Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

To «Argo» στο ΜΑΓΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ταινία που κέρδισε στα Όσκαρ, έρχεται στην Χαλκίδα, από την Πέμπτη ! 

Στο ΜΑΓΙΑ MOVIETONE, θα απολαύσετε μια μοναδική ταινία και θα μάθετε γιατί ο Μπεν Αφλεκ θριάμβευσε αποσπώντας το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το «Argo».

Ο Μπεν Άφλεκ, υποδύεται έναν πράκτορα της CIA που αποστολή του είναι να σώσει 6 Αμερικανούς που βρίσκονται στο Ιράν όμηροι. Άλαν Άρκιν, Μπράιαν Κράνστον, Τζον Γκούντμαν, Μάικλ Παρκς, Κάιλ Τσάντλερ, Τέιτ Ντόνοβαν και πολλοί άλλοι συμμετέχουν. Το 1979 μια ομάδα πρακτόρων της CIA, υποδύθηκαν τα μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου στην προσπάθειά τους να σώσουν διπλωμάτες που είχαν εγκλωβιστεί στην Τεχεράνη.

Και δεν ήταν απλώς μέλη ενός κινηματογραφικού συνεργείου, αλλά πιο συγκεκριμένα προσωπικό που ψάχνει τοποθεσίες στο Ιράν για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που λέγεται «Αργώ», το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες για πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας!

Το trailer μοιάζει συνδυασμός στιβαρού πολιτικού θρίλερ με λίγο από Συμμορία των 11.

Ο Άφλεκ μας εκπλήσσει ευχάριστα για μία ακόμη φορά.

Ευχαριστίες του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α « Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός »   επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι  ανταποκρίθηκαν  στη πρόσκλησή  του , αναφορικά με την Παιδική Θεατρική Παράσταση της Αριστέας  Κοντραφούρη «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» της 4ης   και 5ης   Μαρτίου ε.ε. για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου μας .

 Ευχαριστούμε : τον  Διευθυντή  της  Α΄ / βάθμιας  Εκπαίδευσης   κ. Γεώργιο Συρίμη  που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ενημέρωσε όλη  την εκπαιδευτική κοινότητα του Ν. Εύβοιας .

Τις Διευθύντριες  και  τους Διευθυντές    των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων  καθώς  και το  διδακτικό προσωπικό  των κάτωθι Σχολείων κατά σειρά προσέλευσης :

4 Μαρτίου 2013 : Έβδομο [ 7ο ]  και  Δεκατοένατο [ 19ο ]  Δημοτικά  Σχολεία Χαλκίδας  .

5 Μαρτίου 2013    Νηπιαγωγεία : 1ο Χαλκίδας , 20ο Δοκού , Αγίας Ελεούσας  , Βατώντα,

Ζαράκων  , Αλμυροποτάμου και Δημοτικό  Σχολείο  Αφρατίου.

Δημοτικά Σχολεία   :  5ο Χαλκίδας ,  13ο  Χαλκίδας   και 20ο  Χαλκίδας  .

Ευχαριστούμε  τα  παιδιά  για  την ανταπόκριση και  τον ενθουσιασμό τους  .

Ωσαύτως και όλα τα ΜΜΕ  Έντυπης  και Ηλεκτρονικής Δημοσιογραφίας  για την καθοριστική  βοήθειά  τους  στις  ανάγκες του Συλλόγου μας .

Επίσης  ευχαριστούμε  την  Πρόεδρο  του  Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης , Πολιτισμού , Περιβάλλοντος Χαλκίδας  Κα  Λίλιαν  Ζλακώνη  και τους συνεργάτες της  αφ’ ενός για τη  δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου και αφ’ ετέρου  για την άριστη και διαρκή συνεργασία μας .


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

Ειρήνη Μερτζιάνη           Αγγελική Κουτσαυλή


Σκύρος: Ο γέρος και η κορέλα

Την Καθαρή Δευτέρα γίνονται σε αυτοσχέδιους πάγκους διάφορα δρώμενα
Ο «γέρος» παριστάνει τσοπάνη ζωσµένο µε κουδούνια. Από τη µέση και κάτω φοράει άσπρο µάλλινο κοντοβράκι (κοντοβράτσι) των τσοπάνηδων, άσπρες υφαντές κάλτσες χωρίς πέλµα (τροχαδόκαλτσες) και πέτσινα σανδάλια (τροχάδια). Οι τροχαδόκαλτσες καλύπτουν µόνο τις κνήµες και στερεώνονται κάτω από το γόνατο µε µαύρες καλτσοδέτες.

