Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θέατρο Χαλκίδας: Αιτήσεις για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Το Θέατρο Χαλκίδας, στα πλαίσια του ανοίγματός του στην κοινωνία και θέτοντας τις προτεραιότητές του για το επόμενο διάστημα, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Η σχετική αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα και να κατατεθεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Θεάτρου Χαλκίδας ( info@theatroxalkidas.gr) μέχρι την Τρίτη 23/10/2012.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΩΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ                  ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Χριστόδουλου - Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ημέρα που η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Μητρόπολη Χαλκίδας, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική Πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει έως σήμερα το Ασκητήριό του.


Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου εορτάστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδας, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Πόλεως.


Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά – Λουκ. 8, 26-39), προέτρεψε τους πιστούς να θέσουν ως προτεραιότητα στη ζωή τους την σχέση τους με τον Χριστό και την Εκκλησία Του και να μην συμπεριφερθούν σαν τους Γαδαρηνούς, οι οποίοι Τον εδίωξαν, διότι έκαμε «ζημιά» στην παράνομη αγοραπωλησία των χοίρων στην οποία επιδίδονταν.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, τον οποίον επαίνεσε για την προθυμία και την εργατικότητά του, τόσο στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όσο και στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, της οποίας τυγχάνει Ηγούμενος, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, ο οποίος εόρταζε αυτή την ημέρα τα ονομαστήριά του και εις μνήμην του οποίου ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν εκ φύσεως τολμηρός και θαρραλέος και ανάλωσε εαυτόν την διακονία της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγάπη και την παρουσία τους και παρακάλεσε όλους να εύχονται υπέρ της κατά Θεόν προκοπής του.
Enhanced by Zemanta

