν, με βάση τις αλλαγές, στα 67. Συνεπώς, πολλοί αγρότες καλούνται πλέον να περιμένουν άλλα δύο χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή τους χωρίς όμως να έχουν τα απαραίτητα μέσα για να επιβιώσουν αυτό το χρονικό διάστημα. Πολλοί επίσης, λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησής, τους, έχουν μεταβιβάσει τα δικαιώματα που κατείχαν. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί αγρότες, αναγκάζονται να μείνουν χωρίς εισόδημα για τα επόμενα δύο έτη με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης.

Επειδή οι αγρότες δεν είναι ασφαλισμένοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Επειδή οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ είναι διαχρονικά χωρίς «ώριμα» συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς εφάπαξ και με πενιχρές συντάξεις των 330 ευρώ.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Γι’ αυτούς τους αγρότες που έχουν συμπληρώσει τα χρόνια ασφάλισής τους και περίμεναν σε λίγους μήνες τη σύνταξη τους, σκοπεύετε να προβείτε στις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε μπορέσουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 65 χρόνια;
Με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύετε να στηρίξετε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι συνεχίζουν να λαμβάνουν συντάξεις πείνας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα, Αγαθοπούλου Ειρήνη,Αθανασίου Νάσος,Αποστόλου Ευάγγελος, Βαμβακά Τζένη, Γάκης Δημήτρης, Γελαλής Δημήτρης, Γεροβασίλη Όλγα, Γεωργοπούλου Έφη,
Γλέζος Μανώλης, Δερμιτζάκης Κώσταντίνος, Διακάκη Μαρία, Διαμαντόπουλος Βαγγέλης, Διώτη Ηρώ, Ζαχαριάς Κώστας, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ζερδελής Ιωάννης, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη,
Ιγγλέζη Κατερίνα, Κανελλοπούλου Μαρία, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν,
Κοντόνης Σταύρος, Κουρουπλής Παναγιώτης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μητρόπουλος Αλέξανδρος, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Ουζουνίδου Ευγενία, Πάντζας Γιώργος, Παπαδημούλης Δημήτρης, Πετράκος Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στρατούλης Δημήτρης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Τσουκαλάς Δημήτρης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χατζηλάμπρου Βασίλης
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Ανέβηκε στην ταράτσα και βρέθηκε στο κενό!

Ερωτήματα και θλίψη προκαλεί η πτώση ενός άντρα από ταράτσα στη Χαλκίδα.

Ήταν 16:00 χθες το απόγευμα όταν ο άτυχος άντρας ανέβηκε στην ταράτσα της τετραώροφης πολυκατοικίας που διέμενε.

Ξαφνικά ο άντρας έπεσε στο κενό ενώ συγκολονισμένοι οι γείτονες είδαν τον 45χρονο στο έδαφος να έχει τις αισθήσεις του.

Αμέσως επικοινώνησαν με το νοσοκομείο και τον μετέφεραν εκεί αλλά ήταν αργά.

Μπορεί να πάλεψαν οι γιατροί για να τον κρατήσουν στην ζωή αλλά δυστυχώς ο άτυχος άντρας δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη για να κρατηθεί στην ζωή βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

"Ανθεί" και στη Χαλκίδα το λαθρεμπόριο τσιγάρων - Συλλήψη Πακιστανού.

"Ανθεί" και στη Χαλκίδα το λαθρεμπόριο τσιγάρων. Η κρίση αλλά και η... αφέλεια των Χαλκιδέων (που νομίζουν ότι αγοράζουν καλά τσιγάρα σε φτηνές τιμές) έχει κάνει πλούσιους τους λαθρέμπορους.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τη σύλληψη στη Χαλκίδα ενός Πακιστανού, ηλικίας 41 χρόνων, που έπεσε στα δίχτυα της Ασφάλειας Χαλκίδας. 

Αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Πακιστανός και βρήκαν  1150 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Πακιστανού, βρέθηκαν άλλα 220 πακέτα τσιγάρα,που φυσικά, κατασχέθηκαν και αυτά.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τα λαθραία τσιγάρα ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τις επώνυμες μάρκες και ας είναι σε παρόμοια κουτιά, κατασκευάζονται με διάφορα υλικά και... λίγο καπνό και είναι επικίνδυνα για την υγεία. Δεν έχουν σχέση με τα αφορολόγητα τσιγάρα που αγοράζουμε σε κάποιο ταξίδι μας και έχουν παραχθεί από νόμιμες βιομηχανίες (απλώς λόγω transit δεν πληρώνουμε φόρους).

Βρήκαν τον ένα ληστή της Αιδηψού - Είχε αρπάξει, μαζί με άλλους δύο, 426.760 ευρώ

Ένας  Έλληνας 42 χρόνων είναι ο "εγκέφαλος" της ληστείας που έγινε τον Απρίλιο του 2011, στο υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στα Λουτρά Αιδηψού , με τη λεία να ξεπερνά τις 420.000 ευρώ. 
 
Μετά από μεθοδική έρευνα η Ασφάλεια κατέληξε στον 42χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας υποβλήθηκε η σχετική δικογραφία και σε βάρος του 42χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον  Ανακριτή Χαλκίδας.

Το θράσος των τριών ληστών ήταν μεγάλο αφού στις 20 Απριλίου 2011 το μεσημέρι, ο 42χρονος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, μπήκαν χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους στην Εμπορική Τράπεζα Αιδηψού.

Απείλησαν με όπλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πήραν συνολικά από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, το Α.Τ.Μ. και τα ταμεία, το χρηματικό ποσό των 426.760 ευρώ. 

Από την Ασφάλεια Χαλκίδας ανακοινώθηκε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο συνεργών του 42χρονου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...