Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ

Η θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αποτελεί μία καινοτομία του Καλλικράτη και σε επίπεδο Περιφέρειας , πλέον αυτής στους Δήμους .

Με τις διατάξεις του άρθρου 179 του Ν.3852/10 , φεκ 87α΄, καθιερώνεται η λειτουργία του ως οργάνου εσωτερικής και επιτόπιας καταπολέμησης της κακοδιοίκησης και διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών , επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της αιρετής περιφερειακής διοίκησης .

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης έχει ως αποστολή εκτός από την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης , τη διασφάλιση της αμεροληψίας των περιφερειακών αρχών , την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων καθώς επίσης και την αποσυμφόρηση του Περιφερειάρχη αλλά και των άλλων αιρετών οργάνων της Περιφέρειας από την συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των συναλλασσομένων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας .

Φροντίδα του Περιφερειακού Συμπαραστάτη είναι τα προβλήματα κακοδιοίκησης να επιλύονται στα πλαίσια της ίδιας της Περιφέρειας , ώστε να αποτρέπονται πρόσθετες διαδικασίες (προσφυγές σε αρμόδια όργανα και στη δικαιοσύνη) , με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση διαδικασιών , πόρων , χρόνου , χρήματος αλλά την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών και των επιχειρήσεων .

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης έχει στην αρμοδιότητά του :

* Την υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών , των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

* Τη διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.

* Την έγκαιρη και εντός προθεσμίας απάντησης στους διοικούμενους.

* Την σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και
παρουσίασής της σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .

* Την διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο .

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας

Από το Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

"Σας γνωρίζουμε ότι ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση συνεχίζεται.
Παρότι η κ. Διοικήτρια, με το υπ’ αριθμ. 8694/03-06-11 έγγραφο της, μας διαβεβαίωσε ότι έως τις 18 -06-2011 θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα (υπερωρίες , νυχτερινά, εξαιρέσιμα), παρόλα αυτά σήμερα διαπιστώσαμε ότι οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί παρέμειναν φτωχοί .
Για το λόγο αυτό είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την επίσχεση εργασίας μέχρι να μας καταβληθούν τα χρεωστούμενα".

Ν.Δ. - Δεμερτζής: "Απειλεί" να κατέβει υποψήφιος

"Απειλεί" να κατέβει υποψήφιος και οι βουλευτές της Ν.Δ.  δεν το καλοβλέπουν. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει αποφασίσει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασίλης Δεμερτζής, εάν επιθυμεί να είναι υποψήφιος Βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει, από τα κεντρικά, εντολές να αρχίσουν οι απαιτούμενες προετοιμασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Ο Βασ. Δεμερτζής  αυτοπροτάθηκε και ήδη έχουν δημιουργηθεί εσωτερικές εντάσεις που λέγεται ότι έχουν φτάσει με΄χρι  και τον Σαμαρά...

Θα "κυλήσει ήρεμα" η Νομαρχιακή συνδιασκεψη του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη;

BERLIN - MARCH 05:  Greek Prime Minister Georg...Image by Getty Images via @daylifeΘα "κυλήσει ήρεμα" η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας;

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν πολτικοί παράγοντες μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Θα παραστούν εκτός των μελών της Ν.Ε και της Π.Ε, οι βουλευτές του κόμματος, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι πυ έχουν εκλεγεί κάτω από τη σημαία του ΠΑΣΟΚ καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και παραγωγικών τάξεων.
Enhanced by Zemanta

Νέο Δ. Σ. του Συνδέσμου Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Καρύστου

limani karistouImage via WikipediaΤην Κυριακή 12-06-2011, μετά από πρόσκληση της πλειοψηφήσασας συμβούλου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, που αναδείχθηκε στις Αρχαιρεσίες της 8ης Ιουνίου 2011, έγινε η συγκρότησή του σε σώμα, με ομόφωνες αποφάσεις ως εξής:

Πρόεδρος: Ροδόπη Σφυρίδη
 Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Παπαμιχαήλ
 Γραμματέας: Μαρία Βερούχη
 Ταμίας: Ιωάννα Νόβα
 Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Ευάγγελος Σπύρου
 Μέλη: Παναγιώτης Καράβολας & Δημήτριος Μπουρνούς
 Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους:
 Λουΐζα Στέφωση
 Αντώνιο Σπανομαρκίδη
 Δημήτριο Νόβα
 Οι αντιπρόσωποι που εκλέχθηκαν στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Εύβοιας είναι οι:
 Ροδόπη Σφυρίδη & Ευάγγελος Σπύρου
Enhanced by Zemanta

Καλωσόρισαν το καλοκαίρι οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Oι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας έκλεισαν τη φετινή σχολική χρονιά την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 με μια όμορφη γιορτή, πλούσια σε θεατρικά και εικαστικά δρώμενα.

Την έναρξη της γιορτής έκαναν οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του σχολείου με μουσικοκινητικά δρώμενα και υπεύθυνη τη μουσικό Τσολάκου Αθηνά.

Στην συνέχεια οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης με το συντονισμό και την ενθάρρυνση της δασκάλας θεατρικής αγωγής Σουλιωτάκη Αγγελικής έπαιξαν με επιτυχία τα ακόλουθα θεατρικά έργα: «Ένας Παράξενος Ταξιδιώτης», «Το Λαχείο» και «Λυσιστράτη».Την επιμέλεια των σκηνικών είχε η εκπ/κός εικαστικών Μάρκου Δήμητρα.
Με ευχάριστα τραγούδια γέμιζαν τα διαλείμματα των θεατρικών έργων για τα οποία ήταν υπεύθυνες οι μουσικοί του σχολείου: Κετσεμενίδου Όλγα, Παπαθεοδώρου Παγώνα και Στρατάκια Καλλιόπη.
Συγκινητικό ήταν το αποχαιρετιστήριο τραγούδι της Στ΄τάξης.
Επίσης προβλήθηκε σε ψηφιακή μορφή το κινούμενο σχέδιο: «Τέσσερις εποχές», δημιουργία των μαθητών της Β΄2 τάξης του σχολείου και υπεύθυνες τη δασκάλα Καράπα Μαρία και Παπαϊωάννου Κων/να, η οποία είναι και υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν.Ευβοίας Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε μία εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής και δημιουργικής κατασκευής με 350 έργα και πολλές ανακυκλώσιμες κατασκευές των μαθητών του σχολείου. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η ζωγράφος Παναγιώτου Βούλα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18οu Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.
Στο τέλος της γιορτής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Καρλατήρα Διονυσία και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου για την άριστη συνεργασία και απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στα παιδιά που διακρίθηκαν στη Μαθηματική Εταιρεία και στους διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής στους οποίους συμμετείχε το σχολείο.
eviaportal.gr

Αίτηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της ΣΕΛΜΑΝ κατέθεσε το ΕΚΕ

wood boardsImage by tamaki via FlickrΗ κατάσταση που επικρατεί στη ΣΕΛΜΑΝ με τις συνεχείς απολύσεις απασχόλησε τη χθεσινή συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕ Στέφανος Μπασινάς, έκανε γνωστό ότι το Εργατικό Κέντρο έχει απευθυνθεί  σε δικηγόρο για να κατατεθεί η αίτηση κατάσχεση λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Enhanced by Zemanta

Ποδηλατικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων

A cyclist riding up Mount DiabloImage via WikipediaΣτις 25 Ιουνίου 2011, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων 200 χλμ brevet.
Ο αγώνας θα γίνει σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Π.Α, τον Χιονοδρομικό – Ορειβατικό - Ποδηλατικό Σύλλογο Θήβας και τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Θηβαίων.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8 το πρωί στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκεί θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Άγιοι Θεόδωροι, Μουρίκι, Λουκίσια, Δροσιά, Ριτσώνα, Άρμα, Καλλιθέα, Νεοχωράκι, Ερυθρές, Πλαταιές, Καπαρέλλι, Μελισσοχώρι, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Αγία Άννα, Αγία Τριάδα, Άγιος Γεώργιος και μέσω της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς-Θηβών τερματισμός στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: 2262 0 26503
Νικιτας Παν: 6936 181791
Μπαρακάκος Δημ: 6932 667312 