Απορρίπτουν το 90% των αιτήσεων για βιολογικές καλλιέργειες

"Άμεση διόρθωση σοβαρών αστοχιών στην αξιολόγηση αιτήσεων των δράσεων του γεωργοπεριβαλλοντικού μέτρου 2.1.4" ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Μετά από επίσκεψη αντιπροσωπειών του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας και της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας στην ΔΑΟΚ Λακωνίας, όπου συναντήθηκαν με τους αρμόδιους χειριστές του Μέτρου 214, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης των αιτήσεων για 2ετή παράταση και για νέα 5ετία στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που υπήρχαν για απόρριψη του 90% των αιτήσεων.
Αναλυτικά οι λόγοι απόρριψης είναι οι ακόλουθοι:
I. Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται υπολογίζει τον αριθμό των δηλωθέντων δέντρων ανά ελαιοκομικό εκτάριο και απορρίπτει τα αγροτεμάχια εκείνα τα οποία δεν έχουν έναν ελάχιστο, αυθαίρετα ορισμένο, αριθμό δέντρων. Η σχετική ΚΥΑ και η προκήρυξη δεν αναφέρουν σε κανένα σημείο κάτι σχετικό με ελάχιστο αριθμό δέντρων ανά εκτάριο. Αντίθετα τα αγροτεμάχια αυτά προσμετρούνται στην ΑΕΕ ως ελαιοκομικά εκτάρια και συνυπολογίζονται στην συμμετοχή σε άλλα μέτρα (Εξισωτική) και ενεργοποιούν δικαιώματα, ανεξάρτητα αριθμού δέντρων.
II. Αιτήσεις απορρίπτονται εάν ο αιτών δεν έχει προσκομίσει σύμβαση με Πιστοποιητικό Οργανισμό. Η σχετική ΚΥΑ και η προκήρυξη αναφέρουν ότι ο αιτών δύναται να προσκομίσει σχετική σύμβαση και μετά την απόφαση ένταξης του στο μέτρο.
III. Πολλοί παραγωγοί δεν εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών ενώ η διαδικασία εγγραφής έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και στον φυσικό φάκελο προσκομίζεται αντίγραφο της εγγραφής
IV. Άλλος λόγος απόρριψης αγροτεμαχίων είναι η ασυμφωνία έκτασης μεταξύ τίτλων κατοχής (συμβόλαια, Ε9, ενοικιαστήρια) και έκτασης στην ΑΕΕ ή εξατομίκευσης. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και ενταχθεί στο σύστημα αξιολόγησης το γεγονός ότι:
α) Η Ελλάδα δεν διαθέτει κτηματολόγιο έτσι ώστε μέσω του ΚΑΕΚ να διαπιστώνεται η πραγματική έκταση. Τα παλαιά συμβόλαια αναφέρουν τον χωρικό προσδιορισμό (θέση, όρια κλπ) ενώ στην έκταση αναφέρονται ως έγγιστα (περίπου). Η δήλωση της έκτασης στο Ε9 δεν απαιτεί τοπογραφικό διάγραμμα.
β) Έστω και στην περίπτωση που υπάρχει τοπογραφικό για τα αγροτεμάχια και η δήλωση στο Ε9 έχει γίνει βάση αυτού, το τοπογραφικό μετράει συνολική επιφάνεια της ιδιοκτησίας και όχι την καλλιεργούμενη έκταση που καταγράφεται στην ΑΕΕ και την Εξατομίκευση.
V. Στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται εμφανίζεται μια στήλη που φέρει την ονομασία «Ευρεθείσα έκταση» δίπλα στις στήλες «Ολική επιλέξιμη», «Ψηφιοποιημένη», «Αιτούμενη». Ενώ είναι άγνωστη η προέλευση και η σημασία της στήλης αυτής, κάθε διαφορά, ακόμα και 0,01 εκταρίου, οδηγεί σε απόρριψη του αγροτεμαχίου! Δεν είναι δυνατό να κατανοηθεί η προέλευση της στήλης αυτής καθώς η Ψηφιοποιημένη, η Ολική επιλέξιμη και η Αιτούμενη έκταση ταυτίζονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η εν λόγω στήλη διαφέρει και οδηγεί στην απόρριψη.
Και τέλος, ακόμα μια αστοχία του προγράμματος αξιολόγησης: από πού προκύπτει ότι η απόρριψη ενός αγροτεμαχίου οδηγεί σε απόρριψη ολόκληρης της αίτησης του παραγωγού;  Η σχετική ΚΥΑ και η προκήρυξη δεν αναφέρουν σε κανένα σημείο κάτι σχετικό με απόρριψη αίτησης από απόρριψη ενός αγροτεμαχίου.
Επειδή: οι παραπάνω αναφερόμενες αστοχίες του προγράμματος αξιολόγησης οδηγούν σε άδικη και ανορθολογική απόρριψη αιτήσεων, χάσιμο πόρων για τους καλλιεργητές και το κλάδο και σε αδικαιολόγητη όξυνση των – ήδη μεγάλων - οικονομικών προβλημάτων εκατοντάδων παραγωγών
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Με ποιο τρόπο και τι διαδικασίες σκοπεύει το Υπουργείο να διορθώσει την ασυμβατότητα του ηλεκτρονικού προγράμματος αξιολόγησης που χρησιμοποιείται με την σχετική ΚΥΑ και την προκήρυξη;
2.Ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μην χαθούν πόροι για τους καλλιεργητές, το κλάδο και τη χώρα;
3.Προτίθεται το Υπουργείο να ζητήσει αποζημίωση από το προμηθευτή του συστήματος για την μη συμμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης με την ΚΥΑ και την προκήρυξη;
4.Προτίθεται το Υπουργείο να δώσει εντολή στην ΕΥΔ του Προγράμματος ‘Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013’ για την άμεση και επείγουσα επαναξιολόγηση των αιτήσεων με αποκλειστικά κριτήρια την υπάρχουσα ΚΥΑ και την σχετική προκήρυξη;
5.Τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια θέματα;"

Εκπαιδευτικοί: Πορεία στη Χαλκίδα με.. σφυρίχτρες, ντουντούκες, τύμπανα

"Δάσκαλος φτωχός, αμόρφωτος λαός" θα φωνάξουν για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας.


Η ΕΛΜΕ διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στην οδό Αβάντων.

Σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί ο πεζόδρομος πίσω από τα δικαστήρια, στις 7 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ καλεί όλους τους πολίτες, που διαφωνούν με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης να παραστούν στη συγκέντρωση, φέρνοντας μαζί τους αντικείμενα που προκαλούν θόρυβο, όπως  σφυρίχτρες, ντουντούκες, τύμπανα, άλλα, μεταλλικά αντικείμενα,  που χτυπώντας τα κάνουν θόρυβο.

Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένο στην Αμάρυνθο - Τον χτύπησαν, τον έδεσαν και τον έκλεψαν

Ληστεία σημειώθηκε στις 5 το πρωί στην Aμάρυνθο, σε βάρος 75χρονου συνταξιούχου. 

