Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΛΑΜΙΑ: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.

Τραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση Ι.Χ. και δίκυκλης μηχανής μεγάλου κυβισμού, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα επί της οδού Παπασιοπούλου στα Γαλανέϊκα της Λαμίας. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέα αύξηση των κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών ουσιών

Καθημερινά πλέον βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων για την μεγάλη έξαρση που παρατηρείται και στην Ελλάδα εμφάνισης νέων κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους τοξικομανείς.

«Το ΕΚΤΕΠΝ (ευρωπαϊκό κέντρο παρακολούθησης ναρκωτικών και τοξικομανίας) με συνεχείς εκθέσεις του τονίζει τον κίνδυνο από την αύξηση των κρουσμάτων AIDS, ιδιαίτερα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση που έφερε στη Βουλή για το θέμα που έχει ανακύψει.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Εξαγωγή μόρφωσης» από τη Χαλκίδα σε Ελληνόπουλα της Γερμανίας.

Αν υπήρχε ο όρος «εξαγωγή μόρφωσης» τότε σίγουρα η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας θα είχε την …μερίδα του λέοντος, αφού για άλλη μια φορά η επιστημονική της ομάδα , μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «ΤηλΕστία», δίδαξαν Αστρονομία, Μαθηματικά και Λογοτεχνία σε Ελληνόπουλα της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα «ΤηλΕστία «πραγματοποιείται εφέτος, με την χρηματοδότηση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, πράγμα για το οποίο η επιστημονική ομάδα της Εστίας εκφράζει για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, τα Ελληνόπουλα του 1ου Ελληνικού Λυκείου Μονάχου, μέσω των σύγχρονων συστημάτων τηλ-εκπαίδευσης, που πρώτη εφάρμοσε η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας, έκαναν κοινό (!) μάθημα με το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, που παρευρέθηκε στην έδρα της Εστίας στο Κόκκινο Σπίτι.

Παρόμοια τηλε-εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε και την επόμενη μέρα, 9 Μαρτίου, μεταξύ του 2ου Ελληνικού Γυμνασίου Μονάχου και του Γυμνασίου Αυλώνας.

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος μαθημάτων με μια σύνδεση μεταξύ του Λυκείου του Άουξμπουρκ και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, η οποία σημειωτέον, επισκέφτηκε την Εστία Χαλκίδας για 5η συνεχή χρονιά.

Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα – διαλέξεις, έδειξαν να ενθουσιάζονται αφ ενός με την αρτιότητα των τεχνικών μέσων και αφ εταίρου με την αναμφισβήτητη επιστημονική και εκπαιδευτική κατάρτιση των καθηγητών της Εστίας.

Ο Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Αντωνίου στην Αστρονομία, οι μαθηματικοί της Εθνικής Εστίας Επιστημών Άρης Μαυρομάτης και Αποστόλης Παπανικολάου στην «Τέχνη και Μαθηματικά» και ο Δρ Φιλολογίας και Σχολικός Σύμβουλος Άγγελος Μαντάς στο αφιέρωμά του για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με τον τρόπο διδασκαλίας τους αιτιολόγησαν το γεγονός ότι η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας έχει αποκομίσει τις καλύτερες κριτικές από την πανελλήνια μαθητική και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς προορισμούς των Ελληνικών σχολείων.

Η ομογένεια του Μονάχου και του Άουξμπουρκ, μετά από την επιτυχία των μαθημάτων μέσω του προγράμματος «ΤηλΕστία», σχεδόν «απαίτησαν» και πήραν τις διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού, ότι σύντομα, με έξοδα των Ελληνικών κοινοτήτων, θα μόνιμα «studios» στις συγκεκριμένες πόλεις για καθημερινή (!) επικοινωνία των μαθητών με την Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου της ομοσπονδίας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γερμανίας, κ. Απόστολου Τάγκα, που μεταξύ άλλων τόνισε «… δεν μπορείτε να καταλάβετε εσείς εκεί στην Ελλάδα πόσο σημαντικές είναι τέτοιες ενέργειες για μας εδώ στην ξενιτιά. Όλοι οι Χαλκιδέοι πρέπει να είναι υπερήφανοι, που μέσω του Δήμου τους, προσφέρουν τέτοιες στιγμές στα παιδιά μας»

 eviaportal.gr

Συρία: Εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων με νεκρούς

27 νεκροί και140 τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στη Δαμασκό την ίδια ώρα που αγγέλλεται ότι "μέσω Ιορδανίας καταφθάνει σαουδαραβικό στρατιωτικό υλικό προς χρήση από τον 'Ελεύθερο Συριακό στρατό".