Enhanced by Zemanta

Κινδυνεύει με λουκέτο το Λιμενικό Ταμείο Ερέτριας!

aerial view of the city of Eretria (Euboea)Image via WikipediaΜε «λουκέτο» απειλούνται φορείς του Δημοσίου που δεν αποστέλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον Απρίλιο... αμέλησαν να στείλουν οικονομικά στοιχεία 37 φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών και το Λιμενικό Ταμείο Ερετρίας.
Enhanced by Zemanta

Σισέ: Δεν είναι αποχαιρετιστήριο παρτι

Διέψευσε ο Τζιμπρίλ Σισέ πως το πάρτι που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή σε κλαμπ της Χαλκίδας έχει χαρακτήρα αποχαιρετισμού του ιδίου στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα.

«Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη την Παρασκευή το βράδυ δεν πρόκειται για αποχαιρετιστήριο πάρτι», ανέφερε ο Γάλλος σταρ στη σελίδα του στο «Twitter», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις φίλων του πρόσθεσε: «Απλώς δέχθηκα να είμαι DJ μαζί με τον φίλο μου Kuy, γι'αυτό παρακαλώ σταματήστε να λέτε πως πρόκειται για αποχαιρετιστήριο πάρτι, αφού δεν είναι. Όπως και να' χει θα πρόκειται για μία ωραία νύχτα».

Θέση στο θέμα πήρε, επίσης μέσω του «Twitter», η σύζυγος του Σισέ, Τζουντ. «Ο σύζυγός μου μού ζήτησε να σας ενημερώσω όλους ότι ποτέ δεν ήταν αποχαιρετιστήριο αυτό το πάρτι της Παρασκευής. Απλά του ζητήθηκε να είναι ο DJ. Είναι αστείο. Ο Τζιμπ συμφώνησε να είναι ο DJ και τώρα έχουν βγάλει αφίσες για αποχαιρετισμούς. Είναι έξαλλος. Είναι αστείο».

Πάντως απορίες προκαλεί το γεγονός ότι η πρόσκληση, που φτιάχτηκε με έγκριση του Σισέ, κάνει λόγο για «farewell party», δηλαδή για αποχαιρετιστήριο πάρτι, από τη στιγμή που το εν λόγω κλαμπ δεν κλείνει και δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους αποχαιρετισμός.

2ο Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ στον Κάλαμο Αλιβερίου

Beach volley Brazilian player Leila Barros in 2007Image via WikipediaΓια άλλη μια χρονιά ο Κώστας Δρακούλης και η παρέα του διοργανώνουν για τους fan του Beach Volley τουρνουά 2Χ2 Ανδρών και Γυναικών στην πανέμορφη παραλία του Κάλαμου Αλιβερίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν τα Σαββατοκύριακα 25-26 και 2-3 Ιουλίου 2011.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 13;00 στη γραμματεία των αγώνων δίπλα στο γήπεδο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα  6936937725, 6976763550
Enhanced by Zemanta

Κρίσιμη η κατάσταση της 35χρονης κοπέλας

Moto de CarrerasImage via WikipediaΚρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της άτυχης 35χρονης που το απόγευμα του Σαββάτου τραυματίστηκαν με την μηχανή που οδηγούσε ο φίλος της. 

Κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας, υπήρξε σύγκρουση της μηχανής με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 30χρονη κοπέλα. 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο 41χρονος Τάσος δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή Λιμανάκια στην Ανθηδώνα. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους ο δρόμος είναι αρκετά επικίνδυνος με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά ατυχήματα στο σημείο.

 Τα παιδιά έμεναν στην Αθήνα και συχνά πυκνά έρχονταν στην περιοχή αυθημερόν για να ξεκουραστούν..
eviain.gr
Enhanced by Zemanta

Τραυματίστηκε κάνοντας kite surfing

Kitesurfing in strong onshore winds off the no...Image via WikipediaΣοβαρά τραυματίστηκε την Κυριακή ένας νέος άνθρωπος ο οποίος έκανε kite surfing στην Λιανή Άμμο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Για άγνωστη αιτία, κατά την διάρκεια του ατυχήματος παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να πέσει κοντά στην περιοχή "Καλάμια".

