Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

To Ειρηνοδικείο Χαλκίδας δικαίωσε δανειολήπτρια


To Ειρηνοδικείο Χαλκίδας (αρ. απόφασης 699/2011), αφορούσε δανειολήπτρια ηλικίας 61 ετών, συνταξιούχο του Δημοσίου με σύνταξη 913,33 ευρώ και συνολικό ποσό οφειλών ύψους 67.500 ευρώ η οποία βάσει της απόφασης λαμβάνοντας υπόψιν την εισοδηματική της ικανότητα καθώς και του συζύγου της (συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές 1.108,10 ευρώ) και την αξία της κύριας κατοικίας της (35.000 ευρώ), θα καταβάλει το σύνολο περίπου των οφειλών άτοκα σε διάστημα αποπληρωμής επτά ετών, τη στιγμή που πριν την υπαγωγή της στο νόμο έπρεπε να διαθέτει περίπου το σύνολο των αποδοχών της για να εξυπηρετεί τις οφειλές της.

Ειδικότερα, τα πρώτα τέσσερα έτη θα καταβάλει το ποσό των 900 ευρώ μηνιαίως και τα υπόλοιπα τρία έτη το ποσό των 680 ευρώ μηνιαίως.

Ένα επιπλέον θετικό στοιχείο της απόφασης είναι ότι κατά την κρίση του Δικαστηρίου δεν χρειάστηκε η ρευστοποίηση δεύτερου ακινήτου που είχε στην κυριότητά της η αιτούσα.

Απορρόφηση ρεκόρ του ΕΣΠΑ στη Στερεά

Στο 62,91% έφτασε το 2011 η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα, την ίδια ώρα που σε πανελλαδικό επίπεδο κυμάνθηκε σε ποσοστό 33,5%. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από το σύνολο του προγράμματος, που είναι 525 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 513,2 (99,7%) εκατ. ευρώ και η απορρόφηση έφτασε στα 330,28 εκατ. ευρώ. Για το τμήμα του προγράμματος που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχει ύψος 252,6 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 253,6 εκατ., δηλαδή κάτι παραπάνω από το σύνολο του ποσού και η απορρόφηση των πόρων σε αυτό το τμήμα του ΕΣΠΑ, έφτασε στο 62,05%.

«Η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης εργασίας, συνεχών συναντήσεων, διαρκούς παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, άμεσης επίλυσης προβλημάτων, καθώς και της άψογης συνεργασίας με όλους τους εμπλεκομένους» σχολιάζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ενώ σε ό,τι αφορά τους στόχους του 2012 σημειώνει πως «η νέα χρονιά απαιτεί σκληρή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα».

Εξιχνιάσθηκε ληστεία στα Οινόφυτα

Ένας 28χρονος Αλβανός συνελήφθη για τη συμμετοχή του σε ληστεία με δύο καλάσνικοφ στη Βοιωτία, στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...