Οι συριακές αρχές αποδίδουν τις εκρήξεις στην τρομοκρατία, ενώ την πληροφορία για το υλικό αυτό, έδωσε στο Γαλλικό πρακτορείο "αραβική διπλωματική πηγή".

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κατέρρευσε στο γήπεδο ο άσος της Μπόλτον Φαμπρίς Μουάμπα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον Φαμπρις Μουάμπα, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γιατί «Δημοκρατική Αριστερά».

Του Βαγγέλη Αγγέλου 
Στελέχους της ΔΗΜΑΡ Εύβοιας
 
Δεν χρειάζεται νομίζω κι εγώ να περιγράψω την δεινή και ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Την βιώνουν και την γνωρίζουν καλά όλοι σχεδόν οι Έλληνες κι ανάμεσά τους κι εμείς οι Ευβοείς, που, λόγω της προ πολλού αποβιομηχάνισης και ανεργίας της περιοχής μας, είχαμε ήδη ξεκινήσει τον «κατηφορικό δρόμο». 
Στις περιγραφές και την ελεεινολογία, ειδικεύονται άλλοι, είτε για να σπείρουν την ηττοπάθεια και να ενισχύσουν την αποδοχή του «μοιραίου» και των τετελεσμένων, είτε για να υποδαυλίσουν αδιέξοδες εκτονώσεις, που θα τροφοδοτήσουν ιδιοτελή ή και απατηλά πολιτικά σχέδια. 
Όμως, η κρίση δεν μας προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο ή ως θεομηνία. 
Αν αφήσουμε για λίγο έξω την διεθνή διάσταση της κρίσης και τις αιτίες της, η Ελληνική κρίση έχει και ταυτότητα και υπογραφή, έχει και υπαίτιους και πολιτικές ευθύνες.

ΠΑΤΡΑ: Μήνυσε 20 άτομα... για όργια

Έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, έναν επιχειρηματία από την περιοχή του Ρίου (γύρω στα 60) και είκοσι ακόμη άτομα (ιδιοκτήτες καταστημάτων της Πάτρας, γιατρούς, δικηγόρους κλπ) εμπλέκει 40χρονος ομοφυλόφιλος στη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη.

Ο 40χρονος  Β.Α. κατέθεσε τη μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενώ το πρωί της Τετάρτης υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να «στοιχειοθετήσει» όλα όσα έχει αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αλιβέρι: Θλίψη για το χαμό της "καθηγήτριας με τη χρυσή καρδιά"...

Θλίψη για το χαμό της "καθηγήτριας με τη χρυσή καρδιά"  στο Αλιβέρι... 

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου μίας νέας κοπέλας, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού έχει προκαλέσει οδύνη σε όλο τον πληθυσμό της νότιας Εύβοιας. 

Την άτυχη καθηγήτρια βρήκε νεκρή ο σύζυγός της.

Η 42χρονη γυναίκα  ήταν πολύ γνωστή στην τοπική κοινωνία μιας και εργάζονταν στον χώρο της εκπαίδευσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Τζίνα Αλιμόνου- Βαρδινογιάννη επιστρέφει στο σανίδι!

Με το έργο του Αλφρέντ Ζερύ "Έκτο Πάτωμα", διασκευασμένο από την Άννα Παναγιωτοπούλου, επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα η Τζίνα Αλοιμόνου - Βαρδινογιάννη. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ένταση στο δρόμο προς τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Ελληνικά: Περίπτερο English: Periptero, kiosk ...
Image via Wikipedia
Ένταση στο δρόμο προς τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας.

Αφορμή για έντονη διαφωνία στάθηκαν οι αιτήσεις περιπτεριούχων της Χαλκίδας για να γίνουν μέλη του Συλλόγου.