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Η κατάσταση της υγείας του, ήταν πολύ κρίσιμη και μετέπειτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεφύγει τον κίνδυνο αλλά είναι σοβαρά τραυματισμένος
Enhanced by Zemanta

Καθαρές Ακτές -Μεσόγειος SOS - Από το Δημοτικό Σχολείο Ροβιών

Για 5η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του Δημ. Σχολείου και του
Νηπιαγωγείου Ροβιών συμμετείχαν στην πανελλαδική εκστρατεία του
δικτύου «Μεσόγειος SOS» εθελοντικών καθαρισμών ακτών και άλλων φυσικώνπεριοχών.
Φέτος η εθελοντική αυτή δράση είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς το 2011
έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού.
Το δίκτυο «Μεσόγειος SOS» μας προμήθευσε σακούλες, ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες και φέτος ξεχωριστά φύλλα καταγραφής απορριμμάτων και παρατήρησης φυσικών περιοχών. 
Σκοπός είναι να συλλεχθούν πολύτιμεςπληροφορίες σχετικά με το είδος και τις πηγές απορριμμάτων και ναγίνει ο καθορισμός της ταυτότητας των σκουπιδιών.
Από την καταγραφή των μαθητών μας, το μεγαλύτερο ποσοστό των
σκουπιδιών, πάνω από 60% ήταν πλαστικά. 
Μαζεύτηκαν δεκάδες πλαστικά
μπουκάλια, ποτήρια, καλαμάκια, σακούλες. Βρέθηκαν επίσης σαγιονάρες,κομμάτια από πλαστικές καρέκλες, κουβαδάκια και άλλα πλαστικά παιχνίδια. Το 30% ήταν χαρτιά, πακέτα τσιγάρων, εκατοντάδεςαποτσίγαρα, χαρτόκουτα, συσκευασίες χυμών. Ακόμα βρέθηκαν σπασμένα μπουκάλια, κονσέρβες, δίχτυα, μέχρι κι ένα ζευγάρι γυναικείες μπότες.
Η εθελοντική συμμετοχή των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη. Τα παιδιά συγκέντρωσαν 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών σε μια απόσταση περίπου 5χλμ. από το εξοχικό κέντρο Μουριές ως τον Ηράκλη. Στη δράση μας αυτήείχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο Σύλλογος Γονέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, εκπρόσωποι του Δήμου και αρκετοί άλλοι εθελοντές.
Πρέπει να συγχαρούμε ιδιαιτέρως τους μικρούς μαθητές τουνηπιαγωγείου, καθώς και τους μαθητές μας που μένουν στη Δρυμώνα, σταΔαμιά, το Παλιοχώρι και ξεκίνησαν με το λεωφορείο για να έρθουν νακαθαρίσουν την παραλία των Ροβιών. Ελπίζουμε του χρόνου να υπάρξει
ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, και να διαλυθούν και οι αμφιβολίες κάποιων γονέων για τη σημασία και την αξία αυτής της δράσης.

Πιστεύουμε πως ηεθελοντική δράση των μαθητών είναι το καλύτερο μάθημα που θαευαισθητοποιήσει τα παιδιά στα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα
αναπτύξει την οικολογική τους συνείδηση. Έτσι η καθαριότητα δε θαγίνεται μόνο τη μέρα του περιβάλλοντος, αλλά θα γίνει τρόπος ζωής και συμπεριφοράς.
Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές προβληματιζόμαστε για το πώς να
μιλήσουμε στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος, όταν κάθετόσο βλέπουν στον ορίζοντα το καράβι της ΛΑΡΚΟ να αδειάζει τη σκουριάμέσα στη θάλασσά μας. Όταν οι μεγάλες βιομηχανίες για τα κέρδη τους,
υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών καταστρέφοντας το περιβάλλον που θαζήσουν. Πώς αυτές οι μικρές δράσεις, με τους καθαρισμούς ακτών και
δασών, με τα περιβαλλοντικά προγράμματα , που εφαρμόζονται στο σχολείο, μπορούν να παλέψουν αυτές τις κολοσσιαίες καταστροφές πουπροκαλεί η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση της γης από τις μεγάλεςβιομηχανίες;
Σίγουρα γονείς και δάσκαλοι δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια για την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μικρών μαθητών, που θα γίνουν οι αυριανοί πολίτες και ελπίζουμε να είναι πιοσυνειδητοποιημένοι και πιο δυναμικοί στη διεκδίκηση όλων αυτών που
δικαιούνται.
Μαμούχα Κατερίνα
Δασκάλα στο Δημ. Σχολ. Ροβιών
http://limniotika.blogspot.com/