Στο πάνω μέρος του σώματος, μέχρι τη μέση, φοράει την τσοπάνικη κάπα (καπότο), μαύρου χρώματος, η οποία στερεώνεται με τη μακριά υφαντή και κεντημένη ζώνη των βοσκών (ζουνάρι), που πέφτει μπροστά στο στήθος. Στη ράχη παραχώνει κουρέλια ή μαξιλάρι για να σχηματιστεί καμπούρα. Το πρόσωπο το κρύβει με μάσκα (μτσούνα) από προβιά νεογέννητου γιδιού με δύο τρύπες για τα μάτια. Στη μέση ζώνεται καμιά πενηνταριά τσοπάνικα κουδούνια που στερεώνονται από τους ώμους και στο χέρι κρατάει το τσοπάνικο στραβοράβδι στολισμένο στη λαβή με αγριολούλουδα.

Η «κορέλα» είναι η ντάμα του γέρου. Ντυμένη με παραδοσιακά σκυριανά ρούχα, με κυρίαρχο χρώμα το άσπρο ώστε να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το μαύρο χρώμα του «γέρου», έχει και αυτή καλυμμένο το πρόσωπό της. Χορεύει γύρω από τον «γέρο», καθώς αυτός βαδίζει, ανοίγοντάς του δρόμο ή προσπαθώντας να τον βοηθήσει και να τον ξεκουράσει.

Στο έθιμο συμμετέχει πολλές φορές και ο «Φράγκος», συνοδεύοντας το αποκριάτικο δίδυμο. Είναι ντυμένος με παραδοσιακά ρούχα του νησιού αλλά και παντελόνι, παριστάνοντας τους Σκυριανούς που έβγαλαν τις βράκες και φόρεσαν παντελόνια (φράγκικα).

Την Καθαρή Δευτέρα όλα τα μαγαζιά της αγοράς, τα καφενεία, τα καταστήματα, τα μπαράκια, μετατρέπονται σε ταβέρνες με αυτοσχέδιους πάγκους και καθίσματα όπου στήνεται μεγάλο γλέντι που κρατά έως και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερες αντοχές ανεβαίνουν έως το Κάστρο, όπου χτυπούν τις καμπάνες στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του νησιού.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
- Τη θέα από το Κάστρο, όπου βρισκόταν και η αρχαία ακρόπολη.
- Τον οικισμό Πουριά και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
- Το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάις.
- Τα σκυριανά αλογάκια.
- Τα περίφημα σκυριανά ξυλόγλυπτα και τα παραδοσιακά κεντήματα και υφαντά.

Κόστος διαμονής
Από 50 έως 120 ευρώ κοστίζει το δίκλινο με πρωινό.

Στη Χαλκίδα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο


Ανακοινώθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12  Μαρτίου  2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αρτάκης [Δημαρχιακό μέγαρο– Κωνσταντινουπόλεως 80], όπως παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ο : Ενημέρωση για την λειτουργία της Μεγάλης Πισίνας του Κολυμβητηρίου του ΔΑΚ «Μελίνα Μερκούρη»

ΘΕΜΑ 2ο ο :  ΟΡΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ   ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ  «Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

ΘΕΜΑ 3ο :  Περί παραχώρησης του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Τ. Καμπούρης» στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τραμπολίνο.

ΘΕΜΑ 4ο : Περί 1ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού ΔΟΑΠΠΕΧ οικονομικού έτους 2013

ΘΕΜΑ 5ο : Περί Ακύρωσης της υπ’ αριθμ 18/2013 Περί «Υπογραφής της «Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος  Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank» με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την διενέργεια συναλλαγών μέσω του παραπάνω Συστήματος»

ΘΕΜΑ 6ο : Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο Χαλκίδας με... 30 ευρώπουλα


Ο Δημοτικός Οργανισμός άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), προς ενημέρωση  συλλόγων και φορέων αθλητισμού, πολιτών…κλπ, ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου. 

Επιπλέον, σε ότι αφορά τους δημότες και λάτρεις της κολύμβησης, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων κολύμβησης (πισίνα), θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά.

Μια (2) φωτογραφίες (πρόσφατες)
Υπεύθυνη δήλωση, «ότι γνωρίζουν κολύμπι»
Βεβαίωση καρδιολόγου
Βεβαίωση δερματολόγου

Η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται σε 30,00€ (προκαταβολικά)

Το καθημερινό πρόγραμμα  λειτουργίας για το κοινό έχει ως εξής:

Δευτέρα έως  Παρασκευή

Πρωινές ώρες: 11:00 έως 14:30 (διατίθενται όλες οι διαδρομές)

Απόγευμ. Ώρες: 15:00 έως 20:00 (   «»     διαδρομή ή διαδρομές)

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα κατατίθενται προσωπικά από τον κάθε ενδιαφερόμενο-η, από τη Δευτέρα 11/3/2013 και ώρα 12:00 έως 14:30, στα γραφεία του κολυμβητηρίου.

Πληροφορίες: Στην ιστοσελίδα μας  www.gohalkida.gr

και στα τηλέφωνα: 2221351926 (κα Μαύρου) - fax: 2221351928

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...