Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σεμινάριο γλυπτικής από τον Γιώργο Καραχάλιο

Ο  γλύπτης Γιώργος Καραχάλιος και η γλύπτρια Ρένα Γρίβα-Καραχάλιου, διοργανώνουν σεμινάριο γλυπτικής για τέσσερις ημέρες 12-1310 και 19-20/10 αντίστοιχα στον χώρο του Εργαστηρίου Τέχνης της Χαλκίδας. 


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ
Το ανάγλυφο είναι μία μορφή γλυπτικής που έχει στενούς δεσμούς με τη ζωγραφική καθώς και τα 2 εκτυλίσσονται  πάνω σε μία επιφάνεια. Η ζωγραφική αποδίδει το θέμα χρησιμοποιώντας εικαστικά μέσα έκφρασης  (η γραμμή, το χρώμα, η τονικότητα κτλ) μη διαταράσσοντας την επιφάνεια.

Αντίθετα το ανάγλυφο επεμβαίνει στην επιφάνεια προσθέτοντας ή αφαιρώντας ύλη προκειμένου να δημιουργήσει όγκο και την έννοια του βάθους σε ένα σαφώς ορισμένο χώρο.

Κύριο χαρακτηριστικό του ανάγλυφου είναι οι περιορισμένες οπτικές γωνίες θέασής του σε αντίθεση με τα ολόγλυφα γλυπτά που είναι περίοπτα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες  μέσα από μία σειρά ασκήσεων – πειραματισμών να αντιληφθούν την έννοια του όγκου, του βάθους και τη διαχείριση του χώρου, έτσι ώστε να είναι ικανοί να αποδώσουν το θέμα τους.

Η νεκρή φύση ή ένα δέντρο, είναι προτεινόμενα θέματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πιο πάνω σκοπούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ
1Η μέρα : Παρουσίαση θέματος. Είδη Αναγλύφων – Πειραματισμοί
2η μέρα : Επιλογή θέματος. Ανάλυση, Σχέδια, Μακέτες
3η μέρα : Διαμόρφωση ανάγλυφου
α) επιφάνεια
β) διαχωρισμός επιπέδων
4η μέρα : Ολοκλήρωση έργου

Υλικό : Πηλός ο οποίος έχει τη δυνατότητα πρόσθεσης και αφαίρεσης

Ο Γιώργος Καραχάλιος γεννήθηκε το 1952 στη Χαλκίδα. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο το Δημήτρη Καλαμάρα και γυψοτεχνία και χαλκοχυτική με δάσκαλους τον Ν. Κερλή και Θ. Βασιλόπουλο. Έχει διδάξει σχέδιο και σύνθεση σε μεταλυκειακές σχολές (ΑΚΤΟ και Γερμανική Σχολή Design). Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και σε ιδιωτικές συλλογές.

Η Ρένα Γρίβα-Καραχάλιου γεννήθηκε το 1955 στο Αιτωλικό. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο το Δημήτρη Καλαμάρα. Από το 1981 διδάσκει στο Κολλέγιο Αθηνών.  Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Κόστος συμμετοχής 50ευρώ.
Εγγραφές 10 Σεπτ. -4 Οκτ.2013

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας
Πλατεία Αγ.Δημητρίου
34100 Χαλκίδα
Τηλ.2221081811 - fax 2221086366e
Email chalket@otenet.gr | http://chalket.gr/

Χαλκίδα: Ξήλωσαν τους χαλκοσωλήνες πολυκατοικίας

Σμπαράλια έκαναν τα υδραυλικά μιας πολυκατοικίας στη Χαλκίδα δυο νεαροί «κυνηγοί» χαλκού, που άρχισαν να ξηλώνουν τον ένα μετά τον άλλο όλους τους σωλήνες χαλκού από την πυλωτή! Και θα είχαν ολοκληρώσει την καταστροφή, αν δεν τους εντόπιζαν αστυνομικοί.


Οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τους δύο 27χρονους Έλληνες κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. 

Τα κλεμμένα υλικά παραδόθηκαν στους ενοίκους, ενώ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι και η μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν οι δράστες είχε κλαπεί από μια 27χρονη τρεις ημέρες πριν και της επιστράφηκε.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Είδαν το γατάκι να πεθαίνει βασανιστικά!


Άλλο ένα νέο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στο κέντρο της Χαλκίδας και συγκλονίζει τους φιλόζωους, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.