Πνίγηκε 85χρονη στη Λιχάδα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, χθες το απόγευμα, μία 85χρονη αλλοδαπή, από την παραλία Γρεγολίμανο Αγ.Γεωργίου Λιχάδας Ευβοίας.

Δεν είχαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες ανάνηψης απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Θα διενεργηθέι νεκροψία νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αιδηψού

Κορίτσια... στην άμμο!

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (19/6) το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Soccer 2011 στις Αλυκές Χαλκίδας, με την Μικτή Ελλάδος να κατακτά άξια το τίτλο.

Με... άκρως καλοκαιρινή διάθεση οι παίκτριες των ομάδων που έλαβαν μέρος στο 3ο τουρνουά Beach Soccer έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό χαρίζοντας σε όλους όσους βρίσκονταν εκεί ένα... αξέχαστο θέαμα.

Καυτή άμμος, ζέστη, κορίτσια και κορμιά στην άμμο χάρισαν ένα υπέροχο θέαμα στον ειδικά ανακαινισμένο χώρο του cafe Daluz, κάνοντας το τουρνουά... αξιοζήλευτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Συνεχίζουν με τρίωρες στάσεις στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ»

Mε τρίωρες στάσεις εργασίας και στις τρεις βάρδιες από αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» στην Αυλίδα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Ηδη οι εργάτες απάντησαν με την 48ωρη απεργία τους (Κυριακή - Δευτέρα) στην απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει στην επιβολή εκ περιτροπής εργασία και να απολύσει 34 εργαζόμενους σε σύνολο 80.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους μετέφερε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ από στελέχη της τοπικής Γραμματείας Εύβοιας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του κλαδικού συνδικάτου κρέατος.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Τανάγρας απο εισβολή αγνώστων

Ανησυχία για την ασφάλεια του αεροδρομίου στην Τανάγρα προκάλεσε η παρουσία δύο αγνώστων ατόμων που βρέθηκαν να κινούνται σε χώρο εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στη 01:50 τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο άγνωστοι με τον εντοπισμό τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο άτομα αρχικά επέβαιναν σε όχημα που βρισκόταν κοντά σε αποθήκη του ΟΣΕ, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο, με στόχο να κλέψουν χαλκό από εκεί.

Ωστόσο, περιπολικό που περνούσε από το σημείο εντόπισε το ύποπτο όχημα και το προσέγγισε προκειμένου να ελέγξει την ταυτότητα των επιβατών του. Έπειτα από το σήμα των αστυνομικών, οι δύο άγνωστοι άντρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, επιχείρησαν να διαφύγουν πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό, και όχι εναντίον των αστυνομικών σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, μπήκαν σε δρόμο που οδηγούσε στο αεροδρόμιο και εγκαταλείποντας το όχημά τους πήδησαν τον προστατευτικό φράχτη και εισήλθαν εντός του αεροδρομίου.

Και πάλι οι δράστες όταν βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση με τις υπηρεσίες ασφαλείας, πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές στον αέρα.

Από το πρωί οι έρευνες συνεχίζονται και με ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας για να εξακριβωθεί εάν παραμένουν εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου οι άγνωστοι.

Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέχρι στιγμής, τα δύο άτομα διαφεύγουν τη σύλληψη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
eviaportal.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...