Η κ. Αγιοστρατίτη, ο κ. Αίσωπος αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ αντέδρασαν και διαφώνησαν με αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως είναι τελείως διαφορετικά τα συμφέροντα και οι ανάγκες των περιπτεριούχων από αυτά των εμπόρων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, κ.Αρμόνης, και άλλα μέλη του ΔΣ, που έφεραν στη συνεδρίαση τις συγκεκριμένες αιτήσεις εγγραφής στο Σύλλογο, υποστήριξαν πως εφόσον οι περιπτεριούχοι είναι μέλη του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, μπορούν να γίνουν και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου.

Θα επιστρατευθεί νομικός σύμβουλος για να εξετάσει τη νομιμότητα της εγγραφής μια και οι εκλογές έχουν οριστεί για τις 19 Απριλίου.
Enhanced by Zemanta

Αννα Διαμαντοπούλου κατά «Δημοκρατίας»

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου εναντίον της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία σε σημερινό πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Αννα Αντουανέτα», αναφέρει ότι η υπουργός διόριζε μέχρι και την τελευταία ημέρα παραμονής της στο υπουργείο Παιδείας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η νέα μάχη του θρύλου της ροκ! - Συνεχίζεται ο γολγοθάς του Α. Τουρκογιώργη!

Τον δικό του βαρύ σταυρό, σηκώνει σχεδόν 2 χρόνια τώρα ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Ένας μαρτυρικός αγώνας για τον ίδιο και την οικογένειά του. 

Η περιπέτεια του γερόλυκου της ελληνικής ροκ σκηνής δεν λέει να τελειώσει από τον Απρίλιο του 2010.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στους φίλους του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα στους φίλους και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στην αυριανή διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, έστειλε μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

«Ναυάγησαν» οι συνομιλίες με ΠΝΟ - Διαμαντοπούλου

Από συνέντευξη με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Image via Wikipedia
Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τελικά οι συνομιλίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την Άννα Διαμαντοπούλου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Κανονικά θα γίνουν οι απεργίες των ναυτεργατών από Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, υποστήριξε πως δεν προέκυψε τίποτα διαφορετικό και το συμπέρασμα ήταν ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις να γίνουν κανονικά, όπως έχει προαναγγείλει η Ομοσπονδία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η Μαρία Καβογιάννη θα υποδυθεί την Κ.Παξινού

Τη ζωή μιας κορυφαίας τραγωδού θα ενσαρκώσει στο σανίδι μια άλλη σπουδαία ηθοποιός της νεότερης γενιάς.

 Η Μαρία Καβογιάννη θα υποδυθεί την Κατίνα Παξινού σε θεατρικό έργο που βρίσκεται στα σκαριά. Μετά την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τη Σεβάς Χανούμ και τη Σωτηρία Μπέλλου, των οποίων οι ζωές αποτέλεσαν θέμα θεατρικών παραστάσεων σε αθηναϊκές σκηνές, η Κατίνα Παξινού θα είναι το κεντρικό πρόσωπο ενός καινούργιου θεατρικού έργου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Λοβέρδος: Nα αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αντισυγκεντρώσεις των τραμπούκων - ΣΥΡΙΖΑ: Προβοκάτσιες...

Την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος "να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων" σε συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
"Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατά κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο", αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εμφανίζει κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως διοργανωτή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στo κόμμα της Λούκας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος

Στην «Κοινωνική Συμφωνία», ανακοίνωσε ότι προσχωρεί ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος με απόφαση του Γ. Παπανδρέου είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ποιος γνωστός ηθοποιός είπε στην Έλενα, ότι θέλει να ασελγήσει πάνω της;

Με ανοιχτό το στόμα έμεινε η Έλενα Παπαβασιλείου, όταν στο σημερινό «Μες στην καλή χαρά» δέχθηκε από γνωστό ηθοποιό... ανήθικη πρόταση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ) ΕΔΩ

Ντ. Μπάκογιάννη: Νέες μειώσεις θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και θα καταστρέψει οριστικά την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε σε δηλώσεις από το Ηράκλειο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...