Ανεξέλεγκτο τείνει να γίνει πλέον, στην Χαλκίδα το φαινόμενο εξόντωσης γάτων με την «μέθοδο της φόλας». 

Το μέλος του φιλοζωικού συλλόγου δεν μπορεί να πιστέψει ότι το γατάκι είναι νεκρό. «Δεν μπορώ να καταλάβω, τι τους έφταιξε το γατάκι» είπε η Ζωή Χαϊνά στο eviagreen.gr.

Η Αστυνομία της Χαλκίδας δεν... έβλεπε ούτε άκουγε τίποτα

Με διμοιρία που κλήθηκε από την Αθήνα έγινε η αστυνομική επιχείρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα. Και όμως, η απόσταση που χωρίζει την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας από τα γραφεία της οργάνωσης είναι μικρότερη από 500 μέτρα. 


Αν και χρυσαυγίτες βρίσκονταν παρατεταγμένοι, σαν σκοπιά, με ρόπαλα και αυτοσχέδιες ασπίδες έξω από τα γραφεία τους χρειάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει καταγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας προκειμένου να οργανωθεί η αστυνομική επέμβαση.

Το γεγονός ότι η Αστυνομία στη Χαλκίδα δεν λειτούργησε και έκλεισε μάτια και αυτιά στις κινήσεις των χρυσαυγιτών οδήγησε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τον διοικητή και τον αξιωματικό υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, ακόμη και τον αστυνομικό σκοπό έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Εις βάρος τους διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ευθύνες τους στην υπόθεση. Το γεγονός πάντως ότι χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις από την Αθήνα ενώ οι υπεύθυνοι στη Χαλκίδα «κοιμούνταν» οδήγησε και στις παραιτήσεις των δύο στρατηγών-επιχειρησιακών προϊσταμένων τους της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα εξεταστεί επιπλέον «το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κ.λπ.)». Αυτό, καθώς έχουν διαπιστωθεί ήδη σημαντικότατες παραλείψεις και κατά τη διάρκεια της έρευνας με αποτέλεσμα από τους δέκα που προσήχθησαν να συλληφθούν μόνο οι τρεις και οι άλλοι να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν έγινε επαρκής έρευνα, όπως λήψη αποτυπωμάτων, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης με όσα βρέθηκαν και να «δεθεί» η συμμετοχή και άλλων προκειμένου να στοιχειοθετηθεί αδίκημα.

Σημειώνεται ότι οι χρυσαυγίτες είχαν παρατάξει τα «πολεμοφόδιά» τους μπροστά από τα γραφεία τους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Χαλκίδας αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Enhanced by Zemanta

Πυρά του Ευβοιώτη Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κατά Χρυσής Αυγής

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος με κείμενό του στο διερωτάται: Ποιά λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο»πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία;


Αναλυτικά τα όσα γράφει ο Μητροπολίτης:

"Όταν την «Χρυσή Αυγή» την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω.

Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο.

Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξεων.

Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολείπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση.

Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη;

Ποιά λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο»πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία;

Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκείνους που τον διέταξαν να σκοτώσει; Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή;

Αλλά και η γελοία προσπάθεια των βουλευτών της Χ.Α να αποτινάξουν από πάνω τους και τον άνθρωπο και το έγκλημα δεν οδηγεί τον ταλαίπωρο και δυστυχή εγκληματία να καταλάβει ποιά τύχη τον περιμένει και τον ίδιο;

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;

Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητας να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα. Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.

Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ'εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα;

Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;

Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση. Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων;

Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη. Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα;

Το ακόμη θλιβερότερο. Η διχοστασία της πολιτικής ηγεσίας και η απουσία καθαρού πολιτικού λόγου, η αδυναμία συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος και των περιστάσεων.

Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εις την πατρικήν οικίαν λόγω ασθενείας άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα. Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός.

Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποιά αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές;

Δύο λόγια ακόμη γι'αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση.

Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλιώς ετοιμασθείτε να κλάψατε και το δικό σας το παιδί!

Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα".

Σημερινό Γκάλοπ: ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ η Χρυσή Αυγή

Στο 6,8% από το 10,8% που της έδινε δημοσκόπηση του Ιουνίου από την ίδια εταιρεία - Πρώτο κόμμα η ΝΔ με διαφορά 1,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου

 
Πτώση της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, αποκαλύπτει δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται σήμερα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...