Δύο άγνωστοι με κουκούλες και μαχαίρια μπήκαν στο σπίτι του, σπάζοντας το παράθυρο του μπάνιου.

Όταν τους αντελήφθη ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού, τον γρονθοκόπησαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα. Έψαξαν το σπίτι, βρήκαν 2.500 ευρώ τα πήραν και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες αναζητούνται.

Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ): Σύνδεση οικονομικής ενίσχυσης εσπεριδοειδών με τη χυμοποίηση

Την σύνδεση της οικονομικής ενίσχυσης εσπεριδοειδών με τη χυμοποίηση ζητά, με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με υπόμνημα των ομάδων παραγωγών εσπεριδοειδών, που προέκυψε σε σύσκεψη της 13/9/12 στο Ναύπλιο και κατατέθηκε στο Υπουργείο ΑΑ & Τ τα προβλήματα της αγοράς νωπών εσπεριδοειδών και της χυμοποίησης είναι πολλά, διαχρονικά και δισεπίλυτα. Τελευταία έχουν ενταθεί μετά τη πλήρη αποσύνδεση της οικονομικής ενίσχυσης από τη χυμοποίηση που ισχύει από 1/1/2010.

Η κοινοπραξία Ο.Π. εσπεριδοειδών της χώρας προκειμένου να βγει ο τομέας εσπεριδοειδών από το τέλμα προτείνει :

1. Την υιοθέτηση από τη χώρα μας της «σύνδεσης» της οικονομικής ενίσχυσης με τη χυμοποίηση, δικαίωμα που προβλέπεται από το Σχέδιο Κανονισμού της Επιτροπής για τη νέα ΚΑΠ σε ποσοστό μέχρι 5% επί του συνολικού ύψους της ενίσχυσης του κράτους μέλους ανά έτος (εθνική οροφή).
2. Το 60% του ποσού που αναλογεί στα εσπεριδοειδή (περί τα 29,5 εκατ.ευρώ) να διατεθεί ως «συνδεδεμένο τμήμα με τη χυμοποίηση», ενώ το υπόλοιπο 40% με ιστορικά στοιχεία αναφοράς.
3. Την προστασία με κάθε πρόσφορο τρόπο του υγιούς εμπορίου νωπών εσπεριδοειδών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό αθρόων ειαγωγών σε περιόδους ηρτημένης παραγωγής στη χώρα

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σκοπεύει να υιοθετήσει έγκαιρα (ώστε να μην χαθεί το αναφερόμενο δικαίωμα) τη πρόταση των παραγωγών, που σημειωτέον είναι και πρόταση των Χυμοποιών της χώρας;
2. Ποιες πρωτοβουλίες έχει (και σκοπεύει να) αναλάβει για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού του υγιούς εμπορίου νωπών εσπεριδοειδών;

Αλιβέρι: Δεν έβρεξε ακόμα και όμως πλημμύρισε!

Μπορεί να βρέχει σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, ωστόσο στην Ακτή Νηρέως δεν έχουν νερό εδώ και πέντε μέρες!

Στην φωτογραφία βλέπετε τον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί την Ακτή Νηρέως.

Όπως βλέπετε και εσείς έχει πλημμυρίσει η περιοχή και ας μην έχει ρίξει ούτε μία σταγόνα βροχής ακόμα.

"Έλεος !!!! πέντε μέρες έχει σπάσει το νερό στο κάμπο!

Είναι ο κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την Ακτή Νηρέως . Δεν έχουμε πέντε μέρες νερό και κανένας δεν κάνει τίποτα." μας είπε κάτοικος της περιοχής.

evianews

Ένα μοντέλο στο επιτελείο του Αλέξη: Η Μαριλένα Μπαϊραμπά εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής

Συνδυάζοντας δύο ιδιότητες που πολύ σπάνια συμβιβάζονται, η Μαριλένα Μπαϊραμπά, είναι το νέο ακαταμάχητο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτομοντέλο και πολιτική επιστήμων, η 26χρονη ειδική συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα εγκατέλειψε την πασαρέλα για χάρη της πολιτικής και επιμένει πως ναι, είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η επιστημονική συνεργάτης της αντιπολίτευσης σπούδασε σε βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Από πέρυσι το Φεβρουάριο είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής, και έχει ενταχθεί στον επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ SEXY ΦΩΤΟ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...